Ευρώπη

Ταξίδι στο Ντουμπρόβνικ, Τι να Δεις

Σήμερα, είμαι ενθουσιασμένη γιατί θα σε μεταφέρω σε ένα από τα πιο μαγευτικά διαμάντια της Ευρώπης: το Ντουμπρόβνικ. Έλα να εξερευνήσουμε παρέα τους ηλιόλουστους δρόμους, την αρχιτεκτονική αιώνων και τη μαγευτική κουλτούρα αυτού του κροατικού παράκτιου παράδεισου.

Από τις εμβληματικές στέγες με τα κεραμίδια μέχρι τη λαμπερή Αδριατική Θάλασσα, το Ντουμπρόβνικ είναι ένας προορισμός που υπόσχεται να κλέψει την καρδιά σου και να σε μαγέψει. Ετοίμασε λοιπόν τις βαλίτσες σου και ας βουτήξουμε μαζί στη μαγεία του Ντουμπρόβνικ!

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Γρήγορος Οδηγός για το Ντουμπρόβνικ


Πως θα Πας στο Ντουμπρόβνικ

Η πρόσβαση στο Ντουμπρόβνικ είναι σχετικά εύκολη και μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Με Αεροπλάνο

Όπως είναι φυσικό το αεροπλάνο είναι ο πιο άνετος και γρήγορος τρόπος για να φτάσεις στο Ντουμπρόβνικ. Το αεροδρόμιο της πόλης (DBV) βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της πόλης. Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις προς το Ντουμπρόβνικ από μεγάλες ευρωπαικές πόλεις αλλά και εκτός Ευρώπης.



Από το αεροδρόμιο, μπορείς να πάρεις λεωφορείο, ταξί ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο για να φτάσεις στο κέντρο της πόλης. Ο πιο άνετος όμως τρόπος είναι να κλείσεις online την μεταφορά σου με την Welcome Pickups. Έτσι ο οδηγός θα σε περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων και θα σε μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό σου. Το κόστος είναι όσο και ενός συμβατικού ταξί.



Με Λεωφορείο

Το Ντουμπρόβνικ συνδέεται καλά τόσο με άλλες πόλεις της Κροατίας όσο και με τις γειτονικές χώρες μέσω του δικτύου λεωφορείων. Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων στο Ντουμπρόβνικ βρίσκεται κοντά στην Παλιά Πόλη, εξυπηρετώντας απόλυτα τους ταξιδιώτες που φτάνουν με αυτό.



Με Αυτοκίνητο

Εάν σου αρέσει να ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, το Ντουμπρόβνικ είναι προσβάσιμο μέσω ενός καλά διατηρημένου οδικού δικτύου της Κροατίας. Οι αυτοκινητόδρομοι Ε65 και Ε80 συνδέουν το Ντουμπρόβνικ με άλλες πόλεις της Κροατίας όπως το Σπλιτ και το Ζάγκρεμπ.

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”



Ποιά είναι η Καλύτερη Εποχή να Επισκεφθείς το Ντουμπρόβνικ

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείς το Ντουμπρόβνικ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις σου και τι ελπίζεις να ζήσεις μέσα από αυτό το ταξίδι. Ας αναλύσουμε όμως την κάθε εποχή.

Καλοκαίρι

(Ιούνιος – Αύγουστος): Η καλοκαιρινή περίοδος είναι η αιχμή της τουριστικής περιόδου στο Ντουμπρόβνικ χάρη στον ζεστό καιρό και τον καθαρό ουρανό. Η πόλη σφύζει από δραστηριότητα και θα βρεις πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκδρομές με σκάφος για να απολαύσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι θα υπάρχουν αντίστοιχα μεγαλύτερα πλήθη και υψηλότερες τιμές τόσο στα καταλύματα όσο και στα εστιατόρια.

Χειμώνας

(Νοέμβριος έως Μάρτιος): Το Ντουμπρόβνικ βιώνει ηπιότερους χειμώνες σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά ο χειμώνας δεν παύει να θεωρείται εκτός τουριστικής εποχής. Παρόλα αυτά, ενώ οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι πιο δροσερές και ορισμένα αξιοθέατα να έχουν μειωμένες ώρες επισκέψεων, ο χειμώνας είναι μια εξαιρετική εποχή αν προτιμάς πιο ήσυχη ατμόσφαιρα και θέλεις να ζήσεις την γοητεία του Ντουμπρόβνικ χωρίς τα πλήθη των τουριστών.



Άνοιξη & Φθινόπωρο

(Απρίλιος – Μάιος) & (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος): Και οι δυο αυτές εποχές προσφέρουν ευχάριστο καιρό και λιγότερα πλήθη σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Μπορείς ακόμα να απολαύσεις ζεστές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, οπότε είναι η πλέον ιδανική εποχή για αξιοθέατα, εξερεύνηση της παλιάς πόλης και για να απολαύσεις την ακτή της Αδριατικής χωρίς την φασαρία της περιόδου αιχμής.



Τι να Δεις στο Ντουμπρόβνικ

1. Την Παλιά Πόλη

Η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τα γοητευτικά στενά δρομάκια και τα ιστορικά ορόσημα.

Από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στην πόλη, θα μαγευτείς από τη διαχρονική ομορφιά της. Τα ασβεστωμένα κτίρια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια θα σε μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και θα σου δημιουργήσουν την αίσθηση ότι μπαίνεις σε μια μεσαιωνική πόλη βγαλμένη κατευθείαν από παραμύθι.



Βυθίσου στην ατμόσφαιρα, βυθίσου στην ιστορία και άφησε τη μαγεία του Ντουμπρόβνικ να αιχμαλωτίσει την καρδιά σου.Πάρε το χρόνο σου και περπάτησε στα αμέτρητα δαιδαλώδη δρομάκια χωρίς βιασύνη, καθώς κάθε γωνιά είναι διαφορετική και έχει την δική της ξεχωριστή ομορφιά.

2. Το Παλάτι Sponza

Το παλάτι Sponza είναι από τα λίγα κτίρια στο Ντουμπρόβνικ που δεν καταστράφηκαν από το σεισμό του 1667, ο οποίος κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης. Η κατασκευή του παλατιού ξεκίνησε το 1516 και ολοκληρώθηκε το 1522. Σχεδιάστηκε από τον Paskoje Miličević Mihov αρχιτέκτονα από την περιοχή, σε ένα μείγμα γοτθικών και αναγεννησιακών στοιχείων χαρακτηριστικό της περιόδου.



Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας του, το παλάτι Sponza έχει εξυπηρετήσει διάφορες λειτουργίες. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε σαν τελωνείο, όπου τα εμπορεύματα που εισέρχονταν και εξέρχονταν από την πόλη ελέγχονταν και φορολογούνταν. Χρησίμευσε επίσης σαν νομισματοκοπείο για να “κόβουν” το τοπικό νόμισμα. Σήμερα, το παλάτι Sponza στεγάζει τα Κρατικά Αρχεία του Ντουμπρόβνικ.

3. Τον Καθεδρικό Ναό του Ντουμπρόβνικ

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού ξεκίνησε τον 12ο αιώνα και στην διάρκεια των αιώνων υπέστη αρκετές ανακαινίσεις. Στον σεισμό του 1667 που έπληξε το Ντουμπρόβνικ, ο ναός υπέστη πολλές καταστροφές όμως ξαναχτίστηκε σε μπαρόκ στυλ.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι η πρόσοψή, η οποία παρουσιάζει ένα αρμονικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ. Το εσωτερικό του καθεδρικού ναού είναι εξίσου εντυπωσιακό, με έναν πλούσια διακοσμημένο βωμό και πολλά έργα τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Titian, ο Paolo Veneziano και ο Piero di Giovanni Bonaccorsi.

4. Την Stradun

H Stradun είναι ο κεντρικός δρόμος που εκτείνεται για περίπου 300 μέτρα μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης. Είναι πεζοδρομημένος με λεία ασβεστολιθική πέτρα, γεγονός που του δίνει μια ξεχωριστή εμφάνιση και συμβάλλει στη γοητεία του. Γεμάτος με κομψά κτίρια, καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα, ο δρόμος αποπνέει μια ζωντανή ατμόσφαιρα και σφύζει από δραστηριότητα όλη την ημέρα.

Τα περισσότερα από τα κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος του χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα, όταν ξαναχτίστηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1667. Οι προσόψεις τους έχουν ένα αρμονικό μείγμα αναγεννησιακού, μπαρόκ και γοτθικού στυλ, δημιουργώντας ένα γραφικό σκηνικό.

5. To Συντριβάνι Onofrio

Το συντριβάνι Onofrio είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα στο Ντουμπρόβνικ. Χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Onofrio della Cava και η βρύση του χρησίμευε σαν κύρια πηγή πόσιμου νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από έναν μεγάλο κεντρικό τρούλο με δεκαέξι βρύσες νερού διατεταγμένες συμμετρικά γύρω του. Παρά τις ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1667, η κρήνη Onofrio αποκαταστάθηκε εν μέρει και παραμένει ένα εντυπωσιακό δείγμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στο Ντουμπρόβνικ.



Συνεχίζει να παρέχει φρέσκο πόσιμο νερό τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Εκτός από σημείο συνάντησης είναι και ένα δημοφιλές σημείο για να τραβήξουν οι τουρίστες φωτογραφίες και να απολαύσουν μια στιγμή χαλάρωσης μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους της παλιάς πόλης.

6. Τα Τείχη του Ντουμπρόβνικ

Τα Τείχη του Ντουμπρόβνικ είναι παγκοσμίως γνωστά για την καλά διατηρημένη κατάσταση τους και την εκπληκτική θέα στην Αδριατική Θάλασσα. Περιβάλλουν ολόκληρη την παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ για περίπου 1,2 χιλιόμετρα και σε ορισμένα σημεία φτάνουν σε ύψος τα 25 μέτρα.

Η κατασκευή τους ξεκίνησε τον 7ο αιώνα και συνεχίστηκε για αρκετούς αιώνες με διάφορες προσθήκες και τροποποιήσεις. Χτίστηκαν για αμυντικούς σκοπούς και για προστασία της πόλης από πιθανούς εισβολείς. Υπάρχουν πολλά σημεία εισόδου και ένας χαλαρός περίπατος πάνω τους θα σου προσφέρει πανοραμική θέα.



Εκτός από την ιστορική και αρχιτεκτονική τους σημασία, τα Τείχη του Ντουμπρόβνικ απέκτησαν διεθνή φήμη όταν χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα της σειράς “Game of Thrones”, όπου παρουσιάστηκαν ως οχυρώσεις του King’s Landing.

Σήμερα αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σύμβολο της πλούσιας ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που έρχονται να θαυμάσουν την ομορφιά τους και να μάθουν για το συναρπαστικό παρελθόν του Ντουμπρόβνικ.

7. Την Πύλη Pile

Η Πύλη Pile κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα και είναι μία από τις κύριες εισόδους στην παλιά πόλη. Αποτελείται από μια εξωτερική και μια εσωτερική αψίδα και οι δύο διακοσμημένες με γλυπτά στολίδια και αγάλματα.

Κατά την μεσαιωνική περίοδο συμβόλιζε τον πλούτο και την δύναμη της πόλης. Στην περιοχή γύρω από την πύλη Pile υπάρχουν πολλά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα με σουβενίρ.



Εκτός από την ιστορική της σημασία, η Πύλη Pile είναι επίσης γνωστή για το ρόλο της στα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones”, όπου χρησίμευε σαν είσοδος στη φανταστική πόλη του King’s Landing.

8. Το Μοναστήρι των Φραγκισκανών

Το Μοναστήρι των Φραγκισκανών είναι ένα σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό ορόσημο που βρίσκεται κοντά στην Πύλη Pile. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και είναι γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική, τις πολύτιμες συλλογές έργων τέχνης και την πλούσια ιστορική του κληρονομιά.

Το μοναστήρι περιβάλλεται από μια όμορφη αυλή με κίονες και καμάρες διακοσμημένες με περίπλοκα γλυπτά. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα δείγματα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και είναι μια γαλήνια όαση μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους της παλιάς πόλης.



Στεγάζει επίσης ένα διάσημο φαρμακείο, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη και λειτουργεί συνεχώς από το 1317 που ιδρύθηκε. Το φαρμακείο έχει μια συναρπαστική συλλογή από βάζα αντίκες, φιαλίδια και ιατρικά εργαλεία, που πληροφορούν με τον τρόπο τους για την ιστορία της φαρμακευτικής και της ιατρικής.

Ώρες Εισόδου

Δευτέρα – Κυριακή09:00 – 14:00

9. Το Φρούριο Minceta

Ο Πύργος Minceta είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των οχυρώσεων της πόλης. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των τειχών και προσφέρει πανοραμική θέα στην παλιά πόλη, την Αδριατική Θάλασσα και την γύρω περιοχή.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις αρχές του 15ου αιώνα και σχεδιάστηκε από τον Φλωρεντινό αρχιτέκτονα Michelozzo di Bartolomeo Michelozzi, ο οποίος σχεδίασε και άλλες οχυρώσεις στο Ντουμπρόβνικ.



Οι τουρίστες μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του φρουρίου για να απολαύσουν πανοραμική θέα της πόλης και του γύρω τοπίου. Επιπλέον, όπως πολλά άλλα ορόσημα στο Ντουμπρόβνικ, το φρούριο Minčeta έχει επίσης εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones”.

10. Πάρε Μέρος σε Ένα Games of Thrones Tour

Το Ντουμπρόβνικ, με την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και το εκπληκτικό παράκτιο τοπίο, χρησίμευσε σαν κύρια τοποθεσία γυρισμάτων για την φανταστική πόλη του King’s Landing. Αν λοιπόν ήσουν φανατικός της σειράς μην παραλείψεις να πάρεις μέρος σε μια ξενάγηση.

Στο GetYourGuide η ξενάγηση Epic Game of Thrones Walking Tour έχει ψηφιστεί με 5 αστέρια από όσους συμμετείχαν. Θα επισκεφθείς όλα τα κύρια σημεία των γυρισμάτων, ενώ παράλληλα θα έχεις την ευκαιρία να καθίσεις ακόμα και στον Σιδερένιο Θρόνο.



Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μέρος σε μια ξενάγηση που περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση με τα πόδια, μια κρουαζιέρα γύρω από το Ντουμπρόβνικ και ένα κοκτέιλ Game of Thrones. Τέλος υπάρχει και μια 5ωρη ξενάγηση που εκτός από τους χώρους γυρισμάτων στην παλιά πόλη και έξω από αυτήν περιλαμβάνονται και εναέριες απόψεις πάνω από το Ντουμπρόβνικ.

11. Το Φρούριο Lovrijenac

Το φρούριο Lovrijenac, γνωστό και ως φρούριο του Αγίου Λαυρεντίου, βρίσκεται λίγο έξω από τα δυτικά τείχη της παλιάς πόλης, στην κορυφή ενός βράχου ύψους 37 μέτρων με θέα στην Αδριατική Θάλασσα. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από τους τεράστιους πέτρινους τοίχους και τους ανθεκτικούς προμαχώνες, που σχεδιάστηκαν για να αντέχουν επιθέσεις τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα.



Ο θρύλος λέει ότι το φρούριο χτίστηκε σε μόλις τρεις μήνες και σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, δεν το κατέλαβαν ποτέ οι εχθρικές δυνάμεις . Αποτελεί φυσικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους προμαχώνες, τους πύργους και τους εσωτερικούς χώρους και παράλληλα να απολαύσουν την πανοραμική θέα.

Ώρες Εισόδου

Δευτέρα – Κυριακή08:00 – 19:30

12. Ανέβα Ψηλά με το Τελεφερίκ

Το τελεφερίκ του Ντουμπρόβνικ λειτουργεί όλο το χρόνο, καιρού επιτρέποντος, και είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Προσφέρει στους επισκέπτες έναν γραφικό και βολικό τρόπο για να φτάσουν στην κορυφή του όρους Srđ, η οποία έχει θέα στην ιστορική παλιά πόλη και την γύρω ακτογραμμή της Αδριατικής.



Το ταξίδι με το τελεφερίκ ξεκινά κοντά στην πύλη Ploče, μία από τις εισόδους στην παλιά πόλη και η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 λεπτά. Στην κορυφή οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα να εξερευνήσουν το ιστορικό Fort Imperial, το οποίο χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα. Το φρούριο χτίστηκε από τους Γάλλους κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων.

13. Κάνε μια Επίσκεψη στο Νησί Lokrum

Το Lokrum είναι ένα όμορφο νησί που βρίσκεται απέναντι από το Ντουμπρόβνικ. Είναι εύκολα προσβάσιμο με το φέρι από το λιμάνι της παλιάς πόλης. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους ντόπιους που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση από την πολυσύχναστη πόλη.



Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα στο Lokrum είναι τα ερείπια του μοναστηριού των Βενεδικτίνων, το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Υπήρξε και αυτό σκηνικό για τα γυρίσματα του “Game of Thrones”. Είναι επίσης γνωστό για τις όμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Εκτός όμως από τη φυσική ομορφιά του, το Lokrum προσφέρει διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ανέσεις στους επισκέπτες, όπως χώρους πικνίκ, εστιατόρια και καταστήματα με σουβενίρ.

14. Οι Παραλίες του Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ φημίζεται για την εκπληκτική ακτογραμμή και τα κρυστάλλινα νερά του, καθιστώντας το έναν φανταστικό προορισμό για τους λάτρεις της παραλίας. Υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Παρακάτω μερικές από τις δημοφιλείς παραλίες μέσα και γύρω από το Ντουμπρόβνικ:

  • Plaža Sveti Jakov: Είναι μια γραφική παραλία που βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από την παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ. Είναι γνωστή για την εκπληκτική φυσική ομορφιά, τα κρυστάλλινα νερά και την βοτσαλωτή ακτή. Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, τουαλέτες και ένα beach bar για αναψυκτικά και σνακ.
  • Betina Cave Beach: Για όσους αναζητούν μια πιο απομονωμένη και φυσική εμπειρία παραλίας, η Betina Cave Beach είναι ένα κρυμμένο στολίδι που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το Ντουμπρόβνικ. Είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή με πεζοπορία μέσα από ένα βραχώδες μονοπάτι. Προσφέρει παρθένα νερά, βραχώδεις βράχους και γαλήνια ατμόσφαιρα.
  • Banje Beach: Είναι από τις πιο δημοφιλείς και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη. Έχει βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, ενώ προσφέρει εκπληκτική θέα στα τείχη της πόλης αλλά και στο κοντινό νησί Lokrum. Είναι επίσης γνωστή για το beach club, το οποίο προσφέρει ξαπλώστρες, ομπρέλες και ζωηρή ατμόσφαιρα.
  • Bellevue Beach: Είναι μια εκπληκτική παραλία που βρίσκεται σε έναν γραφικό όρμο λίγο έξω από τα τείχη της πόλης. Φημίζεται για την φυσική της ομορφιά, τα κρυστάλλινα νερά και την πανοραμική θέα στην θάλασσα και το Lokrum. Υπάρχει επίσης ένα beach bar και εστιατόριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αναψυκτικά και μεσογειακή κουζίνα απολαμβάνοντας τον ήλιο.
  • Uvala Lapad Beach: Βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από την παλιά πόλη μέσα σε γραφικό περιβάλλον. Διαθέτει ένα μείγμα από βότσαλα και τσιμεντένιες πλατφόρμες παρέχοντας άφθονο χώρο για ηλιοθεραπεία και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα. Ολόγυρα υπάρχουν καφέ, εστιατόρια και καταστήματα.
  • Copacabana Beach: Είναι ένας οικογενειακός προορισμός με ρηχά νερά και αμμώδη ακτογραμμή. Προσφέρει beach bar, εστιατόρια, ενοικιάσεις θαλάσσιων σπορ και παιδότοπους. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κολύμπι, ηλιοθεραπεία και διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες.

15. Εκδρομές από το Ντουμπρόβνικ

Υπάρχουν πολλές ημερήσιες εκδρομές από το Ντουμπρόβνικ που δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα εκπληκτικά τοπία, τα ιστορικά μνημεία και τα πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Montenegro Day Tour



Εξερεύνησε το γειτονικό Μαυροβούνιο με μια ημερήσια εκδρομή από το Ντουμπρόβνικ. Θα επισκεφθείς τον κόλπο του Κότορ που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO, θα εξερευνήσεις την γοητευτική παράκτια πόλη Perast και θα απολαύσεις πανοραμική θέα στην Αδριατική Θάλασσα και τα γύρω βουνά.

Mostar & Kravice Waterfalls Day Tour



Ταξίδεψε στην ιστορική πόλη του Μόσταρ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, γνωστή για την εμβληματική Stari Most (Παλιά Γέφυρα) και την αρχιτεκτονική της οθωμανικής εποχής. Επιπλέον θα επισκεφθείς τους γραφικούς καταρράκτες Kravice και θα απολαύσεις μια ξενάγηση με τα πόδια στην παλιά πόλη του Μόσταρ.

Elaphite Islands Boat Tour



Περιλαμβάνει περιήγηση με σκάφος στα νησιά Elaphite, ένα μικρό αρχιπέλαγος που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Ντουμπρόβνικ. Θα επισκεφθείς τα νησιά Koločep, Lopud και Šipan, θα δεις γοητευτικά χωριά, θα κολυμπήσεις σε απομονωμένους όρμους και θα απολαύσεις ένα παραδοσιακό γεύμα θαλασσινών στο σκάφος.

Montenegro Boat Tour from Perast to Kotor



Ζήσε την Μεσόγειο με μια ημερήσια εκδρομή στο Μαυροβούνιο από το Ντουμπρόβνικ. Με αυτήν την κρουαζιέρα θα απολαύσεις την ακτή της Αδριατικής και θα δεις τον κόλπο του Κότορ. Παράλληλα θα εξερευνήσεις την παλιά πόλη του Κότορ και τη γοητευτική πόλη Perast.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ψώνια στο Λονδίνο: Οδηγός για τις Γειτονιές και τα Εμπορικά Κέντρα

Το Λονδίνο αποτελεί έναν κόσμο αγορών που καλύπτει κάθε προτίμηση και γούστο. Από τις παραδοσιακές… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στην Όμορφη Μπρατισλάβα, Αξιοθέατα

Η Μπρατισλάβα ήταν ένας προορισμός έκπληξη! Η αλήθεια είναι πως δεν την περίμενα τόσο όμορφη… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κάντιθ: 10 Λόγοι για να το Επισκεφθείς

Το Κάντιθ είναι μια πανέμορφη πόλη που εκτείνεται πάνω σε χερσόνησο στον Ατλαντικό ωκεανό στην… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %