Ευρώπη

Που να Μείνεις στην Μάλτα, οι Καλύτερες Περιοχές για Αξέχαστες Διακοπές

Η Μάλτα, ένα εκπληκτικό αρχιπέλαγος στη Μεσόγειο Θάλασσα, διαθέτει πλούσια ιστορία, μαγευτικά τοπία και ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών. Είτε σε ελκύει η ιστορική γοητεία της Βαλέτας, η παράκτια ομορφιά του Αγίου Ιουλιανού ή η γαλήνια ατμόσφαιρα του Γκόζο, η επιλογή του σωστού μέρους διαμονής είναι απαραίτητη για να σου εξασφαλίσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες περιοχές για να μείνει κανείς στη Μάλτα, καθεμία από τις οποίες προσφέρει τα δικά της ξεχωριστά προνόμια. Από ιστορικές πόλεις μέχρι γραφικές παραθαλάσσιες περιοχές, η Μάλτα προσφέρει μια σειρά από επιλογές διαμονής που μπορούν να ταιριάξουν σε διαφορετικές προτιμήσεις και ενδιαφέροντα.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


HotelStarsRating (/10)LocationBook
The Barrister Hotel★★★★9.2ΒαλέταClick here
Palazzo Violetta Boutique Hotel ★★★★8.5Σλιέμα Click here
15 Main GateStudio9.7BirguClick here
Hotel Valentina★★★8.9St. Julian’sClick here
The Xara Palace Relais & Chateaux★★★★★9.0MdinaClick here
Solana Hotel & Spa★★★★8.2MelliehaClick here
Gillieru Harbour Hotel ★★★★8.0St. Paul’s BayClick here
La Reggia Seaview Guesthouse Ξενώνας9.5MarsaxlokkClick here
Booking.com

Οι Καλύτερες Περιοχές να Μείνεις στην Μάλτα

Βαλέτα

Η διαμονή στην Βαλέτα είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς προσφέρει μια μοναδική και καθηλωτική εμπειρία στην πρωτεύουσα της Μάλτας. Η Βαλέτα είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία που την ακολουθεί και την εκπληκτική αρχιτεκτονική που την έχουν κατατάξει σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Προσφέρει ποικιλία επιλογών διαμονής από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι boutique hotels και οικονομικούς ξενώνες. Οπότε είναι εύκολο να επιλέξεις κατάλυμα με βάση τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σου. Η Βαλέτα διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια, καφέ και wine bars όπου μπορείς να απολαύσεις μαλτέζικη και διεθνή κουζίνα.

Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η περιπλάνηση στα στενά δρομάκια της πόλης. Επιπλέον μπορείς εύκολα να εξερευνήσεις άλλα σημεία του νησιού καθώς η Βαλέτα είναι καλά συνδεδεμένη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων.



Τι Να Δεις στην Βαλέτα

  • Συν-καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη: Ένα αριστούργημα μπαρόκ τέχνης και αρχιτεκτονικής. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με περίπλοκα γλυπτά, μάρμαρο και μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων του Καραβάτζιο.
  • Κήποι Upper Barrakka: Είναι ένας όμορφος δημόσιος κήπος με πανοραμική θέα στο Μεγάλο Λιμάνι και τις Τρεις Πόλεις. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το τοπίο.
  • Κήποι Lower Barrakka: Ακόμα ένας υπέροχος κήπος που μοιάζει με μεγάλη βεράντα που έχει θέα στο Μεγάλο Λιμάνι. Προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο και συχνά φιλοξενεί υπαίθριες εκδηλώσεις.
  • Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου: Κάποτε ήταν η κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Σήμερα το παλάτι στεγάζει το Γραφείο του Προέδρου της Μάλτας και τις Κρατικές Υπηρεσίες του Παλατιού, τα οποία είναι ανοιχτά για το κοινό.
  • Φρούριο St. Elmo: Το φρούριο St. Elmo, το οποίο φιλοξενεί το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο, προσφέρει μια εικόνα της στρατιωτικής ιστορίας της Μάλτας. Το φρούριο προσφέρει επίσης εκπληκτική θέα στο λιμάνι.


  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το μουσείο παρουσιάζει προϊστορικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων ειδωλίων “Αφροδίτη της Μάλτας”, καθώς και αντικείμενα από τη ρωμαϊκή περίοδο.
  • Μεγάλο Λιμάνι: Το φυσικό λιμάνι της Μάλτας είναι ένα από τα πιο γραφικά της Μεσογείου. Κάνε μια βόλτα κατά μήκος της προκυμαίας και απόλαυσε την θέα ή κάνε μια κρουαζιέρα για να έχεις μια διαφορετική εικόνα της πόλης μέσα από την θάλασσα.
  • Θέατρο Manoel: Είναι ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Ευρώπης και χρονολογείται από το 1731. Έλεγξε για παραστάσεις ή πάρε μέρος σε μια ξενάγηση για να το θαυμάσεις από κοντά.
  • Οδός Δημοκρατίας (Triq ir-Repubblika): Ο κεντρικός δρόμος της Βαλέτας είναι γεμάτος καταστήματα, καφετέριες και ιστορικά κτίρια. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια, φαγητό και για να “ρουφήξεις” την ατμόσφαιρα της πόλης.
  • Φρούριο St. Angelo (απέναντι από το λιμάνι στη Vittoriosa): Αν και δεν βρίσκεται στην ίδια τη Βαλέτα, το St. Angelo είναι ένα σημαντικό φρούριο απέναντι από το Μεγάλο Λιμάνι. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Μάλτας και είναι επισκέψιμο.


Σλιέμα

Η Σλιέμα είναι μια πολυσύχναστη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Μάλτας, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι και την Βαλέτα. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός λόγω της ζωντανής ατμόσφαιρας, του παραλιακού περιπάτου, των ευκαιριών για ψώνια και της εγγύτητας σε διάφορα αξιοθέατα.

Ο υπέροχος βικτοριανός παραλιακός πεζόδρομος είναι το κόσμημα της Σλιέμα. Εκτείνεται για τρία χιλιόμετρα γύρω από ολόκληρη τη χερσόνησο και οδηγεί μέχρι το St Julian’s. Τις νύχτες γεμίζει από ντόπιους και τουρίστες που συρρέουν για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα πίνοντας ένα ποτό.

Η περιοχή είναι ένας κόμβος για εκδρομές με σκάφος και κρουαζιέρες στο λιμάνι. Μπορείς να πάρεις ένα πλοίο για τη Βαλέτα, για μια κρουαζιέρα στο λιμάνι ή ακόμα και μια ημερήσια εκδρομή στις κοντινές Τρεις Πόλεις. Mπορεί η Σλιέμα να μην έχει πολλά ιστορικά μνημεία, είναι όμως εξαιρετική βάση για να εξερευνήσεις τις γύρω περιοχές.



Τι Να Δεις στην Σλιέμα

  • Ο παραλιακός δρόμος της Σλιέμα (The Strand): Κάνε μια βόλτα κατά μήκος του γραφικού παραλιακού πεζόδρομου που είναι γνωστός ως The Strand. Απόλαυσε την όμορφη θέα στη θάλασσα και τη Βαλέτα.
  • Ψώνια στη Σλιέμα: Εξερεύνησε τα πολυάριθμα καταστήματα κατά μήκος της Tower Road και της Bisazza Street. Η Σλιέμα είναι ένας εμπορικός κόμβος με ένα μείγμα από ακριβές μπουτίκ, διεθνείς εμπορικές φίρμες και τοπικά καταστήματα.
  • Sliema Ferries και Harbor Cruises: Η περιοχή Sliema Ferries, είναι το σημείο από όπου μπορεί κανείς να πάρει ένα πλοίο για την Βαλέτα ή για μια κρουαζιέρα στο λιμάνι. Απόλαυσε ένα ταξίδι με πλοίο και την εκπληκτική θέα στο Μεγάλο Λιμάνι και τις Τρεις Πόλεις.


  • Φρούριο Tigné: Εξερεύνησε την περιοχή γύρω από το φρούριο Tigné. Το ίδιο το φρούριο δεν είναι πάντα ανοιχτό για το κοινό, ολόγυρα όμως θα βρεις σύγχρονα καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και παμπ.
  • Εμπορικό Κέντρο Tigne Point: Μεγάλο εμπορικό κέντρο με πολλά καταστήματα, επιλογές για φαγητό και έναν γραφικό παραλιακό δρόμο. Αν ταξιδεύεις με παιδιά στο Εμπορικό Κέντρο υπάρχει παιδότοπος ο οποίος είναι δωρεάν.
  • Καλλιτεχνική σκηνή της Σλιέμα: Εξερεύνησε τις τοπικές γκαλερί τέχνης, όπως η Christine X Art Gallery, που παρουσιάζει σύγχρονη μαλτέζικη και διεθνή τέχνη. Έχε το νου σου για εκθέσεις τέχνης και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Manoel Island: Εξερεύνησε το νησί Manoel και τη μαρίνα του η οποία προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο από την πολυσύχναστη πόλη.


The Three Cities (Oι Τρεις Πόλεις)

Οι Τρεις Πόλεις, γνωστές και ως Cottonera, είναι μια ομάδα ιστορικών οχυρωμένων πόλεων που βρίσκονται απέναντι από το Μεγάλο Λιμάνι και την Βαλέτα. Οι Vittoriosa (Birgu), Senglea (Isla) και Cospicua (Bormla) διαθέτουν πλούσια ιστορία, με ένα μείγμα μεσαιωνικής, αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Μέσα από τα στενά τους δρομάκια προσφέρουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν της Μάλτας, με ιστορικά κτίρια και οχυρώσεις που έχουν γίνει μάρτυρες αιώνων ιστορίας. Οι πόλεις είναι καλά συνδεδεμένες και προσφέρουν διάφορες επιλογές μεταφοράς που καθιστούν βολικό να εξερευνήσεις άλλα μέρη της Μάλτας.

Η διαδρομή με το φέρι προσφέρει ένα γραφικό και γρήγορο ταξίδι στη Βαλέτα, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση στην πρωτεύουσα και τα πολλά αξιοθέατά της. Μπορείς επίσης να πάρεις το λεωφορείο από καθορισμένες στάσεις στη Vittoriosa, Senglea ή Cospicua για να φτάσεις σε διάφορους προορισμούς σε όλο το νησί, όπως η Βαλέτα, η Mdina και άλλες τοποθεσίες.



Τι Να Δεις στις Τρεις Πόλεις

  • Vittoriosa (Birgu):
    • Φρούριο St. Angelo: Εξερεύνησε το εμβληματικό φρούριο St. Angelo, ένα μεσαιωνικό φρούριο που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Μάλτας. Το φρούριο προσφέρει πανοραμική θέα στο Μεγάλο Λιμάνι.
    • Προκυμαία Birgu: Κάνε έναν χαλαρό περίπατο κατά μήκος της προκυμαίας Birgu που είναι γεμάτος με καφέ και εστιατόρια. Η περιοχή προσφέρει γραφική θέα στα σκάφη και τα γιοτ στο λιμάνι.
    • Εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου: Η εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με εκπληκτικό μπαρόκ εσωτερικό. Η εκκλησία είναι γνωστή για τις περίτεχνες διακοσμήσεις και τις καλλιτεχνικές λεπτομέρειες.
    • The Inquisitor’s Palace: Το παλάτι του ιεροεξεταστή είναι ένα μοναδικό μουσείο που προσφέρει μια ματιά στη θρησκευτική και κοινωνική ιστορία της Μάλτας κατά τη διάρκεια της Ιεράς Εξέτασης.


  • Couvre Porte: Είναι μια ιστορική πύλη εισόδου στη Vittoriosa. Η πύλη αποτελεί ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό κτίσμα και ένα δείγμα των οχυρώσεων της πόλης.
  • Ναυτικό Μουσείο Birgu: Αν ενδιαφέρεσαι για την ναυτική ιστορία της Μάλτας τότε θα πρέπει να επισκεφθείς το Ναυτικό Μουσείο Birgu. Το μουσείο στεγάζεται στο ιστορικό Ναυαρχείο.
  • Senglea (Isla):
    • Guardiola: Απόλαυσε μοναδική πανοραμική θέα από το Guardiola. Πρόκειται για έναν κήπο στην άκρη της Senglea που προσφέρει εκπληκτική θέα στο Μεγάλο Λιμάνι και τη Βαλέτα.
    • Προκυμαία Senglea: Περπάτησε κατά μήκος της προκυμαίας Senglea και απόλαυσε την γαλήνια ατμόσφαιρα.


  • Εκκλησία του Αγίου Φιλίππου: Είναι μια όμορφη εκκλησία με εντυπωσιακό τρούλο. Το εσωτερικό της εκκλησίας διαθέτει καλλιτεχνικές διακοσμήσεις και γλυπτά.
  • Cospicua (Bormla):
  • Βίλα Bighi: Η Villa Bighi είναι ένα ιστορικό κτίριο που χρησίμευσε σαν ναυτικό νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται υπό αποκατάσταση. Η βίλα έχει θέα στο Μεγάλο Λιμάνι.
  • Προκυμαία Cospicua:Κάνε μια βόλτα κατά μήκος της προκυμαίας Cospicua, όπου μπορείς να θαυμάσεις την ιστορική αρχιτεκτονική και να απολαύσεις την θέα.
  • Εκκλησία της Αγίας Θηρεσίας:H εκκλησία της Αγίας Θηρεσίας, μια ενοριακή εκκλησία με όμορφη μπαρόκ πρόσοψη. Είναι γνωστή για τις περίτεχνες διακοσμήσεις και τις αγιογραφίες της.


St. Julian’s (Άγιος Ιουλιανός)

Το St. Julian’s (Άγιος Ιουλιανός) βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Μάλτας και είναι μια δημοφιλής και ζωντανή πόλη γνωστή για την νυχτερινή ζωή, τις πολλές επιλογές διασκέδασης και τις όμορφες παραλίες. Συχνά αναφέρεται σαν η πρωτεύουσα των πάρτι της Μάλτας.

Η περιοχή που περιλαμβάνει το Paceville, το Portomaso και τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου έχει ονομαστεί Golden Mile καθώς έχει την υψηλότερη συγκέντρωση ξενοδοχείων πέντε αστέρων στην Μάλτα. Ο Άγιος Ιουλιανός φημίζεται επίσης για τα πολλά εστιατόρια που προσφέρουν τοπική μαλτέζικη κουζίνα, θαλασσινά αλλά και διεθνή πιάτα.

Θα βρεις ακόμα μια σειρά από κλαμπ, καζίνο, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σπα, κινηματογράφους, μπόουλινγκ, θαλάσσια σπορ, βραχώδεις και αμμώδεις παραλίες και φυσικά πολλά καταστήματα για να επιδοθείς σε παντός είδους ψώνια. Ο Άγιος Ιουλιανός συνδέεται καλά με τη Βαλέτα. Μπορείς να πάρεις ένα λεωφορείο προς τη Βαλέτα για να εξερευνήσεις τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Μάλτας.



Τι Να Δεις στο St. Julian’s (Άγιος Ιουλιανός)

  • Κόλπος Spinola: Κάνε μια χαλαρή βόλτα στον παραλιακό δρόμο του κόλπου Spinola με τα πολύχρωμα σκάφη, τα πολλά καφέ και τα εστιατόρια. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να απολαύσεις το τοπίο.
  • Κόλπος Balluta: Άλλος ένας γραφικός κόλπος με μια ιστορική νεογοτθική εκκλησία με θέα στη θάλασσα. Ο κόλπος περιβάλλεται από καφετέριες και εστιατόρια όπου μπορείς να καθίσεις για να απολαύσεις το τοπίο και να αναπνεύσεις την θαλασσινή αύρα.
  • Μαρίνα Portomaso: Εξερεύνησε την μαρίνα του Portomaso, μια περιοχή με πολυτελή διαμερίσματα και ποικιλία επιλογών για φαγητό. Είναι ένα εκλεπτυσμένο μέρος για ένα γεύμα ή μια χαλαρή βόλτα.
  • Paceville: Ζήσε τη νυχτερινή ζωή στο Paceville. Αυτή η περιοχή ζωντανεύει τα βράδια με πολλά μπαρ, κλαμπ και χώρους διασκέδασης. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν την έντονη νυχτερινή ζωή.


  • Κόλπος του Αγίου Γεωργίου: Άφησε τον εαυτό σου να χαλαρώσει στις αμμουδιές του κόλπου του Αγίου Γεωργίου. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνεις ηλιοθεραπεία, να κολυμπήσεις ή να επιδοθείς σε θαλάσσια σπορ.
  • Dragonara Καζίνο: Δοκίμασε την τύχη σου στο καζίνο Dragonara, που βρίσκεται στην ακτή και στεγάζεται σε ένα ιστορικό παλάτι. Είναι ένα από τα παλαιότερα καζίνο στην Ευρώπη και προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία παιχνιδιού.
  • Love Monument: Θαύμασε από κοντά το Μνημείο της Αγάπης, ένα γλυπτό που βρίσκεται στον κόλπο Spinola. Το γλυπτό συμβολίζει την αγάπη και την ειρήνη, καθιστώντας το ένα δημοφιλές σημείο για ρομαντικούς περιπάτους και φωτογράφιση.


Μντίνα

Η Mdina, γνωστή και ως η «Σιωπηλή Πόλη», είναι μια από τις πιο μαγευτικές και ιστορικές πόλεις της Μάλτας. Φωλιασμένη στην κορυφή ενός λόφου στο κέντρο του νησιού, η Mdina διαθέτει μεσαιωνική αρχιτεκτονική, στενά δρομάκια και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Είναι απόλαυση να περπατάς στα στενά δρομάκια και τα σοκάκια της με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα γοητευτικά σπίτια, όπου κάθε γωνιά αποκαλύπτει ένα κομμάτι της ιστορίας της. Επιπλέον, από τα αρχαία τείχη της πόλης και τους προμαχώνες θα απολαύσεις θέα που θα σου κόψει την ανάσα. 

Η πόλη όπως είναι σήμερα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας αρχαίας περιτειχισμένης πόλης και θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Η παλιά πόλη έχει βρει μια θέση στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 



Τι Να Δεις στην Μντίνα

  • Καθεδρικός Ναός Αγίου Παύλου: Μην παραλείψεις να επισκεφθείς τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, ένα εκπληκτικό μπαρόκ αριστούργημα που βρίσκεται στην καρδιά της Mdina. Ο καθεδρικός ναός είναι αφιερωμένος στον πολιούχο της Μάλτας, Άγιο Παύλο.
  • Πύλη της Μντίνα: Για να μπεις στην “Σιωπηλή Πόλη” θα περάσεις από την εντυπωσιακή Πύλη της Μντίνα, μία από τις κύριες εισόδους της πόλης. Η πύλη είναι μια μεγάλη είσοδος που την κοσμούν μια κινητή και μια πέτρινη γέφυρα.
  • Palazzo Vilhena: Εξερεύνησε το Palazzo Vilhena, γνωστό και ως Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το παλάτι είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με υπέροχη αυλή.


  • Carmelite Priory: Κάνε μια επίσκεψη στο Μοναστήρι των Καρμελιτών, έναν ήσυχο και ιστορικό θρησκευτικό χώρο. Η αυλή του μοναστηριού είναι ένα όμορφο σημείο για γαλήνη και περισυλλογή.
  • Πλατεία Mesquita (Pjazza Mesquita): Απόλαυσε την θέα από την πλατεία Bastion, γνωστή και ως Pjazza Mesquita. Η πλατεία προσφέρει πανοραμική θέα στο νησί, με μακρινή θέα στη Βαλέτα και την Μεσόγειο Θάλασσα.
  • Μπουντρούμια της Μντίνα: Εξερεύνησε τα μπουντρούμια της Μντίνα για να μάθεις την ιστορία της πόλης και να δείς διαδραστικά εκθέματα που ζωντανεύουν το παρελθόν.
  • Παρεκκλήσι της Αγίας Αγάθης: Θαύμασε το πανέμορφο παρεκκλήσι της Αγίας Αγάθης, αφιερωμένο στην πολιούχο της Μάλτας. Το παρεκκλήσι διαθέτει εντυπωσιακή μπαρόκ αρχιτεκτονική και εκπληκτικό τρούλο.


Mellieha

Η Mellieħa (Μελίχα) είναι μια γοητευτική πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Μάλτας, γνωστή για τα γραφικά τοπία, τις αμμώδεις παραλίες και τα ιστορικά μνημεία. Στολισμένη με την επιβλητική σιλουέτα της ενοριακής εκκλησίας Mellieħa, αποτελεί απόδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μάλτας.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά λόγω του ότι πολλοί Μαλτέζοι έχουν εδώ τα εξοχικά τους. Ο κόλπος Mellieħa, με τις φιλόξενες αμμώδεις ακτές του, προσφέρει ένα καταφύγιο σε όσους αναζητούν τον ήλιο.

Η Mellieha έχει τη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία της Μάλτας, την Għadira, η οποία είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς τα νερά παραμένουν ρηχά για μεγάλη απόσταση από την ακτή. Διαθέτει επίσης πολλά υπέροχα παραθαλάσσια ξενοδοχεία, καλά εστιατόρια και πολλά παραδοσιακά καταστήματα με σουβενίρ. 



Τι να Δεις στην Mellieha

  • Κόλπος Mellieħa: Χαλάρωσε στον κόλπο Mellieħa, την μεγαλύτερη αμμώδη παραλία της Μάλτας. Κολύμπησε στα καθαρά νερά, κάνε θαλάσσια σπορ ή απλά απόλαυσε τον ήλιο στις αμμώδεις ακτές.
  • Ενοριακή Εκκλησία Mellieħa: Επισκέψου την ενοριακή εκκλησία Mellieħa μια εξέχουσα μπαρόκ εκκλησία που δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου και είναι γνωστή για το εντυπωσιακό εσωτερικό της.
  • Χωριό Ποπάϋ: Εξερεύνησε το Popeye Village, ένα κινηματογραφικό χωριό που μετατράπηκε σε τουριστικό αξιοθέατο. Το χωριό χτίστηκε αρχικά σαν σκηνικό για τη μουσική ταινία του 1980 “Popeye”. Σήμερα προσφέρει ψυχαγωγία, βόλτες με βάρκα και ευκαιρίες για φωτογράφιση.
  • Air Raid Shelter: Ανακάλυψε το Mellieħa Air Raid Shelter, ένα δίκτυο από καταφύγια και σήραγγες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ξεναγήσεις παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της Μάλτας κατά τη διάρκεια του πολέμου.


  • Λαογραφικό Μουσείο Mellieħa: Επισκέψου το Λαογραφικό Μουσείο Mellieħa, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπίτι της Μάλτας. Το μουσείο παρουσιάζει τοπικές χειροτεχνίες, εργαλεία και αντικείμενα, προσφέροντας μια ματιά στην πολιτιστική κληρονομιά της Mellieħa.
  • Mistra Bay: Εξερεύνησε τον κόλπο του Mistra, μια μικρή αμμουδερή παραλία που είναι ένα ήσυχο σημείο για κολύμπι και χαλάρωση. Ο κόλπος προσφέρει όμορφη θέα στο γύρω τοπίο.
  • Κόκκινος Πύργος (Πύργος Αγίας Αγάθης): Δες από κοντά τον εντυπωσιακό Κόκκινο Πύργο, γνωστό και ως Πύργο της Αγίας Αγάθης. Πρόκειται για μια ιστορική παράκτια οχύρωση που προσφέρει πανοραμική θέα στη βόρεια ακτή της Μάλτας. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άμυνα του νησιού ενάντια στους εισβολείς.


  • Πύργος Għajn Tuffieħa: Κάνε πεζοπορία στον πύργο Għajn Tuffieħa, ένα άλλο παράκτιο παρατηρητήριο που προσφέρει εκπληκτική θέα στον ομώνυμο κόλπο. Ο πύργος είναι μέρος του δικτύου παράκτιας άμυνας της Μάλτας.
  • Παραλία Pwales: Ανακάλυψε την απομονωμένη παραλία Pwales, ένα κρυμμένο στολίδι με κρυστάλλινα νερά. Είναι μια λιγότερο πολυσύχναστη εναλλακτική λύση από τον κόλπο Mellieħa.
  • Πλατεία του χωριού Mellieħa: Εξερεύνησε την πλατεία της Mellieħa, μια όμορφη περιοχή με καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα. Είναι ένα ευχάριστο μέρος για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις ένα γεύμα ή έναν καφέ.


Bugibba & Qawra

Η Bugibba και η Qawra είναι γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις στο βόρειο τμήμα της Μάλτας. Συνδυάζουν συναρπαστικά τις ανέσεις σύγχρονων θερέτρων και μεσογειακής γοητείας. Είναι γνωστές για τη ζωντανή ατμόσφαιρα, τους παραθαλάσσιους περιπάτους και την ποικιλία επιλογών διασκέδασης που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Και οι δύο πόλεις, αν και προσφέρουν βραχώδεις ακτές για χαλάρωση στη θάλασσα, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις αμμώδεις εκτάσεις του κόλπου Ghadira, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα της επιλογής στις προτιμήσεις τους.

Και οι δυο πόλεις προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και διαθέτουν διάφορες επιλογές μεταφοράς, καθιστώντας σχετικά εύκολη την εξερεύνηση των αξιοθέατων σε όλο το νησί της Μάλτας. Οι εκδρομές με λεωφορείο hop-on hop-off είναι ένας βολικός τρόπος για να εξερευνήσεις τα βασικά αξιοθέατα της Μάλτας. Αυτές οι εκδρομές έχουν συνήθως στάσεις στην Bugibba και την Qawra, επιτρέποντάς έτσι να επισκεφθείς τα αξιοθέατα με τον δικό σου ρυθμό.



Τι να Δεις στην Bugibba & Qawra

  • Πλατεία Bugibba: Εξερεύνησε την πλατεία Bugibba, έναν πολυσύχναστο κόμβο με υπαίθρια καφέ, εστιατόρια και καταστήματα. Είναι ένα δημοφιλές σημείο για φαγητό, χάζι και χαλάρωση.
  • Προκυμαία Bugibba: Κάνε μια βόλτα κατά μήκος της προκυμαίας Bugibba, ενός γραφικού παραλιακού δρόμου με θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Χαλάρωσε στα παγκάκια τρώγοντας ένα παγωτό και απόλαυσε το θαλασσινό αεράκι.
  • Qawra Point: Επισκέψου το Qawra Point, μια γραφική περιοχή με βραχώδεις ακτές που προσφέρουν πανοραμική θέα στο νησί του St. Paul’s. Είναι ένα ιδανικό σημείο για έναν χαλαρό περίπατο ή για να απαθανατίσεις μαγευτικές στιγμές το ηλιοβασίλεμα.
  • Salina National Park: Εξερεύνησε το Εθνικό Πάρκο Salina, που βρίσκεται ανάμεσα στην Bugibba και την Qawra. Το πάρκο έχει αλυκές, μονοπάτια πεζοπορίας και αφθονία χλωρίδας και πανίδας, καθιστώντας το έναν ευχάριστο χώρο πρασίνου.


  • Το Εθνικό Ενυδρείο της Μάλτας: Κάνε μια επίσκεψη στο Εθνικό Ενυδρείο της Μάλτας που βρίσκεται στην Qawra. Παρουσιάζει την θαλάσσια ζωή της Μεσογείου, φιλοξενώντας διάφορα είδη ψαριών, καρχαριών και θαλάσσιων χελωνών.
  • Φυσικό καταφύγιο Ghadira: Ανακάλυψε το φυσικό καταφύγιο Ghadira, μια προστατευόμενη περιοχή κοντά στην Qawra. Είναι ένα καταφύγιο για παρατήρηση πουλιών, που φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών και ένα εκπαιδευτικό κέντρο επισκεπτών.
  • Παραλία Bugibba: Ενώ το Bugibba δεν διαθέτει αμμώδη παραλία, προσφέρει πρόσβαση σε βραχώδεις ακτές κατάλληλες για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Σε κοντινή απόσταση, θα βρεις τη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία του κόλπου Ghadira.
  • Παραλία Bugibba Perched: Χαλάρωσε στην παραλία Bugibba Perched, μια τεχνητή πλατφόρμα με σκάλες που οδηγούν στη θάλασσα. Είναι ένα δημοφιλές σημείο για ηλιοθεραπεία και κολύμπι.
  • Υδάτινο πάρκο Bugibba: Αν ταξιδεύεις με τα παιδιά σου θα πρέπει να επισκεφθείτε το υδάτινο πάρκο Bugibba. Το πάρκο διαθέτει νεροτσουλήθρες, πισίνες και διάφορα παιχνίδια που καλύπτουν όλες τις ηλικίες.


Marsaxlokk

Το Marsaxlokk είναι ένα γοητευτικό ψαροχώρι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μάλτας. Γνωστό για το γραφικό λιμάνι, τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες και την πολυσύχναστη ψαραγορά, το Marsaxlokk προσφέρει μια ήρεμη απόδραση με μια σαφώς αυθεντική μαλτέζικη ατμόσφαιρα.

Οι εμβληματικές βάρκες luzzu, στολισμένες με το μυθικό μάτι του Όσιρι για να αποκρούσουν το κακό, πλέουν απαλά στο λιμάνι, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό που αντικατοπτρίζει την πλούσια αλιευτική κληρονομιά του χωριού.

Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τη Μεσόγειο, η προκυμαία μεταμορφώνεται σε ένα γαστρονομικό καταφύγιο, προσφέροντας απολαυστικά πιάτα θαλασσινών στα πολυάριθμα υπαίθρια εστιατόρια.

Ενώ το ίδιο το Marsaxlokk μπορεί να μην είναι συγκοινωνιακός κόμβος, η εγγύτητά του με μεγαλύτερες πόλεις όπως η Birzebbuga και η Marsascala, καθώς και οι συνδέσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επιτρέπουν στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε αξιοθέατα σε όλο το νησί.



Τι να Δεις στο Marsaxlokk

  • Ψαροχώρι Marsaxlokk: Άφησε τον εαυτό σου να περιπληθεί στα στενά δρομάκια του χωριού και ζήσε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Μάλτας. Οι πολύχρωμες ξύλινες ψαρόβαρκες, οι γνωστές “luzzu”, λικνίζονται στο λιμάνι και δημιουργούν μια σκηνή αντάξια καρτ ποστάλ.
  • Ψαραγορά Marsaxlokk: Επισκέψου την ψαραγορά Marsaxlokk, η οποία πραγματοποιείται καθημερινά κατά μήκος της προκυμαίας. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις τους ντόπιους ψαράδες να πωλούν την ψαριά της ημέρας.
  • Πισίνα του Αγίου Πέτρου: Πρόκειται για μια φυσική πισίνα με κρυστάλλινα νερά που βρίσκεται κοντά στο Marsaxlokk. Η περιοχή είναι δημοφιλής για κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και για να απολαύσει κανείς το τοπίο.


  • Ενοριακή Εκκλησία Marsaxlokk: Δες από κοντά την ενοριακή εκκλησία Marsaxlokk που είναι αφιερωμένη στην Παναγία της Πομπηίας. Η εκκλησία είναι γνωστή για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και το όμορφο εσωτερικό της.
  • Εστιατόρια στην προκυμαία: Απόλαυσε ένα γεύμα σε ένα από τα παραθαλάσσια εστιατόρια, όπου μπορείς να βρεις φρέσκα θαλασσινά πιάτα με θέα στο λιμάνι.
  • Παραλιακός δρόμος Marsaxlokk: Κάνε μια χαλαρή βόλτα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, απολαμβάνοντας τη θαλασσινή αύρα και τη χαλαρή ατμόσφαιρα. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την γοητεία του χωριού.
  • Κυριακάτικη Αγορά: Εάν βρεθείς στο χωριό Κυριακή, εξερεύνησε την κυριακάτικη αγορά του Marsaxlokk. Είναι μια μεγάλη υπαίθρια αγορά που διαθέτει όχι μόνο ψάρια αλλά και μια ποικιλία από τοπικά προϊόντα, χειροποίητα είδη και αναμνηστικά.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %