Ελλάδα

10 Φθηνά Ελληνικά Νησιά για Διακοπές

Είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα. Μια χώρα με εκπληκτικής ομορφιάς νησιά, για τα οποία επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο συρρέουν για να περάσουν μέρες χαλάρωσης κάτω από τον λαμπερό ήλιο. Τα πιο “λαμπερά” και φημισμένα από αυτά είναι και τα πιο ακριβά όσον αφορά το φαγητό και την διαμονή.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε νησιά στα οποία δεν χρειάζεται να καταθέσεις όλες τις οικονομίες σου για λίγες ή και περισσότερες ημέρες διακοπών και τα οποία δεν στερούνται σε τίποτα των υπολοίπων.

Πάμε λοιπόν να δούμε 10 από τα πιο φθηνά Ελληνικά νησιά που μπορείς να επιλέξεις για τις διακοπές σου και να απολαύσεις κάθε στιγμή σε αυτά, μέσα σε ένα απόλυτα λογικό και οικονομικό μπάτζετ.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.

Παραλία Ιερό Ικαρία

Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Τα πιο Οικονομικά Νησιά για Διακοπές

1. Άνδρος

Η Άνδρος έχει το προνόμιο να βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμη από το λιμάνι της Ραφήνας σε μόλις 2 ώρες. Έχει καταφέρει να απέχει από τον μαζικό τουρισμό που έχουν άλλα Κυκλαδίτικα νησιά και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται περισσότερο ελκυστική για εμάς τους Έλληνες.

Εκτός από τα εξαιρετικά καταλύματα που θα βρεις σε φυσιολογικές τιμές, στην Άνδρο θα φας εξίσου καλά όχι μόνο ψάρια και θαλασσινά αλλά και ντόπιες σπεσιαλιτέ όπως η φρουτάλια και τα καπνιστά λουκάνικα που είναι φανταστικά.

Εκτός από την Χώρα της Άνδρου που είναι μια μαγεία με τα αρχοντικά της, το νησί έχει πολλά ακόμα να δεις. Από το παραθαλάσσιο Μπατσί μέχρι τους Μένητες, τα Αποίκια και τον καταρράκτη στην Πυθάρα οι εναλλαγές είναι πολλές και θαυμαστές.

Παράλληλα θα βρεις πολλά να κάνεις καθώς υπάρχουν υπέροχες ορεινές πεζοπορικές διαδρομές, πανέμορφα χωριά για να εξερευνήσεις, κατανυκτικά μοναστήρια και παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Που να Μείνεις στην Άνδρο

2. Ικαρία

Ακαμάτρα

Η Ικαρία είναι ένα διαφορετικό νησί και αυτό θα το καταλάβεις αμέσως μόλις φτάσεις. Εδώ ο χρόνος δεν έχει καμμία σημασία και το άγχος απλά δεν υπάρχει ούτε καν σαν λεκτικός όρος.

Γι’ αυτό να μην σου κάνει εντύπωση αν πας σε κάποιο μουσείο και το βρεις κλειστό γιατί απλά ο υπεύθυνος θα έχει πεταχτεί σε κάποια δουλειά. Συνέχισε την περιήγηση σου και, εφόσον είναι ο δρόμος σου, δοκίμασε την τύχη σου μετά από κάποια ώρα, διαφορετικά την επόμενη μέρα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος!

Το οδικό δίκτυο στην Ικαρία δεν είναι πολύ καλό και οι στενοί δρόμοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ειδικά αν βρεθείς στο νησί την καλοκαιρινή περίοδο που ο κόσμος είναι πολύς. Παρόλα αυτά θα απολαύσεις τα χωριά της, τις παραλίες με τα γαλανά καθαρά νερά και πιο πολύ τα φημισμένα πανηγύρια της.

Όλο το καλοκαίρι, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο, στην Ικαρία βιώνει κανείς ένα ατέλειωτο γλέντι με άφθονο κρασί, φαγητό και αστείρευτο γλέντι που κρατά μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες γίνονται ένας μεγάλος κύκλος, μια παρέα, μια ψυχή!

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς την γραφική Ακαμάτρα, το χωριό όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του στην Ικαρία ο Μίκης Θεοδωράκης, τον Χριστό Ραχών που το χαρακτηρίζουν σαν το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ, αλλά και το εκπληκτικό μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης με το παρεκκλήσι το οποίο φωλιάζει μέσα σε θεόρατο βράχο.

Κολύμπησε στον Να, στον Φάρο, στον Αρμενιστή και αν σου αρέσουν οι δυσκολίες δοκίμασε να κατέβεις στις Σεϋχέλλες διαφορετικά μπορείς να πας ως εκεί με το καραβάκι για να κολυμπήσεις στα μοναδικά σμαραγδένια νερά αυτής της απομονωμένης παραλίας.

Που να Μείνεις στην Ικαρία

3. Ίος

Χώρα Ίου

H Ίος είναι ένα νησί αντιθέσεων που όσοι την επισκέπτονται και την γνωρίζουν την αγαπούν με πάθος. Με 365 εκκλησιές και ξωκλήσια, ένα για κάθε μέρα του χρόνου, με αμέτρητες παραλίες αλλά και με πολλά μπαρ που προσφέρουν διασκέδαση μέχρι τις πρωϊνές ώρες, καλύπτει τα ζητούμενα του κάθε επισκέπτη που επιλέγει το νησί για τις διακοπές του.

Η Χώρα της, που είναι χτισμένη πάνω σε λόφο, είναι γεμάτη με μικρά ολόλευκα σπίτια και σε κάθε σου βήμα μια εντυπωσιακή μπουκαμβίλια δίνει χρώμα στα στενά γραφικά της σοκάκια. Το πιο εντυπωσιακό σημείο της Χώρας είναι η Παναγία η Γκρεμνιώτισσα που βρίσκεται σκαρφαλωμένη ψηλά πάνω σε απόκρημνο βράχο από όπου η θέα θα σου κόψει την ανάσα.

Χώρα Ίου

Άλλο ένα σημείο που δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να το επισκεφθείς, είναι η δημοφιλής παραλία του Μυλοπότα. Έχει κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμο και πολλά beach bars που προσφέρουν όλη την μέρα έντονη μουσική διασκέδαση στους επισκέπτες.

Παράλληλα, αν είσαι δραστήριος και σου αρέσουν τα σπορ, στον Μυλοπότα θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως και την δυνατότητα να επισκεφθείς απόμερες παραλίες νοικιάζοντας κάποιο σκάφος.

Που να Μείνεις στην Ίο

4. Κέα

Ιουλίδα

Κοσμοπολίτισσα, όμορφη και πολύ κοντά στην Αθήνα η Κέα (ή Τζιά) προσφέρεται ακόμα και για ένα διήμερο απόδρασης. Τα πλοία για την Κέα φεύγουν από το λιμάνι του Λαυρίου και το ταξίδι διαρκεί περίπου μια ώρα.

Η εντυπωσιακή Ιουλίδα, η Χώρα και πρωτεύουσα του νησιού, είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε λόφο και μπορείς πίνοντας τον καφέ σου να απολαμβάνεις παράλληλα και απίστευτη θέα. Άφησε τον εαυτό να “χαθεί” στα στενά της, να ανασάνει την γαλήνη και τα μάτια σου να γεμίσουν με εικόνες από τα όμορφα ασβεστωμένα σπίτια και τις πολύχρωμες εκκλησιές.

Αν σου αρέσει η ιστορία μπορείς να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας, και φυσικά θα κάνεις μια στάση στην πλατεία του Δημαρχείου για να θαυμάσεις την νεοκλασική αρχιτεκτονική του κτιρίου. Αν πάλι έχεις χρόνο και σου αρέσει το σκάκι μπορείς να παίξεις μια παρτίδα εκεί στην άκρη του κεντρικού δρόμου όπου υπάρχει μια σκακιέρα σε μεγάλο μέγεθος.

Λέων Κέας

Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να παραλείψεις να περπατήσεις μέχρι την άκρη της Χώρας για να δεις από κοντά το έμβλημα της Κέας, το επιβλητικό λιοντάρι με το αινιγματικό χαμόγελο. Απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα πίνοντας ένα ποτό σε κάποιο από τα μπαρ ή τα εστιατόρια στο Βουρκάρι και απόλαυσε μια βόλτα κατά μήκος του μικρού κόλπου.

Στην Τζιά θα βρεις όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και μικρούς κολπίσκους με τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά για κολύμπι και ατέλειωτη ευχαρίστηση, όπως στον Κούνδουρο, τον Οτζιά ή τις Ποίσσες.

Που να Μείνεις στην Κέα

5. Κύθηρα

Αβλέμονας

Τα Κύθηρα βρίσκονται εκεί που συναντιούνται το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος και είναι ο ιδανικός προορισμός αν θέλεις ποιοτικές αλλά και ήρεμες διακοπές. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Νεάπολης το οποίο βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου και το ταξίδι διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Έχοντας σχεδόν 90 χιλιόμετρα παραλίες αμμώδεις, βοτσαλωτές, πολυσύχναστες, ερημικές, οικογενειακές ή για γυμνιστές, σίγουρα θα βρεις εκείνη που ταιριάζει στα γούστα σου.

Η Χώρα είναι χτισμένη σε λόφο ψηλά πάνω από την θάλασσα και το ενετικό κάστρο που χρονολογείται από το 1503 δεσπόζει σε αυτήν. Με στενά δρομάκια, πέτρινα αρχοντικά, μεταβυζαντινές εκκλησίες και με πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες, η Χώρα είναι εξαιρετικό μέρος για βόλτες και εξερεύνηση.

Παραλία Καλαδί

O γραφικός Αβλέμονας είναι ένας οικισμός που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς στο νησί, όπως επίσης ο Μυλοπόταμος που βρίσκεται μέσα σε καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά, πηγές και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, αλλά και το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που η ιστορία του ξεκινά πίσω στον 13ο αιώνα.

Που να Μείνεις στα Κύθηρα

6. Νάξος

Κάστρο Νάξου

Την Νάξο μπορεί να μην την ακολουθεί η τεράστια φήμη της Μυκόνου ή της Σαντορίνης, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να πας στο νησί και να μην φύγεις ερωτευμένος μαζί του. Είναι γαλήνια, αυθεντική, περισσότερο οικονομική από τα άλλα δυο και φυσικά πανέμορφη.

Σίγουρα θα περάσεις ατέλειωτες ώρες τριγυρίζοντας στα δαιδαλώδη σοκάκια του Κάστρου, βλέποντας, θαυμάζοντας και φωτογραφίζοντας. Απλά σπίτια, αρχοντικά, εκκλησιές και λουλουδιασμένες αυλές σε κάθε σου βήμα θα σε κάνουν να ανέβεις ξανά και ξανά ως εκεί.

Την επιβλητική Πορτάρα θα την αντικρίσεις από μακριά προτού ακόμα φθάσεις στο λιμάνι και όσο ακόμα θα βρίσκεσαι μέσα στο πλοίο. Φρόντισε να ανέβεις στον λόφο που δεσπόζει το επιβλητικό αυτό μνημείο την ώρα του δειλινού και το θέαμα σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο.

Πορτάρα

Οι Κούροι είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία που πρέπει να δεις στην Νάξο, όπως και ο παλαιοχριστιανικός ναός του 6ου αιώνα της Παναγίας Δροσιανής, ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη και φυσικά θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να περπατήσεις την πανέμορφη Απείρανθο και το γραφικό Χαλκί.

Στην Νάξο θα βρεις επίσης απίστευτες παραλίες για κολύμπι με πιο κοντινές στην Χώρα εκείνες του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Προκοπίου και της Αγίας Άννας και πιο νότια την εξωτική Χαβάη. Έχω ξεχωρίσει τις καλύτερες παραλίες της Νάξου σε ένα άρθρο που μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Που να Μείνεις στην Νάξο

7. Λήμνος

Λιμάνι Μύρινας

H Λήμνος, σύμφωνα με την μυθολογία, είναι το νησί όπου γεννήθηκε ο θεός Ήφαιστος και παράλληλα ένας παράδεισος για να περάσεις αξέχαστες διακοπές. Μπορείς να φτάσεις ως εκεί άνετα και γρήγορα με το αεροπλάνο και σε περισσότερο χρόνο, αλλά σαφέστατα πιο οικονομικά, με το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Θα εκπλαγείς από τα εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα που έχει αυτό το νησί, όπως είναι το Γεωλογικό Πάρκο Φαρακλού και οι Αμμοθίνες η μοναδική ελληνική έρημος που χρησιμοποιήθηκε σαν σκηνικό για την παλιά ελληνική ταινία “Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι”. Παράλληλα, θα βρεις σημαντικές αρχαιότητες και μνημεία που αξίζουν μια επίσκεψη ακόμα και αν δεν είσαι πολύ φαν.

Παναγία Κακαβιώτισσα

Πανέμορφα χωριά, άλλα παραθαλάσσια και άλλα ορεινά, όπως ο Μούδρος, ο Κότσινας ή του Ρωμανού περιμένουν να τα γνωρίσεις και να γευτείς σε αυτά μοναδικές ντόπιες νοστιμιές. Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στο εκπληκτικό εκκλησάκι της Παναγίας της Κακαβιώτισσας που χτίστηκε από μοναχούς το 1305 και βρίσκεται ψηλά σε μια ερημική τοποθεσία ανάμεσα στα βουνά.

Περπάτησε στην αγορά της Μύρινας, πιες καφέ στο παλιό γραφικό της λιμανάκι και μετά ανέβα ψηλά στο Κάστρο της από όπου η θέα θα σου κόψει την ανάσα. Στην Λήμνο θα βρεις επίσης πολύ όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο.

Που να Μείνεις στην Λήμνο

8. Νίσυρος

Εμπορειός

Η Νίσυρος είναι από τα πιο όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων καθώς έχει σχηματιστεί εξ ολοκλήρου από τις εκρήξεις του ηφαιστείου που υπάρχει στο νησί. Παρόλο που είναι μικρή σε έκταση θα βρεις πολλά να δεις και να κάνεις εκεί.

Το τοπ αξιοθέατο του νησιού είναι, όπως είναι φυσικό, το ίδιο το ηφαίστειο το οποίο έχει τρεις κρατήρες, τον “Στέφανο”, τον “Πολυβώτη” και τον “Αλέξανδρο”. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και το τοπίο ολόγυρα εντυπωσιάζει.

Η πρωτεύουσα της Νισύρου, το γραφικό Μανδράκι, με τα ασβεστωμένα διώροφα σπίτια χτισμένα από ηφαιστειακές πέτρες, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά γι’ αυτό και όσο θα ανεβαίνεις τόσο πιο όμορφη γίνεται η θέα. Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής που είναι από τα πιο σημαντικά μοναστήρια των Δωδεκανήσων.

Μανδράκι

Ο παραδοσιακός οικισμός του Εμπορειού έχει πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια αλλά καθώς βρίσκεται και αυτός ψηλά σε λόφο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις φοβερή θέα προς το ηφαίστειο. Το Παλαιόκαστρο πάλι που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. εντυπωσιάζει με τους χοντρούς του τοίχους φτιαγμένους από ηφαιστειακή πέτρα αλλά και το μέγεθος του.

Στην Νίσυρο θα βρεις ήσυχες παραλίες με γαλανά καθαρά νερά και μια ηφαιστειακή αύρα που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Οι ντόπιες πάλι λιχουδιές θα σε ξετρελάνουν. Μπουκουνιές, καπαμάς, σκορδαλιά, ρεβυθοκεφτέδες αλλά και ξεροτήγανα, φοινίκια, κουραμπιέδες και παστελαριές θα ικανοποιήσουν απόλυτα την γεύση σου.

Που να Μείνεις στην Νίσυρο

9. Σάμος

Πυθαγόρειο

Μπορεί η Σάμος να είναι ένας μακρινός προορισμός καθώς βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του Αιγαίου και σε απόσταση αναπνοής από τις Τούρκικες ακτές αλλά είναι τόσο εκκωφαντικά όμορφη που θα παραδοθείς άνευ όρων στην γοητεία της. Καθώς στο νησί υπάρχει και αεροδρόμιο μπορείς να φτάσεις γρήγορα και άνετα ως εκεί αν δεν θέλεις να περάσεις 7 – 10 ώρες μέσα στο πλοίο.

Η Σάμος είναι μεγάλο νησί και για να την γνωρίσεις όπως της αξίζει θα πρέπει να έχεις αυτοκίνητο. Το γραφικό Πυθαγόρειο με τα πολλά μαγαζιά, τις καφετέριες και τις ταβέρνες, το παραθαλάσσιο Κοκκάρι αλλά και το Βαθύ, η Χώρα της Σάμου, θα χρειαστούν πολλές ώρες για να τα περπατήσεις και να τα εξερευνήσεις.

Στο νησί θα βρεις πολλές παραλίες, όλες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά . Όμως δεν είναι μόνο οι παραλίες. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα αρχαιολογικά μουσεία στο Βαθύ και το Πυθαγόρειο.

Παραλία Γλυκόριζα

Το πρώτο φιλοξενεί μεταξύ άλλων και έναν Κούρο πέντε περίπου μέτρων ο οποίος χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Το δεύτερο βρίσκεται έξω από το Πυθαγόρειο και φιλοξενεί ευρήματα της αρχαίας Σάμου τμήμα της οποίας μπορείς να δεις στον περιβάλλοντα χώρο. Εύκολα διακρίνει κανείς τους δρόμους που σχηματίζονται ανάμεσα στα τοιχώματα από τα ερείπια των σπιτιών, τα ψηφιδωτά στα πατώματα και τους σωλήνες της αποχέτευσης.

Ο μεσαιωνικός Πύργος του Λυκούργου Λογοθέτη είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια ενός από τους πύργους του βυζαντινού κάστρου. Βαδίζοντας στο Ηραίον θα διακρίνεις τα απομεινάρια των ναών, τα σπίτια και τους δρόμους που αποτελούσαν τμήμα ενός μεγάλου πολιτισμού που υπήρχε στο νησί. Στο Ευπαλίνειο όρυγμα θα εκπλαγείς διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά έργα μηχανικής στην Ελλάδα και στους Καταρράκτες Ποταμιού θα απολαύσεις το μεγαλείο και την ομορφιά της ελληνικής φύσης.

Που να Μείνεις στην Σάμο

10. Χίος

Ολύμποι

Η Χίος, όπως και η Σάμος, είναι από τα νησιά που γνώρισα πρόσφατα και επειδή δεν είναι τόσο διάσημα και φημισμένα όσο άλλα, αποτέλεσαν για μένα μια μεγάλη αλλά ευχάριστη έκπληξη. Εκτός από την επιλογή του πλοίου για να πας στην Χίο υπάρχει και εκείνη του αεροπλάνου που απλουστεύει και μειώνει τον χρόνο του ταξιδιού.

To νησί της μαστίχας, όπως είναι γνωστή η Χίος, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και έχει υπέροχα μεσαιωνικά χωριά, πλούσια γαστρονομία και ζεστούς φιλόξενους ανθρώπους. Είναι μεγάλο νησί και έχει πολλά να δεις γι’ αυτό φρόντισε να έχεις αυτοκίνητο για να μπορέσεις να την γυρίσεις όλη.

Η Χώρα ή Κάστρο όπως την λένε οι Χιώτες, είναι μια σύγχρονη πόλη με πολλά ιστορικά μνημεία. Το πιο ενδιαφέρον είναι φυσικά το Κάστρο της που χρονολογείται από τους ελληνιστικούς χρόνους και περικλείει πολλά σημαντικά μνημεία όπως τα παλιά οθωμανικά χαμάμ, το παλάτι Ιουστινιάνι και ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου. Λίγο πιο έξω από την Χώρα στα Ταμπάκικα θα δεις τους πανέμορφους ανεμόμυλους. Μπορείς να πας ως εκεί περπατώντας από την προκυμαία κάνοντας έναν ωραίο περίπατο.

Βολισσός

Και φυσικά δεν γίνεται να μην επισκεφθείς τα υπέροχα μεσαιωνικά χωριά της Χίου, τα Αρμόλια, το Πυργί, τους Ολύμπους, τα Μεστά, την Βέσσα, τα Αυγώνυμα, τον Ανάβατο και την Βολισσό. Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Η Χίος έχει τόσα πολλά να δεις.

Η Νέα Μονή, το ιστορικό μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1042 και έχει χαρακτηριστεί σαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιά από την UNESCO, το σπήλαιο στο Άγιο Γάλα, η ιστορική μονή του Αγίου Μηνά, αλλά και το μουσείο μαστίχας είναι λίγα μόνο από τα πολλά που θα σε μαγέψουν στην Χίο. Και φυσικά πανέμορφες παραλίες όπως τα φημισμένα Μαύρα Βόλια σε περιμένουν να δροσιστείς στα κρυστάλλινα νερά τους.

Που να Μείνεις στην Χίο


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %