Ευρώπη

Βουδαπέστη: Αξιοθέατα που δεν Πρέπει να Χάσεις

H Βουδαπέστη είναι από τις πόλεις που αιχμαλωτίζουν την καρδιά του επισκέπτη τους. Το “Μαργαριτάρι του Δούναβη”, όπως την ονομάζουν, προσφέρει περισσότερα από όσα περιμένει ένας ταξιδιώτης.

Με εκπληκτικά κτίρια που τα χαρακτηρίζει η Art Nouveau αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO αλλά και με τον Δούναβη να της χαρίζει εκπληκτικά τοπία φυσικής ομορφιάς η Βουδαπέστη γίνεται μια ελκυστική πρόταση στην λίστα κάθε ταξιδιώτη.



Τα αξιοθέατα, όπως είναι φυσικό, είναι πολλά γι’ αυτό και η λίστα με τα μέρη που πρέπει να δεις εξαρτάται από τις μέρες που θα έχεις στην διάθεση σου. Ο χάρτης θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρόγραμμα σου έτσι όπως θα σε βολέψει καλύτερα.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.



Πως θα Πας από το Αεροδρόμιο στο Κέντρο της Βουδαπέστης

Με Λεωφορείο

Το λεωφορείο είναι ο πιο φτηνός τρόπος μεταφοράς από το διεθνές αεροδρόμιο Ferenc Liszt (BUD) στο κέντρο της πόλης.

Η γραμμή 100Ε κάνει την διαδρομή από το αεροδρόμιο προς τον κεντρικό σταθμό του μετρό Deák Ferenc tér και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα. H στάση βρίσκεται στις αφίξεις ανάμεσα στους δυο τερματικούς σταθμούς.

Υπάρχει ακόμα το λεωφορείο 200Ε που συνδέει το αεροδρόμιο με τον σταθμό του μετρό Kobanya-Kispest. Φτάνοντας εκεί όμως θα χρειαστεί να συνεχίσεις με την γραμμή 3 προς Újpest-Központ για το κέντρο της πόλης. Η στάση βρίσκεται έξω από τον τερματικό σταθμό 2.

Με Ταξί

Όπως είναι φυσικό η μεταφορά σου από το αεροδρόμιο προς το κέντρο γίνεται πιο άνετα με ένα ταξί. Η απόσταση καλύπτεται σε περίπου 35 λεπτά και το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την ώρα (αν είναι νύχτα ή αργία το κόστος είναι μεγαλύτερο) και φυσικά τον αριθμό των αποσκευών.

Με Welcome Pickups

Με την Welcome Pickups τα πράγματα απλουστεύουν ακόμα περισσότερο. Ο οδηγός θα σε περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων, θα σε καλωσορίσει και θα σε βοηθήσει με τις βαλίτσες για να σε μεταφέρει στο τέλος άνετα και γρήγορα στον προορισμό σου.

Έτσι δεν θα έχεις να ανησυχήσεις για τίποτα. Το μόνο που θα κάνεις θα είναι να βουλιάξεις στο κάθισμα του αυτοκινήτου και να απολαύσεις την διαδρομή μέχρι το ξενοδοχείο σου.

Αξιοθέατα στην Βουδαπέστη – Τι να Δεις

1. Νησί Μαργαρίτας

Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Βουδαπέστης στην μέση του Δούναβη. Έχει πλάτος 500 μέτρα και μήκος 2,5 χιλιόμετρα και μπορείς να το περπατήσεις άνετα από το ένα άκρο ως το άλλο μέσα σε περίπου 45 λεπτά. Είναι ένα δημοφιλές μέρος για τους ντόπιους που πηγαίνουν ως εκεί για να χαλαρώσουν και να αθληθούν.

Παλιά ήταν γνωστό σαν “Νησί των λαγών” και ΄ήταν ένα βασιλικό καταφύγιο κυνηγιού. Αργότερα ο Ούγγρος βασιλιάς Μπέλα ίδρυσε στο νησί γυναικείο μοναστήρι και ορκίστηκε να στείλει σε αυτό την 11χρονη κόρη του Μαργαρίτα αν έπαιρνε πίσω την χώρα από του Μογγόλους που την είχαν κατακτήσει.

Αν μένεις στην πλευρά της Πέστης μπορείς να φτάσεις ως εκεί με πλοιάριο D11 και D12, ενώ από την Βούδα μπορείς να πάρεις το τραμ με τον αριθμό 19 ή 41.

Aπόλαυσε ένα χαλαρωτικό spa μια μέρας στο Νησί της Μαργαρίτας. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ

2. Λουτρά Scedhenyi

Τα Λουτρά Σέτσενι είναι από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα spa της Ευρώπης χτισμένα μεταξύ 1909 και 1913. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ιστορικό κτίριο βαμμένο με φωτεινά κίτρινα χρώματα σε Αναγεννησιακό στυλ.

Βρίσκονται μέσα στο πάρκο της Βουδαπέστης και περιλαμβάνουν 18 πισίνες με νερά από φυσικές πηγές που είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Μπορείς να πας εύκολα με λεωφορείο ή μετρό. Ακριβώς έξω από τα λουτρά υπάρχει ο σταθμός μετρό Széchenyi Fürdó (κίτρινη γραμμή Μ1).

Με ατμόλουτρα, σάουνες, μασάζ και πολλές ακόμα παροχές περιποίησης τα λουτρά Σέτσενι, είναι το ιδανικό μέρος για να περάσεις μερικές ώρες τέλειας απόλαυσης σε ένα μαγικό περιβάλλον γεμάτο από την γοητεία του παρελθόντος.

Απόλαυσε τις εξαιρετικές παροχές ευεξίας των Λουτρών Scedhenyi βγάζοντας το εισιτήριο σου εύκολα και γρήγορα από εδώ

Ώρες Εισόδου

3. Πλατεία Ηρώων (Hósök Tere)

Ολόκληρη σχεδόν η Ουγγρική ιστορία βρίσκεται σε αυτήν την εντυπωσιακή σε μέγεθος πλατεία που την περιβάλλουν ιστορικά μνημεία και αγάλματα.

Η πλατεία ηρώων άρχισε να διαμορφώνεται το 1896 με πιο επιβλητικό μνημείο εκείνο της Χιλιετίας που βρίσκεται στο κέντρο της και φτιάχτηκε για τον εορτασμό των 1000 χρόνων ιστορίας των Μαγυάρων.

Όπως είναι φυσικό εδώ γίνονται κάθε είδους εκδηλώσεις και εορτασμοί. Στην μια της άκρη βρίσκεται το Μουσείο Καλών Τεχνών ενώ από την άλλη πλευρά η Πινακοθήκη Mucsarnok.

4. Λεωφόρος Andrássy

Η λεωφόρος Andrássy είναι τα Ηλύσια Πεδία της Βουδαπέστης καθώς η έκταση της είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1870 και πήρε το όνομα του πρώτου πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κόμη Gyula Andrássy ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς δρόμους της Βουδαπέστης με πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια, θέατρα και ιστορικά κτίρια.

5. Σπίτι του Τρόμου

Το Μουσείο “Σπίτι του Τρόμου” βρίσκεται στον αριθμό 60 της Λεωφόρου Andrássy και είναι αφιερωμένο στα θύματα του τρόμου, σε όσους δηλαδή βασανίστηκαν κατά την διάρκεια τη ναζιστικής και κομμουνιστικής δικτατορίας.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε ανήλιαγα κελιά, δωμάτια ανακρίσεων και χώρους βασανιστηρίων και όλα αυτά με την ανάλογη μουσική υπόκρουση και ηχητικά ντοκουμέντα.

Παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο μουσείο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από τις Εβραϊκές κοινότητες γιατί καθώς υποστηρίζουν εστιάζει περισσότερο στα χρόνια του κομμουνισμού παρά στους βασανισμούς από τους Ναζί.

Δες το Μουσείο “Το Σπίτι του Τρόμου” μέσα από μια ξενάγηση και μάθε όλα όσα έγιναν στους χώρους του. Κλείσε το εισιτήριο σου εδώ

Ώρες Εισόδου

6. Κρατική Όπερα

To κτίριο της Κρατικής Όπερας της Ουγγαρίας βρίσκεται στον αριθμό 22 της Λεωφόρου Andrássy και μπορείς να πας ως εκεί με το λεωφορείο 105 ή με την γραμμή Μ2 του μετρό.

Εφάμιλλη σε λαμπρότητα με την Όπερα της Βιέννης εγκαινιάστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί το σύμβολο της κλασικής μουσικής κουλτούρας. Έχει χωρητικότητα 1261 ατόμων και την τρίτη καλύτερη ακουστική στην Ευρώπη μετά την Σκάλα του Μιλάνου και το Palais Garnier στο Παρίσι.

Τόσο εξωτερικά, αλλά πολύ περισσότερο στο εσωτερικό της, η Όπερα θα σου κόψει την ανάσα με την λαμπρή διακόσμηση σε όλους τους χώρους της. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θολωτό ταβάνι με τις τοιχογραφίες που απεικονίζουν τις εννέα Μούσες.

Ξεναγήσεις γίνονται καθημερινά σε μεμονωμένους τουρίστες στις 3 και στις 4 το απόγευμα στα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και γαλλικά. Τηλέφωνο επικοινωνίας +36-1-332-8197

7. Βασιλική Αγίου Στεφάνου

Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε να χτίζεται το 1851 και αποτελεί υπέροχο δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής σε ελληνικό σταυροειδές σχέδιο. Πήρε το όνομα του από τον πρώτο βασιλιά της Ουγγαρίας Στέφανο Α’ και έχει ύψος 96 μέτρα.

Στο ένα από τα δυο καμπαναριά που στολίζουν την πρόσοψη του υπάρχει η μεγαλύτερη καμπάνα της χώρας βάρους μεγαλύτερο από 9 τόνους, ενώ το εσωτερικό είναι απείρως πιο εντυπωσιακό.

Από το δ΄άπεδο, που θα σε κάνει να ξεχάσεις να κοιτάξεις ψηλά, μέχρι τον θόλο που αποτελεί εξαίσιο έργο τέχνης ο Καθεδρικός ναός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Από την κορυφή του τρούλου θα απολαύσεις πανοραμική θέα αρκεί να ανέβεις τα 364 σκαλοπάτια που οδηγούν ως εκεί. Αν όμως η ανάβαση σου φαίνεται κουραστική μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ για να καλύψεις την μισή τουλάχιστον διαδρομή.

Ώρες Εισόδου

8. Παπούτσια στον Δούναβη

Είναι το πιο συγκινητικό ίσως μνημείο της Βουδαπέστης. Δίπλα από την Αλυσιδωτή Γ΄έφυρα και κατά μήκος του ποταμού βρίσκονται 60 μπρούτζινα ζευγάρια παπούτσια αντρικά, γυναικεία και παιδικά. Βρίσκονται εκεί για να θυμίζουν τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν την ζωή τους από τους Ναζί το 1944-45.

Στην περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου τα παπούτσια είχαν ιδιαίτερη αξία καθώς μπορούσαν να ανταλλαχθούν στην μαύρη αγορά με άλλα πολύτιμα αγαθά επιβίωσης. Οι Ναζί ανάγκαζαν λοιπόν τους Εβραίους πριν τους εκτελέσουν και τους ρίξουν στο ποτάμι να βγάζουν τα παπούτσια τους και να τα αφήνουν στην όχθη του ποταμού.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνώντας από εδώ αφήνουν λίγα λουλούδια ή ανάβουν κεριά στην μνήμη των θυμάτων.

9. Ουγγρικό Κοινοβούλιο

To επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δούναβη και σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα κτίρια του Κοινοβουλίου του Λονδίνου.

Το κτίριο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1987 και έχει έκταση 18.000 τετραγωνικών μέτρων. Την πρόσοψη του την κοσμούν 90 αγάλματα ενώ το κόκκινο χαλί στο εσωτερικό του έχει μήκος σχεδόν 3 χιλιόμετρα.

Υπάρχουν 27 πύλες εισόδου και 365 πύργοι, ένας για κάθε μέρα του χρόνου, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 40 εκατομμύρια τούβλα και 40 κιλά χρυσού 22-23 καρατίων.

10. Κεντρική Αγορά (Great Market Hall)

Η τριώροφη σκεπαστή αγορά Great Market Hall χτίστηκε το 1897 και σήμερα αποτελεί ένα κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Βουδαπέστης.

Θα φτάσεις ως εδώ με τα τραμ 2, 47, 49 ή με το μετρό Μ4 (στάση Fôvám tér) και σίγουρα μια βόλτα στα μαγαζιά και στους χώρους της θα γεμίσει τα μάτια σου με χρώμα.

Η κεντρική αγορά της Βουδαπέστης έχει έκταση 10.000 τετραγωνικά μέτρα, εκατοντάδες πάγκους και μαγαζιά κάθε είδους. Από φρούτα και λαχανικά, τουριστικά είδη, τοπικά προϊόντα και ό,τι άλλο βάζει ο νους σου.

Παράλληλα θα βρεις γωνιές που σερβίρουν φαγητό, ντόπιες λιχουδιές και φαστ φουντ σε ουγγρικό στυλ, οπότε μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψη σου εκεί με το γεύμα σου. Όπως και νά’χει προετοιμάσου πως θα περάσεις αρκετή ώρα σε αυτήν.

Ώρες Εισόδου

11. Αλυσιδωτή Γέφυρα

H Γέφυρα των Αλυσίδων χτίστηκε μεταξύ 1840 – 1849 είναι από τις παλαιότερες της Βουδαπέστης και η πρώτη που ένωσε την Βούδα με την Πέστη. Θεωρείται εθνικό σύμβολο για την Ουγγαρία ενώ από το 1987 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τον καιρό της κατασκευής της θεωρήθηκε ένα από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανατινάχθηκε όμως οι ζημιές της αποκαταστάθηκαν το 1949.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως κύριος χρηματοδότης για την κατασκευή της υπήρξε ο Έλληνας ευεργέτης Γεώργιος Σίνας.

12. Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας

Η Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας στεγάζεται στο πρώην βασιλικό παλάτι του κάστρου της Βούδας. Στους τρεις ορόφους ο επισκέπτης μπορεί να δει πίνακες ξένων αλλά και Ούγγρων καλλιτεχνών από τον μεσαίωνα μέχρι και τον 20ο αιώνα.

Iδρύθηκε το 1957 σαν εθνικό μουσείο τέχνης και είναι γνωστή για τις πολλές και ενδιαφέρουσες συλλογές της. Παράλληλα αποτελεί ιδανικό σημείο για να απολαύσεις μοναδική θέα της πόλης και του Δούναβη.

Θα φτάσεις με το λεωφορείο 16, στάση Palota Ut.

Ώρες Εισόδου

13. Βασιλικό Ανάκτορο Βούδας

Photo Credits

Το Βασιλικό Ανάκτορο της Βούδας είναι κτισμένο στην κορυφή ενός λόφου δίπλα από τον Δούναβη και είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία μνημεία στην Βουδαπέστη.

Το 1243 ο βασιλιάς Μπέλα έχτισε τείχη και γύρω από το φρούριο δημιουργήθηκε μια μικρή κοινότητα που ονομάστηκε Βούδα. Στα τέλη του μεσαίωνα χτίστηκε ένα παλάτι που στην διάρκεια των χρόνων επεκτάθηκε για να γίνει τελικά ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια της Ευρώπης.

Στην διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου το παλάτι έπαθε σοβαρές ζημιές κα καταστροφές οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν και πλέον κάποια από τα τμήματα του είναι ανοιχτά για το κοινό.

Η κορυφή του λόφου που βρίσκεται το Βασιλικό Ανάκτορο αποτελεί ένα όμορφο και ρομαντικό αξιοθέατο για βόλτες νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Πάρε μέρος σε μια ξενάγηση με τα πόδια στην περιοχή του Κάστρου της Βούδας, δες μεταξύ άλλων την εκκλησία του Αγίου Ματθαίου, το Παλάτι και μάθε συναρπαστικές λεπτομέρειες της Ουγγρικής ιστορίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις εδώ

14. Προμαχώνας των Ψαράδων

Aν θέλεις να τραβήξεις φανταστικές φωτογραφίες με φόντο όλη την Βουδαπέστη τότε πρέπει να έρθεις στον Προμαχώνα των Ψαράδων. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Frigyes Schulek και χτίστηκε το 1905.

Πήρε το όνομα του εξαιτίας μιας ψαραγοράς που υπήρχε κοντά στο σημείο εκείνο κατά τα μεσαιωνικά χρόνια. Μοιάζει περισσότερο με κάστρο της Ντίσνεϋ παρά με ιστορικό μνημείο και η αλήθεια είναι πως ο λόγος που σχεδιάστηκε ήταν καθαρά διακοσμητικός.

Οι επτά πύργοι που υπάρχουν στον προμαχώνα αντιπροσωπεύουν τις επτά φυλές των Μαγυάρων και το σημείο συγκεντρώνει πα΄ρα πολλούς ντόπιους και τουρίστες που έρχονται ως εδώ για την υπέροχη θέα αλλά και για να φωτογραφηθούν.

15. Matthias Church

Η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου γνωστή και σαν εκκλησία της Θεοτόκου είναι η δεύτερη πιο σημαντική στην Βουδαπέστη μετά από την Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Πήρε το όνομα της από τον βασιλιά Ματθαίο που ήταν γνωστός υποστηρικτής των τεχνών και της διαφώτισης.

Χτίστηκε το 1255 και στην διάρκεια των αιώνων έχει υποστεί αμέτρητες αλλαγές. Η κεραμοσκεπή του κτιρίου είναι παρόμοια με τις οροφές της Βουργουνδίας ενώ το εσωτερικό είναι Ρωμαϊκού και Γοτθικού στυλ.

Διακοσμημένη με υπέροχες τοιχογραφίες, βιτρό, αγάλματα και χρωματιστά σχέδια θα σε εντυπωσιάσει. Ανάμεσα στα άλλα κειμήλια και τους θησαυρούς ξεχωρίζει το Άγιο Δισκοπότηρο του βασιλιά Ματθαίου καθώς και διπλή σαρκοφάγος του βασιλιά Μπέλα Γ’ και της συζύγου του Αγνής της Αντιόχειας.

Ώρες Εισόδου

16. Λόφος Γκέλερτ

Πήρε το όνομα του από τον επίσκοπο Γκέλερτ ο οποίος διέδωσε τον χριστιανισμό στην Ουγγαρία και ρίχτηκε στον θάνατο από αυτόν εδώ τον λόφο. Υψ΄ώνεται δίπλα από τον Δούναβη και προσφέρει μοναδική θέα.

Στην κορυφή του υπάρχει το άγαλμα της ελευθερίας που έφτιαξαν οι Σοβιετικοί το 1947. H ανάβαση στον λόφο είναι ένας πολύ ωραίος περίπατος ο οποίος παράλληλα θα σου προσφέρει την δυνατότητα μοναδικών φωταγραφικών λήψεων.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν θέλεις να κουραστείς μπορείς να φτάσεις στην κορυφή με τα λεωφορεία 7 και 86 ή με το Hop-on-Hop-off λεωφορείο το οποίο κάνει στάση στον λόφο Γκέλερτ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ξενάγηση με ένα Hop-On-Hop-off λεωφορείο θα βρεις εδώ

17. Κρουαζιέρα στον Δούναβη

Για το τέλος δεν γίνεται να παραλείψεις να κάνεις μια κρουαζιέρα στον Δούναβη. Θα έχεις έτσι την ευκαιρία να δεις σχεδόν όλα τα αξιοθέατα από μια διαφορετική οπτική και σίγουρα η όψη της Βουδαπέστης μέσα από το ποτάμι κρύβει την δική της ιδιαίτερη γοητεία.

Αν μάλιστα επιλέξεις τις βραδινές ώρες τότε σίγουρα θα είναι μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Για να απολαύσεις μια κρουαζιέρα στον Δούναβη και ένα υπέροχο δείπνο με μουσική, δες εδώ


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταξίδι στο Παλέρμο, Αξιοθέατα, Διαμονή, Φαγητό

Το Παλέρμο είναι μια πόλη που συνδυάζει μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία, μαγική θέα στην θάλασσα, καλό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %