Ασία

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Περιεχόμενα

Toggle

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό παραδοσιακής και μοντέρνας κουλτούρας και την πληθώρα από αξιοθέατα και δραστηριότητες.

Από τους επιβλητικούς ουρανοξύστες και τα χρυσά τζαμιά μέχρι τα γραφικά σοκάκια και τις γευστικές αγορές, η πόλη υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου παρουσιάσω 10 μοναδικές εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την αυθεντική Κουάλα Λουμπούρ και να ζήσεις την ζωντάνια της. Πάμε λοιπόν;

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Γρήγορος Οδηγός για την Κουάλα Λουμπούρ


Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”


Τι Πρέπει να Γνωρίζεις πριν το Ταξίδι σου

Batu Caves

• Το νόμισμα της χώρας είναι το Μαλαισιανό Ρινγκίτ (RM). Την στιγμή που γράφεται το άρθρο 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 5,12 Ρινγκίτ.

• Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η Μαλαισιανή αλλά οι περισσότεροι από τους ντόπιους μιλάνε και αγγλικά.

• Η θρησκεία της χώρας είναι ο μουσουλμανισμός οπότε το αλκοόλ είναι ακριβό. Παράλληλα για την είσοδο στα τζαμιά και τους ναούς οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά.


Powered by GetYourGuide

• Το κλίμα στην Μαλαισία είναι πολύ υγρό και ηλιόλουστο οπότε πάρε μαζί σου ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν.

• Το φιλοδώρημα δεν είναι υποχρεωτικό στην Μαλαισία όμως εφόσον αποφασίσεις να δώσεις, το πιθανότερο είναι πως δεν θα απορριφθεί.

Sim Κάρτα

Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Google Maps ή να κλείσεις ένα uber ταξί θα πρέπει να έχεις δεδομένα. Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος είναι η Airalo που σου δίνει αυτήν την δυνατότητα δίχως να χρειαστεί να μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις κάρτα sim στο κινητό σου.



Πως θα Πας από το Αεροδρόμιο στην Κουάλα Λουμπούρ

Με Ταξί

Υπάρχουν ταξί που περιμένουν έξω από το αεροδρόμιο και μπορείς να πάρεις ένα από αυτά για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης. Είναι μια γρήγορη και βολική επιλογή, αν και η τιμή θα εξαρτάται από την κίνηση και την απόσταση.

Με Welcome Pickups



Η Welcome Pickups είναι η ιδιωτική μεταφορά που κοστίζει όσο και ένα συμβατικό ταξί αλλά έχει πολλά περισσότερα προνόμια. Κάνεις online κράτηση και ο οδηγός σε περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σου. Έτσι φτάνεις γρήγορα και άνετα μέχρι την πόρτα του ξενοδοχείου σου γνωρίζοντας εξαρχής πόσο θα στοιχίσει η διαδρομή.

Με Λεωφορείο

Υπάρχουν λεωφορεία που εξυπηρετούν τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Είναι μια οικονομική επιλογή, αλλά μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, ειδικά αν υπάρχει κίνηση.


Powered by GetYourGuide

Με Τρένο

Το KLIA Ekspres είναι ένα γρήγορο τρένο που συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ. Είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη επιλογή, καθώς το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά.



Πως θα Μετακινηθείς στην Κουάλα Λουμπούρ

Μια επιλογή είναι η χρήση του μετρό της πόλης, το οποίο είναι γρήγορο, άνετο και ασφαλές. Το μετρό καλύπτει μεγάλο μέρος της Κουάλα Λουμπούρ και συνδέει σημαντικά αξιοθέατα και περιοχές.

Οικονομικές λύσεις είναι επίσης τα λεωφορεία και τα τραμ που εξυπηρετούν διάφορες περιοχές της πόλης. Αυτές οι μέθοδοι μετακίνησης είναι πιο οικονομικές από το ταξί και μπορούν να προσφέρουν μια πιο τοπική εμπειρία στον επισκέπτη.


Powered by GetYourGuide

Τέλος, o πιο άνετος τρόπος μεταφοράς είναι το Grab, αντίστοιχο του Uber, το οποίο σου επιτρέπει να κλείνεις online την μεταφορά σου και να γνωρίζεις εξαρχής το κόστος δίχως δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τι να Φας στην Κουάλα Λουμπούρ

Στην Κουάλα Λουμπούρ μην παραλείψεις να δοκιμάσεις:

• Νasi Lemak: Είναι το εθνικό πιάτο της Μαλαισίας, αποτελούμενο από αρωματικό ρύζι με γάλα καρύδας, ξηρούς καρπούς, τηγανητό αυγό, αποξηραμένη αντζούγια και μια ποικιλία από άλλα συνοδευτικά.


Powered by GetYourGuide

• Satay: Είναι σουβλάκια από κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί, μαριναρισμένα σε μπαχαρικά και ψημένα στα κάρβουνα, που σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα satay.

Hokkien Mee: Νόστιμες τηγανίτες με χοντρά noodles, λαχανικά, γαρίδες και χοιρινό κρέας.

Cendol: Ένα δροσιστικό επιδόρπιο με πράσινα ζυμαρικά ρυζιού, γάλα καρύδας, πάγο και φασόλια aduki.

10 Πράγματα να Κάνεις στην Κουάλα Λουμπούρ

1. Εξερεύνησε τον Βουδουιστικό Ναό Thean Hou

Ο Βουδιστικός Ναός Thean Hou δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Bukit Melaka. Χτισμένος το 1896, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Μαλαισίας και προσελκύει πλήθος προσκυνητών και τουριστών κάθε χρόνο.

Είναι αφιερωμένος στην θεά Thean Hou, προστάτιδα των ναυτικών και των ψαράδων και εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του. Τα χρυσά αγάλματα, τα πολύχρωμα κεραμικά πλακίδια και τα περίτεχνα σκαλίσματα δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα γαλήνης και πνευματικότητας.


Powered by GetYourGuide

Ώρες Εισόδου

2. Μάθε την Βασιλική Ιστορία στο Istana Negara

Το Istana Negara, που σημαίνει “Εθνικό Παλάτι” στα μαλαισιανά, δεσπόζει στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ. Υπήρξε η επίσημη κατοικία των βασιλιάδων μέχρι το 2011 οπότε και χτίστηκε το νέο παλάτι.

Σήμερα λειτουργεί σαν Βασιλικό Μουσείο και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν χώρους του παλατιού, όπως η αίθουσα του θρόνου, η αίθουσα υποδοχής και οι βασιλικοί κήποι. Επιπλέον καθημερινά γίνεται αλλαγή της βασιλικής φρουράς που έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις.


Powered by GetYourGuide

Ώρες Εισόδου

3. Δες από Κοντά τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κουάλα Λουμπούρ

Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Κουάλα Λουμπούρ είναι ένα εξαίρετο δείγμα αποικιακής βρετανικής αρχιτεκτονικής. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον  Arthur B. Hubback και ολοκληρώθηκε το 1910. Ο σταθμός σήμερα δέχεται μόνο τοπικά τρένα καθώς ο μεγάλος όγκος των μεταφορών ανακατευθύνεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό KL Sentral.


Powered by GetYourGuide

Στο ισόγειο υπάρχει το Σιδηροδρομικό Μουσείο όπου υπάρχουν εκθέματα αντίκες, όπως πυροσβεστικά οχήματα και ατμοκίνητα τρένα. Υπάρχουν επίσης μοντέλα και αντίγραφα τρένων και βαγονιών και οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν γύρω από τις πλατφόρμες και να μάθουν για την ιστορία της ατμομηχανής στη Μαλαισία.

4. Θαύμασε την Ισλαμική Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Τζαμί Masjid Negara

Το Εθνικό Τζαμί Masjid Negara δεσπόζει στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά θρησκευτικά μνημεία της Μαλαισίας. Χτισμένο το 1960, το τζαμί εντυπωσιάζει με την επιβλητική αρχιτεκτονική του, συνδυάζοντας στοιχεία μαλαισιανών, βυζαντινών και μαυριτανικών στυλ.


Powered by GetYourGuide

Ο χρυσός θόλος του τζαμιού, ύψους 43 μέτρων, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Η κύρια αίθουσα προσευχής μπορεί να φιλοξενήσει έως και 15.000 πιστούς, ενώ κοσμείται με περίτεχνα γεωμετρικά μοτίβα και μωσαϊκά. Το Masjid Negara αποτελεί ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες φωτογραφίες.

Ώρες Εισόδου

5. Μάθε για την Ισλαμική Τέχνη στο Islamic Arts Museum

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της νοτιοανατολικής Ασίας αφιερωμένο στην ισλαμική τέχνη και τον πολιτισμό.

Ιδρύθηκε το 1998 και φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή με περισσότερα από 12.000 αντικείμενα, καλύπτοντας μια ευρεία χρονική περίοδο από τον 7ο έως τον 19ο αιώνα.

Ώρες Εισόδου

6. Κάνε μια Βόλτα στους Βοτανικούς Κήπους Perdana

Οι βοτανικοί κήποι Perdana είναι γνωστοί και ως KL Bird Park και αποτελούν ένα καταπράσινο καταφύγιο στην καρδιά της Κουάλα Λουμπούρ. Δημιουργήθηκαν το 1889 και φιλοξενούν μια εκπληκτική ποικιλία από φυτά και ζώα.

Μέσα στους κήπους και σε μια έκταση μεγαλύτερη από 20 στρέμματα υπάρχει το πάρκο των πουλιών που φιλοξενεί περισσότερα από 3000 είδη πουλιών. Υπάρχουν επίσης πάρκα με πεταλούδες, ορχιδέες και φυσικά προσφέρει την δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες.

Ώρες Εισόδου

7. Δες τον Παλαιότερο εν λειτουργία Ινδουιστικό Ναό Sri Mahamariamman

Ο ναός Sri Mahamariamman είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο σημαντικούς ινδουιστικούς ναούς στην Κουάλα Λουμπούρ. Αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για την ινδουιστική κοινότητα της πόλης και δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.


Powered by GetYourGuide

Χτίστηκε το 1873 από Ινδούς μετανάστες και είναι αφιερωμένος στη θεά Mariamman, γνωστή για τις θεραπευτικές της δυνάμεις σε επιδημίες και ασθένειες. Καθώς θα πλησιάζεις θα τον αναγνωρίσεις καθώς ξεχωρίζει με την ζωηρή και πολύχρωμη πρόσοψη του.

Ώρες Εισόδου

8. Κάνε τα Ψώνια σου στην Κεντρική Αγορά της Κουάλα Λουμπούρ

Χτισμένη το 1888, η κεντρική αγορά της Κουάλα Λουμπούρ στεγάζει πλήθος από καταστήματα και πάγκους που προσφέρουν μια ποικιλία από είδη, ικανοποιώντας κάθε γούστο και budget.

Είναι γνωστή και σαν Pasar Seni και αποτελεί must προορισμό για ψώνια. Θα βρεις από χειροποίητα αντικείμενα, παραδοσιακά σαρόνγκ, καφτάνια, κοσμήματα και σουβενίρ, μέχρι μπαχαρικά, τσάγια, καφέ, αποξηραμένα φρούτα και άλλα τοπικά τρόφιμα.

Ώρες Εισόδου

9. Κάνε μια Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας

Το Εθνικό Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας ιδρύθηκε το 1996 και φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή με υφαντά από όλο τον κόσμο, καλύπτοντας μια ευρεία χρονική περίοδο από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως σήμερα.

Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο από την Ινδοσαρακηνική Αναγέννηση και έχει δωρεάν είσοδο. Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις φορεσιές της Μαλαισίας στην πορεία των αιώνων μπορείς να το επισκεφτείς.

Ώρες Εισόδου

Δευτέρα – Κυριακή09:00 – 17:00

10. Περιπλανήσου στο Sultan Abdul Samad Building

Νομίζω πως αυτό το κτίριο είναι το ωραιότερο σε ολόκληρη την Κουάλα Λουμπούρ. Χτίστηκε μεταξύ 1894 και 1897 και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τα διοικητικά γραφεία της βρετανικής αποικιοκρατικής κυβέρνησης.

Σήμερα στεγάζει τα γραφεία του Υπουργείου Επικοινωνιών και Πολυμέσων και του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού. Θαύμασε το κτίριο εξωτερικά και αν έχεις χρόνο μπες και στους κήπους του.

11. Θαύμασε το Τζαμί Jamek

Χτισμένο το 1906, το τζαμί Jamek ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά τζαμιά στην Κουάλα Λουμπούρ.

Το τζαμί είναι γνωστό και ως Masjid Jamek Sultan Abdul Samad και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά τζαμιά της πόλης. Αποτελεί το πρώτο τζαμί που κατασκευάστηκε στην Κουάλα Λουμπούρ και χρησίμευε σαν το κεντρικό τζαμί της πόλης μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Ώρες Εισόδου

12. Απόλαυσε Ντόπιες Γεύσεις στην Jalan Alor Food Street

Η Jalan Alor Food Street είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών από τοπικές λιχουδιές της Μαλαισίας και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Όταν ο ήλιος δύει, ο δρόμος μεταμορφώνεται σε μια ζωντανή σκηνή με πάγκους και μικρά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις και μυρωδιές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Τα βράδια ο δρόμος πλημμυρίζει από μουσική και κόσμο.


Powered by GetYourGuide

Είναι συνηθισμένο να διαπραγματεύεσαι τις τιμές με τους πλανόδιους vendors. Παράγγειλε μικρές μερίδες από διάφορα πιάτα για να δοκιμάσεις ποικιλία από γεύσεις. Για λόγους ασφάλειας διάλεξε μαγαζιά με καλή πελατεία και πρόσεξε το φαγητό να είναι καλά μαγειρεμένο.

13. Απόλαυσε την θέα στον Πύργο της Κουάλα Λουμπούρ

Ο Πύργος της Κουάλα Λουμπούρ, που υψώνεται στα 421 μέτρα, προσφέρει ασύγκριτες πανοραμικές όψεις της πόλης και της γύρω περιοχής. Από την κορυφή του θα διακρίνεις την εντυπωσιακή θέα από τους ουρανοξύστες, τα πάρκα και τα αξιοθέατα της πόλης.

Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείς τον πύργο είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγεις το πλήθος. Η καλύτερη θέα είναι από το κατάστρωμα Skyview. Αυτός ο χώρος είναι υπαίθριος και έχει ακόμη δύο skyboxes που εκτείνονται έξω από το κατάστρωμα και έχουν δάπεδο με γυάλινο πάτο. 


Powered by GetYourGuide

Ώρες Εισόδου

Δευτέρα – Κυριακή09:00 – 22:00

14. Διέσχισε τις Κρεμαστές Γέφυρες του Πάρκου KL Forest

Στο KL Forest Eco Park οι Κρεμαστές Γέφυρες αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κουάλα Λουμπούρ. Οι γέφυρες με διαφορετικά ύψη και μήκη διατρέχουν το δάσος, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μονοπάτι που αγγίζει τα δέντρα.

Περπάτησε επάνω στις γέφυρες, απόλαυσε την θέα και βγάλε φωτογραφίες με φόντο το καταπράσινο τοπίο. Είναι ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ηρεμία της φύσης. Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν όμως για την είσοδο στις γέφυρες υπάρχει εισιτήριο.

Ώρες Εισόδου

15. Αν Αγαπάς την Θαλάσσια Ζωή Πήγαινε στο Aquaria KLCC

Το Aquaria KLCC είναι από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Νοτιοανατολική Ασία. Φιλοξενεί περισσότερα από 30.000 θαλάσσια πλάσματα από 100 διαφορετικά είδη.

Εκτός από τα πολλά είδη ψαριών και κοραλλιών μπορείς ακόμα να επισκεφθείς ένα εικονικό ναυάγιο, να κάνεις κατάδυση με αναπνευστήρα ή να ταίσεις τους καρχαρίες. Τα τελευταία φυσικά με επιπλέον χρέωση.


Powered by GetYourGuide

Ώρες Εισόδου

16. Ψώνισε μέχρι τελικής πτώσης στο Suria KLCC

Αν λατρεύεις τα ψώνια τότε ένας είναι ο προορισμός, το Suria KLCC. Αποτελεί έναν από τους πιο πολυτελείς και δημοφιλείς προορισμούς για ψώνια και περιλαμβάνει περισσότερα από 300 καταστήματα που προσφέρουν προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Οι καλύτερες μέρες και ώρες για να επισκεφθείς το εμπορικό κέντρο, αν θέλεις να ψωνίσεις με ησυχία, είναι τις καθημερινές (κατά προτίμηση Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) τα πρωινά.

Ώρες Εισόδου

Δευτέρα – Κυριακή10:00 – 22:00

17. Διασκέδασε το Βράδυ στο Χρυσό Τρίγωνο (Golden Triangle)

Το Χρυσό Τρίγωνο αποτελεί μια από τις πιο ζωντανές και πολυσύχναστες περιοχές της Κουάλα Λουμπούρ. Περιβάλλεται από ουρανοξύστες, πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα και προσφέρει πληθώρα επιλογών για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση.

Φρόντισε να φοράς άνετα παπούτσια καθώς θα χρειαστεί να περπατήσεις αρκετή ώρα. Θα πρέπει επίσης να είσαι προετοιμασμένος για πολύ κόσμο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, λόγω συνωστισμού, δείξε ιδιαίτερη προσοχή με τα προσωπικά σου αντικείμενα.

18. Περπάτησε στην Γέφυρα Petronas Towers Sky Bridge

Αυτή η διώροφη ουρανογέφυρα που συνδέει τους δύο πύργους των δίδυμων πύργων Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, είναι η υψηλότερη διώροφη γέφυρα στον κόσμο, στα 170 μέτρα πάνω από το έδαφος.


Powered by GetYourGuide

Η γέφυρα προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στην πόλη. Είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και ζυγίζει 750 τόνους. Χρειάστηκαν τρεις μέρες και δύο προσπάθειες για να σηκωθεί η γέφυρα στη θέση της. 

Τα εισιτήρια για να επισκεφθείς τη γέφυρα εξαντλούνται λίγες μέρες νωρίτερα, οπότε αν θέλεις να πας στην κορυφή, θα πρέπει να κλείσεις τα εισιτήριά σου εκ των προτέρων, Κλικ Εδώ.

19. Κάνε μια Επίσκεψη στις Σπηλιές Batu

Οι Σπηλιές Batu βρίσκονται περίπου 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ και αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Μαλαισίας.

Φιλοξενούν τρεις κύριες σπηλιές γεμάτες με ινδουιστικά αγάλματα και τοιχογραφίες, ενώ 272 πολύχρωμα σκαλιά οδηγούν στον ναό Murugan στην κορυφή. Μπορείς να πας ως εκεί με το τρένο ή με λεωφορείο.


Powered by GetYourGuide

20. Διασκέδασε στο Θεματικό Πάρκο Sunway Lagoon

Το Sunway Lagoon είναι ένα θεματικό και υδάτινο πάρκο που βρίσκεται στο Subang Jaya, Selangor. Ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα στην Ασία. Το πάρκο χωρίζεται σε πέντε ζώνες.

Με την ποικιλία των επιλογών διασκέδασης που προσφέρει, το Θεματικό Πάρκο Sunway Lagoon είναι ένας δημοφιλής προορισμός για οικογένειες και παρέες που αναζητούν διασκέδαση και περιπέτεια.

Ώρες Εισόδου


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταξίδι στο Παλέρμο, Αξιοθέατα, Διαμονή, Φαγητό

Το Παλέρμο είναι μια πόλη που συνδυάζει μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία, μαγική θέα στην θάλασσα, καλό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %