Ευρώπη

Κάντιθ: 10 Λόγοι για να το Επισκεφθείς

Το Κάντιθ είναι μια πανέμορφη πόλη που εκτείνεται πάνω σε χερσόνησο στον Ατλαντικό ωκεανό στην περιοχή της Ανδαλουσίας και είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της.

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Φοίνικες τον 11ο αιώνα π.Χ. και έχει περάσει από διάφορες ιστορικές περιόδους. Έχει κατακτηθεί από τους Καρχηδόνιους, τους Ρωμαίους, τους Βησιγότθους και τους Μουσουλμάνους. Κάθε πολιτισμός άφησε το δικό του στίγμα με αποτέλεσμα το Κάντιθ να έχει ένα μοναδικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ και πολιτιστικών επιρροών.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Γρήγορος Οδηγός για το Κάντιθ


Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”



Πως θα Πας στο Κάντιθ


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς το Cádiz είναι από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσεις στο Κάντιθ.

Αεροπορικώς

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Κάντιθ είναι το Aeropuerto de Jerez (XRY), το οποίο απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από την πόλη. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς το Jerez από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και το Λονδίνο.

Μπορείς επίσης να πετάξεις στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης (SVQ), το οποίο απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα από το Κάντιθ. Υπάρχουν περισσότερες πτήσεις προς τη Σεβίλλη από ό,τι προς το Jerez, οπότε μπορεί να είναι μια πιο βολική επιλογή.



Οδικώς

Το Κάντιθ συνδέεται με την υπόλοιπη Ισπανία μέσω της autopista AP-4. Μπορείς επίσης να φτάσεις στο Cádiz με λεωφορείο από διάφορες πόλεις της Ισπανίας.

Εάν σκοπεύεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο, λάβε υπόψη ότι το ιστορικό κέντρο του Cádiz είναι πεζοδρομημένο. Μπορείς όμως να παρκάρεις το αυτοκίνητο σε ένα από τα πολλά υπαίθρια ή υπόγεια πάρκινγκ που υπάρχουν στην πόλη.



10 Πράγματα να Δεις & να Κάνεις στο Κάντιθ

1. Δες το Εντυπωσιακό Ρωμαϊκό Θέατρο

Χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά θέατρα στην Ισπανία. Το θέατρο χωρούσε έως και 20.000 θεατές και χρησιμοποιήθηκε για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και αγώνων.

Εγκαταλείφθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και θάφτηκε σταδιακά από την άμμο και τα ερείπια. Ανακαλύφθηκε ξανά το 1980 και έκτοτε έχει ανασκαφεί και ανακαινιστεί. Σήμερα, το Teatro Romano de Cádiz είναι ανοιχτό για το κοινό και φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και φεστιβάλ.

Ώρες Εισόδου

2. Κάνε μια Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Κάντιθ

Ο Καθεδρικός Ναός του Κάντιθ, γνωστός και ως Catedral de Santa Cruz de Cádiz, είναι ένας εντυπωσιακός ναός που χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1722 και διήρκεσε 116 χρόνια. Ο ναός χτίστηκε σε μπαρόκ στυλ και είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό.

Ο ναός έχει εντυπωσιακή όψη με δύο πύργους και ένα μεγάλο τρούλο. Το εσωτερικό του είναι πλούσια διακοσμημένο με έργα τέχνης, γλυπτά και βιτρώ. Υπάρχει μουσείο που φιλοξενεί μια συλλογή από θρησκευτικά αντικείμενα και έργα τέχνης.

Ώρες Εισόδου

3. Κάνε μια Βόλτα στην Κεντρική Αγορά (Mercado Central)

Η Κεντρική Αγορά (Mercado Central) του Κάντιθ είναι μια ζωντανή και πολύχρωμη αγορά που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από πάγκους που πωλούν φρέσκα προϊόντα, ψάρια, θαλασσινά, κρέατα, τυριά, είδη αρτοποιίας, λουλούδια και πολλά άλλα. Εκτός από τους πάγκους με τα τρόφιμα, η Κεντρική Αγορά διαθέτει επίσης μια ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ όπου μπορείς να δοκιμάσεις παραδοσιακά ισπανικά πιάτα και τάπας.

Ώρες Εισόδου

4. Απόλαυσε την Θέα από τον Πύργο Tavira

Ο Torre Tavira είναι ένας ιστορικός πύργος που χτίστηκε τον 18ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε σαν φυλάκιο για την προστασία της πόλης από πειρατικές επιδρομές. Ο πύργος έχει ύψος 45 μέτρα και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη, τον κόλπο και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Διαθέτει μια μοναδική οπτική συσκευή (Κάμερα Obscura), που προβάλλει την ζωντανή εικόνα της πόλης σε κυκλική οθόνη. Υπάρχει επίσης ένα κατάστημα με σουβενίρ και ένα καφέ με θέα στην πόλη. Η είσοδος στον πύργο κοστίζει 8 ευρώ για ενήλικες και 6 ευρώ για άνω των 65, σπουδαστές, πολυμελείς οικογένειες και γκρουπ.

Ώρες Εισόδου

5. Κάνε μια Επίσκεψη στο Museo de Cádiz

Το Museo de Cádiz ιδρύθηκε το 1835 και είναι το παλαιότερο μουσείο στην Ανδαλουσία. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα που ήταν παλαιότερα μοναστήρι.

Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα, έργα τέχνης και αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό του Κάντιθ και της ευρύτερης περιοχής. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν.

Ώρες Εισόδου

6. Χαλάρωσε με έναν Περίπατο στο Πάρκο Genoves

Το Parque Genovés είναι ένα δημόσιο πάρκο που δημιουργήθηκε το 1897 και είναι από τα παλαιότερα δημόσια πάρκα στην Ισπανία. Μέσα σε μια έκταση 70.000 τετραγωνικών μέτρων θα βρεις κήπους με φοινικόδεντρα, ficus, jacarandas και άλλα δέντρα και φυτά.

Στο πάρκο υπάρχουν επίσης συντριβάνια, διάφορα περίπτερα, παιδική χαρά και ένα καφέ όπου μπορείς να απολαύσεις ένα ρόφημα ή ένα σνακ. Βρίσκεται στο κέντρο του Κάντιθ και μπορείς να φτάσεις ως εκεί ακόμα και με τα πόδια.

Ώρες Εισόδου

Δευτέρα – Κυριακή08:00 – 20:00

7. Δες από Κοντά το Castillo de Santa Catalina

Ο βασιλιάς Φίλιππος Β’ της Ισπανίας διέταξε την κατασκευή αυτού του κάστρου το 1598 για την ενίσχυση της Playa de Cádiz μετά από μια λεηλασία από τις αγγλο-ολλανδικές δυνάμεις. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1621, επί βασιλείας του Φιλίππου Γ’.

Εκτός από στρατιωτικό οχυρό χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια και σαν φυλακή. Το κάστρο έχει ένα αποτύπωμα σε σχήμα αστεριού και διαθέτει δύο προμαχώνες και μια τάφρο. Οι επάλξεις του προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα στην ακτή προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ώρες Εισόδου

8. Κάνε μια Βόλτα στην Playa de la Caleta

Η Caleta είναι μια δημοφιλής παραλία στο Κάντιθ ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλό είναι να πας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγεις την πολυκοσμία.

Περιτριγυρισμένη από γραφικά σπίτια και ιστορικά φρούρια, η Caleta προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της. Ολόγυρα θα βρεις και αρκετά εστιατόρια για φαγητό.

9. Δες το Castillo de San Sebastian

Το Castillo de San Sebastián (Κάστρο του Αγίου Σεβαστιανού) είναι ένα ιστορικό φρούριο που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας La Caleta. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα σε ένα μικρό νησάκι που χωρίζεται από την πόλη του Κάντιθ με μια πεζογέφυρα.

Χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την άμυνα της πόλης από τις πειρατικές επιδρομές αλλά και σαν φυλακή, στρατιωτικό νοσοκομείο και φάρος. Το 1985, το κάστρο ανακηρύχθηκε Bien de Interés Cultural (Μνημείο Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος).

Ώρες Εισόδου

10. Γευμάτισε στο Restaurante El Faro de Cádiz

Αν ψάχνεις για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στο Κάντιθ, το Restaurante El Faro de Cádiz είναι μια εξαιρετική επιλογή. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin που ιδρύθηκε το 1987 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ανδαλουσία, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια της Ισπανίας.

Έχει ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα και θέα στον κόλπο του Κάντιθ. Είναι ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, με τιμές που αντικατοπτρίζουν την ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης. Το εστιατόριο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές τόσο από κριτικούς όσο και από τους πελάτες.

Ωράριο λειτουργίας


Calle San Félix, 15, 11004 Cádiz
Τηλέφωνο: +34 956 22 12 34

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ψώνια στο Λονδίνο: Οδηγός για τις Γειτονιές και τα Εμπορικά Κέντρα

Το Λονδίνο αποτελεί έναν κόσμο αγορών που καλύπτει κάθε προτίμηση και γούστο. Από τις παραδοσιακές… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στην Όμορφη Μπρατισλάβα, Αξιοθέατα

Η Μπρατισλάβα ήταν ένας προορισμός έκπληξη! Η αλήθεια είναι πως δεν την περίμενα τόσο όμορφη… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στα Πανέμορφα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια στην Ήπειρο περιλαμβάνουν πέτρινα γεφύρια, ποτάμια με τυρκουάζ νερά, χαράδρες απίστευτου κάλλους και… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Νίκαια: Ο παράδεισος της Γαλλικής Ριβιέρας

Η Νίκαια είναι από τις πιο γοητευτικές και πολυτελείς πόλεις της Γαλλίας. Το λιμάνι αυτό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %