Αμερική

Ταξίδι στο Λος Άντζελες, Αξιοθέατα – Διαμονή

Το Λος Άντζελες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την Νέα Υόρκη και όλοι την ξέρουμε σαν το σπουδαιότερο κέντρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Με κλίμα μεσογειακό, ατέλειωτες αμμουδερές παραλίες και σπουδαία θεματικά πάρκα υπάρχει πάντα κάτι να κάνεις ή να δεις.

Αυτή η τεράστια πόλη, που μοιάζει σαν ένα σύμπλεγμα από μικρότερες, προσφέρει τόσα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους αξιοθέατα και σημαντικά να δει κανείς, που ο χρόνος μοιάζει να μην είναι ποτέ αρκετός.


Ωστόσο υπάρχουν δέκα προτάσεις για τα πιο χαρακτηριστικά και must που πρέπει να δει κάποιος που έρχεται πρώτη φορά στο LA. Ευελπιστώ οι προτάσεις μου, μαζί με τον χάρτη που μπορείς να αποθηκεύσεις, να σε βοηθήσουν να την γνωρίσεις.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Γρήγορος Οδηγός για το Λος Άντζελες


Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.

Από/προς το Αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) άνοιξε πρώτη φορά το 1928 και βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει εννέα τερματικούς σταθμούς και εξυπηρετεί καθημερινά πολλές διεθνείς και εγχώριες πτήσεις.

Με Λεωφορείο

Έξω από τα terminals του αεροδρομίου υπάρχει στάση των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια όλο το εικοσιτετράωρο με συχνότητα 15 λεπτών περίπου. Υπάρχουν οι γραμμές LAX City Bus Center και LΑΧ FlyAway που συνδέουν το αεροδρόμιο με το κέντρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Με Ταξί

Τα ταξί βρίσκονται έξω από τις αφίξεις του αεροδρομίου όμως θα πρέπει να υπολογίσεις πως θα χρειαστεί να πληρώσεις περισσότερα από 70$ για να φτάσεις στο κέντρο. Τα βασικό πλεονέκτημα είναι πως θα σε μεταφέρει απευθείας στον προορισμό σου χωρίς άλλη ταλαιπωρία. Η διαδρομή με κανονική κίνηση διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Mε Welcome Pickups

Η Welcome Pickups αποτελεί για μένα τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο για την μεταφορά σου από αεροδρόμιο μέχρι και την πόρτα του ξενοδοχείου σου. Κλείνεις την μεταφορά σου εύκολα online και την καθορισμένη ώρα άφιξης της πτήσης σου θα βρεις τον οδηγό να σε περιμένει. Θα σε βοηθήσει με τις αποσκευές σου και θα σε μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό σου. Το κόστος είναι όσο και ενός συμβατικού ταξί.

Τι να Δεις στο Λος Άντζελες – Αξιοθέατα

1. Λεωφόρος της Δόξας

Η διάσημη Λεωφόρος της Δόξας εκτείνεται για δυο περίπου χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 2.700 πεντάκτινα, άλλα ορείχαλκα και άλλα μωσαϊκά αστέρια, τα οποία είναι ενσωματωμένα στα πεζοδρόμια, αποτελώντας το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.

Κάθε χρόνο τοποθετούνται περίπου 24 καινούργια αστέρια και το κόστος τους, το οποίο ανέρχεται σε 40.000 δολάρια, πληρώνεται από τον υποψήφιο ή τον χορηγό, ενώ οι τιμώμενοι είναι υποχρεωμένοι να είναι παρόντες στην τελετή της αποκάλυψης.

Ο περίπατος συνεχίζεται για αρκετά τετράγωνα οπότε θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί για πολύ περπάτημα. Παλαιότερα υπήρχαν σε αυτήν την περιοχή κάποια στούντιο τα οποία όμως έχουν πλέον μεταφερθεί βορειότερα.

2. Griffith Park

Το Griffith Park περιλαμβάνει περισσότερα από 4.000 στρέμματα άγριας φύσης, με μονοπάτια για περπάτημα και ιππασία. Ο ζωολογικός κήπος του Λος Άντζελες είναι ενσωματωμένος επίσης σε αυτό το πάρκο ενώ υπάρχουν ακόμα δυο δημόσια γήπεδα του γκολφ, γήπεδα τένις και φυσικά χώροι για πικνίκ.

Στην ψηλότερη κορυφή του πάρκου βρίσκεται το Αστεροσκοπείο-παρατηρητήριο Γκρίφιθ το οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα . ε αυτό το αστεροσκοπείο την δεκαετία του 1960 εκπαιδεύτηκαν οι αστροναύτες του διαστημόπλοιου Apollo. Από το ίδιο σημείο μπορείς να διακρίνεις την εμβληματική πινακίδα που γράφει Hollywood.

Πάρε μέρος σε μια ξενάγηση στο Παρατηρητήριο Griffith

3. Universal Studios Hollywood

To Λος Άντζελες έχει πολλά θεματικά πάρκα. Ένα από αυτά είναι εκείνο των Universal Studios που από το 1964 προσφέρει περιηγήσεις και μπορεί ο επισκέπτης να δει διάφορα σκηνικά από ταινίες του κινηματογράφου που άφησαν ιστορία. Όπως για παράδειγμα τα σκηνικά από την ταινία του Χάρι Πότερ ή του Jurassic park.

Μπορείς να βγάλεις εισιτήριο εισόδου και να ζήσεις 1 ή 2 μέρες ψυχαγωγίας με συναρπαστικές βόλτες, περιηγήσεις σε πραγματικά κινηματογραφικά στούντιο και επίσκεψη σε εστιατόρια και κινηματογράφους του Λος Άντζελες στο CityWalk.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου για τα Universal Studios

4. The Grove & Farmer’s Market

Μια επίσκεψη στο Λος Άντζελες δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη αν δεν επισκεφθείς το The Grove. Είναι ένα μέρος που αξίζει να δεις και πολλά περισσότερα από ένα εμπορικό κέντρο, γι αυτό φρόντισε να έχεις μαζί την φωτογραφική σου μηχανή.

Εκτός από τα πολλά καταστήματα για να κάνεις τα ψώνια σου ή απλά για να χαζέψεις και τα εστιατόρια για φαγητό, μην παραλείψεις να φωτογραφίσεις και να φωτογραφηθείς μπροστά από το σιντριβάνι που δημιουργεί ένα υδάτινο σόου στο κέντρο του συγκροτήματος.

Μπορείς ακόμα να κάνεις βόλτα με το παλιό τρόλει που διασχίζει το εμπορικό κέντρο από την μια άκρη έως την άλλη. Στην νοτιοδυτική γωνία του συγκροτήματος από το 1934 βρίσκεται η Farmers Market η οποία στεγάζει καταστήματα τροφίμων, εστιατόρια και πάγκους με έτοιμα φαγητά. Αυτή η αγορά ξεκίνησε τον 19ο αιώνα σαν ράντσο γαλακτοκομικών και κατέληξε αγροτική αγορά μετά την μεγάλη ύφεση.

5. Beverly Hills

Το Beverley Hills είναι η γειτονιά των αστέρων του Χόλυγουντ και το μέρος όπου έχουν τα απαστράπτοντα αρχοντικά και τις βίλες τους. Παίρνοντας μέρος σε μια οργανωμένη περιήγηση και ξενάγηση θα έχεις την ευκαιρία να περάσεις μπροστά από τα σπίτια πολλών διασημοτήτων.

Εκτός όμως από τις βίλες αξίζει να δεις το Beverly Hills Civic Centre με το αποικιακό στιλ Δημαρχείο το οποίο αποτελεί το σύμβολο της πόλης και είναι ένα πανέμορφο κτίριο. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πολλά πάρκα όπως το Beverly Gardens Park με το ιδιαίτερο σιντριβάνι που χτίστηκε το 1931 και την νύχτα δημιουργεί όμορφα εφέ.

Κλείσε εδώ μια περιήγηση στο Beverley Hills

6. Rodeo Drive

Αυτός ο δρόμος με τους φοίνικες έχει απαθανατιστεί από πολλές ταινίες αλλά νομίζω πως όλοι τον θυμόμαστε από την ταινία Pretty Woman όταν η Τζούλια Ρόμπερτς είχε βγει εκεί για να “σηκώσει τα μαγαζιά”.

Γεμάτο με όλες τις ναυαρχίδες από πολυτελείς εμπορικές φίρμες αποτελεί για τους περισσότερους απλά μια οπτική εμπειρία. Αν όμως δεν ΄ε΄χεις το πορτοφόλι σου γεμάτο από πιστωτικές κάρτες ίσως να μπορείς να πάρεις κάποιο μικρό αναμνηστικό μόνο και μόνο για να πεις πως κάτι ψώνισες.

Κάνε έναν περίπατο και έχε τον νου σου γιατί δεν είναι καθόλου περίεργο να δεις κάποιον διάσημο αστέρα να περνά δίπλα σου. Μπορείς ακόμα να φωτογραφηθείς δίπλα από μια Λαμποργκίνι, μια Μαζεράτι ή μια Φεράρι για να θυμάσαι το πέρασμα σου από την διάσημη αυτή περιοχή των αστέρων.

7. Προβλήτα Santa Monica

Η προβλήτα της Σάντα Μόνικα που μοιάζει να προεξέχει στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι μια από τις πιο φωτογραφημένες τοποθεσίες στον κόσμο και χρονολογείται από το 1909.

Σίγουρα θα απολαύσεις έναν περίπατο εκεί. Θα έχεις την μοναδική ευκαιρία να ζήσεις την συναρπαστική θέα και να ακούσεις τους ήχους των κυμάτων ανασαίνοντας παράλληλα το αεράκι του ωκεανού.

Στην προβλήτα θα βρεις ακόμα πολλά καταστήματα, πολυτελή εστιατόρια αλλά και καροτσάκια που άλλα πωλούν πρόχειρο φαγητό και άλλα διάφορα μπιχλιμπίδια. Φημισμένο είναι επίσης το λούνα πάρκ που υπάρχει στην προβλήτα και ψηλά από την ρόδα του μπορεί να απολαύσει κανείς εκπληκτική θέα.

Πάρε μέρος σε μια ξενάγηση με ποδήλατο στην Santa Monica και την Venice Beach

8. Venice Beach

Δεν γίνεται να έρθεις στο Λος Άντζελες και να μην επισκεφθείς αυτήν την παραλία. Ακόμα και αν δεν θέλεις να κολυμπήσεις θα θέλεις οπωσδήποτε να περπατήσεις σε αυτήν την διάσημη παραλία που μοιάζει με μια μεγάλη γειτονιά.

Είναι γνωστή για τον μποέμικο τρόπο ζωής, για τους καλλιτέχνες του δρόμου που συχνάζουν σε αυτήν και τους skateboarders. Στους πάγκους θα βρεις ό,τι μπορείς να φανταστείς, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις τα κανάλια καθώς από αυτά πήρε το όνομα της η συγκεκριμένη παραλία.

9. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ιδρύθηκε το 1913 και είναι το μεγαλύτερο μουσείο φυσικής ιστορίας στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτείνεται σε τρεις τοποθεσίες και άνοιξε πρώτη φορά για το κοινό το 1913. Αποτελεί κέντρο πολιτισμού και επιστήμης με όλες τις παροχές που εξασφαλίζουν την άνετη περιήγηση στους επισκέπτες.

Μπορείς να περάσεις ολ΄όκληρη την μέρα σου ανακαλύπτοντας περισσότερα για τους δεινόσαυρους, τα πουλιά, τα έντομα και την ιστορία των πρώτων αποίκων του Λος Άντζελες.

Βγάλε εδώ το εισιτήριο σου για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

10. Ενυδρείο Ειρηνικού

Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νότιας Καλιφόρνια και φιλοξενεί χιλιάδες πολύχρωμα ψάρια, κοράλια, θαλάσσιες χελώνες και δυο είδη καρχαριών. Μην παραλείψεις να σταματήσεις στην έκθεση των ιππόκαμπων και των θαλάσσιων δράκων για να δεις αν μπορείς να τα διακρίνεις ανάμεσα στα φύκια.

Αν όμως θέλεις να προχωρήσεις περισσότερο από την απλή θέαση των ψαριών μπορείς να έρθεις κοντά με άλλα ζώα όπως τσούχτρες, θαλάσσια λιοντάρια ακόμα και πιγκουίνους. Έξω από το ενυδρείο υπάρχουν τραπέζια για πικνίκ και μπορείς να έχεις μαζί σου σνακ και να απολαύσεις εκεί το γεύμα σου.

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου για το Ενυδρείο




Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %