Ελλάδα

Πρέβεζα: οι Εντυπωσιακές Παραλίες της

Στέκει καμαρωτή στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου και σε περιμένει να την γνωρίσεις και να εξερευνήσεις τις ομορφιές της. Ο λόγος για την γοητευτική Πρέβεζα που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Ηπείρου.

Σε μια ακτογραμμή η οποία έχει μήκος 60 χιλιομέτρα θα βρεις δαντελωτά ακρογιάλια, μικρούς όρμους και αμμουδιές που τα πεύκα φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας. Οι παραλίες του νομού Πρεβέζης δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ωραιότερες των νησιών.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Οι Καλύτερες Παραλίες της Πρέβεζας

1. Παραλία Αλωνάκι

Ένα χιλιόμετρο μετά από το χωριό Παντοκράτορας θα συναντήσεις την παραλία Αλωνάκι. Βρίσκεται μέσα σε έναν κλειστό κόλπο, σε καταπράσινο τοπίο και περιβάλλεται από βράχια. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και έχουν τυρκουάζ χρώμα.

Πάνω από την παραλία υπάρχει πάρκινγκ όπου μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο σου. Κατεβαίνοντας το χωμάτινο μονοπάτι με τα λίγα σκόρπια σκαλιά μέχρι την θάλασσα θα συναντήσεις μια καντίνα, από εκεί μπορείς να προμηθευτείς κάποιο δροσερό ποτό, καφέ ή νερό.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα που θα σας προφυλάξει από τον ήλιο. Υπάρχει βέβαια φυσική σκιά που δημιουργούν τα γύρω βράχια, όμως επειδή η παραλία συγκεντρώνει πολύ κόσμο καλό είναι να έχεις προνοήσει γιατί μπορεί να μην προλάβεις.

2. Παραλία Μονολίθι

Το Μονολίθι είναι η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της Πρέβεζας και κάποιοι λένε πως βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Έχει έκταση 13,5 χιλιόμετρα και οδηγούν σε αυτήν διάφοροι παράδρομοι.

Σε όλο το μήκος της υπάρχουν αρκετά beach bar ενώ θα βρεις και ντουσιέρες. Τα νερά βαθαίνουν απότομα οπότε χρειάζεται να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή στα μικρά παιδιά που ίσως έχεις μαζί σου. Όταν φυσάει δυνατά τα κύματα γίνονται τεράστια και προσφέρονται για παιχνίδι και διασκέδαση.

Στο πίσω μέρος της υπάρχει καταπράσινο δάσος που προσφέρει δροσερές ανάσες και σκιά στους επισκέπτες. Το Μονολίθι καλύπτει όλα τα γούστα καθώς έχει οργανωμένα κομμάτια όπου θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και ανοργάνωτα για να απλώσεις την δική σου πετσέτα ή ομπρέλα.

3. Παραλία Κανάλι

Η παραλία Κανάλι εκτείνεται παράλληλα με το ομώνυμο αισθητικό δάσος και είναι μεγάλη σε μήκος. Σε όλη την έκταση της θα βρεις beach bar, ντουσιέρες, τουαλέτες και καμπίνες για να αλλάξεις.

Η περιοχή Κανάλι απέχει περίπου 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας και την επιλέγουν πολλοί σαν τόπο για τις διακοπές τους. Η μορφολογία της παραλίας, λόγω της μεγάλης της έκτασης, εναλάσσεται σε τμήματα με άμμο, άλλα με βοτσαλάκι, ενώ τα νερά αλλού είναι ρηχά και σε άλλα σημεία βαθαίνουν γρήγορα.

Σε όλο το μήκος της εκτός από τα διάφορα beach bar θα βρεις εστιατόρια, ταβέρνες και ψησταριές. Στο παρελθόν το Κανάλι είχε διακριθεί και με γαλάζια σημαία για την ποιότητα των νερών και τις παροχές που προσφέρονται.

4. Παραλία Ρίζα

Άλλη μια παραλία της Πρέβεζας η οποία βρίσκεται μέσα σε ειδυλλιακό περιβάλλον πράσινου και έχει μεγάλη έκταση καθώς απλώνεται σε περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.

Απέχει από την πόλη περίπου 25 χιλιόμετρα και είναι καλυμένη με αμμουδερή ακτή. Δεν είναι από τις “τουριστικές” παραλίες της περιοχής, έχει όμως πεντακάθαρα νερά σε βαθύ μπλε χρώμα και είναι ιδανική αν αποζητάς ηρεμία και χαλάρωση.

Η περιοχή είναι γεμάτη από ελαιόδενδρα και προσφέρει μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Διάσπαρτα θα βρεις πολλά μικρά ταβερνάκια για φαγητό, μεζεδάκια και παγωμένη μπύρα.

5. Παραλία Βράχος

Η παραλία Βράχος θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές του νομού Πρεβέζης. Πρόκειται για μια μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά με καταγάλανα νερά. Το τοπίο είναι καταπράσινο, πανέμορφο και είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο.

Έχει διακριθεί με γαλάζια σημαία, είναι οργανωμένη και τα beach bar που υπάρχουν σε αυτή διαθέτουν δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες εφόσον παραγγείλεις το ποτό ή τον καφέ σου.

Είναι μια πολυσύχναστη παραλία, ιδιαίτερα δημοφιλής, η οποία αποτελεί πόλο διασκέδασης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

6. Παραλία Λούτσα

Η παραλία της Λούτσας είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας του Βράχου και έχει και αυτή αμμουδερή χρυσαφένια ακτή με ρηχά νερά γεγονός που την καθιστά ιδανική σε οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά.

Είναι οργανωμένη με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχει ναυαγοσώστης καθώς και η δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ. Την χαρακτηρίζουν η θέα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που μπορείς να απολαύσεις αν βρεθείς εδώ απογευματινές ώρες.

7. Παραλία Λύχνος

Η παραλία του Λύχνου είναι από τις δημοφιλείς και αγαπητές παραλίες του νομού Πρέβεζας και γι’ αυτό συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάργα και είναι οργανωμένη αμμουδιά στην οποία παρέχεται και η δυνατότητα αρκετών θαλάσσιων σπορ.

Το σκηνικό του τοπίου ολόγυρα είναι μαγικό ενώ στις δυο άκρες της παραλίας τα βράχια δημιουργούν σπηλιές και αν έχεις μαζί σου μάσκα προσφέρονται για εξερεύνηση.

Η ακτή αποτελείται από άμμο και βότσαλα, έχει καθαρά βαθιά νερά και είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή με βάρκα.

8. Παραλία Πίσω Κρυονέρι

Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Πάργας και έχει πεντακάθαρα νερά, πράσινο και βράχια που συνθέτουν ένα πολύ όμορφο τοπίο ολόγυρα. Είναι μικρή σε έκταση με άμμο και βότσαλο και οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τα βράχια στις άκρες δημιουργούν – κυρίως τις απογευματινές ώρες – φυσική σκιά. Όμως αν το να περπατάς πάνω σε βότσαλα την ώρα που μπαίνεις στην θάλασσα δεν σου είναι ευχάριστο σαν αίσθηση, ίσως θα πρέπει να προμηθευτείς ένα ζευγάρι πλαστικά παπούτσια θαλάσσης.

Αν μένεις στην Πάργα θα φτάσεις εύκολα ως εκεί με τα πόδια, διαφορετικά η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Σε κοντινή απόσταση θα βρεις αρκετά μαγαζιά όπως μίνι μάρκετ, φούρνο και διάφορα τουριστικά.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο FaceBook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter

Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %