Αμερική

Τρόποι Μεταφοράς από το Αεροδρόμιο Κέννεντυ (JFK) στην Νέα Υόρκη

Πρόκειται να επισκεφθείς πρώτη φορά την Νέα Υόρκη και έχεις ενθουσιαστεί και μόνο στην ιδέα; Σε νιώθω απόλυτα γιατί τα ίδια συναισθήματα είχα κι εγώ. Μετρούσα τις μέρες ακόμα και τις ώρες ωσότου να έρθει η στιγμή για να ξεκινήσει εκείνο το μαγικό ταξίδι.

Πολύ πριν όμως, και όπως για κάθε προορισμό που επισκέπτομαι πρώτη φορά έτσι και για την Νέα Υόρκη, το πρώτο που έψαξα να βρω ήταν οι τρόποι μεταφοράς από το αεροδρόμιο Κέννεντυ στο Μανχάταν.

Αν κι εσύ ετοιμάζεις ένα παρόμοιο ταξίδι σε βεβαιώνω πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί, όπως θα διαβάσεις στην συνέχεια, υπάρχουν πολλές επιλογές για την μεταφορά σου από και προς το αεροδρόμιο.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Το Αεροδρόμιο Κέννεντυ (JFK)

Το αεροδρόμιο John F. Kennedy (JFK) είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης. Βρίσκεται στο Κουίνς και απέχει περίπου 23 χιλιόμετρα από το Μανχάταν.

Δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο διεθνών πτήσεων γι’ αυτό και θα σου πω ένα μυστικό που θα σε βοηθήσει να μην έρθεις αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις. Φρόντισε στην επιστροφή να βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο περισσότερο από 3 ώρες νωρίτερα και το εννοώ.

Όταν επιστρέφαμε εμείς ήμασταν 3 ώρες νωρίτερα και προλάβαμε να περάσουμε τον έλεγχο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος επιβατών και των πτήσεων που οι ουρές στον έλεγχο είναι απίστευτα μεγάλες. Οπότε αν δεν θέλεις να μείνεις πίσω καλύτερα να βρίσκεσαι εκεί πολύ νωρίτερα.

Τρόποι Μεταφοράς Από το Αεροδρόμιο Κέννεντυ (JFK)

Airtrain

Για να ταξιδέψεις από και προς το αεροδρόμιο JFK θα χρησιμοποιήσεις το AirTrain το οποίο θα σε μεταφέρει δωρεάν μεταξύ των διάφορων τερματικών σταθμών του αεροδρομίου, αλλά και σε σταθμούς του μετρό με τους οποίους συνδέεται.

Πραγματοποιεί κυκλικά δρομολόγια επί 24ώρου βάσεως, επτά ημέρες την εβδομάδα και σταματά σε κάθε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου καθώς επίσης και στις στάσεις οι οποίες συνδέονται με το μετρό.

Θα το βρεις εύκολα ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν προς το AirTrain.

Με Τρένο & Μετρό

Σε όποιο σημείο της Νέας Υόρκης και αν έχεις κάνει κράτηση για την διαμονή σου ο συνδυασμός τρένου και μετρό είναι μακράν η φθηνότερη και πιο γρήγορη επιλογή για την μεταφορά σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον σύνδεσμο στους Χάρτες Google όπου θα βάλεις την διεύθυνση του προορισμού σου και θα πάρεις ακριβείς οδηγίες για το πως θα κινηθείς.

Από το αεροδρόμιο υπάρχουν δυο γραμμές στις οποίες θα πας με το AirTrain.

• Γραμμή Jamaica η οποία πηγαίνει στον σταθμό Jamaica και συνδέεται με τις γραμμές του μετρό E, J και Z καθώς και το LIRR (Long Island Railroad).

• Γραμμή Howard Beach η οποία θα σε μεταφέρει στον ομώνυμο σταθμό του μετρό και από εκεί μπορείς να πάρεις την γραμμή Α του μετρό.

Με το Λεωφορείο

Το λεωφορείο είναι ένας επίσης φθηνός τρόπος μεταφοράς από το αεροδρόμιο αλλά φυσικά πιο χρονοβόρος. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια με τα Q3, Q6, Q7, Q10 LTD και B15 μεταξύ του JFK αεροδρομίου και του Μπρούκλιν, του Κουίνς καθώς επίσης και με σταθμούς του μετρό.

Η στάση του λεωφορείου στο αεροδρόμιο JFK βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 5. Για να φτάσεις εκεί αν βρίσκεσαι σε άλλο τερματικό σταθμό θα πρέπει να πάρεις το AirTrain.

Δρομολόγια Λεωφορείων

Δημόσια
Λεωφορεία
Γειτονιές που
Εξυπηρετούνται
Επιβίβαση/ΑποβίβασηΏρες
Εξυπηρέτησης
Q3JamaicaNorth Cargo Area, VWE Svc. Road
Lefferts Blvd AirTrain Station και Terminal 8 Lower Outer Roadway
24 ώρες
Q6JamaicaJFK Postal Facility – Eastern Road24 ώρες
Q7East New YorkNorth Cargo Area – 148th Street & S. Cargo Road05:00 – 01:30
Q10Kew Gardens/
Ozone Park
Lefferts Blvd AirTrain Station24 ώρες
Q10 LTDKew Gardens/
Ozone Park
Lefferts Blvd AirTrain Station06:30 – 21:30
B15Bedford-Stuyvesant/
East New York
Lefferts Blvd AirTrain Station24 ώρες

Με Ταξί

Αν αποζητάς έναν άνετο τρόπο για την μεταφορά σου από το αεροδρόμιο τότε το ταξί είναι η επιλογή που θα σε βολέψει. Θα πρέπει να ξέρεις πως τα ταξί της Νέας Υόρκης έχουν μέγιστο αριθμό επιβατών τα τέσσερα άτομα.

Έξω από κάθε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου υπάρχει πιάτσα ταξί και συνιστάται ένα φιλοδώρημα της τάξεως του 10-15% του συνόλου στον οδηγό. Επίσης καλό θα είναι να κρατήσεις την απόδειξη για την περίπτωση που ξεχάσεις κάτι μέσα στο ταξί ή όποιο άλλο πρόβλημα προκύψει.

Με Welcome Pickups

Συνηθίζω να συστήνω την υπηρεσία της Welcome Pickups γιατί είναι η πιο ασφαλής και άνετη λύση για την μεταφορά σου από το αεροδρόμιο προς οποιοδη΄ποτε σημείο της Νέας Υόρκης. Το κόστος είναι όσο και ενός συμβατού ταξί όμως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα.

Αρχικά μπορείς να κάνεις από πολύ πριν την κράτηση σου online αναφέροντας την ημερομηνία και την ώρα άφιξης της πτήσης. Αν εν τω μεταξύ αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα σου υπάρχει πάντα η δυνατότητα της ακύρωσης.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός θα σε περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων, θα σε βοηθήσει με τις αποσκευές σου και θα σε μεταφέρει γρήγορα και άνετα μέχρι την πόρτα του ξενοδοχείου σου.

Κάνε εύκολα και γρήγορα την κράτηση από εδώ

Metrocard για Όλα τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς

H Metrocard είναι η κάρτα που μπορείς να γεμίσεις όσες φορές χρειαστεί και θα σου χρησιμέψει στις μετακινήσεις σου από το αεροδρόμιο όπως και μέσα στην πόλη με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μπορείς να την αγοράσεις από ένα μηχάνημα έκδοσης MetroCard που θα βρεις στους περισσότερους σταθμούς του μετρό. Υπάρχει ακόμα στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και άλλα τοπικά καταστήματα που πωλούν τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά.

Χρήσιμες Συμβουλές

• Για οδηγίες συγκοινωνίας, χάρτες και ενημερώσεις διαφόρων υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο κατέβασε την εφαρμογή MYmta για iPhone και Android.

• Πριν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το τρένο ή το μετρό λάβε υπόψιν τις αποσκευές που έχεις μαζί σου καθώς μπορεί να χρειαστεί να ανεβοκατέβεις αρκετές σκάλες στην διαδρομή σου και δεν εννοώ φυσικά τις ηλεκτρικές.

• Αγόρασε τα εισιτήρια σου από πριν ή φόρτωσε με την αντίστοιχη χρηματική αξία την MetroCard προτού ξεκινήσεις την οποιαδήποτε διαδρομή. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τις μεγάλες ουρές σε πολυσύχναστα μέρη.

• Ο ναύλος για το AirTrain είναι 8,25 $ επιπλέον από την τιμή του εισιτηρίου. Υπολόγισε λοιπόν 2,75 $ για το εισιτήριο του μετρό συν 8,25 $ για το AirTrain, στο σύνολο 11 δολλάρια.

• Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις απεριόριστες κάρτες ή OMNY στο AirTrain γι’ αυτό να έχεις πάντα χρήματα σε μια MetroCard.

• O χάρτης του μετρό της Νέας Υόρκης θα σε βοηθήσει στις καθημερινές σου εξορμήσεις, δες τον εδώ.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %