Top

Αλμυρό Κέϊκ Γρήγορα & Εύκολα

5
(1)

Το αλμυρό κέϊκ ξεκίνησε από την Γαλλία και κατέκτησε τον κόσμο σαν ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό παράλληλα σνακ. Τα συστατικά του ποικίλουν και συνήθως περιέχει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο της κάθε νοικοκυράς χωρίς καμμία δέσμευση εκτός ίσως από το βούτυρο, τα αυγά και το αλεύρι που είναι τα βασικά υλικά του.

Στην Γαλλία θα δεις τα αλμυρά κέϊκ σε όλα τα ζαχαροπλαστεία δίπλα από τα υπόλοιπα γλυκά και τα κρουασάν. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένα, όμως είναι αρκετές οι νοικοκυρές που το φτιάχνουν με υλικά που έχουν εκείνη την στιγμή σαν σνακ για το σχολείο και την δουλειά.

Τα πιο συνηθισμένα αλμυρά κέϊκ περιέχουν διάφορα λαχανικά, φέτα, ελιές, γαλοπούλα ή περισσεύματα από κοτόπουλο ή άλλο είδος κρέατος. Γενικά μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη να δημιουργήσει και φυσικά να εκμεταλλευτείς ό,τι έχει μείνει στο ψυγείο αξιοποιώντας το με τον καλύτερο τρόπο.

Σήμερα θα σου πω την πιο εύκολη και απλή εκδοχή για να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέϊκ τόσο γρήγορα που θα το λατρέψεις.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

Υλικά για το Αλμυρό Κέικ

κέϊκ αλμυρό

Η ευκολία αυτού του κέϊκ είναι πως δεν χρειάζεται καν κάποιο μίξερ. Απλά βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε. Για να μετρήσουμε μάλιστα τα υλικά χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα το κεσεδάκι του γιαουρτιού.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Λαδένια, η Κιμωλιάτικη Πίτα που Ξεπερνά σε Γεύση την Πίτσα

Εκτέλεση

 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά που μας αρέσουν όπως π.χ. λουκάνικα ψιλοκομμένα, πράσινη πιπεριά, ντομάτα (δίχως τα ζουμιά), ελιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας.

Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο βουτυρωμένο ταψάκι για κέικ (35 χ 11 εκατοστά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να το δούμε να ροδοκοκκινίζει από πάνω.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να “σταθεί” για λίγη ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.

Βon appétit!


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο FaceBook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter

Πόσο Χρήσιμο ήταν Αυτό το Άρθρο για Σένα;

Βαθμολόγησε από το 1 έως το 5!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός Ψήφων 1

Χωρίς ψήφους μέχρι στιγμής. Γίνε εσύ ο πρώτος που θα το ψηφίσει!

Αφού βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο..

Ίσως μπορείς να με ακολουθήσεις στα social media!

Λυπάμαι πραγματικά που το άρθρο δεν ήταν χρήσιμο για σένα!

Βοήθησε με να το Βελτιώσουμε!

Comments:

post a comment

error: Content is protected !!