Reviews

Βιέννη: Οι Καλύτερες Περιοχές για την Διαμονή σου

Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις στη Βιέννη, την αυτοκρατορική πόλη της μουσικής, της τέχνης και της ιστορίας. Καθώς όμως σχεδιάζεις το ταξίδι σου στην μαγική αυστριακή πρωτεύουσα, μία από τις βασικές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις είναι να επιλέξεις πού θα μείνεις.

Η Βιέννη είναι μια πόλη με διαφορετικές γειτονιές, καθεμία από τις οποίες προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμού, ιστορίας και σύγχρονης γοητείας. Είτε λοιπόν αναζητάς την γεμάτη ζωντάνια φασαρία του κέντρου της πόλης, είτε την ηρεμία των κατοικημένων περιοχών, η Βιέννη διαθέτει μια σειρά επιλογών για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε παρέα τις καλύτερες περιοχές διαμονής για τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε πως θα ζήσεις την μαγεία της Βιέννης από μια τοποθεσία που να ταιριάζει στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σου.

Από το ιστορικό Innere Stadt μέχρι το καλλιτεχνικό περιβάλλον του Neubau, κάθε γειτονιά έχει το δικό της χαρακτήρα, κάνοντας τη διαμονή σου στην Βιέννη μια αξέχαστη περιπέτεια.


HotelStarsRating (/10)LocationBook
Vladys Vienna ApartmentsApartment8.5Innere StadtClick here
Tabor ResidenzApartment8.9Leopoldstadt Click here
Rioca Vienna Posto 1★★★★9.0LandstrasseClick here
Saint SHERMIN bed breakfast & champagne★★★★8.8WiedenClick here
Austria Trend Hotel Anatol Wien★★★★8.6MariahilfClick here
Hotel Columbia★★★8.4JosefstadtClick here
Triangle City ApartmentApartment9.0NeubauClick here

Οι Καλύτερες Περιοχές για να Μείνεις στην Βιέννη

 Innere Stadt (Κέντρο Πόλης)

Το Innere Stadt είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης της Βιέννης και μια μαγική περιοχή με πλακόστρωτα δρομάκια και μεγάλες πλατείες. Είναι ιδανική επιλογή για όσους επισκέπτονται την πόλη πρώτη φορά. Περιτριγυρισμένη από την Ringstrasse, την κυκλική κεντρική λεωφόρο της Βιέννης, αυτή η κεντρική περιοχή αποπνέει διαχρονική κομψότητα, συνδυάζοντας μπαρόκ και γοτθική αρχιτεκτονική.

Πέρα από τα εμβληματικά ορόσημα του Innere Stadt, πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βιέννης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια έτσι ώστε εύκολα μπορείς να τα εξερευνήσεις. Επιπλέον, η περιοχή συνδέεται καλά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό (U-Bahn), των τραμ και των λεωφορείων.

Τέλος, παρότι η Βιέννη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της σε σύγκριση με ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, το Innere Stadt προσφέρει μια ποικιλία από μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια.

Συνολικά, η διαμονή στο Innere Stadt της Βιέννης είναι η ιδανική βάση για να εξερευνήσεις τα αξιοθέατα της πόλης, απολαμβάνοντας παράλληλα την γοητεία του ιστορικού κέντρου της.

Τι να Δεις στην Innere Stadt

  • Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου (Stephansdom): Αυτός ο εμβληματικός καθεδρικός ναός που δεσπόζει στην καρδιά του κέντρου της Βιέννης, είναι το σύμβολο της πόλης και διαθέτει εκπληκτική γοτθική αρχιτεκτονική. Μην παραλείψεις να ανέβεις στον πύργο για να απολαύσεις την πανοραμική θέα.
  • Παλάτι Hofburg: Το πρώην αυτοκρατορικό παλάτι των Αψβούργων, το Hofburg, είναι ένα τεράστιο συγκρότημα που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, το Μουσείο Σίσι και την ισπανική σχολή ιππασίας.
  • Μουσείο Albertina: Στεγασμένο σε ένα μεγάλο παλάτι, το Μουσείο Albertina παρουσιάζει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Albrecht Dürer, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Egon Schiele.
Hofburg
  • Κρατική Όπερα Βιέννης (Wiener Staatsoper): Μία από τις κορυφαίες όπερες στον κόσμο, η Κρατική Όπερα της Βιέννης φημίζεται για την πολυτελή αρχιτεκτονική της αλλά και για παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης.
  • Παλάτι Belvedere: Ένα αριστούργημα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, το Belvedere αποτελείται από δύο παλάτια μέσα σε έναν εκπληκτικό κήπο. Στεγάζει μια εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του “The Kiss” του Gustav Klimt.
  • Ισπανική Σχολή Ιππασίας (Spanische Hofreitschule): Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις τις κομψές παραστάσεις των αλόγων Lipizzaner σε αυτό το ιστορικό ίδρυμα, γνωστό για την κλασική ιππασία.


  • Graben και Kohlmarkt: Αυτοί οι δύο παράλληλοι δρόμοι αποτελούν τις κορυφαίες εμπορικές περιοχές του κέντρου. Είναι γεμάτες με πολυτελείς μπουτίκ, καφετέριες και ιστορικά κτίρια.
  • Βιεννέζικα καφενεία: Ζήσε την κουλτούρα του καφέ σε παραδοσιακά καφενεία όπως το Café Central και το Demel, όπου μπορείς να απολαύσεις ένα φλιτζάνι μυρωδάτου καφέ και νόστιμα βιεννέζικα κουλουράκια.
  • Michaelerplatz: Αυτή η κεντρική πλατεία περιβάλλεται από ιστορικά κτίρια, όπως το παλάτι Hofburg και το κτίριο Michaelertrakt και χαρακτηρίζεται από καλλιτέχνες του δρόμου και ζωντανή ατμόσφαιρα.
  • Mozarthaus Βιέννη: Επισκέψου το σπίτι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ που τώρα λειτουργεί σαν μουσείο που παρουσιάζει τη ζωή και τα έργα του συνθέτη.


 Leopoldstadt

Το Leopoldstadt, που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από τον ιστορικό πυρήνα της Βιέννης, είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ένα αρμονικό μείγμα ιστορίας και νεωτερισμού.

Γνωστό για το εμβληματικό πάρκο Prater και την ιστορική γιγαντιαία ρόδα του λούνα παρκ, το Leopoldstadt προσφέρει μια ζωντανή ατμόσφαιρα με ένα μείγμα χώρων πρασίνου, ψυχαγωγίας αλλά και πολιτιστικών ορόσημων, καθιστώντας το ιδανική περιοχή για οικογένειες.



Αυτή η ποικιλόμορφη γειτονιά, κάποτε κόμβος για την εβραϊκή κοινότητα της πόλης, διαθέτει τώρα μοντέρνα καφέ, εστιατόρια και μια ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή, καθιστώντας την μια δυναμική και φιλόξενη περιοχή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Τι να Δεις στην  Leopoldstadt

  • Πάρκο Prater: Ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους πρασίνου της πόλης, το Prater φιλοξενεί την εμβληματική γιγαντιαία ρόδα λούνα παρκ (Riesenrad), σύμβολο της Βιέννης. Το πάρκο προσφέρει μια χαλαρωτική απόδραση με μονοπάτια τζόκινγκ, χώρους πικνίκ και το πάρκο ψυχαγωγίας Wurstelprater.
  • Διεθνές Κέντρο Βιέννης: Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Δούναβη και σε αυτή την περιοχή φιλοξενούνται πολλά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη αν αγαπάς την μοντέρνα αρχιτεκτονική.
  • Αγορά Carmelite (Karmelitermarkt): Ζήσε την τοπική ατμόσφαιρα σε αυτή τη ζωντανή αγορά, όπου θα βρεις φρέσκα προϊόντα, τοπικές λιχουδιές και μια ποικιλία από εστιατόρια. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βιώσεις την βιεννέζικη καθημερινότητα.
  • Νησί Donauinsel: Το Donauinsel είναι ένα στενό, επίμηκες νησί ανάμεσα στα κανάλια του ποταμού Δούναβη. Προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και διασκέδαση καθώς υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, παραλίες και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.
  • Kunst Haus Wien: Σχεδιασμένο από τον διάσημο καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser, αυτό το μουσείο παρουσιάζει τα αντισυμβατικά και πολύχρωμα έργα του. Το ίδιο το κτίριο με τον ιδιότυπο σχεδιασμό του είναι ένα έργο τέχνης.


 Landstrasse

Η Landstraße, είναι το τρίτο διαμέρισμα της Βιέννης και περιλαμβάνει ένα σαγηνευτικό μείγμα ιστορικής γοητείας και σύγχρονης ζωντάνιας. Παράλληλα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα από αξιοθέατα, όπως το παλάτι Belvedere με τους όμορφους κήπους του.

Καθώς η περιοχή επιτυγχάνει την ισορροπία μεταξύ κλασικής κομψότητας και δυναμικής αστικής ζωής, αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό τόσο για πολιτιστική εξερεύνηση όσο και για χαλαρούς περιπάτους.



Ενώ δεν θεωρείται η κύρια περιοχή επιλογής για την διαμονή κάποιου τουρίστα, εντούτοις διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα, ιδιαίτερα κοντά στον συγκοινωνιακό κόμβο Wien Mitte. Έτσι είναι γνωστή για την προσβασιμότητά της, συμπεριλαμβανομένων των απευθείας σιδηροδρομικών συνδέσεων με το αεροδρόμιο και τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Τι να Δεις στην Landstrasse

  • Παλάτι Belvedere: Αυτό το αριστούργημα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής αποτελείται από δύο παλάτια μέσα σε όμορφα διαμορφωμένους κήπους. Στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων των Gustav Klimt, Egon Schiele και άλλων αυστριακών καλλιτεχνών.
  • Schwarzenbergplatz: Σε αυτή την πλατεία θα δεις το Σοβιετικό Μνημείο Πολέμου, ένα μνημείο που τιμά τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που έπεσαν κατά την απελευθέρωση της Βιέννης στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Το κοντινό σιντριβάνι Hochstrahlbrunnen προσθέτει μια επιπλέον γοητευτική πινελιά στην πλατεία.
  • Βοτανικός Κήπος Βιέννης (Botanischer Garten): Βρίσκεται στους χώρους του Belvedere και αποτελεί ένα ήσυχο καταφύγιο με μια ποικιλία από φυτά, λουλούδια και θερμοκήπια.
  • Hundertwasserhaus: Aυτό το μοναδικό και πολύχρωμο κτίριο διαμερισμάτων που σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser είναι ένα must-see για την αντισυμβατική αρχιτεκτονική του.
  • Μουσείο Απομιμήσεων Τέχνης της Βιέννης (Kunst Haus Wien – Museum Hundertwasser): Αυτό το μουσείο βρίσκεται στο Hundertwasserhaus και παρουσιάζει αντίγραφα και πλαστογραφίες διάσημων έργων τέχνης, δίνοντας μια διαφορετική προοπτική για την ιστορία της τέχνης.
  • Stadtpark (Πάρκο πόλης): Αν και μέρος του εκτείνεται στο γειτονικό Innere Stadt, το Stadtpark είναι ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο με μονοπάτια πεζοπορίας, λίμνες, παιδικές χαρές και εντυπωσιακά μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου χρυσού αγάλματος του Johann Strauss II.


Wieden

Το Wieden είναι το τέταρτο διαμέρισμα της Βιέννης και παράλληλα μια γοητευτική και ποικιλόμορφη περιοχή που συνδυάζει άψογα την ιστορική αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες εξελίξεις.

Χαρακτηρίζεται από τα στενά δρομάκια, χώρους πράσινου και ένα μείγμα οικιστικών και εμπορικών περιοχών και προσφέρει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα σε σύγκριση με το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.



Καθώς βρίσκεται κοντά σε πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως η Karlskirche και το κτίριο Secession, το Wieden προσφέρει μια αυθεντική βιεννέζικη εμπειρία τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Τι να Δεις στην Wieden

Karlskirche
  • Karlskirche (Εκκλησία του Αγίου Καρόλου): Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα με χαρακτηριστικό τρούλο και περίπλοκες τοιχογραφίες, η Karlskirche είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Βιέννης. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ανέβουν στον τρούλο για πανοραμική θέα της πόλης.
  • Majolikahaus: Αυτό το κτίριο που περιλαμβάνει διαμερίσματα είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής Jugendstil (Art Nouveau), διακοσμημένο με χρωματιστά κεραμικά πλακίδια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
Secession Building
  • Secession Building (Wiener Secessionsgebäude): Σχεδιασμένο από τον Joseph Maria Olbrich, το κτίριο Secession είναι ένα σημαντικό δείγμα της αρχιτεκτονικής Secession της Βιέννης. Στο εσωτερικό η ζωφόρος του Μπετόβεν του Gustav Klimt, αποτελεί ένα αξιοσημείωτο καλλιτεχνικό αξιοθέατο.
  • Theater an der Wien: Γνωστό σαν «Θέατρο της Βιέννης», αυτός ο ιστορικός χώρος έχει πλούσια μουσική ιστορία και φιλοξενεί μια ποικιλία παραστάσεων, όπως όπερες και μιούζικαλ.


Mariahilf

Πρόκειται για μια πολυσύχναστη γειτονιά που συνδυάζει ιστορική γοητεία με μια σύγχρονη εμπορική ατμόσφαιρα. Η Mariahilfer Straße είναι από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους στην Ευρώπη γεμάτη από καταστήματα μόδας, ηλεκτρονικών ειδών, καλλυντικών και ένα σωρό άλλων.

Η Mariahilf είναι το έκτο διαμέρισμα της Βιέννης και μια εξαιρετική επιλογή για τους επισκέπτες που αναζητούν μια συναρπαστική και γεμάτη ζωντάνια εμπειρία. Καθώς η περιοχή είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της, προσφέροντας μια ποικιλία από νυχτερινά κέντρα, μπαρ και κλαμπ, είναι ιδανική επιλογή αν αγαπάς την διασκέδαση.

Υπάρχουν επίσης σε όλο το μήκος της πολλά εστιατόρια και μπαρ, οπότε μπορείς να συνδυάσεις ψώνια και φαγητό. Εδώ θα βρεις και την πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά Naschmarkt, όπου εκτός από τα μαγαζιά με ντόπιες λιχουδιές και αναμνηστικά θα βρεις επίσης πολλά μικρά εστιατόρια για φαγητό.

Τι να Δεις στην Mariahilf

Aγορά Naschmarkt
  • Mariahilfer Strasse: Είναι ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος της Βιέννης, γεμάτος με όλων των ειδών τα καταστήματα, μπουτίκ και πολυκαταστήματα. Είναι μια πολυσύχναστη περιοχή ιδανική για ψώνια και φαγητό.
  • Naschmarkt: Αυτή η ζωντανή υπαίθρια αγορά είναι εξαιρετική ιδέα για μια επίσκεψη. Εκτός από τους πάγκους με τα φρέσκα και ντόπια προϊόντα, τα μπαχαρικά και τα αναμνηστικά, υπάρχουν επίσης πολλά μικροσκοπικά εστιατόρια που το κάθε ένα προσφέρει την δική του κουζίνα.


  • Haus des Meeres (ζωολογικός κήπος Aqua Terra): Αυτό το ενυδρείο και ζωολογικός κήπος φιλοξενεί περίπου 10.000 ζώα και ψάρια και στεγάζεται σε έναν πρώην αντιαεροπορικό πύργο. Από την βεράντα του κτιρίου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πανοραμική θέα στην πόλη.
  • Mariahilferkirche: Αξίζει να δεις και να εξερευνήσεις την συγκεκριμμένη εκκλησία καθώς την χαρακτηρίζουν διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, συμπεριλαμβανομένων μπαρόκ και ροκοκό στοιχείων.
  • Εμπορικό Κέντρο Gerngross: Το Gerngross είναι ένα εμπορικό κέντρο που φιλοξενεί πολλά καταστήματα μόδας, ηλεκτρονικών ειδών και άλλα.


Josefstadt

Το Josefstadt είναι το όγδοο διαμέρισμα της Βιέννης και παράλληλα μια γοητευτική περιοχή γνωστή για την χαλαρή ατμόσφαιρα και τον ιστορικό χαρακτήρα της. Πήρε το όνομά της από τον αυτοκράτορα Ιωσήφ Α’ και διαθέτει στενά δρομάκια, μικρά πάρκα και ένα μείγμα μπαρόκ και Biedermeier αρχιτεκτονικής.



Αν και δεν είναι τόσο πολυσύχναστη περιοχή όσο μερικές από τις πιο κεντρικές συνοικίες της Βιέννης, το Josefstadt προσφέρει μια γαλήνια απόδραση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Η περιοχή είναι γνωστή για τα μικρά καφέ, τα θέατρα και την αίσθηση αυθεντικότητας στην καθημερινή ζωή της Βιέννης.

Τι να Δεις στο Josefstadt

  • Τheater in der Josefstadt: Αυτό το ιστορικό θέατρο ιδρύθηκε το 1788 και είναι από τα παλαιότερα στη Βιέννη. Παρουσιάζει τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα ικανοποιώντας απόλυτα τους λάτρεις του θεάτρου.
  • Rathauspark: Παρόλο που ένα μέρος του εκτείνεται στο γειτονικό Innere Stadt, το Rathauspark είναι εύκολα προσβάσιμο από το Josefstadt. Το πάρκο περιβάλλει το Δημαρχείο της Βιέννης (Rathaus) και είναι όμορφο για μια χαλαρή βόλτα ή ένα πικνίκ.
  • Piaristenkirche: Αυτή η μπαρόκ εκκλησία έχει ένα εκπληκτικό εσωτερικό με περίτεχνες διακοσμήσεις και έργα τέχνης. Είναι ένα ήσυχο μέρος που μπορείς να επισκεφθείς αν ενδιαφέρεσαι για την αρχιτεκτονική της περιοχής.


  • Palais Auersperg: Αυτό το κομψό παλάτι βρίσκεται στην καρδιά του Josefstadt και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με όμορφους κήπους. Αν και μπορεί να μην είναι πάντα ανοιχτό για το κοινό, αξίζει να θαυμάσεις από κοντά το εξωτερικό του κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, ή να παρακολουθήσεις ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής.
  • Τοπικά καφέ και εστιατόρια: Το Josefstadt είναι γνωστό για τα φιλόξενα καφέ και τα παραδοσιακά βιεννέζικα εστιατόρια. Απόλαυσε έναν καφέ ή ένα γεύμα σε ένα από τα τοπικά καταστήματα για να ζήσεις την αυθεντική γοητεία της περιοχής.


Neubau

Το Neubau, το έβδομο διαμέρισμα της Βιέννης, είναι μια εκλεκτική γειτονιά που ενσαρκώνει το πρωτοποριακό πνεύμα της πόλης. Διαθέτει ένα δυναμικό μείγμα από σύγχρονες γκαλερί, πολυτελείς μπουτίκ και μοντέρνα καφέ.

Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Βιέννης και ιδρύθηκε σαν συνοικία το 1850. Περπατώντας στους δρόμους του θα παρατηρήσεις πολλά γκράφιτι και πολύχρωμες τοιχογραφίες που δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.



Αυτή η περιοχή είναι ιδανική επιλογή αν αγαπάς τα μουσεία καθώς εδώ βρίσκεται το MuseumsQuartier, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά συγκροτήματα στον κόσμο που περιλαμβάνει πολλά μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα.

Τι να Δεις στο Neubau

  • MuseumsQuartier (MQ): Το MuseumsQuartier είναι εύκολα προσβάσιμο από το Neubau. Πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτιστικό συγκρότημα που στεγάζει πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο Leopold και το Kunsthalle Wien, (ή αλλιώς Αίθουσα Τέχνης της Βιέννης), προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα τέχνης από παραδοσιακό έως σύγχρονο.
  • Street Art: Το Neubau είναι γνωστό για την τέχνη του δρόμου, τα γνωστά γκράφιτι. Εξερεύνησε τους δρόμους και τα σοκάκια της περιοχής για να ανακαλύψεις πολύχρωμες τοιχογραφίες, γκράφιτι και δημιουργικές εκφράσεις που προσθέτουν μια καλλιτεχνική αίσθηση στην περιοχή.


  • Spittelberg: Αυτή η ιστορική περιοχή στο Neubau χαρακτηρίζεται από τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τις πολύχρωμες προσόψεις και τις γοητευτικές αυλές. Είναι ένα ευχάριστο μέρος για να περπατήσεις, να ψωνίσεις χειροποίητες δημιουργίες και να απολαύσεις ένα γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια.
  • Ψώνια, Neubau: Η περιοχή είναι ένας εμπορικός παράδεισος, ειδικά κατά μήκος της Mariahilfer Strasse, ενός από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Βιέννης.
  • Εναλλακτική Μουσική και Νυχτερινή Ζωή: Αν αγαπάς την διασκέδαση το Neubau έχει ποικίλη και εναλλακτική νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν πολλοί χώροι με ζωντανή μουσική όπου μπορείς να πάρεις μια γεύση από την “υποκουλτούρα” της Βιέννης.


Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %