Αφρική

15 Συναρπαστικά Μέρη που Πρέπει να Δεις στο Μαρόκο

Το Μαρόκο είναι μια χώρα γεμάτη εκπλήξεις που κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου εκεί ένιωσα άπειρες στιγμές να μην την χορταίνω. H συμβουλή μου λοιπόν είναι, πως μιας και υπάρχουν πάρα πολλά να δεις και να κάνεις, αξίζει να την βάλεις στην λίστα των προορισμών που πρόκειται να επισκεφτείς.

Ιδιαίτερα αν το ζητούμενο σου είναι να εξερευνήσεις μια χώρα που διαφέρει από οποιονδήποτε άλλον τυπικό ταξιδιωτικό προορισμό. Γιατί είναι σίγουρο πως το Μαρόκο δεν θα σε απογοητεύσει.

Πριν όμως διαβάσεις όλα τα μαγικά αξιοθέατα που επιβάλλεται να δεις, ρίξε μια ματιά στο άρθρο μου “Ταξίδι στο Μαρόκο, Τι Πρέπει να Γνωρίζεις“, που θα σε προετοιμάσει για την επίσκεψη σου εκεί.


Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει: Ταξίδι στο Μαρόκο, τι Πρέπει να Γνωρίζεις


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.



Η Καλύτερη Εποχή για να Επισκεφθείς το Μαρόκο

Παρόλο που το Μαρόκο είναι ένας προορισμός για όλον τον χρόνο, εντούτοις η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθείς είναι νωρίς την άνοιξη ή στις αρχές του φθινοπώρου. Τότε η θερμοκρασία είναι σε “ανεκτά” επίπεδα και θα μπορέσεις να απολαύσεις τις εξερευνήσεις σου δίχως να σε εξουθενώνει η αφόρητη ζέστη.

Όποια όμως εποχή και αν επιλέξεις να επισκεφτείς το Μαρόκο, πάντα θα υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να δεις. Απλά θα πρέπει να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου ώστε να προσαρμόζεται στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες της κάθε εποχής. Για παράδειγμα ο χειμώνας δεν είναι καλή εποχή για να πας στην έρημο καθώς τότε δημιουργούνται πολλές αμμοθύελες, ενώ στον βορρά κυρίως, συχνά υπάρχει χιόνι.

Τα 15 Καλύτερα Μέρη που Πρέπει να Δεις στο Μαρόκο

1. Περιπλανήσου στις Αγορές του Μαρακές

To Μαρακές είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια και κίνηση γι’ αυτό και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας. Επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα στην τεράστια κεντρική πλατεία Djemaa el-Fna.

Εκεί δίνουν καθημερινά την δική τους παράσταση καλλιτέχνες του δρόμου, γητευτές φιδιών, καλλιτέχνες τατουάζ, μουσικοί και αφηγητές δημιουργώντας ένα συναρπαστικό χάος που σε παρασύρει. Τις νύχτες πάλι η πλατεία γεμίζει με καντίνες που ψήνουν, μαγειρεύουν και προσφέρουν κάθε είδος φαγητού στον κόσμο.

Άλλη μια εμπειρία που πρέπει να βιώσεις είναι να αφεθείς στα δαιδαλώδη σοκάκια της μεδίνας. Παρακολούθησε την κατασκευή παραδοσιακών χειροτεχνιών, απόλαυσε μυρωδιές και γεύσεις και μη φοβηθείς να δοκιμάσεις το street food. Τα σοκάκια στην μεδίνα μοιάζουν ατέλειωτα αλλά προσωπικά βρήκα την εμπειρία λιγότερο τρομακτική από την μεδίνα της Φεζ.

Κλείσε εδώ μια τρίωρη ξενάγηση στα Souks του Μαρακές

2. Ανάσανε τον Αέρα του Ωκενού στην Εσαουίρα

Η γραφική καστροπολιτεία της Εσαουΐρα έχει έντονο νησιώτικο χρώμα και βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Απέχει περίπου 3 ώρες από το Μαρακές, ενώ η παλιά της πόλη περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η απαγόρευση αυτοκινήτων στην πόλη μετατρέπει την εξερεύνηση της σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία..

Αξίζει μια βόλτα στην Μεδίνα της πόλης μιας και τα παζάρια εδώ είναι πιο χαλαρά από ότι στο Μαρακές ή την Φεζ. Παρακολούθησε το ηλιοβασίλεμα πάνω από το κάστρο της πόλης με τα παραταγμένα κανόνια την ώρα που τα κύματα του ωκεανού σπάνε με δύναμη στα πέτρινα τείχη.

Τέλος περπάτησε μέχρι την άλλη άκρη όπου υπάρχει η τοπική ψαραγορά με τις δεκάδες ψαρόβαρκες και τους εκατοντάδες γλάρους που κόβουν βόλτες πάνω από το κεφάλι σου. Στο χτιστό λιμάνι δεκάδες πωλητές έχουν στήσει πάγκους πουλώντας φρέσκα θαλασσινά τα οποία ψήνουν επιτόπου και τα απολαμβάνεις με θέα την πόλη.

Κλείσε εδώ την θέση σου για μια ολοήμερη εκδρομή στην Εσαουΐρα

3. Δες την Εμβληματική Καζαμπλάνκα

Η Καζαμπλάνκα υπήρξε στο παρελθόν γαλλική αποικία και η αρχιτεκτονική των κτιρίων της συνδυάζει το νεομαυριτανικό με το αρ ντεκό στυλ, ενώ το μοντερνιστικό προστέθηκε μετά την ανεξαρτησία της πόλης.

Περπάτησε στην λεωφόρο Ayindiab και την πλατεία Mohammed V. Και τα δυο αυτά σημεία είναι οι πιο γνωστοί τουριστικοί προορισμοί στην Καζαμπλάνκα.

Μην παραλείψεις επίσης να πας για ένα ποτό στο διάσημο Ricks Cafe που άνοιξε το 2004 από την Αμερικανίδα Kathy Kriger. Στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό και όλη του η διακόσμηση βασίζεται στην διάσημη ταινία “Καζαμπλάνκα”.

Τέλος, οφείλεις μια επίσκεψη στο επιβλητικό Τζαμί Χασάν ΙΙ. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο και από τα λίγα που είναι ανοιχτά σε μη μουσουλμάνους. Μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 105.000 πιστούς ενώ, εκτός από το τεράστιο μέγεθος του, είναι επίσης και απίστευτα όμορφο.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο εισόδου μαζί με ξενάγηση στο Τζαμί Χασάν ΙΙ

4. Γνώρισε την Πρωτεύουσα Ραμπάτ

To Ραμπάτ είναι η πρωτεύουσα του Μαρόκου και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Όπως κάθε πρωτεύουσα που σέβεται τον εαυτό της έτσι και το Ραμπάτ έχει πολλές όμορφες πλατείες, πάρκα, κήπους, συντριβάνια ενώ συγκεντρώνει και όλες τις διοικητικές υπηρεσίες.

Σε αυτήν την πόλη συνδυάζονται οι θησαυροί του παρελθόντος με τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα. Ο Πύργος Χασάν είναι ένα σημαντικό μνημείο με μεγάλη ιστορία και θεωρείται ο μεγαλύτερος μιναρές στον κόσμο. Στον ίδιο χώρο θα δεις και το εντυπωσιακό Μαυσωλείο του Μωάμεθ Ε’.

Μην παραλείψεις να περπατήσεις μέσα στο παλιό φρούριο Oudaya Kasbah και να απολαύσεις από ψηλά στα τείχη του την θέα του ωκεανού.

Πάρε μέρος σε μια ξενάγηση με τα πόδια στην πόλη του Ραμπάτ

5. Περπάτησε στα Στενά Δρομάκια της Ασιλάχ

H Asilah χρονολογείται από τον 8ο αιώνα και ξαφνιάζει με τις φωτεινές περίτεχνες πόρτες, τις γλυπτές καμάρες και το μπλε που κυριαρχεί σε κάθε σου βήμα. Φρόντισε να διασχίσεις την πόλη και να φτάσεις στην άκρη της για να απολαύσεις την θέα πάνω από τα ψηλά τείχη που την περιβάλλουν.

Εκείνο το σημείο είναι διάσημο για τα μαγικά ηλιοβασιλέματα που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η Asilah όμως είναι και μια εξωτερική γκαλερί τέχνης. Οι τοίχοι της δημιουργούν έναν μεγάλο καμβά όπου ζωγραφίζουν περίτεχνα σχέδια καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο.

Στα στενά της σοκάκια θα συναντήσεις πολλά μικρομάγαζα που πουλούν από τα συνηθισμένα σουβενίρ που βλέπεις σχεδόν παντού, μέχρι χαλιά κάθε μεγέθους.

Ολοήμερη εκδρομή από την Ταγγέρη στην Asilah με ξενάγηση

6. Γνώρισε την Συναρπαστική Ταγγέρη

Αυτή η πόλη-λιμάνι που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ισπανία σαγηνεύει τον επισκέπτη αναγκάζοντας τον με έναν τρόπο να επιστρέφει εδώ ξανά και ξανά. Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Ματίς και ο Ντελακρουά υπέκυψαν κατά το παρελθόν στην γοητεία της.

Η πόλη κατοικήθηκε από τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους, τους Βάνδαλους, τους Άραβες αλλά και από αποικιακές δυνάμεις όπως οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Σήμερα είναι μια κοσμοπολίτικη πολιτεία που μαγεύει και παραπέμπει το μυαλό του επισκέπτη σε διάφορες σκηνές από γνωστές ταινίες και μυθιστορήματα.

Στην Ταγγέρη εκτός από τα εκατοντάδες καταστήματα θα βρεις και δυο παζάρια, το Grand Socco και το Petit Socco. Και στα δυο υπάρχουν πάγκοι που πουλούν χειροτεχνίες από παραδοσιακές παντόφλες και χαλιά μέχρι φωτιστικά, χρυσά και ασημικά. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δεις, να παζαρέψεις και γιατί όχι, να ψωνίσεις.

Κλείσε εδώ μια ξενάγηση στα highlights της Ταγγέρης

7. Εξερεύνησε την Τετουάν

Η μεδίνα της Τετουάν, παρόλο που είναι μικρότερη σε έκταση άλλων πόλεων, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η εξερεύνηση της αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία. Το να παρακολουθείς τεχνίτες που δουλεύουν στις εισόδους των καταστημάτων και να περπατάς στα στενά δρομάκια με τα πράσινα και λευκά σπίτια είναι πραγματική απόλαυση.

Μην παραλείψεις να δεις την Mellah την εβραϊκή συνοικία, αλλά και το Βασιλικό Παλάτι, ένα από τα πολλά που διατηρεί ο βασιλιάς και βρίσκονται σκορπισμένα σε όλο το Μαρόκο. Σήμερα η Τετουάν είναι το πιο σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου στο Μαρόκο συνδυάζοντας ένα συναρπαστικό μίγμα αραβικής και ισπανικής κουλτούρας.

Ολοήμερη εκδρομή από την Ταγγέρη στην Τετουάν και την Σεφσάουεν

8. Φωτογράφισε το Μπλε Μαργαριτάρι, την Chefchaouen

Η Σεφσάουεν είναι η πόλη που κάθε επισκέπτης ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Βρίσκεται κάτω από τα βουνά του βορειοδυτικού Μαρόκου και έχοντας έναν λαβύρινθο από μπλε δρομάκια και σπίτια δεν μοιάζει με καμία άλλη πάνω στην γη.

Όλα ξεκίνησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η εβραϊκή κοινότητα μεγάλωσε συγκεντρώνοντας στους κόλπους της όσους διέφυγαν από τους ναζιστικούς διωγμούς.

Τότε, σε μια προσπάθεια να συνδέσουν την πόλη με τον Θεό και τον παράδεισο, ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν το μπλε σε τοίχους, δρόμους και σκαλιά για να αναπαραστήσουν με αυτόν τον τρόπο το χρώμα του ουρανού.

Υπάρχει όμως και μια άλλη θεωρία που θέλει να βάφτηκαν μπλε οι τοίχοι και τα δρομάκια της πόλης προκειμένου να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια και να μειωθεί έτσι η αίσθηση της ζέστης. Ό,τι όμως και να ισχύει το σίγουρο είναι πως η Σεφσάουεν είναι η πιο φωτογραφημένη πόλη του Μαρόκου και όχι άδικα.

Κλείσε εδώ την θέση σου για μια ολοήμερη εκδρομή από την Φεζ στην Σεφσάουεν

9. Δες την Αρχαία Ρωμαική Πόλη στο Volubilis

Περπατώντας στον αρχαιολογικό χώρο του Volubilis θα νιώσεις σαν να ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο μέσα από τα μοναδικά αρχαία ρωμαϊκά ερείπια που υπάρχουν εκεί. Το Volubilis έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1997.

Μέσα στον τεράστιο αρχαιολογικό χώρο θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα ερείπια κατοικιών, ναών και πολύχρωμων ψηφιδωτών που διατηρούνται σε καλή κατάσταση παρά τους αιώνες που έχουν περάσει.

Ο χώρος έχει ανασκαφεί μόνο εν μέρει ενώ είναι βέβαιο πως πολλές πέτρες λεηλατήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από μεταγενέστερους Μαροκινούς ηγεμόνες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για να χτίσουν τις πόλεις και τα παλάτια τους.

Εντυπωσιάζουν η μεγάλη Αψίδα του Θριάμβου, τα Ιαματικά λουτρά, το Σπίτι του Ορφέα, το Παλάτι του Γόρδιου και τέλος το εντυπωσιακό Σπίτι της Αφροδίτης με τα οκτώ δωμάτια και τους διακοσμημένους με ψηφιδωτά διαδρόμους.

Ημερήσια εκδρομή από την Φεζ στην Μεκνές και το Volubilis

10. Περπάτησε στην Αυτοκρατορική Μεκνές

H Μεκνές υπήρξε στο παρελθόν η πρωτεύουσα του Μαρόκου και μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις της χώρας. Φημίζεται για τα ιστορικά της αξιοθέατα όπως είναι ο κοντινός αρχαιολογικός χώρος του Volubilis που φέρει την σφραγίδα της UNESCO. Αυτή η γραφική πόλη που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου έχει πολλά να δείξει στον επισκέπτη της.

Υπέροχα μουσεία, μαυσωλεία και περίπλοκες πύλες είναι λίγα μόνο από τα πολλά που μπορείς να δεις. Το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ με την πύλη του Bab el-Mansour που ολοκληρώθηκε το 1732, εντυπωσιάζει όχι μόνο για το μέγεθος αλλά και για τα αυθεντικά πράσινα και λευκά πλακάκια, τις μαρμάρινες στήλες και τις επιγραφές από το Κοράνι στην κορυφή.

Και φυσικά έχει να επιδείξει την μεδίνα στην παλιά πόλη που είναι κυκλωμένη από επιβλητικά τείχη και μπορείς να εξερευνήσεις με τα πόδια. Τέλος, το μαυσωλείο του Μουλάι Ισμαήλ όπου μπορείς να μπεις, αφού βγάλεις τα παπούτσια σου, και να περιεργαστείς τον χώρο και το δωμάτιο όπου αναπαύθηκε ο ηγεμόνας.

11. Άσε τον Εαυτό σου να Χαθεί στην Μεντίνα της Φεζ

Η Φεζ έχει έντονο ανατολίτικο χρώμα και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Στην ακμή της προσέλκυσε μελετητές, φιλοσόφους, μαθηματικούς, δικηγόρους, αστρονόμους και θεολόγους. Έμπειροι τεχνίτες έφτιαξαν σπίτια και παλάτια και έμποροι πουλούσαν εξωτικά είδη στους δρόμους του μεταξιού.

Στην δαιδαλώδη μεντίνα της Φεζ εξακολουθούν να ζουν περίπου 90.000 άνθρωποι. Κάποιοι από τους επισκέπτες την ερωτεύονται αμέσως ενώ άλλοι οπισθοχωρούν με φρίκη. Προσωπικά, αν με ρωτήσεις, θα σου πω πως ανήκω στην πρώτη κατηγορία.

Στενά σοκάκια, που φαινομενικά δεν οδηγούν πουθενά, θα σε κατευθύνουν σε πλατείες με υπέροχα συντριβάνια και περίτεχνες βρύσες. Το χάος συμπληρώνουν αμέτρητα μαγαζάκια στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, στην μύτη σου φτάνουν χιλιάδες μυρωδιές, στα αυτιά σου οι φωνές των μικροπωλητών ενώ την ίδια στιγμή μικρά γαϊδουράκια και καρότσια κάθε μεγέθους περνάνε σύριζα δίπλα σου.

Η συμβουλή μου είναι να μην επιχειρήσεις να διασχίσεις την μεντίνα χωρίς να έχεις μαζί σου κάποιον ντόπιο ξεναγό γιατί απλά, είναι σίγουρο πως θα χαθείς. Από την άλλη είναι αδύνατη κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιήσεις Google Maps σε αυτόν τον λαβύρινθο.

Αντίθετα ο ξεναγός θα σε οδηγήσει με ασφάλεια, θα σου δώσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και θα σε πάει σε όσα σημαντικά πρέπει να δεις όπως είναι τα διάσημα βυρσοδεψεία της Φεζ.

Μεντίνα Φεζ: οργανωμένη επίσκεψη με επαγγελματία ξεναγό

12. Γνώρισε το “Ελβετικό” Ιφράν

Στην πορεία της διαδρομής σου πάνω στα βουνά του Άτλαντα και μέχρι να φτάσεις στην έρημο της Σαχάρα, θα περάσεις από το Ιφράν. Είναι σίγουρο πως θα εκπλαγείς αντικρίζοντας αυτό το χωριό μέσα στο κατάφυτο από κέδρους τοπίο που μοιάζει τόσο πολύ με Ελβετικό.

Το Ιφράν βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο που το πλαισιώνουν πάρκα, καθαροί δρόμοι και σπίτια με κόκκινες στέγες. Το ονομάζουν “Μικρή Ελβετία”, λόγω του μεγάλου υψόμετρου αλλά και εξαιτίας των μεγάλων χιονοπτώσεων κατά την διάρκεια του χειμώνα. Την συγκεκριμένη περίοδο οι δρόμοι κλείνουν και συνήθως το χωριό αποκλείεται από τον έξω κόσμο.

Ολοήμερη εκδρομή από την Φεζ στα βουνά του Άτλαντα

13. Κάνε Βόλτα με Καμήλα στους Αμμόλοφους της Σαχάρα

To Erfoud είναι μια πόλη-όαση που βρίσκεται στην καρδιά της ερήμου στους πρόποδες του Άτλαντα. Η πόλη, εξαιτίας της μικρής απόστασης που έχει από τους αμμόλοφους της ερήμου, έχει αναπτυχθεί τουριστικά και διαθέτει αρκετά καταλύματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Είναι ένα καλό μέρος για να μείνεις έστω ένα βράδυ και να απολαύσεις ένα σαφάρι με 4χ4 στους αμμόλοφους ή μια βόλτα με καμήλα.

Πριν φύγεις από το Erfoud κάνε μια βόλτα στην αγορά της πόλης αλλά και στο τοπικό εργοστάσιο όπου επεξεργάζονται τα απολιθωμένα μαρμάρινα πετρώματα που έχουν εξορυχθεί σε λατομεία της ερήμου. Όλη η διαδικασία της επεξεργασίας μέχρι την τελική κατασκευή των διαφόρων αντικειμένων είναι σίγουρο πως θα σε εντυπωσιάσει.

Από το Μαρακές 3μερο σαφάρι στην έρημο με φαγητό

14. Ζήσε την Μαγεία του Χόλυγουντ στα Studios Atlas

Φεύγοντας από το Erfoud μην παραλείψεις να κάνεις μια στάση στα διάσημα Studios Atlas. Είναι τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιος στον κόσμο όπου γυρίστηκαν (και συνεχίζουν να γυρίζονται) εκατοντάδες ταινίες του Χόλιγουντ. Η αρχή έγινε το 1962 με την ταινία ο “Λόρενς της Αραβίας” που κέρδισε ένα από τα επτά Όσκαρ χάρη στον επικό ρεαλισμό των τοπίων της γύρω περιοχής.

Ακολούθησαν πολλές ακόμα ταινίες ΄όπως “ο Ιησούς από την Ναζαρέτ”, η “Κλεοπάτρα”, ο “Μονομάχος”, το “Επτά χρόνια στο Θιβέτ”, “Αστερίξ και Οβελίξ” και η λίστα μοιάζει να μην έχει τέλος. Για κάθε ταινία δημιουργούσαν τεράστια σκηνικά τα οποία μετά το τέλος των γυρισμάτων παρέμεναν στον χώρο και σήμερα μπορεί κανείς να τα δει από κοντά.

Πάρε μέρος σε μια ξενάγηση μέσα στα στούντιος για να δεις από κοντά τα σκηνικά πολλών διάσημων ταινιών και να νιώσεις έστω και για λίγο την μαγεία του Χόλιγουντ.

Από το Μαρακές: Ημερήσια εκδρομή στο Ouarzazate και Ait Benhaddou

15. Περπάτησε στο Ait Ben Haddou

Κατευθυνόμενος από την έρημο προς το Μαρακές θα περάσεις από το Ait Ben Haddou το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ounila. Η μικρή αυτή πόλη, που χτίστηκε πριν από 1.000 περίπου χρόνια, είναι σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Μαρόκου.

Το χωριό είχε εγκαταληφθεί, ξαναχτίστηκε όμως και χρησιμοποιήθηκε εν μέρει σαν σκηνικό για διάφορες χολυγουντιανές ταινίες όπως ο Ιησούς από την Ναζαρέτ. Η φήμη της οχυρωμένης πόλης που είναι φτιαγμένη από άχυρα και λάσπη το έχει κάνει διάσημο, ενώ στην κορυφή του λόφου υπάρχει το φρούριο του 17ου αιώνα από όπου θα απολαύσεις μοναδική θέα της περιοχής.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ψώνια στο Λονδίνο: Οδηγός για τις Γειτονιές και τα Εμπορικά Κέντρα

Το Λονδίνο αποτελεί έναν κόσμο αγορών που καλύπτει κάθε προτίμηση και γούστο. Από τις παραδοσιακές… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στην Όμορφη Μπρατισλάβα, Αξιοθέατα

Η Μπρατισλάβα ήταν ένας προορισμός έκπληξη! Η αλήθεια είναι πως δεν την περίμενα τόσο όμορφη… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κάντιθ: 10 Λόγοι για να το Επισκεφθείς

Το Κάντιθ είναι μια πανέμορφη πόλη που εκτείνεται πάνω σε χερσόνησο στον Ατλαντικό ωκεανό στην… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %