Ευρώπη

Βερολίνο: 20 Σημαντικά Αξιοθέατα

Όσοι έχουν επισκεφθεί το Βερολίνο συμφωνούν πως πρόκειται για μια από τις πιο συναρπαστικές μητροπόλεις της Ευρώπης.

Και φυσικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω καθώς, ενώ την ακολουθεί μια ζοφερή ιστορία, κατάφερε να ορθοποδήσει και να εξελιχθεί σε μια μοντέρνα και γοητευτική πόλη που προσελκύει ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο να την επισκεφθούν ξανά και ξανά.

Το Βερολίνο είναι μια καταπράσινη πόλη με πα΄ρα πολλά πάρκα, ποτάμια και λίμνες αλλά και με άπειρα αξιοθέατα που σίγουρα χρειάζεται κανείς αρκετές μέρες για να τα καλύψει. Σε αυτό το α΄ρθρο προτείνω 20 από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να δεις.



Δες λοιπόν τον χάρτη, τον οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις στο κινητό σου, και ανάλογα με τις ημέρες που θα έχεις στην διάθεση σου διαμόρφωσε ανάλογα και το πρόγραμμα σου.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.


Γρήγορος Οδηγός για το Βερολίνο


Μετακίνηση από/προς το Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Βραδεμβούργου (BER) προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών μεταφοράς προς το κέντρο της πόλης και βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα μακρύτερα από αυτήν.

Με Λεωφορείο

Το λεωφορείο Χ7 είναι η πιο γρήγορη επιλογή και μπορεί να σε μεταφέρει στον σταθμό Rudow U-Bahn του μετρό σε 10 λεπτά περίπου. Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 05:30 το πρωί μέχρι την 01:15 τα ξημερώματα.

Τα λεωφορεία 163 και 171 πραγματοποιούν την ίδια διαδρομή σε 45 με 55 λεπτά αλλά σταματούν την λειτουργία τους 1-2 ώρες νωρίτερα από το Χ7 και κάνουν περισσότερες στάσεις.

Τέλος, τα νυχτερινά λεωφορεία Ν7 και Ν60 θα σε πάνε στον σταθμό Rudow U-Bahn σε 30 λεπτά περίπου.Τα εισιτήρια του λεωφορείου μπορείς να τα πάρεις από τα αυτόματα μηχανήματα ή από τα εκδοτήρια που βρίσκονται στον κεντρικό τερματικό σταθμό.

Με Τρένο

Τα τρένα Flughafen Express (FEX) ξεκινούν από το αεροδρόμιο και κάνουν στάσεις στο Ostkreuz, το Gesundbrunnen και το Hauptbahnof του Βερολίνου. Εκτελούν δρομολόγια κάθε 30 περίπου λεπτά προς το Hauptbahnof αλλά μπορείς να κατέβεις σε μια από τις άλλες δυο στάσεις αν πηγαίνεις προς διαφορετικό προορισμό.

Τα τρε΄να RB14 και RE7 Express είναι γρήγορα και εκτελούν κάθε μισή ώρα δρομολόγια προς το κέντρο με τον χρόνο του ταξιδιού να διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το τρένο S-Bahn S9 εκτελεί συχνότερα δρομολόγια κάθε 5-20 λεπτά όμως ο χρόνος ταξιδιού είναι λίγο μεγαλύτερος περίπου 40 λεπτά.

Με Ταξί

Τα ταξί βρίσκονται έξω ακριβώς από το αεροδρόμιο και έχουν μπεζ χρώμα με έντονο κίτρινο και μαύρο στην κορυφή. Ωστόσο ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο λόγω της μεγάλης κίνησης που υπάρχει στο αεροδρόμιο.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη είναι περίπου 40 λεπτά όμως η κίνηση στους δρόμους μπορεί να καθυστερήσει την άφιξη στον προορισμό σου.

Με Welcome Pickups

Η μεταφορά σου με ένα όχημα της Welcome Pickups προς οποιοδήποτε σημείο του Βερολίνου βρίσκεται ο προορισμός σου, είναι ο πιο άνετος και γρήγορος τρόπος μετακίνησης.

Μπορείς να κάνεις online την κράτηση σου, έτσι ώστε ο οδηγός να σε περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σου και στην συνέχεια να σε μεταφέρει με ασφάλεια στο ξενοδοχείο σου.

Τι να Δεις στο Βερολίνο – Αξιοθέατα

1. Reichstag

Αυτό το νεομπαρόκ κτίριο χρονολογείται από το 1894 και σήμερα αποτελεί την έδρα του γερμανικού κοινοβουλίου. Καταστράφηκε από μια μεγάλη πυρκαγιά το 1933 και τα ερείπια διατηρήθηκαν μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης του κτιρίου από τον Νόρμαν Φόστερ που περιελάμβανε και έναν ολοκαίνουργιο γυάλινο θόλο στον οποίο μπορείς να ανέβεις με μια οργανωμένη ξενάγηση. Θα έχεις έτσι την ευκαιρία να μάθεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κτίριο και την περίπλοκη τοποθεσία του στο Τείχος του Βερολίνου.

Κλείσε εδώ μια ξενάγηση και την ανάβαση σου στον θόλο του Reichstag

2. Πύλη Βραδενβούργου

Είναι το πιο αναγνωρίσιμο και διάσημο αξιοθέατο του Βερολίνου ενώ παράλληλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1788 και 1791 κατά την διάρκεια βασιλείας του Φρειδερίκου Γουλιέλμου του Β’ ενώ η κατασκευή θυμίζει τα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών.

Στην κορυφή μπορεί να διακρίνει κανείς ένα άρμα που το σέρνουν τέσσερα άλογα ενώ υποστηρίζεται από 12 δωρικούς κίονες που σχηματίζουν πέντε διαδρόμους. Το μνημείο υπέστη πολλές ζημιές κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η ανακατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1957.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου για την Πύλη του Βραδενβούργου

3. Μνημείο Ολοκαυτώματος

2.711 τσιμεντένιες πλάκες τοποθετημένες σε ανοιχτό χώρο δημιουργούν ΄το μνημείο του ολοκαυτώματος σχεδιασμένο σε κυματοειδή μορφή από τον αρχιτέκτονα Peter Eisenman.

Ένα δίκτυο από θεματικά δωμάτια προσφέρουν πληροφορίες για τα θύματα του ολοκαυτώματος με βιογραφίες, επιστολές ακόμα και προσωπικά αντικείμενα κάποιων από τα θύματα.

Πρόκειται για ένα ευφυές αρχιτεκτονικό δημιούργημα που σου δίνει την αίσθηση πως έχεις χάσει τον δρόμο σου και οι πλάκες ολόγυρα θα σε κλείσουν ανάμεσα τους.

4. Sony Center

Η Potsdamer Platz είναι ένα διάσημο πολιτιστικό κέντρο του Βερολίνου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τμήμα Sony Platz αντιπροσωπεύει ένα νέο τεχνικό όραμα που αποτελείται από ένα συγκρότημα οκτώ κτιρίων και χρηματοδοτείται από την Sony.

Άνοιξε το 2000, το κέντρο είναι ένα είδος πλατείας που περιβάλλεται από γυάλινους πύργους και προστατεύεται από έναν θόλο. Γύρω υπάρχουν καταστήματα, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, εστιατόρια και γραφεία.

Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi και αν έχεις μαζί σου παιδιά είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν καθώς υπάρχει υποκατάστημα του Legoland Discovery Centre, ενός θεματικού πάρκου που βασίζεται στο αγαπημένο παιχνίδι όλων των παιδιών.

5. Η Στήλη της Νίκης – Siegessäule

To πάρκο Tiergarten είναι από τα παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά πάρκα του Βερολίνου. Στο κέντρο του στέκεται η εντυπωσιακή Siegessäule μια πανέμορφη Στήλη της Νίκης. Πρόκειται για ένα επιχρυσωμένο χάλκινο άγαλμα της θεάς της νίκης και μπορείς να σκαρφαλώσεις στην κορυφή ανεβαίνοντας 258 σκαλοπάτια.

Χτίστηκε το 1864 μετά την ήττα της Δανίας στον Δανο-Πρωσικό πόλεμο. Η Στήλη βρισκόταν κάποτε μπροστά από το Reichstag αλλά μεταφέρθηκε στην σημερινή της θέση το 1938-39 σαν μέρος του φιλόδοξου σχέδιου του Χίτλερ να αναδιαμορφώσει το Βερολίνο σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα.

6. Ζωολογικός Κήπος Βερολίνου

Αν ταξιδεύεις με παιδιά ή σου αρέσουν τα ζώα τότε δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφθείς τον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου. Είναι ο παλαιότερος της Γερμανίας και δέχεται περισσότερους επισκέπτες από οποιοδήποτε άλλο μνημείο του Βερολίνου.

Ο χώρος βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης έχει έκταση 330 στρεμμάτων και φιλοξενεί περίπου 20.000 ζώα που ανήκουν σε 1.300 διαφορετικά είδη μεταξύ των οποίων γορίλες, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και τα γιγάντια πάντα της Γερμανίας.

Τα περισσότερα ζώα δεν ζουν σε κλουβιά αλλά είναι ελεύθερα σε παραστάσεις του φυσικού τους περιβάλλοντος ενώ υπάρχουν δυο είσοδοι. Η μία ονομάζεται Πύλη των λιονταριών γιατί έχει από τις δυο της πλευρές 2 λιοντάρια και η άλλη πλαισιώνεται από ελέφαντες και ονομάζεται Πύλη των ελεφάντων.

Ώρες Εισόδου

7. Ναός Αυτοκράτορα Γουλιέλμου – Kaiser Wilhelm Memorial Church

Αυτή η εκκλησία είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο κατά του πολέμου και της καταστροφής αλλά ταυτόχρονα και μια από τις πιο σημαντικές εκκλησίες του Βερολίνου. Αποτελείται από τα ερείπια της εκκλησίας, απομεινάρια της καταστροφής του πολέμου και ένα σύγχρονο εκκλησιαστικό κτίριο που ολοκληρώθηκε το 1961.

Η νέα εκκλησία χρησιμοποιείται για λειτουργίες αλλά και για διάφορες εκδηλώσεις ενώ υπάρχει και ένα μικρό μουσείο μέσα στο παλιό τμήμα της. Το ερειπωμένο κωδωνοστάσιο υπενθυμίζει στους επισκέπτες τις ζημιές που προκαλεί ο πόλεμος.

Ώρες Εισόδου

8. Kurfürstendamm

Η Kurfürstendamm είναι η πιο δημοφιλής εμπορική λεωφόρος του Βερολίνου και βρίσκεται στην καρδιά του δυτικού κέντρου της πόλης. Έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα και θα έχεις την ευκαιρία να δεις καταστήματα διάσημων οίκων, μπουτίκ κορυφαίων σχεδιαστών και πολυκαταστήματα.

Είναι ένας πανέμορφος δρόμος που αξίζει να τον περπατήσει κανείς κάνοντας έναν περίπατο πάνω στα τεράστια πεζοδρόμια χαζεύοντας τα καταπληκτικά κτίρια με τα τεράστια δέντρα και από τις δυο πλευρές του δρόμου. Και αν κουραστείς μπορείς να καθίσεις σε κάποια μπυραρία για να ξεκουραστείς.

9. Kadewe

Το KaDeWe είναι η συντόμευση του Kaufhaus des Westens και πρόκειται για ένα εμβληματικό πολυκατάστημα του Βερολίνου, που οι οκτώ του όροφοι αποτελούν τον πιο διάσημο προορισμό για ψώνια στην Γερμανία.

Το ισόγειο αποτελεί μια μικρογραφία της 5ης Λεωφόρου ενώ οι δυο πρώτοι όροφοι έχουν να κάνουν με την γυναικεία και την αντρική μόδα. Αλλά αν νομίζεις πως τα έχεις δει όλα τότε γελιέσαι.

Στον 6ο όροφο υπάρχει μια τεράστια αίθουσα όπου θα βρεις τρόφιμα και λιχουδιές απ’ όλον τον κόσμο. Συνολικά το κτίριο περιλαμβάνει περισσότερα από 60.000 τετραγωνικά μέτρα και προσελκύει καθημερινά 40.000 – 50.000 επισκέπτες.

Ώρες Εισόδου

10. Σημείο Ελέγχου Charlie

Στην διασταύρωση της Friedrichstraße και της Zimmerstraße είναι το μέρος όπου για χρόνια ήταν η συνοριακή διάβαση μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Υπήρξε το σκηνικό για πολλά κατασκοπευτικά μυθιστορήματα και φυσικά αποτελεί ένα δημοφιλές θέαμα για φωτογράφιση.

Στο σημείο υπάρχει και μια υπαίθρια έκθεση που αφηγείται την ιστορία όσων πέτυχαν να περάσουν από την μια πλευρά της πόλης στην άλλη (την απαγορευμένη) στους δύσκολους καιρούς του ψυχρού πολέμου αλλά και όσων απέτυχαν.

Παρέκαμψε την ουρά για το checkpoint Charlie

11. Gendarmenmarkt

Η πανέμορφη αυτή πλατεία είναι γνωστή για τα ιστορικά κτίρια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής που την πλαισιώνουν. Χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα και αρχικά κατοίκησαν ολόγυρα Γάλλοι μετανάστες. Τα δίδυμα κτίρια του γερμανικού και του γαλλικού καθεδρικού ναού ξεκίνησαν σαν απλές εκκλησίες γύρω στο 1705.

Η Gendarmenmarkt υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ανακατασκευάστηκε στην συνέχεια. Το 1950 η πλατεία μετονομάστηκε σε Platz der Akademie για να ξαναπάρει το αρχικό της όνομα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά καταστήματα, όμορφα καφέ, εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία. Την περίοδο των Χριστουγέννων εδώ φιλοξενείται η χριστουγεννιάτικη αγορά και διαμορφώνεται ένας χώρος για συναυλίες.

12. Νησί των Μουσείων

To Βερολίνο φιλοξενεί περισσότερα από 200 μουσεία το συγκεκριμένο όμως σύνολο κτιρίων στο Νησί Spree περιλαμβάνει πέντε παγκοσμίου φήμης μουσεία και ένα κτίριο υποδοχής και εκθέσεων και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το συγκροτούν το Μουσείο της Περγάμου (αγόρασε εδώ το skip the line εισιτήριο σου), το Μουσείο Neus (Νέο Μουσείο – αγόρασε εδώ το skip the line εισιτήριο σου), το Μουσείο Bode (κλείσε εδώ το εισιτήριο σου), την Παλιά Εθνική Πινακοθήκη (αγόρασε εδώ το skip the line εισιτήριο σου) και το Μουσείο Altes (Παλιό Μουσείο – αγόρασε εδώ το εισιτήριο σου).

Αν είσαι λοιπόν λάτρης των μουσείων τότε δεν πρέπει να παραλείψεις μια επίσκεψη ως εδώ.

Βρες εδώ τα εισιτήρια για το Νησί των Μουσείων και κλείσε εκείνο που σε ενδιαφέρει

13. Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο

To Eθνικό Ιστορικό Μουσείο άνοιξε το 1987 στα πλαίσια του εορτασμού των 750 χρόνων από την ίδρυση του Βερολίνου. Μέσα από τα εκθέματα και τις διάφορες εκθέσεις του παρουσιάζει την μεγάλη ιστορία του γερμανικού έθνους αλλά και της υπόλοιπης ευρώπης.

Στεγάζεται σε δυο κτίρια ένα μοντερνιστικό και ένα μπαρόκ τα οποία χτίστηκαν με διαφορά 250 ετών το ένα από το άλλο. Στην μόνιμη έκθεση του μουσείου περιλαμβάνονται χιλιάδες αντικείμενα της καθημερινής ζωής αλλά και πίνακες τέχνης, πανοπλίες και πολλά ακόμα.

Έχε πάντως υπόψιν πως θα χρειαστείς το λιγότερο τρεις ώρες ώστε να αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο σε κάθε πτέρυγα.

Ώρες Εισόδου

14. Καθεδρικός Ναός Βερολίνου

Βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων, το νησί Spree και η κατασκευή της ξεκίνησε το 1465. Αποτελεί την πιο σημαντική προτεσταντική εκκλησία του Βερολίνου. Όπως είναι φυσικό υπέστη πολλές ζημιές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως ευτυχώς το κτίριο δεν κατέρρευσε.

Η αποκατάσταση ξεκίνησε την δεκαετία του 1970 και ολοκληρώθηκε το 1993. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εσωτερικό του με πληθώρα από χρυσά, ψηφιδωτά και γλυπτά που τον κοσμούν. Θα χρειαστεί να ανέβεις περίπου 237 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή από όπου η θέα είναι εκπληκτική.

Ώρες Εισόδου

15. DDR Museum

To Μουσείο DDR βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου και άνοιξε το 2006. Είναι από τα πιο δημοφιλή μουσεία στην Γερμανία και επιχειρεί να κάνει ένα φλας μπακ στην καθημερινότητα της πάλαι ποτέ Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέσα στους θεματικούς χώρους του θα δεις μεταξύ άλλων την διακόσμηση και την επίπλωση σε ένα τυπικό διαμέρισμα του ανατολικού μπλοκ ακόμα και πως ήταν να οδηγείς ένα Trabant που παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ώρες Εισόδου

16. Μνημείο Τείχους Βερολίνου

To Μνημείο του Τείχους του Βερολίνου εκτείνεται κατά μήκος της Bernauer Strasse για να θυμίζει την διαίρεση των δυο πλευρών της πόλης και κατά συνέπεια της χώρας. Οι αλλαγές που προήλθαν από αυτό το τείχος στην καθημερινότητα των ανθρώπων ήταν τραγικές.

Από την μια στιγμή στην άλλη οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πια να πηγαίνουν από την μια πλευρά της γειτονιάς τους στην άλλη. Δεν μπορούσαν να επισκέπτονται τους φίλους και γείτονες που ξαφνικά βρέθηκαν “απέναντι”. Κάποιοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν και το πλήρωσαν με την ζωή τους.

Απέναντι ακριβώς από το Τείχος υπάρχει ένας πενταώροφος πύργος παρατήρησης που δίνει στον επισκέπτη που θα ανέβει εκεί ψηλά την πραγματική αίσθηση του διαχωρισμού.

Πάρε μέρος σε μια ξενάγηση στο Τείχος του Βερολίνου

Ώρες Εισόδου

17. Γειτονιά Prenzlauer Berg

Αυτή η περιοχή είναι μια πρώην ανατολικογερμανική γειτονιά που γλύτωσε από πολλές καταστροφές στην διάρκεια του πολέμου. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις πολύχρωμες νεοκλασικές πολυκατοικίες και να εξερευνήσει την μοντέρνα πια εξέλιξη αυτής της γειτονιάς.

Έχει φαρδείς λιθόστρωτους δρόμους, πολύ πράσινο και όμορφα καταστήματα. Η πλατεία Kollwitz είναι το πιο γραφικό μέρος της περιοχής με πολλά μικρά καφέ όπου μπορείς να χαλαρώσεις για λίγο και να ξεκουραστείς. Αν μάλιστα είσαι φαν των αγορών τότε θα χαρείς να μάθεις πως εδώ στήνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά τις Τετάρτες και τα Σάββατα.

18. Μουσείο Στάζι – Stasi Museum

To σπίτι στο οποίο στεγάζεται το μουσείο χτίστηκε το 1960-1961 σαν επίσημη κατοικία του Υπουργού Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας Έριχ Μίλκε. Στους τρεις ορόφους μπορεί να δει κανείς πως δημιουργήθηκε η Στάζι, πως αναπτύχθηκε η κατασκοπεία και πως έφτασε στο τέλος της.

Στον πρώτο όροφο ο επισκέπτης μπορεί να δει πως ξεκίνησε και αναπτύχθηκε το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας. Στον δεύτερο μπορείς να επισκεφθείς τα γραφεία του Υπουργού που διατηρούνται στην αρχική τους κατάσταση.

Γραφεία, καρέκλες, ντουλάπια αρχειοθέτησης όλα ΄στην θέση τους στο γραφείο του ανθρώπου που ήταν γνωστός σαν “Δάσκαλος του Φόβου”. Τέλος, στον τρίτο όροφο παρουσιάζονται οι μέθοδοι παρακολούθησης του πληθυσμού και η επιρροή της Στάζι σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων.

Ώρες Εισόδου

Σάββατο & Κυριακή11:00 – 18:00
Δευτέρα – Παρασκευή10:00 – 18:00

19. Βοτανικός Κήπος – Botanischer Garden

Ο βοτανικός κήπος του Βερολίνου έχει περισσότερα από 22.000 είδη φυτών πολλά από τα οποία είναι είδη προς εξαφάνιση. Ο κήπος είναι ανοιχτός όλον τον χρόνο και τον χειμώνα η είσοδος στον εξωτερικό του χώρο είναι δωρεάν.

Εκτός από τα σπάνια φυτά μπορείς να απολαύσεις πολλά περισσότερα στον βοτανικό κήπο καθώς υπάρχει ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με διάφορες εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ειδικές ξεναγήσεις.

Οι ειδικές εκθέσεις μπορεί να είναι για κάποια σπάνια ποικιλία μανιταριών ή για τροπικές πεταλούδες που φιλοξενούνται εδώ τους χειμερινούς μήνες. Από την άλλη μικρές συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των διαφόρων εκδηλώσεων.

Ώρες Εισόδου

20. Ανάκτορο Charlottenburg

Είναι ένα πανέμορφο παλάτι που χρονολογείται από τα τέλη του 17ου αιώνα με μπαρόκ και ροκοκό στοιχεία. Λένε μάλιστα πως είναι η απάντηση του Βερολίνου στις Βερσαλλίες. Εκτός από το εσωτερικό του που είναι εκπληκτικό, τεράστιο ενδιαφέρον έχουν και οι κήποι του παλατιού.

Εύκολα θα μπορούσε να περάσει κανείς μια ολόκληρη μέρα για να δει τις αίθουσες και τα διαμερίσματα του Φρειδερίκου του Μεγάλου, τα πολυτελή σκεύη, τα κοσμήματα του στέμματος και τις διάφορες βασιλικές συλλογές.

Στο παλάτι υπάρχει το μαυσωλείο Hohenzollern όπου είναι θαμμένα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Έξω από το παλάτι στο Belvedere φιλοξενείται μια έκθεση πορσελάνης, ενώ στο παλιό θέατρο του ανακτόρου φιλοξενείται ένα μουσείο προϊστορίας.

Ώρες Εισόδου

Τι να Κάνεις στο Βερολίνο

Βόλτα με Trabi

Τα Trabnt ήταν τα αυτοκίνητα της Ανατολικής Γερμανίας που κατασκευάζονταν την σοβιετική εποχή. Αυτά τα αυτοκίνητα “πρωταγωνίστησαν” σε πάρα πολλές ταινίες και σίγουρα αποτελεί μοναδική εμπειρία να οδηγήσεις ένα από αυτά.

Μπορείς να νοικιάσεις ένα και να πάρεις μέρος σε ένα Trabi Safari που σίγουρα θα απολαύσεις όσο τίποτα. Μοιάζει λίγο με ένα πισωγύρισμα στον χρόνο να περάσεις μπροστά από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Βερολίνου οδηγώντας ένα από αυτά τα ιστορικά αυτοκίνητα.

Κλείσε εδώ ένα 75λεπτο σαφάρι Trabi

Κρουαζιέρα στο Ποτάμι

Άλλος ένας πολύ ενδιαφέρων τρόπος να δεις το Βερολίνο είναι να πάρεις μέρος σε μια μίνι κρουαζιέρα στο ποτάμι. Καθισμένος αναπαυτικά μέσα σε ένα σκάφος μπορείς να δεις ΄όλα τα αξιοθέατα από διαφορετική οπτική και να μάθεις περισσότερα για την πόλη.

Τα πλοία αναχωρούν από τη Friedrichstraße ή την Nikolaiviertel και η περιήγηση στο ποτάμι, μαζί με όλες τις πολύτιμες πληροφορίες για κάθε τι που θα βλέπεις, σίγουρα θα αποτελέσουν άλλη μια μοναδική ανάμνηση από το ταξίδι σου.

Κλείσε εδώ μια κρουαζιέρα στο ποτάμι

Υπαίθριες Αγορές

Στο Βερολίνο υπάρχουν πολλές υπαίθριες αγορές όπου μπορείς να αγοράσεις αντίκες και άλλα αντικείμενα τέχνης. Κάθε Κυριακή η Mauerpark Market είναι μια αγορά που αξίζει να δεις. Ανάμεσα από τους πάγκους θα πετύχεις και διάφορους καλλιτέχνες που δίνουν παράσταση στον δρόμο.

Στην Karl-August Platz υπάρχει μια αγορά κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Θα βρεις φαγητό, κρασί, ρούχα και διάφορες χειροτεχνίες. Η Kunstmarkt κοντά στο Νησί των Μουσείων είναι το ιδανικό μέρος για να βρεις διάφορα αναμνηστικά για να τα φέρεις πίσω στο σπίτι.




Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %