Ασία

Μπανγκόκ: Κορυφαία Αξιοθέατα & Χρήσιμα Tips

Η Μπανγκόκ είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις στον κόσμο και μια επίσκεψη σε αυτήν αποτελεί μοναδική και συναρπαστική ταυτόχρονα εμπειρία. Πρόκειται για μια πόλη όπου ζουν περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι και όσες μέρες και αν μείνεις πάλι δεν θα καταφέρεις να τα δεις όλα.

Όσο χαοτική όμως και αν σου φανεί στην αρχή αυτή η μεγαλούπολη, μόλις χαλαρώσεις και αφεθείς, θα την λατρέψεις θες δεν θες. Λαμπερά φώτα, εξωτικό φαγητό, πανύψηλοι ουρανοξύστες αλλά και πολύχρωμες φτωχογειτονιές, είναι μερικοί από τους λόγους που την κάνουν μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της νοτιοανατολικής Ασίας.


Wat Suthat

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Γρήγορος Οδηγός για την Μπανγκόκ


Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.

Μετακίνηση από/προς το Αεροδρόμιο

Το διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Suvarnabhumi (BKK) απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η διάρκεια της διαδρομής εξαρτάται πάντα από την κίνηση που θα υπάρχει την ώρα και την μέρα του ταξιδιού σου.

Με Τρένο

Το τρε΄νο είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μετακινηθείς από το αεροδρόμιο στην πόλη. Μόλις φτάσεις και αφού παραλάβεις τις αποσκευές σου θα πρέπει να ακολουθήσεις τις πινακίδες που θα σε οδηγήσουν στο υπόγειο όπου βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός.

Η σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου ενώνει με το μετρό MRT μέσω του σταθμού Makkasan και το τρένο BTS Sky μέσω του σταθμού Phayathai στο κέντρο της Μπανγκόκ.

Με Λεωφορείο

To δημόσιο λεωφορείο είναι ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσεις στην πόλη αλλά και ο πιο αργός. Για να πάρεις το λεωφορείο θα πρέπει να πας μέχρι την Πύλη 5 στον δεύτερο όροφο και να επιβιβαστείς σε ένα Shuttle Bus που θα σε μεταφέρει δωρεάν στον τερματικό σταθμό Suvarnabhumi. Από εκεί μπορείς να επιλέξεις την διαδρομή που σε εξυπηρετεί.

Με Ταξί

Τα ταξί θα τα βρεις έξω από τις εξόδους 4 έως 6 στο επίπεδο 1 του αεροδρομίου Suvarnabhumi. Χρησιμοποιούν ταξίμετρο οπότε η τιμή της διαδρομής εξαρτάται από τον χρόνο και την απόσταση που θα διανύσετε.

Θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψιν πως ο χρόνος εξαρτάται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα ισχύουν την ώρα και την μέρα της διαδρομής.

Με Welcome Pickups

H Welcome Pickups αποτελεί τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο για να μετακινηθείς από το αεροδρόμιο προς οποιοδήποτε σημείο της πόλης θέλεις. Η κράτηση γίνεται online και ο οδηγός θα σε περιμένει την καθορισμένη μέρα και ώρα στον χώρο των αφίξεων.

Θα σε βοηθήσει με τις αποσκευές σου και θα σε οδηγήσει γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια στον προορισμό σου. Το κόστος είναι όσο ενός συμβατικού ταξί όμως έχεις την σιγουριά πως ο οδηγός είναι αξιόπιστος και έχει επιλεγεί προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια.

Τι να Δεις στην Μπανγκόκ – Αξιοθέατα

1. Μεγάλο Παλάτι

Το Μεγάλο Παλάτι είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Μπανγκόκ. Υπήρξε η επίσημη κατοικία των βασιλιάδων του Σιαμ από τα τέλη του 18ου μέχρι και τα μισά του 20ου αιώνα και το περιβάλλει ένα τείχος μήκους 1,9 χιλιομέτρων.

Χτίστηκε το 1782 και πρόκειται για ένα γιγαντιαίο συγκρότημα το οποίο στεγάζει περισσότερα από 100 εντυπωσιακά κτίρια. Χρυσοί πύργοι, αμέτρητες περίτεχνες φιγούρες, πανέμορφα ψηφιδωτά και τεράστια χρυσά αγάλματα του Βούδα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως είναι το άγαλμα από νεφρίτη του Βούδα που χρονολογείται από το 1434, ύψους περίπου 66 cm και είναι εξαιρετικά πολύτιμο και ιερό για τους Ταϊλανδούς.

Tip: Θα πρέπει το ντύσιμο σου να είναι “ευπρεπές”, όπως και σε όλους τους βουδιστικούς ναούς άλλωστε. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να νοικιάσεις κάποιο ένδυμα από την είσοδο του παλατιού.

Δες το Μεγάλο Παλάτι και άλλα αξιοθέατα σε μια περιήγηση με τα πόδια

Ώρες Εισόδου

2. Ναός Wat Pho

To Wat Pho είναι το δεύτερο πιο σημαντικό αξιοθέατο της Μπανγκόκ. Βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Παλάτι και είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια. Είναι από τους κορυφαίους βουδιστικούς ναούς και στο εσωτερικό του θα δεις εντυπωσιακές τοιχογραφίες και πολύχρωμα διακοσμημένους πυργίσκους.

Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι το άγαλμα του μεγαλύτερου Βούδα στην πόλη με μήκος 45 μέτρα και ύψος 15 μέτρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα πέλματα του αγάλματος τα οποία είναι επενδυμένα με μαργαριτάρια και διακοσμημένα με ιερά σύμβολα.

Στο συγκρότημα του ναού μπορείς ακόμα να δεις την Πινακοθήκη του Βούδα με τους 394 χρυσούς Βούδες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η παραδοσιακή σχολή μασάζ του ναού, για την περίπτωση που θέλεις να απολαύσεις ένα τυπικό ταϊλανδέζικο μασάζ.

Δες και μάθε για τους ναούς Wat Pho και Wat Arun σε μια ξενάγηση με τα πόδια

Ώρες Εισόδου

3. Ναός Wat Arun

Άλλο ένα ορόσημο από τα αξιοθέατα της Μπανγκόκ είναι ο ναός Wat Arun ή Ναός της Αυγής τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν σαν ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια ναών της Μπανγκόκ.

Έχει μοναδική αρχιτεκτονική και αν πας την ώρα του δειλινού και ανέβεις στην κορυφή του θα απολαύσεις μια αξέχαστη θέα καθώς ο ήλιος θα βυθίζεται στα νερά του ποταμού. Τις νύχτες ο ναός φωτίζεται και γι αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακός.

Ώρες Εισόδου

4. Ναός Wat Saket

Ο Ναός Wat Saket (Το Χρυσό Βουνό) είναι χτισμένος στην κορυφή ενός λόφου και από εκεί ψηλά θα απολαύσεις μια πανοραμική θέα ολόκληρης της Μπανγκόκ. Φυσικά, για να φτάσεις ως εκεί, θα χρειαστεί να ανέβεις 318 σκαλοπάτια αλλά πραγματικά αξίζει ο κόπος.

Σε όλο το μήκος του μονοπατιού υπάρχουν διάφορα αγάλματα, όμορφα συντριβάνια και πάρα πολλά γκονγκ που μπορείς να χτυπήσεις για να προσελκύσεις τύχη, αγάπη ή χρήματα. Η επιλογή είναι δική σου!

Προτίμησε να πας ως εκεί το απόγευμα ώστε να έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα της ζωής σου.

5. Jim Thompson House

Το Jim Thompson House ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία και μανιώδη συλλέκτη έργων τέχνης και φυσικά έχει το όνομα του. Ο Thompson είχε για έδρα του την Μπανγκόκ και συνέβαλε ώστε τα ταϊλανδέζικα μεταξωτά να χρησιμοποιηθούν από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας στο Μιλάνο και το Λονδίνο.

Το σπίτι του, το οποίο έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, έχει μετατραπεί σε μουσείο στο οποίο εκτίθεται η προσωπική του συλλογή από έργα τέχνης. Στο μουσείο μαθαίνεις την ιστορία της πόλης και της ταϊλανδέζικης βιομηχανίας μεταξιού, ενώ μπορείς να αγοράσεις μεταξωτά και υφάσματα τα οποία πωλούνται στο κατάστημα που υπάρχει εκεί.

Ώρες Εισόδου

6. Wat Traimit – Ναός του Χρυσού Βούδα

Στο εσωτερικό αυτού του ναού υπάρχει ένας εντυπωσιακός Βούδας βάρους 5,5 τόνων και ύψους 3 μέτρων από ατόφιο χρυσάφι. Αρχικά το άγαλμα στεγαζόταν σε άλλον ναό και φαινόταν σαν να ήταν κατασκευασμένο από γυψομάρμαρο χρυσού χρώματος.

Όταν οι μοναχοί χρειάστηκε κάποια φορά να μετακινήσουν το άγαλμα, εκείνο κατά την μεταφορά έπεσε, ο γύψος έσπασε και αποκαλύφθηκε το χρυσό που υπήρχε από μέσα.

Κατάλαβαν τότε πως το χρυσό άγαλμα είχε καλυφθεί στο παρελθόν από γυψομάρμαρο ώστε να προστατευθεί από την εισβολή των Βιρμανών στην Ταϊλάνδη. Έκτοτε ο ναός Wat Traimit αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς προσκυνηματικούς προορισμούς για τους Ταϊλανδούς.

7. Lumphini Park

Το πάρκο Lumphini είναι ο μεγαλύτερος χώρος πράσινου και μια όαση στην πόλη της Μπανγκόκ. Περπατώντας θα θαυμάσεις την πανέμορφη λίμνη όπου μπορείς αν θέλεις να κάνεις κωπηλασία ή θαλάσσιο ποδήλατο.

Μπορείς να περπατήσεις στα πολλά μονοπάτια ενώ θα δεις πολλούς να κάνουν τζόκινγκ ή πικνικ. Αν έχεις μαζί σου μικρά παιδιά τότε σίγουρα θα χαρούν στις παιδικές χαρές του πάρκου.

Αν μάλιστα προσέξεις ίσως διακρίνεις τις σαύρες της Μαλαισίας που μπορεί να φτάσουν και τα τρία μέτρα. Οι σαύρες είναι ήρεμες και μπορείς να τις φωτογραφίσεις. Παρόλα αυτά μην προσπαθήσεις να τις χαϊδέψεις ή να τις ταΐσεις γιατί έχουν κοφτερά δόντια και μακριά νύχια.

8. Αγορά Chatuchak

Η Αγορά Chatuchak είναι τόσο μεγάλη ώστε μπαίνοντας θα σου δώσουν και έναν χάρτη για να μπορέσεις να μετακινηθείς. Είναι οργανωμένη κατά τμήματα όπως ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, αναμνηστικά και πολλά ακόμα.

Είναι η πιο διάσημη αγορά της Μπανγκόκ, καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 27 στρεμμάτων, λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και σε αυτήν πωλούνται προϊόντα από όλη την Ταϊλάνδη.

Ένας εύκολος τρόπος να περιηγηθείς στην αγορά είναι η εφαρμογή Chatuchak Guide η οποία είναι δωρεάν. Μπορείς να την κατεβάσεις στο κινητό. Θα σε καθοδηγεί σύμφωνα με τα αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν και θα σε βοηθήσει ώστε να μην χαθείς.

9. Πλωτή Αγορά Damnoen Saduak

Η Μπανγκόκ είναι διάσημη και για τις πλωτές αγορές της καθώς για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας της Ταϊλάνδης. Σήμερα που τα μηχανάκια έχουν αντικαταστήσει τα σκάφη, οι πλωτές αγορές είναι πια κυρίως τουριστικά αξιοθέατα.

Μια από τις πιο φημισμένες είναι η αγορά Damnoen Saduak η οποία απλώνεται σε έναν λαβύρινθο από κανάλια όπου μπορείς να αγοράσεις από φρέσκα λαχανικά μέχρι ζωντανά κοτόπουλα και αναμνηστικά.

Η αγορά βρίσκεται περίπου μια ώρα έξω από την Μπανγκόκ και μπορείς να πας ως εκεί με ταξί ή με το λεωφορείο. O πιο εύκολος τρόπος όμως είναι να κάνεις κράτηση για μια ξενάγηση. Έτσι θα φτάσεις άνετα ως εκεί, θα ζήσεις την εμπειρία μιας βόλτας στα κανάλια και την ζωντάνια της αγοράς και θα επιστρέψεις το ίδιο άνετα πίσω.

Κάνε κράτηση για μια περιήγηση στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak

10. Maeklong Railway Market

H αγορά Maeklong Railway εκτείνεται κατά μήκος του σιδηροδρόμου και αποτελεί μια μοναδική και ταυτόχρονα διασκεδαστική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες της Μπανγκόκ. Όταν το τρένο πλησιάζει οι ντόπιοι πωλητές μετακινούν τα προϊόντα τους και κλείνουν τις ομπρέλες. Μόλις το τρένο περάσει οι πραμάτειες απλώνονται ξανά και οι ομπρέλες ανοίγουν.

Θα πρέπει να έχεις ενημερωθεί από πριν για τις ώρες που περνά το τρένο ώστε να έχεις την ευκαιρία να τραβήξεις μερικές μοναδικές φωτογραφίες. Στην αγορά θα βρεις τοπικά προϊόντα, λαχανικά, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, θαλασσινά, ρούχα και αναμνηστικά.

Οι ώρες άφιξης του τρένου στον σιδηροδρομικό σταθμό Maeklong είναι: 08:30, 11:10, 14:30 και 17:40.

Κλείσε εδώ μια ιδιωτική περιήγηση στην σιδηροδρομική αγορά Maeklong

Τι Άλλο να Κάνεις στην Μπανγκόκ

Βόλτα στην Kahosan

Από τον 19ο αιώνα ακόμα, αυτός ο δρόμος ήταν γεμάτος από διαφόρων ειδών καταστήματα. Έτσι παραμένει μέχρι σήμερα γεμάτος ζωντάνια με όλων των ειδών τους ανθρώπους να τον περπατούν. Είναι γνωστός και σαν ο δρόμος των backpackers γι αυτό και θα δεις πως είναι γεμάτος από νέους ενώ υπάρχουν πάρα πολλά hostels.

Νέοι, γέροι, ταξιδιώτες, μοναχικοί αλλά και ολόκληρες οικογένειες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζωντάνια. Τα βράδια η διασκέδαση εδώ χτυπάει κόκκινο. Θα βρεις πολλούς πάγκους με φαγητό, εστιατόρια και μπαρ. Είναι το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσεις σκορπιό σε καλαμάκι, αλευροσκουλήκι, αράχνες ή όποιο άλλο έντομο φανταστείς.

Rooftop Bars

Μια επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά rooftop bars της Μπανγκόκ απολαμβάνοντας το ποτό σου μαζί με εκπληκτική θέα, είναι ακόμα κάτι που δεν γίνεται να παραλείψεις. Οι επιλογές είναι πολλές και για όλων των ειδών τα βαλάντια.

Φρόντισε να βρεθείς σε κάποιο από αυτά την ώρα που ο ήλιος δύει και είναι σίγουρο πως το θέαμα θα σου μείνει αξέχαστο.

Κάντε κράτηση για τραπέζι σε ένα από τα υπέροχα μπαρ στον τελευταίο όροφο του Lebua Hotel στο State Tower

Βόλτα με Βάρκα στο Ποτάμι Chao Phraya

Ο Chao Phraya διασχίζει την Μπανγκόκ και καθώς πάρα πολλές μετακινήσεις γίνονται μέσω αυτού του ποταμού, θα δεις στις όχθες του αρκετές προβλήτες και πολλά καραβάκια να τον διασχίζουν.

Μια βόλτα λοιπόν σε αυτόν είναι από τα must που μπορείς να κάνεις κατά την επίσκεψη σου στην πόλη. H διαδρομή είναι φτηνή και θα δεις πολλούς ναούς και άλλα αξιοθέατα κατά μήκος του. Μπορείς να κατέβεις όπου σου αρέσει και να συνεχίσεις με το πάσο σου.

Πάρε μέρος σε μια κρουαζιέρα στο ποτάμι Chao Phraya μαζί με δείπνο




Χρήσιμα Tips

– Εδώ το παζάρι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι Ταϊλανδέζοι είναι ευγενικός λαός οπότε μπορείς να ξεκινήσεις λέγοντας “ποιά είναι η καλύτερη τιμή που μπορείτε να μου δώσετε;”. Αν δεν σε ικανοποιήσει ευχαρίστησε και απομακρύνσου. Είναι σίγουρο πως ο έμπορος θα σε φωνάξει πίσω κάνοντας μια αντιπροσφορά.

– Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις street food και φρόντισε ώστε να επιλέγεις πάγκους όπου θα δεις να περιμένουν οι ντόπιοι να φάνε. Αυτοί ξέρουν!

– Έχε πάντα μαζί σου ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σου.

– Μπες σε ταξί μόνο αφού έχει ενεργοποιηθεί ο μετρητής, αν ο οδηγός αρνείται απομακρύνσου και ψάξε για άλλο. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή GrabTaxi.

– Όταν πρόκειται για tuk tuks βεβαιώσου ότι η τιμή έχει συμφωνηθεί πριν μπεις και έχε υπόψιν σου ΄ότι θα είναι πολύ πιο ακριβά από ένα ταξί.

– Πολλοί άνθρωποι στην Μπανγκόκ δεν μιλούν αγγλικά γι’ αυτό ζήτησε από το ξενοδοχείο ή τους ιδιοκτήτες του καταλύματος που μένεις να σου γράψουν την διεύθυνση στα ταϊλανδέζικα (για παν ενδεχόμενο).

– Μην ενδίδεις σε κάποιους που θα σε πλησιάσουν και θα σου πουν πως το τάδε αξιοθέατο είναι κλειστό και θα προσφερθούν να σε οδηγήσουν εκείνοι κάπου αλλού. Αρνήσου ευγενικά και απομακρύνσου.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ψώνια στο Λονδίνο: Οδηγός για τις Γειτονιές και τα Εμπορικά Κέντρα

Το Λονδίνο αποτελεί έναν κόσμο αγορών που καλύπτει κάθε προτίμηση και γούστο. Από τις παραδοσιακές… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταξίδι στην Όμορφη Μπρατισλάβα, Αξιοθέατα

Η Μπρατισλάβα ήταν ένας προορισμός έκπληξη! Η αλήθεια είναι πως δεν την περίμενα τόσο όμορφη… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κάντιθ: 10 Λόγοι για να το Επισκεφθείς

Το Κάντιθ είναι μια πανέμορφη πόλη που εκτείνεται πάνω σε χερσόνησο στον Ατλαντικό ωκεανό στην… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %