Top
Οι καλύτερες παραλίες στα Χανιά
()

Η Κρήτη έχει πολύ όμορφες παραλίες, σήμερα όμως θέλω να σου μιλήσω για τις 7 καλύτερες παραλίες στα Χανιά. Εκείνες που ξεχωρίζουν στον συγκεκριμένο νομό, που διαφέρουν και που είναι μοναδικές! Σε αυτές τα νερά είναι κρυστάλλινα. Ανάλογα μάλιστα με την εποχή το χρώμα τους αλλάζει και παίρνει όλες τις αποχρώσεις του πράσινου ή γίνονται ακόμα και ροζ!

Επτά παραλίες που έχουν διακριθεί για την ομορφιά τους και που συρρέουν σε αυτές επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Ποιές είναι αυτές;

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Ταξίδι στα Μαγικά Χανιά, Αξιοθέατα

1. ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

1. ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΑΛΟΣ

Balos-best-beaches-chania

Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης και βρίσκεται 56 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη των Χανίων. Μπορείς να πας ως εκεί είτε με αυτοκίνητο είτε με καραβάκι. Στην πρώτη περίπτωση θα περάσεις μέσα από την Κίσσαμο (ή Καστέλι) κι έπειτα θα στρίψεις δεξιά για το χωριό Καλυβιανή. Από εκεί ξεκινά και ο χωματόδρομος ο οποίος είναι περίπου οκτώ χιλιόμετρα και καταλήγει στο πάρκινγκ πάνω από την παραλία. Ο χωματόδρομος είναι πετρώδης γι’ αυτό θα πρέπει να οδηγείς σιγά και προσεκτικά.

Στο πάρκινγκ θα αφήσεις το αυτοκίνητο και θα πάρεις το μονοπάτι που κατεβάζει στην παραλία του Μπάλου. Η απόσταση είναι περίπου 2 χιλιόμετρα και φυσικά το κατέβασμα είναι πιο εύκολο από την επιστροφή. Παρ’ όλη την όποια κούραση όμως η διαδρομή σου προσφέρει μοναδικές φωτογραφικές λήψεις και μια απίστευτη θέα του Μπάλου από ψηλά που πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Μπορείς όμως να αποφύγεις την ταλαιπωρία της οδήγησης ή της κατάβασης και να κλείσεις εδώ την εκδρομή σου από τα Χανιά στον Μπάλο με καραβάκι.

2. ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

59 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά βρίσκεται η παραλία Φαλάσαρνα. Έχει κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο. Για να φτάσεις ως εδώ θα πρέπει, όπως και για τον Μπάλο, να πας μέχρι την Κίσσαμο να την διασχίσεις και μετά να συνεχίσεις προς τον Πλάτανο. Η παραλία της Φαλάσαρνας περιλαμβάνει μια μεγάλη έκταση από πέντε διαδοχικές παραλίες εκ των οποίων οι δυο μεγαλύτερες είναι οι πιο γνωστές και εκείνες που ο κόσμος περισσότερο προτιμά.

Φθάνοντας στον Πλάτανο στάσου να κοιτάξεις από ψηλά την εικόνα της παραλίας που απλώνεται κάτω, είναι σίγουρο πως θα μαγευτείς. Από εκεί απομένει να διανύσεις μια απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων και θα σε βοηθήσουν οι πινακίδες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Παρ’ όλα αυτά επειδή ο δρόμος είναι στενός και με πολλές στροφές θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Aν σε ενδιαφέρει μια ολοήμερη εκδρομή στην εκπληκτική παραλία της Φαλάσαρνας τότε ρίξε μια ματιά εδώ.

3. ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Glyka nera Famous beaches Chania
Photo Credits

Η παραλία Γλυκά Νερά πήρε το όνομα της από τις πηγές πόσιμου νερού που υπάρχουν σε αυτήν. Βρίσκεται σε απόσταση 75 περίπου χιλιομέτρων νότια από τα Χανιά και 3-4 χιλιόμετρα δυτικά από τα Σφακιά.

Έχει ψιλό βότσαλο και τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης. Για να φτάσεις ως εδώ θα πρέπει να πάρεις το καραβάκι από τα Σφακιά ή το Λουτρό. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ένα μονοπάτι που την είσοδο του θα βρεις οδηγώντας από τα Σφακιά με κατεύθυνση την Ανώπολη σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων,.

Όμως επειδή το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία. Επίσης είναι αρκετά κουραστικό στην επιστροφή. Η κατάβαση του μονοπατιού διαρκεί 30-40 λεπτά.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Ρέθυμνο, 10 Καλύτερες Παραλίες για Κολύμπι

4. ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΟ

Το χωριό Λουτρό είναι ένα γραφικό ψαροχώρι ιδανικό για όσους επιζητούν την ησυχία και την ηρεμία στις διακοπές τους. Βρίσκεται σε έναν κλειστό και απάνεμο όρμο δυτικά από τα Σφακιά και η απόσταση από τα Χανιά είναι περίπου 70 χιλιόμετρα. Η παραλία έχει καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και σπάνια φυσική ομορφιά.

Θα φτάσεις ως εδώ από τα Σφακιά με καραβάκι σε 20 περίπου λεπτά αλλιώς, αν σου αρέσει η πεζοπορία, μπορείς να ακολουθήσεις το παραλιακό μονοπάτι Ε4 από τα Σφακιά. Η απόσταση είναι περίπου 1,5 ώρα.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Παραλία Πρέβελη στο Ρέθυμνο

5. ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Ελαφονήσι Καλύτερες Παραλίες στα Χανιά

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Χανίων και είναι μια στενόμακρη χερσόνησος με πανέμορφες παραλίες από όλες τις πλευρές της. Το τοπίο είναι πραγματικά εξωτικό. Κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά και ροζ άμμος που κάνουν το Ελαφονήσι έναν πραγματικό παράδεισο.

Το περίφημο ροζ χρώμα της άμμου οφείλεται στα σπάνια μαλακόστρακα που υπάρχουν στην παραλία. Αυτά όταν ολοκληρώσουν το κύκλο της ζωής τους σπάνε αφήνοντας πίσω τους κατακόκκινα κοχύλια που βυθίζονται στην άμμο και δημιουργούν το ροζ χρώμα της.

Ελαφονήσι Διάσημες παραλίες Χανιά

Μπορείς να έρθεις ως εδώ είτε με το αυτοκίνητο ή με λεωφορείο. Φτάνοντας υπάρχει ένα μεγάλο πάρκινγκ και από εκεί ένα μονοπάτι οδηγεί στην παραλία. Το Ελαφονήσι, όπως και ο Μπάλος, συγκαταλέγονται στις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης και έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura.

Aν θέλεις να κλείσεις μια ολοήμερη εκδρομή στο Ελαφονήσι τότε ρίξε μια ματιά εδώ.

6. ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ

Κεδρόδασος οι Καλύτερες παραλίες στα Χανιά

Έχει χαρακτηριστεί σαν επίγειος παράδεισος και όταν πας ως εκεί και αντικρίσεις την ομορφιά του θα δικαιολογήσεις απόλυτα τον χαρακτηρισμό. Ανήκει κι αυτό στις προστατευόμενες περιοχές Natura.

Βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά. Η παραλία είναι γεμάτη με δέντρα που μοιάζουν με κέδρους. Οι ρίζες τους, λόγω της μετακίνησης της άμμου βγαίνουν στην επιφάνεια και τα κάνει να μοιάζουν με γλυπτά μοντέρνας τέχνης.

Από τον χώρο του πάρκινγκ ξεκινά ένα κατηφορικό μονοπάτι με πέτρες. Στο τέλος αυτού του μονοπατιού αρχίζει το Κεδρόδασος το οποίο αφού το διασχίσεις φτάνεις στην παραλία. Θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πως η παραλία δεν είναι προστατευμένη από τους ανέμους και έχει ελάχιστα σημεία με σκιά.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Κρήτη, Ιδανικός Προορισμός και τον Χειμώνα

7. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΪΤΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ

Σεϊτάν Λιμάνια οι Καλύτερες Παραλίες στα Χανιά
Photo Credits

20 μόλις χιλιόμετρα απόσταση από τα Χανιά βρίσκεται η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια. Η ονομασία έχει τουρκική προέλευση και σημαίνει “καταραμένα λιμάνια”. Ο χαρακτηρισμός αποδίδεται στην επικινδυνότητα των κυμάτων στην περιοχή.

Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο και θα φτάσεις ως αυτήν οδηγώντας από τα Χανιά μέχρι το χωριό Χορδάκι. Από εκεί θα κατευθυνθείς προς Ριζόσκλοκο από όπου και υπάρχουν πινακίδες που θα σε οδηγήσουν.

Η άσφαλτος κάποια στιγμή σταματά κι από εκείνο το σημείο ξεκινά ένα απότομο αλλά απόλυτα βατό μονοπάτι θα σε πάει ως την παραλία. Τα Σεϊτάν Λιμάνια είναι απομονωμένα οπότε και θα πρέπει να έχεις μαζί σου νερό και ό,τι άλλο χρειαστείς.

*Για να αποθηκεύσεις τον χάρτη κάνε κλικ στο αστέρι που βρίσκεται δεξιά επάνω, έτσι ο χάρτης θα αποθηκευτεί στα ΜΕΡΗ ΣΟΥ στο Google Maps.

Aυτές είναι οι 7 καλύτερες παραλίες στα Χανιά. Έχεις κολυμπήσει σε κάποια από αυτές;

INFO: Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε κλικ σε ορισμένους συνδέσμους και στη συνέχεια αγοράσετε ένα προϊόν εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν κοστίζει τίποτα επιπλέον για εσάς, αλλά βοηθά στα έξοδα λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Σας ευχαριστώ που με υποστήριξατε με αυτόν τον τρόπο.

*Aκολούθησε το LoveForTravel στο FaceBook, το Ιnstagram και το Pinterest

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Travel-blogger, Writer, Editor, Photographer, Traveler, Happy Mom, Proud Grandma, Dreamer

post a comment