Αθήνα

Περίπατος Στον Καταρράκτη Του Ντράφι

Σήμερα θα πάμε περίπατο σε έναν καταρράκτη. Στον καταρράκτη του Ντράφι. Επί τη ευκαιρία θέλω να σου εκμυστηρευτώ την αμαρτία μου. Καταρράκτες μέχρι πρότινος ήξερα του Νιαγάρα.

Ήταν βλέπεις οι πρώτοι που μάθαμε στο σχολείο. Αργότερα έμαθα και της Έδεσσας κι από κείνη την στιγμή η ομώνυμη πόλη απέκτησε άλλη αίγλη στα μάτια μου. Διότι πώς να το κάνουμε; 

Αλλιώς είναι μια απλή πόλη, μια πόλη νέτη σκέτη κι αλλιώς κάποια που διαθέτει καταρράκτες (κάντο εικόνα αυτό που σου λέω και θα δεις πως θα με δικαιώσεις). Τώρα τελευταία ήταν που κάτι πήρε το αυτί μου για έναν καταρράκτη στο Ντράφι.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Τί με ήθελες εμένα από την στιγμή εκείνη;  Άνεμος σηκώθηκε και μου πήρε τα μυαλά. Ποιο Μπαλί, ποια Καραϊβική και ποιες Μπαχάμες; Όλοι οι εξωτικοί προορισμοί έσβηναν μπροστά στον γειτονικό καταρράκτη που από την μια στιγμή στην άλλη έγινε το απωθημένο μου.

Αποφάσισα λοιπόν πως  έπρεπε πάση θυσία να τον δω από κοντά.  Ἐτσι κίνησα ένα απομεσήμερο για κει παρασύροντας και το αγόρι μου.

Πως θα Πας στον Καταρράκτη

Για τους μη γνωρίζοντες να πω ότι το Ντράφι (κάνε κλικ εδώ να δεις τον χάρτη) βρίσκεται στους πρόποδες της Πεντέλης και είναι περιοχή πάνω από το Πικέρμι.

Από το κεντρικό φανάρι του Πικερμίου θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες για Διώνη κρατώντας όμως αριστερή πορεία και δίχως να στρίψεις δεξιά προς Διώνη. Εμείς, να σου πω την αμαρτία μου,  βάλαμε το gps και ακολουθήσαμε τις οδηγίες.

Από το σπίτι μας η απόσταση είναι περίπου είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο. Διασχίσαμε λοιπόν βουνά και λαγκάδια, (που λέει ο λόγος) και φτάσαμε σε κάποιο σημείο στο οποίο  η μαγνητοφωνημένη αισθησιακή φωνή της “κυρίας-gps” μας ανακοίνωσε πως φτάσαμε στον προορισμό μας.

Από καταρράκτη όμως ούτε ίχνος!  Έτσι, καθώς το αυτοκίνητο δεν πήγαινε παρακάτω, κατεβήκαμε και αφουγκραστήκαμε.

Λίγο πιο πέρα ακούγονταν γέλια και φωνές αλλά και κάτι που έμοιαζε με τρεχούμενο νερό. Κατευθυνθήκαμε λοιπόν προς τα εκεί. Και ναι. Από ψηλά τον είδα!

Για να τον δω όμως και από κοντά έπρεπε να κατέβω ένα κακοτράχαλο στενό μονοπάτι που οδηγούσε στριφογυριστά μέχρι κάτω την χαράδρα.

Πέρασα που λες την φωτογραφική μηχανή στον λαιμό κι άρχισα να κατεβαίνω προσεκτικά. Το να κουτρουβαλιαστώ και να χτυπήσω δεν με ένοιαζε, το ζητούμενο ήταν να κατέβει η μηχανή σώα και αβλαβής!

Στην κατάβαση συναντήθηκα με αρκετούς που ανέβαιναν επιστρέφοντας και βεβαιώθηκα πως ο καταρράκτης έχει το δικό του φαν κλαμπ!

Πικνίκ στον Καταρράκτη

Το μέρος είναι ειδυλλιακό για βόλτα αλλά και πικνικ .  Το νερό που πέφτει από ψηλά σχηματίζει μια μικρή λίμνη και πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται φορώντας τα μαγιό τους για να δροσιστούν στα νερά του καταρράκτη. Όλο το μέρος, έτσι όπως διαμορφώνεται ανάμεσα στα βουνά, σου δίνει την αίσθηση κάποιου ειδυλλιακού προορισμού κι ας είναι λίγη ώρα μακριά  από το κέντρο της Αθήνας.

Αν λοιπόν βρεθείς σε τούτα τα μέρη μην παραλείψεις να έρθεις μέχρι τον καταρράκτη (ή πιο σωστά τους καταρράκτες) στο Ντράφι. Αξίζει τον κόπο να ανέβεις μέχρι εδώ μόνο και μόνο για να τον δεις.

Και μην ρωτήσεις γιατί..

Η απάντηση είναι απλή.

Γιατί  ο Νιαγάρας μας πέφτει λίγο μακριά!


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Εμφάνιση σχολίων

  • Ωραίος και ο καταρράκτης αλλά σε αυτή την ανάρτηση ευχαριστήθηκα το γράψιμό σου που ήταν χιουμοριστικό!

    • Η αλήθεια είναι πως σαν "travel blogger" είχα σοβαρέψει πολύ, είπα λοιπόν να θυμηθώ λίγο (λιγάκι, τόσο δα) την παλιά Τζίνα.. χαχαχα

  • Σε καλημερίζω Τζίνα μου, με καταρράχτες βροχής που τρέχουν απ΄τη στέγη του σπιτιού μου!!!
    Τι υπέροχη ανακάλυψη είναι αυτή και οι φωτό σου, όπως πάντα άψογες!
    Η ανάρτηση σου, μου θύμισε κάτι που είπε ο Κοέλιο:
    "Ορισμένες φορές χρειάζεται να γυρίσετε όλο το κόσμο για να καταλάβετε ότι ο θησαυρός είναι θαμμένος στο δικό σας σπίτι"!

    ΑΦιλάκια πάντα πολύ τρυφερά! :)

    • Σωστός όπως πάντα ο Κοέλιο..

      υγ. δεν πιστεύω τα νερά της βροχής από την στέγη να μπαίνουν και μέσα στο σπίτι, ε;

  • Να σου πώ την αλήθεια, δεν ήξερα πού ακριβώς βρίσκεται το Ντράφι! Ακουστά το είχα βέβαια, χωρίς να θυμάμαι κάτι για καταρράκτη. Για φαντάσου, να είναι τόσο κοντά μας!
    Βέβαια της Έδεσσας είναι το κάτι άλλο, όσο για του Νιαγάρα...είχα την τύχη να τους επισκεφθώ πριν από χρόνια - αξέχαστη εμπειρία!!!
    Νά'σαι καλά, Τζίνα, που μας ξεναγείς σε τόσα όμορφα μέρη!

    • Aπωθημένο τό'χω να δω κάποια στιγμή τους καταρράκτες του Νιαγάρα, μέχρι τότε όμως θα είμαι ευχαριστημένη να πάω μέχρι την Έδεσσα :p

Πρόσφατα άρθρα

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ψώνια στο Λονδίνο: Οδηγός για τις Γειτονιές και τα Εμπορικά Κέντρα

Το Λονδίνο αποτελεί έναν κόσμο αγορών που καλύπτει κάθε προτίμηση και γούστο. Από τις παραδοσιακές… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στην Όμορφη Μπρατισλάβα, Αξιοθέατα

Η Μπρατισλάβα ήταν ένας προορισμός έκπληξη! Η αλήθεια είναι πως δεν την περίμενα τόσο όμορφη… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κάντιθ: 10 Λόγοι για να το Επισκεφθείς

Το Κάντιθ είναι μια πανέμορφη πόλη που εκτείνεται πάνω σε χερσόνησο στον Ατλαντικό ωκεανό στην… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %