Ελλάδα

Σαντορίνη: 12 Από τις Καλύτερες Παραλίες της

Η Σαντορίνη είναι ένα εντυπωσιακό νησί, ιδιαίτερης ομορφιάς καθώς το χαρακτηρίζουν τα ηφαιστειακά βράχια και η καλντέρα. Όπως είναι φυσικό αρκετά ιδιαίτερες είναι και οι παραλίες του.

Εδώ θα πρέπει να ξεχάσεις όσα έχεις συναντήσει στις υπόλοιπες Κυκλάδες. Οι παραλίες της Σαντορίνης είναι πολύχρωμες και τις χαρακτηρίζει η ηφαιστειακή φύση του νησιού.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι παραλίες της Σαντορίνης δεν είναι όμορφες. Αντίθετα, καθώς οι παραλίες της είναι οι περισσότερες με μαύρη απέραντη αμμουδιά εντυπωσιάζουν και προκαλούν έντονα συναισθήματα. Ας δούμε μαζί 12 από τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Οι Καλύτερες Παραλίες της Σαντορίνης

1. Παραλία Μέσα Πηγάδια

Είναι από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Σαντορίνης. Βρίσκεται στην περιοχή του Ακρωτηρίου και απέχει 14 περίπου χιλιόμετρα από την Θήρα.

Έχει μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ψιλό βότσαλο αλλά και μεγαλύτερες πέτρες, ενώ την μια της πλευρά την οριοθετεί ένας τεράστιος βράχος. Είναι προστατευμένη από τους βοριάδες και αυτό την κατατάσσει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλες παραλίες.

Υπάρχουν λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς επίσης και μια ταβέρνα που προσφέρει φαγητό, αναψυκτικά και μεζέδες. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο αν και θα χρειαστεί να οδηγήσεις σε χωματόδρομο για ένα περίπου χιλιόμετρο.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Πύργος Καλλίστης, το Ωραιότερο Χωριό της Σαντορίνης

2. Παραλία Καμπιά

Στο νότιο τμήμα της Θήρας και κοντά στο Ακρωτήρι βρίσκεται η παραλία Καμπιά. Είναι μια ήσυχη παραλία με χοντρό βότσαλο οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού για κατάδυση. Στην άκρη της υπάρχει ένα ταβερνάκι όπου μπορείς να απολαύσεις μια παγωμένη μπύρα ή ένα ουζάκι με μεζέ.

Θα φτάσεις ως εκεί οδηγώντας προς το Ακρωτήρι αλλά πριν φτάσεις στον οικισμό θα στρίψεις δεξιά προς τον Φάρο Ακρωτηρίου και θα ακολουθήσεις τις ταμπέλες που οδηγούν στην παραλία. Ένα μικρό κομμάτι του δρόμου είναι βατός χωματόδρομος.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Ταξίδι στην Πανέμορφη Σύμη, Αξιοθέατα

3. Κόκκινη Παραλία

Πρόκειται για την πιο φημισμένη παραλία της Σαντορίνης. Το βαθύ κόκκινο χρώμα των βράχων σε συνδυασμό με το βαθύ μπλε της θάλασσας δημιουργούν μια απίστευτα εντυπωσιακή εικόνα που κάνει χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου να συρρέουν στην Κόκκινη παραλία κάθε καλοκαίρι.

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Ο δρόμος καταλήγει σε ένα άνοιγμα όπου μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητο και από εκεί θα πρέπει να συνεχίσεις με τα πόδια.

Η απόσταση μέχρι την παραλία είναι περίπου 10 λεπτά και η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη καθώς θα πρέπει να κατέβεις ένα απότομο μονοπάτι. Μια ταμπέλα στην αρχή του μονοπατιού προειδοποιεί για κατολισθήσεις, οπότε θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φοράτε αναπαυτικά παπούτσια και όχι σαγιονάρες.

4. Παραλία Έρως

Η πρόσβαση στην παραλία Έρως γίνεται από τον δρόμο που οδηγεί στην Βλυχάδα και μόνο στο τέλος της υπάρχει για δυο περίπου χιλιόμετρα βατός χωματόδρομος. Το τοπίο εντυπωσιάζει με τα κάθετα βράχια που περικλείουν το μέρος. Κατηφορίζοντας θα δεις στα δεξιά σου έναν διαμορφωμένο χώρο για beach volley.

Η παραλία Έρως είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar το οποίο προσφέρει ποτά, αναψυκτικά και σνακς. Είναι μια απομονωμένη και ρομαντική παραλία με μαύρη άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή την ώρα που θα μπαίνεις στην θάλασσα καθώς υπάρχουν πέτρες τις οποίες πρέπει να προσπεράσεις για να φτάσεις σε αμμώδη βυθό.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: 20+1 από τις Καλύτερες Παραλίες της Νάξου

5. Παραλία Βλυχάδα

Η τεράστια παραλία της Βλυχάδας εντυπωσιάζει με την μαύρη άμμο, το ψιλό βοτσαλάκι και τα κοφτά επιβλητικά βράχια που δημιουργούν ένα σχεδόν σεληνιακό τοπίο. Θα φτάσεις ως εδώ από τον δρόμο που οδηγεί προς το Ακρωτήρι. Στην αρχή της υπάρχει ένα beach bar το οποίο νοικιάζει ξαπλώστρες και ομπρέλες όμως μπορείς να προχωρήσεις πιο κάτω όπου η παραλία είναι ελεύθερη.

Δίπλα από την παραλία θα βρεις το μικρό λιμανάκι του οικισμού καθώς και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο, ενώ λίγο πιο πάνω βρίσκεται και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας του Δ. Νομικού που αξίζει μια επίσκεψη. Στο μικρό γραφικό λιμανάκι υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια στα οποία μπορείς να καθίσεις για φαγητό.

6. Παραλία Άγιος Γεώργιος

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι μια τεράστια αμμουδιά περίπου 3,5 χιλιομέτρων. Σε άλλα σημεία της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar ενώ αλλού είναι πιο ήσυχη προσφέροντας σημεία απομόνωσης και ησυχίας. Καλύπτεται με γκρι άμμο και σε όλο της το μήκος διαθέτει παροχές για θαλάσσια σπορ όπως jet ski, αλεξίπτωτο και windsurfing.

Έχει πεντακάθαρα γαλανά νερά για τα οποία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Σε όλο το μήκος της παραλίας θα βρεις πολλά εστιατόρια και ταβέρνες για φαγητό και ποτό. Είναι από τις κοσμικές παραλίες του νησιού και ιδιαίτερα δημοφιλής γι’ αυτό και προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο αλλά και με την δημόσια συγκοινωνία.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Διακοπές στην Κάσο, Αξιοθέατα, Παραλίες, Διαμονή, Φαγητό

7. Παραλία Περίβολος

Απέραντη αμμουδιά, κοσμοπολίτικα μαγαζιά και πεντακάθαρα νερά χαρακτηρίζουν την παραλία του Περίβολου. Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια της παραλίας του Αγίου Γεωργίου γι’ αυτό και σχεδόν δεν καταλαβαίνεις που τελειώνει η μια και που αρχίζει η άλλη. Η παραλία του Περίβολου είναι απολύτως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυγασώστη, ντους και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ κάθε είδους.

Είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και σε όλο το μήκος της υπάρχουν δωρεάν χώροι πάρκινγκ όπου μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο. Τα νερά που βαθαίνουν ομαλά καθώς και η απέραντη αμμουδιά της την κάνουν ιδανική σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ο παραλιακός δρόμος κατά μήκος της ακτής κλείνει τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τις απογευματινές ώρες για τα αυτοκίνητα οπότε προσφέρεται για έναν ευχάριστο περίπατο.

8. Παραλία Περίσσα

Η μεγάλη παραλία της Περίσσας με την μαύρη άμμο και τον επιβλητικό βράχο στην άκρη της προσφέρεται για κολύμπι αλλά και θαλάσσια σπορ. Είναι από τις δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης και φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Γεωργίου και του Περίβολου.

Με τα καθαρά νερά της προσφέρεται για κολύμπι αλλά και ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με διάφορα θαλάσσια σπορ.

Θα βρεις επίσης πολλές ταβέρνες και εστιατόρια για φαγητό, μεζεδάκια και φρέσκο ψάρι. Η αμμουδιά της και τα ρηχά της νερά την κάνουν ιδανική σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Τ

ην παραλία της Περίσσας την προτιμούν και οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ ενώ οι πιο τολμηροί αρέσκονται να βουτάνε από τον ψηλό βράχο που βρίσκεται στην άκρη της.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Σαντορίνη, τα Κυριότερα Αξιοθέατα

9. Παραλία Καμάρι

Η παραλία Καμάρι αποτελεί κοσμοπολίτικο θέρετρο, είναι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Είναι πολύ μεγάλη (περίπου 5 χιλιόμετρα) σε έκταση παραλία, με μαύρη άμμο, πλήρως οργανωμένη και με όλων των ειδών τα μαγαζιά κατά μήκος της.

Όπως είναι φυσικό διαθέτει εγκαταστάσεις για όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ καθώς επίσης και ένα κέντρο για υποβρύχιες καταδύσεις. Κοντά στην παραλία υπάρχουν δυο μεγάλα πάρκινγκ για την στάθμευση των αυτοκινήτων ενώ η στάση του λεωφορείου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Μπορείς να συνδυάσεις το μπάνιο σου με μια επίσκεψη στην Αρχαία Θήρα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία σε μικρή απόσταση (περίπου 3,5 χιλιόμετρα).

10. Παραλία Μονόλιθος

Η παραλία Μονόλιθος βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και μπορείς να πας ως εκεί με αυτοκίνητο ή με την δημόσια συγκοινωνία. Η αμμουδιά είναι μεγάλη και τα νερά βαθαίνουν ομαλά γι’ αυτό και την προτιμούν οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά.

Έχει σκούρα ψιλή άμμο και ενώ είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της υπάρχουν ελεύθερα κομμάτια όπου μπορείς να απλώσεις την δική σου πετσέτα εφόσον το επιθυμείς.

Είναι εύκολα προσβάσιμη, έχει γήπεδα βόλεϋ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Εκτός από ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη, προσφέρει ακόμα παιδότοπο ενώ υπάρχουν ταβέρνες και ένα καφέ στο πάνω μέρος της.

Στα αρνητικά της το γεγονός πως όταν φυσάει δυνατός αέρας μαζεύονται φύκια.

Mπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Αντίπαρος, οι 10 Καλύτερες Παραλίες

11. Παραλία Καρτεράδος

Βορειότερα από τον Μονόλιθο και λίγο έξω από την παραλία του Έξω Γιαλού βρίσκεται η παραλία Καρτεράδος. Είναι μια μεγάλη παραλία που καλύπτεται από μαύρη άμμο και ψιλό βοτσαλάκι.

Είναι ήσυχη, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και κάποιες όμορφες ψαροταβέρνες όπου μπορείς να καθίσεις για φαγητό.

Στην παραλία του Καρτεράδου μπορείς να φτάσεις εύκολα από τα Φηρά με το αυτοκίνητο, από τον Μονόλιθο μέσω ενός χωματόδρομου που εκτείνεται παράλληλα με την παραλία ή τέλος με την δημόσια συγκοινωνία.

Αν διαλέξεις αυτήν την παραλία για να κολυμπήσεις θυμήσου πως το χωριό Καρτεράδος είναι ένας ιστορικός οικισμός με υπόσκαφα σπίτια του 17ου αιώνα και αξίζει μια επίσκεψη.

12. Παραλία Έξω Γιαλός

Μαύρη ηφαιστειακή άμμος, βότσαλα, καταγάλανα νερά και στο πίσω μέρος της βραχώδεις λόφοι συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας του Έξω Γιαλού. Απέχει πολύ μικρή απόσταση από τα Φηρά, περίπου τρία χιλιόμετρα και είναι ιδανική λύση για όσους ψάχνουν κάτι κοντά στην Χώρα.

Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα beach bar-εστιατόριο το οποίο προσφέρει νόστιμα πιάτα, ποτά και σνακς.

Η παραλία του Έξω Γιαλού είναι μια ήσυχη παραλία, μερικώς οργανωμένη με καθαρά βαθειά νερά. Στην νότια πλευρά της υπάρχει ένα μικρό γραφικό λιμανάκι στο οποίο αράζουν μικρές βάρκες και καϊκια και αξίζει μια επίσκεψη ως εκεί.

Στον Έξω Γιαλό διοργανώνονται συχνά κατά την περίοδο του καλοκαιριού πάρτι με dj.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο FaceBook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter

Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %