Το αλμυρό κέϊκ ξεκίνησε από την Γαλλία και κατέκτησε τον κόσμο σαν ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό παράλληλα σνακ. Τα συστατικά του ποικίλουν και συνήθως περιέχει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο της κάθε νοικοκυράς χωρίς καμμία δέσμευση εκτός ίσως από το βούτυρο, τα αυγά και το αλεύρι που είναι τα βασικά υλικά του.

Στην Γαλλία θα δεις τα αλμυρά κέϊκ σε όλα τα ζαχαροπλαστεία δίπλα από τα υπόλοιπα γλυκά και τα κρουασάν. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένα, όμως είναι αρκετές οι νοικοκυρές που το φτιάχνουν με υλικά που έχουν εκείνη την στιγμή σαν σνακ για το σχολείο και την δουλειά.

Τα πιο συνηθισμένα αλμυρά κέϊκ περιέχουν διάφορα λαχανικά, φέτα, ελιές, γαλοπούλα ή περισσεύματα από κοτόπουλο ή άλλο είδος κρέατος. Γενικά μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη να δημιουργήσει και φυσικά να εκμεταλλευτείς ό,τι έχει μείνει στο ψυγείο αξιοποιώντας το με τον καλύτερο τρόπο.

Σήμερα θα σου πω την πιο εύκολη και απλή εκδοχή για να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέϊκ τόσο γρήγορα που θα το λατρέψεις.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

Υλικά για το Αλμυρό Κέικ

Η ευκολία αυτού του κέϊκ είναι πως δεν χρειάζεται καν κάποιο μίξερ. Απλά βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε. Για να μετρήσουμε μάλιστα τα υλικά χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα το κεσεδάκι του γιαουρτιού.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Λαδένια, η Κιμωλιάτικη Πίτα που Ξεπερνά σε Γεύση την Πίτσα

Εκτέλεση

 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά που μας αρέσουν όπως π.χ. λουκάνικα ψιλοκομμένα, πράσινη πιπεριά, ντομάτα (δίχως τα ζουμιά), ελιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας.

Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο βουτυρωμένο ταψάκι για κέικ (35 χ 11 εκατοστά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να το δούμε να ροδοκοκκινίζει από πάνω.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να “σταθεί” για λίγη ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.

Βon appétit!


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο FaceBook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter

Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Εμφάνιση σχολίων

Πρόσφατα άρθρα

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ψώνια στο Λονδίνο: Οδηγός για τις Γειτονιές και τα Εμπορικά Κέντρα

Το Λονδίνο αποτελεί έναν κόσμο αγορών που καλύπτει κάθε προτίμηση και γούστο. Από τις παραδοσιακές… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στην Όμορφη Μπρατισλάβα, Αξιοθέατα

Η Μπρατισλάβα ήταν ένας προορισμός έκπληξη! Η αλήθεια είναι πως δεν την περίμενα τόσο όμορφη… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κάντιθ: 10 Λόγοι για να το Επισκεφθείς

Το Κάντιθ είναι μια πανέμορφη πόλη που εκτείνεται πάνω σε χερσόνησο στον Ατλαντικό ωκεανό στην… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στα Πανέμορφα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια στην Ήπειρο περιλαμβάνουν πέτρινα γεφύρια, ποτάμια με τυρκουάζ νερά, χαράδρες απίστευτου κάλλους και… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Νίκαια: Ο παράδεισος της Γαλλικής Ριβιέρας

Η Νίκαια είναι από τις πιο γοητευτικές και πολυτελείς πόλεις της Γαλλίας. Το λιμάνι αυτό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %