Αμερική

Που Να Μείνεις Στην Νέα Υόρκη – Οι Καλύτερες Περιοχές

Περιεχόμενα

Toggle

Η απόφαση για το πού θα μείνεις στη Νέα Υόρκη, ιδιαίτερα αν πηγαίνεις πρώτη φορά, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη και αγχωτική. Οι περιοχές είναι πολλές και η κάθε μια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Προτού λοιπόν αρχίσεις να σχεδιάζεις το ταξίδι σου θα πρέπει να λάβεις υπόψιν τον προσωπικό σου προϋπολογισμό αλλά και τον σκοπό για τον οποίο ταξιδεύεις.

Αν δηλαδή το ταξίδι είναι καθαρά για διακοπές τότε φαντάζομαι πως δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα (εκτός ίσως από την απόσταση) ό,τι και αν διαλέξεις. Αν πάλι ταξιδεύεις για επαγγελματικό λόγο ίσως να πρέπει η διαμονή σου να είναι κεντρικά ή κοντά στο σημείο που σε ενδιαφέρει.

Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά. Θα σου πω ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές για την διαμονή σου καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε μιας. Στο τέλος εσύ θα αποφασίσεις που σε βολεύει και σε συμφέρει οικονομικά να μείνεις.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.

Προτεινόμενα Καταλύματα

HotelStarsRating (/10)LocationBook
Hilton Garden Inn New York/
Midtown Park Avenu
★★★8.0Midtown ManhatanClick here
Courtyard by Marriott New York Manhattan/
Upper East Side
★★★7.7Upper East SideClick here
Hotel Beacon★★★★8.7Upper West SideClick here
The Harlem GetawayΔιαμέρισμα8.1HarlemClick here
DoubleTree by Hilton Hotel New York City –
Chelsea
★★★★7.2ChelseaClick here
SIXTY SoHo★★★★★8.3SohoClick here
Eurostars Wall Street★★★★7.8Lower ManhattanClick here
Fairfield by Marriott NY Brooklyn★★★7.8BrooklynClick here
Holiday Inn Express Maspeth, an IHG Hotel★★8.4QueensClick here
Hampton Inn & Suites Staten Island★★★8.3Staten IslandClick here

Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”

Οι 10 Καλύτερες Περιοχές στην Νέα Υόρκη για να Μείνεις

1. Midtown Manhattan

Το κέντρο του Μανχάταν είναι η καρδιά της Νέας Υόρκης και η ιδανική επιλογή για όσους έρχονται πρώτη φορά. Eίναι μία από τις πιο εμβληματικές και δυναμικές περιοχές της πόλης. Παράλληλα η περιοχή Midtown αποτελεί την καρδιά του θεάτρου στη Νέα Υόρκη. Εδώ θα βρεις πολλά θέατρα με παραστάσεις και μιούζικαλ, συμπεριλαμβανομένου του Broadway.

Περιλαμβάνει πολλά διάσημα αξιοθέατα και εντυπωσιακά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των Empire State Building, Chrysler Building, και One World Trade Center. Η θέα από αυτά τα κτίρια είναι συγκλονιστική.

Υπάρχουν επίσης πολλά εμπορικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων του Macy’s, Saks Fifth Avenue, και του Rockefeller Center. Ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός Grand Central Terminal είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της περιοχής Midtown.

Θα βρεις επίσης μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία, όπως το Museum of Modern Art (MoMA) και το Intrepid Sea, Air & Space Museum. Τέλος, είναι μια βολική περιοχή από όπου μπορείς εύκολα να φτάσεις σε πολλά άλλα αξιοθέατα και περιοχές της Νέας Υόρκης.

– Πλεονεκτήματα της Midtown

  • Κεντρική Τοποθεσία: Το Midtown Manhattan βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης και είναι κοντά σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα.
  • Ευκολία Μετακίνησης: Η περιοχή διαθέτει εξαιρετική συγκοινωνιακή πρόσβαση με μετρό, λεωφορεία και ταξί, καθιστώντας εύκολη τη μετακίνηση σε όλη την πόλη.
  • Εμπορικές Ευκαιρίες: Στο Midtown Manhattan θα βρείς ποικιλία από καταστήματα, εμπορικά κέντρα και μπουτίκ.
  • Καλές Επιλογές Διαμονής: Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και επιλογές διαμονής σε διάφορες τιμές, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι οικονομικά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Μειονεκτήματα της Midtown

Central Park
  • Υψηλό Κόστος: Το Midtown Manhattan είναι γνωστό για το υψηλό κόστος διαμονής. Οι τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα είναι συνήθως υψηλές, πράγμα που μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό σου.
  • Θόρυβος: Λόγω της κεντρικής του θέσης το Midtown Manhattan είναι γεμάτο από κίνηση και θόρυβο ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Κυκλοφορία: Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και υπάρχει συχνά κυκλοφοριακή συμφόρηση.
  • Συνωστισμός: Στο Midtown Manhattan μπορεί να υπάρχει συνωστισμός, ιδίως γύρω από τα δημοφιλή αξιοθέατα.


2. Upper East Side

Η Upper East Side είναι μια από τις πιο αριστοκρατικές και πολυτελείς περιοχές της Νέας Υόρκης και εξαιρετική επιλογή για διαμονή. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, boutique ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και πολλές ανέσεις.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά σε πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο Μετροπόλιταν, το Μουσείο Guggenheim και το Μουσείο Φρίκ της Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και σε ουκρανικά και εσθονικά μουσεία, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για πολιτιστικές εξορμήσεις.

Επιπλέον, η περιοχή διαθέτει εκλεπτυσμένα εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα υψηλής μόδας, ενώ η πλησιέστερη πρόσβαση στο Central Park κάνει την διαμονή ακόμα πιο ευχάριστη.

Πλεονεκτήματα της East Side

H Γέφυρα του Μπρούκλιν
  • Ασφάλεια: Το Upper East Side θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Νέας Υόρκης, κάτι που το καθιστά ιδανικό για οικογένειες και άτομα που αναζητούν μια ήσυχη και ασφαλή διαμονή.
  • Επιλογές Διαμονής: Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και επιλογές διαμονής για τους τουρίστες, από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι πιο οικονομικά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
  • Μουσεία και Πολιτισμικά Αξιοθέατα: Το Upper East Side φιλοξενεί ορισμένα από τα πιο διάσημα μουσεία της πόλης, όπως το Metropolitan Museum of Art, το Guggenheim Museum και η Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.
  • Χώροι Πράσινου: Η περιοχή διαθέτει πολλά πάρκα και χώρους πράσινου, όπως το Central Park που είναι ιδανικό για πεζοπορία και αναψυχή.
  • Εστιατόρια και Καφετέριες: Το Upper East Side διαθέτει μια ποικιλία εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ που καλύπτουν όλα τα γούστα και προσφέρουν υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες.
  • Καλή Συγκοινωνιακή Πρόσβαση: Η περιοχή έχει καλή πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό και τα λεωφορεία, για εύκολη μετακίνηση προς άλλα τμήματα της πόλης.
  • Εμπορικές Περιοχές: Η Madison Avenue και η Lexington Avenue προσφέρουν πλούσιες επιλογές για ψώνια, με καταστήματα πολυτελείας και καταστήματα μόδας.

Μειονεκτήματα της East Side

  • Υψηλό Κόστος: Το Upper East Side θεωρείται μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Νέας Υόρκης για διαμονή.
  • Περιορισμένη Νυχτερινή Ζωή: Το Upper East Side δεν είναι τόσο γνωστό για νυχτερινή ζωή και διασκέδαση.
  • Απόσταση από Άλλες Περιοχές: Αν σκοπεύεις να εξερευνήσεις άλλα μέρη της πόλης, το Upper East Side μπορεί να απέχει αρκετά, κάτι που μπορεί να καθιστά τη μετακίνηση περίπλοκη και χρονοβόρα.
  • Θόρυβος: Η περιοχή μπορεί να είναι φασαριόζικη, ειδικά γύρω από τα τουριστικά αξιοθέατα και τις εμπορικές περιοχές.


3. Upper West Side

Η Upper West Side είναι μια πανέμορφη και πολιτιστικά πλούσια περιοχή στη Νέα Υόρκη που προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία διαμονής. Εδώ θα βρείς ποικιλία από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, κυρίως μεσαίας κατηγορίας, που προσφέρουν άνετη διαμονή.

Η περιοχή διαθέτει πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Children’s Museum of Manhattan και το Lincoln Center.

Επίσης βρίσκεται κοντά στο Central Park, προσφέροντας εξαιρετικές ευκαιρίες για φυσικές δραστηριότητες και περίπατο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν τα τοπικά εστιατόρια και τις διάφορες καφετέριες, βιώνοντας μια αυθεντική νέαϋορκέζικη εμπειρία.

Πλεονεκτήματα της Upper West Side

  • Προσβασιμότητα στο Central Park: Το Upper West Side βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Central Park, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς χώρους πράσινου της πόλης.
  • Ασφάλεια: Η περιοχή θεωρείται ασφαλής και είναι ευχάριστη για περπάτημα, ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
  • Εστιατόρια και Καφετέριες: Το Upper West Side διαθέτει μια ποικιλία από εστιατόρια και καφετέριες που καλύπτουν όλα τα γούστα.
  • Καλή Συγκοινωνιακή Πρόσβαση: Η περιοχή έχει καλή πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσφέροντας εύκολη μετακίνηση σε άλλα τμήματα της πόλης.
  • Κοντά σε Μουσεία: Η περιοχή φιλοξενεί διάφορα μουσεία, όπως το American Museum of Natural History και το New-York Historical Society Museum, που είναι ιδανικά για εκπαιδευτικές επισκέψεις.
  • Αρχιτεκτονική: Το Upper West Side διαθέτει όμορφα κτίρια και κλασική αρχιτεκτονική που προσφέρουν γοητεία στην περιοχή.

Μειονεκτήματα της Upper West Side

  • Υψηλό Κόστος: Το Upper West Side είναι γνωστό για το υψηλό κόστος διαμονής και εστίασης. Οι τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μπορεί να είναι υψηλές.
  • Περιορισμένη Επιλογή Καταλυμάτων: Λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης, η επιλογή καταλυμάτων ενδέχεται να είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης.
  • Μεγαλύτερες Αποστάσεις από Κεντρικά Αξιοθέατα: Το Upper West Side βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της Μανχάταν και μπορεί να απέχει αρκετά από τα κεντρικά αξιοθέατα της πόλης. Αυτό μπορεί να απαιτεί μεγαλύτερες μετακινήσεις.
  • Συγκοινωνιακή Συμφόρηση: Όπως και σε άλλες περιοχές της Νέας Υόρκης, το Upper West Side μπορεί να αντιμετωπίζει συγκοινωνιακή συμφόρηση, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής.


4. Harlem

Το Harlem είναι μια πολυπολιτισμική γειτονιά στο βόρειο Μανχάταν που έχει πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Eίναι γνωστό για τη σημαντική του συμβολή στη μουσική και πιο συγκεκριμένα στην jazz και την soul.

Μνημεία όπως το Apollo Theater, το Studio Museum in Harlem και το Schomburg Center for Research in Black Culture βρίσκονται στην περιοχή. Το Harlem είναι μια γειτονιά με έντονη ταυτότητα και πλούσια ιστορία.

Εάν αναζητάς μια πολιτισμική εμπειρία και μια καταπληκτική εμπειρία φαγητού με γεμάτα ζωντάνια τζαζ μπαρ, το Harlem είναι μια εξαιρετική επιλογή για την διαμονή σου στη Νέα Υόρκη.

Πλεονεκτήματα του Harlem

  • Ιστορία και Πολιτιστική Κληρονομιά: Το Harlem έχει σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, με σημαντικά μέρη όπως το Apollo Theater, το Studio Museum in Harlem και το National Jazz Museum in Harlem.
  • Ζωντανή Μουσική: Το Harlem είναι γνωστό για τη ζωντανή μουσική σκηνή του, με πολλά μπλουζ κλαμπ, jazz μπαρ, και ζωντανές εμφανίσεις.
  • Προσιτές τιμές: Σε σύγκριση με άλλα μέρη της Νέας Υόρκης, το Harlem προσφέρει συνήθως πιο προσιτές επιλογές διαμονής και εστίασης.
  • Χώρος Πράσινου: Το Central Park βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Harlem.
  • Συγκοινωνιακή Πρόσβαση: Το Harlem διαθέτει καλή συγκοινωνιακή πρόσβαση στο μετρό και τα λεωφορεία, που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις με ευκολία άλλα μέρη της πόλης.

Μειονεκτήματα του Harlem

  • Θέματα Ασφάλειας: Ενώ το Harlem έχει βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα της ασφάλειας, υπάρχουν ακόμη ορισμένες περιοχές που μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια θέματα. Είναι σημαντικό να είστε επιφυλακτικοί και να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
  • Περιορισμένη Ποικιλία Διαμονής: Το Harlem μπορεί να έχει περιορισμένη ποικιλία επιλογών διαμονής σε σύγκριση με άλλες περιοχές της πόλης.
  • Απόσταση από Κεντρικά Αξιοθέατα: Απέχει αρκετά από ορισμένα κεντρικά αξιοθέατα της πόλης, και μπορεί να απαιτεί μεγαλύτερες μετακινήσεις.
  • Περιορισμένες Επιλογές Για Εστίαση: Παρόλο που υπάρχουν καλές επιλογές για φαγητό, οι επιλογές εστίασης μπορεί να είναι περιορισμένες σε σύγκριση με άλλες περιοχές της πόλης.
  • Θόρυβος: Ορισμένες περιοχές του Harlem μπορεί να είναι θορυβώδεις λόγω της έντονης κίνησης και της μουσικής.


5. Chelsea

Tο Chelsea είναι μια δημοφιλής γειτονιά γνωστή για την τέχνη, τον πολιτισμό, τα εστιατόρια και την πολυτέλεια. Eίναι πλούσια σε γκαλερί τέχνης που εκθέτουν έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Η κεντρική λεωφόρος της γειτονιάς, η “Gallery Row” είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της τέχνης.

Η γειτονιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από πολλά αξιοθέατα, όπως το High Line Park, το Whitney Museum of American Art, το Chelsea Market και το Meatpacking District. Eίναι επίσης καλά συνδεδεμένο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που διευκολύνουν την πρόσβαση σε άλλα μέρη της πόλης.

Το Chelsea προσφέρει μια ζωντανή και πολιτισμική εμπειρία, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για διαμονή στη Νέα Υόρκη, ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση.

Πλεονεκτήματα του Chelsea

Chelsea Market
  • Τέχνη και Πολιτισμός: Θα βρείς πολλές γκαλερί τέχνης, μουσεία και πολιτιστικά κέντρα.
  • Εστιατόρια και Καφετέριες: Το Chelsea διαθέτει μια πολύ μεγάλη ποικιλία εστιατορίων καλύπτοντας όλα τα γούστα.
  • Πρόσβαση στο Chelsea Market: Το Chelsea Market είναι ένα εμπορικό κέντρο με καταστήματα, εστιατόρια και το γνωστό παντοπωλείο του Chelsea, όπου μπορείς να δοκιμάσεις νόστιμα φαγητά και να αγοράσεις μοναδικά προϊόντα.
  • Χώρος Πράσινου: Το High Line Park είναι ένα πάρκο που βρίσκεται ψηλά πάνω από τους δρόμους της πόλης και διασχίζει το Chelsea.
  • Εύκολη Πρόσβαση σε Τουριστικά Αξιοθέατα: Το Chelsea βρίσκεται κοντά σε αξιοθέατα όπως το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ, το Μουσείο της Μόδας και το Μουσείο της Φωτογραφίας.

Μειονεκτήματα του Chelsea

  • Υψηλό Κόστος: Η τιμή της διαμονής και των εστιατορίων στο Chelsea μπορεί να είναι υψηλή σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης.
  • Συγκοινωνιακή Συμφόρηση: Η περιοχή μπορεί να αντιμετωπίζει συγκοινωνιακή συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής.
  • Στενά Πεζοδρόμια: Ορισμένα τμήματα του Chelsea έχουν στενά πεζοδρόμια, πράγμα που μπορεί να καθιστά δύσκολη την περιήγηση.
  • Περιορισμένη Επιλογή Διαμονής: Αν και υπάρχουν ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία, η ποικιλία των επιλογών διαμονής μπορεί να είναι περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες περιοχές.
  • Θόρυβος: Η περιοχή του Chelsea είναι γνωστή για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τα εστιατόρια, οπότε ο θόρυβος μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.


6. Soho

Το SoHo (South of Houston Street) είναι μια δημοφιλής γειτονιά στη Νέα Υόρκη, γνωστή για την τέχνη, τον πολιτισμό, τη μόδα και τη δυναμική της ατμόσφαιρα. Περπατώντας στους δρόμους της γειτονιάς, μπορείς να εξερευνήσεις πολλές γκαλερί τέχνης, φωτογραφίας και γλυπτικής.

Στην γειτονιά θα βρεις ακόμα μεγάλα καταστήματα μόδας από διάσημες φίρμες για ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα, καθώς και μοναδικά καταστήματα με αντίκες και χειροποίητα αντικείμενα. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που προσφέρουν εκλεκτή γαστρονομία.

Είναι καλά συνδεδεμένο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε άλλες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Το SoHo προσφέρει μια μοναδική αίσθηση της Νέας Υόρκης, είναι γεμάτο ζωή και πολιτισμό και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες που αναζητούν μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα εμπειρία στη μεγάλη πόλη.

Πλεονεκτήματα του Soho

  • Τέχνη και Σχεδιασμός: Το Soho είναι γνωστό για τις γκαλερί τέχνης και τις ανεξάντλητες επιλογές ψαγμένων καταστημάτων μόδας.
  • Γαστρονομία: Το Soho φιλοξενεί εξαιρετικά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.
  • Στιλ και Μόδα: Το Soho είναι γνωστό για το στιλ και μπορείς να βρείς μοναδικά ρούχα και αξεσουάρ που δεν θα βρείς αλλού.
  • Ευκολία Μετακίνησης: Το Soho βρίσκεται κοντά σε πολλά κεντρικά αξιοθέατα, και είναι εύκολα προσβάσιμο με το μετρό και το λεωφορείο.
  • Νυχτερινή Ζωή: Υπάρχουν πολλά μπαρ και νυχτερινά κέντρα στο Soho, κάνοντας τη νυχτερινή ζωή ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

Μειονεκτήματα του Soho

  • Υψηλό Κόστος: Το Soho είναι γνωστό για την υψηλή τιμή στην διαμονή και την εστίαση. Οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές και να αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες με περιορισμένο προϋπολογισμό.
  • Συνωστισμός: Το Soho είναι μια πολυσύχναστη περιοχή και συχνά είναι πολύβουη. Αν αναζητάς ηρεμία και ησυχία, μπορεί να μην είναι η κατάλληλη περιοχή για σένα.
  • Έλλειψη Χώρου Πράσινου : Η περιοχή δεν διαθέτει φυσικούς χώρους ή πάρκα για χαλάρωση και αναψυχή.
  • Στενά Δρομάκια: Ορισμένα τμήματα του Soho έχουν στενά πεζοδρόμια, πράγμα που μπορεί να καθιστά δύσκολη την περιήγηση, ειδικά αν μεταφέρεις μεγάλες αποσκευές.


7. Lower Manhattan

Το Lower Manhattan είναι ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον τμήμα του Μανχάταν, ιστορικά σημαντικό και επίσης γνωστό σαν το Οικονομικό Κέντρο του Κόσμου.

Πλούσια ιστορία και πολλά ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του Freedom Tower και του 9/11 Memorial, που τιμούν τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή.

Εδώ φιλοξενούνται επίσης πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένου του Museum of the City of New York, του Μουσείου Fraunces Tavern (αφιερωμένο στην αμερικανική ιστορία) και του South Street Seaport Museum (αφιερωμένο στην ιστορία του λιμανιού της Νέας Υόρκης). Θα βρες ακόμα εξαιρετικά εστιατόρια, μπαρ καθώς και κέντρα διασκέδασης.

Η γειτονιά είναι καλά συνδεδεμένη με το μετρό και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε άλλα τμήματα της Νέας Υόρκης. Είναι μια περιοχή που προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις άλλες γειτονιές της Νέας Υόρκης, ιδανική για όσους θέλουν να ζήσουν σε ένα ιστορικό και οικονομικό κέντρο.

Πλεονεκτήματα του Lower Manhattan

  • Πρόσβαση σε Αξιοθέατα: Το Lower Manhattan βρίσκεται κοντά σε αξιοθέατα όπως το One World Trade Center, το National September 11 Memorial και η Times Square. Μπορείς να εξερευνήσεις τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης με ευκολία.
  • Εύκολη Πρόσβαση: Το Lower Manhattan διαθέτει καλή συγκοινωνιακή σύνδεση με το μετρό και το λεωφορείο, καθιστώντας τις μετακινήσεις εύκολες και βολικές.
  • Ιστορική Σημασία: Αυτή η περιοχή έχει βαθιές ιστορικές ρίζες, και μπορείς να εξερευνήσεις το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας.
  • Ασφάλεια: Το Lower Manhattan είναι γνωστό για την υψηλή ασφάλεια, κάτι που καθιστά τη διαμονή εκεί ανθρώπινη και άνετη.

Μειονεκτήματα του Lower Manhattan

  • Υψηλό Κόστος: Οι τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι συνήθως υψηλές.
  • Συνωστισμός: Το Lower Manhattan είναι πολυσύχναστο ιδίως κατά τις ώρες αιχμής. Αυτό μπορεί να καθιστά δύσκολο τον περίπατο και τις μετακινήσεις.
  • Προβλήματα Μετακίνησης: Παρά την ύπαρξη διαφόρων μέσων μεταφοράς, το Lower Manhattan μπορεί να έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής.
  • Περιορισμένο Πράσινο: Το Lower Manhattan δεν διαθέτει πολλούς φυσικούς χώρους ή πάρκα για αναψυχή και χαλάρωση.


8. Brooklyn

Το Brooklyn αποτελείται από πολλές διαφορετικές γειτονιές, καθεμία με το δικό της χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, μπορείς να επιλέξεις το Williamsburg, το Park Slope, το DUMBO, το Brooklyn Heights και πολλές άλλες.

Είναι εξαιρετικά καλά συνδεδεμένο με το Μανχάταν και άλλα τμήματα της πόλης μέσω του μετρό και του λεωφορείου, καθιστώντας την πρόσβαση εύκολη. Εδώ θα βρείς πολλά μουσεία, γκαλερί και θέατρα. Προσφέρει πληθώρα εστιατορίων και μπαρ για όλα τα γούστα, συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών.

Η διαμονή στο Brooklyn προσφέρει την ευκαιρία να ζήσεις μέσα σε μια τοπική κοινότητα με ισχυρές ρίζες και αφοσίωση στη διατήρηση της ταυτότητάς της. Είναι ένας προορισμός που προσφέρει ποικιλία εμπειριών και είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των επισκεπτών που επιθυμούν να ανακαλύψουν την πλούσια κουλτούρα και τη ζωντανή του ατμόσφαιρα.

Πλεονεκτήματα του Brooklyn

  • Ποικιλία Συνοικιών: Το Brooklyn αποτελείται από πολλές διαφορετικές συνοικίες, καθεμιά με το δικό της μοναδικό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Μπορείς να επιλέξεις τη συνοικία που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σου.
  • Τέχνη και Πολιτισμός: Το Brooklyn φιλοξενεί πολλά μουσεία, γκαλερί τέχνης, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά γεγονότα.
  • Γαστρονομία: Το Brooklyn είναι γνωστό για τα εξαιρετικά εστιατόρια, πιτσαρίες και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
  • Τιμές Καταλυμάτων: Συνήθως, οι τιμές των καταλυμάτων στο Brooklyn είναι περισσότερο προσιτές από εκείνες στο Μανχάταν.
  • Εύκολη Πρόσβαση στο Μανχάταν: Το Brooklyn βρίσκεται πολύ κοντά στο Μανχάταν και προσφέρει εύκολη πρόσβαση μέσω της γέφυρας ή του μετρό.
  • Πολιτισμική Διαφορετικότητα: Το Brooklyn φιλοξενεί διάφορες πολιτισμικές κοινότητες, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσεις νέες κουζίνες και πολιτιστικές εμπειρίες.

Μειονεκτήματα του Brooklyn

  • Μεγάλες Αποστάσεις: Το Brooklyn είναι μεγάλο, και ανάλογα με τη συνοικία που θα επιλέξεις να μείνεις, οι αποστάσεις προς τα αξιοθέατα μπορεί να είναι μακρινές.
  • Κυκλοφοριακή Συμφόρηση: Σε ορισμένες περιοχές του Brooklyn υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, κάτι που μπορεί να δυσκολεύει τις μετακινήσεις.
  • Έλλειψη Παροχών: Σε ορισμένες περιοχές του Brooklyn μπορεί να μην υπάρχουν πολλά καταστήματα και υπηρεσίες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ευκολία αγορών και εστίασης.
  • Ήσυχη Νυχτερινή Ζωή: Παρόλο που το Brooklyn προσφέρει νυχτερινή ζωή, αυτή δεν είναι τόσο έντονη, οπότε αν αναζητάς έντονες νυχτερινές διασκεδάσεις, μπορεί να πρέπει να μετακινηθείς στο Μανχάταν.
  • Υποδομές Μεταφοράς: Ενώ το Brooklyn διαθέτει μετρό, σε ορισμένες περιοχές η συγκοινωνιακή σύνδεση με το Μανχάταν μπορεί να μην είναι τόσο βολική όσο άλλες περιοχές της πόλης.


9. Queens

Το Queens είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν διαφορετικές κουλτούρες, την φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό της πόλης. Θεωρείται μία από τις πιο πολυπολιτισμικές περιοχές της Νέας Υόρκης όπου θα συναντήσεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο και θα απολαύσεις γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς.

Φυσικές ομορφιές, όπως οι παραλίες του Rockaway Beach και το πάρκο Flushing Meadows-Corona Park, όπου βρίσκεται και το Unisphere, ένα αξιοθέατο από την Έκθεση Νέας Υόρκης του 1964 είναι από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Στο Queens θα βρείς πολλά μουσεία, όπως το Queens Museum και το Museum of the Moving Image. Έχει καλή πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς που σου επιτρέπουν να φτάσεις εύκολα σε άλλα μέρη της πόλης.

Πλεονεκτήματα του Queens

  • Πολυπολιτισμική Ποικιλία: Το Queens είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές περιοχές στην Νέα Υόρκη και προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψεις διάφορες κουζίνες και πολιτισμούς.
  • Προσιτές Τιμές: Συνήθως, οι τιμές των καταλυμάτων και των εστιατορίων στο Queens είναι πιο προσιτές σε σύγκριση με το Μανχάταν.
  • Συγκοινωνιακή Σύνδεση: Το Queens διαθέτει εξαιρετική συγκοινωνιακή σύνδεση με το Μανχάταν και άλλα μέρη της πόλης, με μετρό και λεωφορεία.
  • Πρόσβαση σε Αεροδρόμια: Το Queens φιλοξενεί τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της πόλης, το John F. Kennedy International Airport και το LaGuardia Airport, καθιστώντας το βολικό για τους ταξιδιώτες που τα χρησιμοποιούν.

Μειονεκτήματα του Queens

  • Μεγάλες Αποστάσεις: Το Queens είναι μεγάλο και διαθέτει πολλές συνοικίες. Είναι πιθανόν η απόσταση προς τα αξιοθέατα και τις εκδηλώσεις που σε ενδιαφέρουν να είναι αρκετά μεγάλη.
  • Μικρότερη Πυκνότητα Τρένων: Σε σύγκριση με το Μανχάταν, το Queens έχει μικρότερη πυκνότητα στα συστήματα μεταφοράς, όπως το μετρό.
  • Νυχτερινή Ζωή: Ενώ το Queens έχει ορισμένες ωραίες επιλογές για νυχτερινή ζωή, η νυχτερινή διασκέδαση δεν είναι τόσο έντονη όσο στο Μανχάταν.


10. Staten Island

Το Staten Island είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να μείνεις στην Νέα Υόρκη καθώς διαθέτει καταλύματα σε λογική τιμή τα οποία προσφέρουν υπέροχη θέα στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης. Η περιοχή διαθέτει υπέροχα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και είναι γεμάτη με πάρκα.

Το Staten Island συνδέεται με το Μανχάταν μέσω του Staten Island Ferry, που είναι δωρεάν και καλύπτει μια από τις δημοφιλέστερες διαδρομές στη Νέα Υόρκη.

Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και φιλικοί προς τους επισκέπτες και ο τεράστιος φυσικός χώρος γεμάτος με μονοπάτια για πεζοπορία. Προσφέρει εξαιρετικές επιλογές διαμονής, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Πλεονεκτήματα του Staten Island

  • Φυσική Ομορφιά: Το Staten Island έχει ήσυχες γειτονιές, πάρκα και υπέροχη φυσική ομορφιά.
  • Προσβασιμότητα στο Μανχάταν: Μπορείς να φτάσεις στο Μανχάταν με το Staten Island Ferry, το οποίο είναι δωρεάν και προσφέρει εξαιρετική θέα στο Άγαλμα της Ελευθερίας.
  • Ιστορία και Πολιτισμός: Το νησί διαθέτει μουσεία και ιστορικά μνημεία που αντικατοπτρίζουν την πλούσια ιστορία του, συμπεριλαμβανομένου του Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden.
  • Φιλοξενία: Οι κάτοικοι του Staten Island είναι γνωστοί για τη φιλικότητα και τη ζεστή φιλοξενία προς τους επισκέπτες.
  • Τιμές Καταλυμάτων: Συνήθως, οι τιμές των καταλυμάτων στο Staten Island είναι πιο προσιτές σε σύγκριση με το Μανχάταν.

Μειονεκτήματα του Staten Island

Το ferry για το Staten Island
  • Μεγάλες Αποστάσεις: Το Staten Island βρίσκεται σε απόσταση από το Μανχάταν και για να φτάσεις στα κύρια αξιοθέατα της πόλης, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το Staten Island Ferry και άλλα μέσα μεταφοράς.
  • Περιορισμένη Νυχτερινή Ζωή: Η νυχτερινή ζωή στο Staten Island δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλα μέρη της Νέας Υόρκης και οι επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση μπορεί να είναι περιορισμένες.
  • Περιορισμένες Επιλογές Φαγητού: Ενώ υπάρχουν καλά εστιατόρια στο Staten Island, οι επιλογές είναι λιγότερες σε σύγκριση με τα πιο κεντρικά μέρη της πόλης.
  • Λιγότερα Σημαντικά Αξιοθέατα: Ενώ το Staten Island έχει ορισμένα όμορφα μέρη όπως το Snug Harbor Cultural Center, δεν διαθέτει τα ίδια σημαντικά αξιοθέατα όπως το Μανχάταν.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter

Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %