Reviews

Που Να Φας Καλά & Οικονομικά Στο Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι μια πόλη γεμάτη πολυπολιτισμικές επιρροές που προσφέρει ευρεία γκάμα γαστρονομικών επιλογών για κάθε γούστο. Ωστόσο, το να φας σε καλά εστιατόρια στο Λονδίνο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ξοδέψεις και μια περιουσία.

Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις υπέροχα φαγητά χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σου. Μέρη όπου θα εξοικονομήσεις χρήματα δίχως να κάνεις συμβιβασμούς που αφορούν την ποιότητα του φαγητού σου.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για οικονομικό και γευστικό φαγητό στην βρετανική πρωτεύουσα.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”



Που να Φας στο Λονδίνο

Brick Lane

Η Brick Lane είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του Λονδίνου διάσημη για την ινδική κουζίνα της. Βρίσκεται στην περιοχή East End του Λονδίνου και είναι ένας προορισμός που προσελκύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες που αναζητούν γευστικές εμπειρίες.

Στην Brick Lane, θα βρείς πολλά εστιατόρια που σερβίρουν πραγματικά αυθεντικά πιάτα από τον υπέροχο κόσμο της Νότιας Ασίας. Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι ψημένα σε ταντούρ, με σπιτικό ψωμί naan, κοτόπουλο tikka και άλλες ασιάτικες νοστιμιές. Αν είσαι λάτρης του κρέατος μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα σάντουιτς με κεμπάπ που είναι πολύ δημοφιλή στην περιοχή.

Η περιοχή Brick Lane είναι γεμάτη ζωντάνια, με ταιριαστά γκράφιτι, vintage καταστήματα, πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης. Είναι ένας τόπος όπου μπορείς να ανακαλύψεις την πολυπολιτισμική κληρονομιά του Λονδίνου ενώ απολαμβάνεις το φαγητό σου.

Συνεπώς, αν βρεθείς στο Λονδίνο και ψάχνεις για προσιτό και εκπληκτικό φαγητό, η Brick Lane αξίζει να είναι στη λίστα σου.



Δημοφιλείς επιλογές στην περιοχή της Brick Lane:

Beigel Bake

Το Beigel Bake είναι ένα θρυλικό κατάστημα bagel στην Brick Lane του Λονδίνου, στο East End, που ιδρύθηκε το 1974. Είναι διάσημο για τα “salt beef bagels” με μοσχαρίσιο αλλαντικό και μουστάρδα, καθώς και τα “smoked salmon bagels” με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού.

Το κατάστημα είναι ανοιχτό 7 μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο, προσφέροντας νόστιμα bagels ό,τι ώρα τα πεθυμήσεις. Είναι δημοφιλές για την ποιότητα του φαγητού και τη φιλική ατμόσφαιρα, αποτελώντας σημαντικό γαστρονομικό αξιοθέατο του East End του Λονδίνου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Dishoom

Το Dishoom είναι μια δημοφιλής αλυσίδα εστιατορίων στο Λονδίνο που αναπαράγει την ατμόσφαιρα της παλιάς Βομβάης. Το μενού προσφέρει μεγάλη ποικιλία από κλασικά ινδικά πιάτα, καθώς και επιλογές επηρεασμένες από την πολυπολιτισμική κληρονομιά της πόλης.

Οι χώροι είναι διακοσμημένοι με αντίκες και αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της Βομβάης. Συνιστώ να κάνεις κράτηση γιατί είναι αρκετά δημοφιλής προορισμός. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

The Old Truman Brewery

Το The Old Truman Brewery είναι ένας πολυχώρος στην καρδιά του East End του Λονδίνου. Αρχικά ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα σαν ζυθοποιία από την οικογένεια Truman. Σήμερα το κτίριο και ο χώρος έχουν μετατραπεί σε ένα δημιουργικό κέντρο που φιλοξενεί τέχνη, μόδα, μουσική, εστίαση, και εκδηλώσεις.

Εδώ, εκτός από γκαλερί τέχνης, μπουτίκ μόδας, μουσικά φεστιβάλ, αγορές τροφίμων, και ανεξάντλητες εκδηλώσεις για τους λάτρεις της πολιτιστικής διασκέδασης, θα βρεις και πολλά εστιατόρια όπως το Pizza East που προσφέρει παραδοσιακές ιταλικές πίτσες σε φιλικό περιβάλλον και λογικές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Borough Market

Η Borough Market είναι μια από τις πιο διάσημες αγορές τροφίμων στο Λονδίνο και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς γαστρονομικής απόλαυσης στην πόλη. Βρίσκεται κοντά στον ποταμό Τάμεση, στην περιοχή του Southwark και είναι προσβάσιμη με τα πόδια από πολλά αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως η London Bridge και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου.

Οι ρίζες της Borough Market φτάνουν πίσω στον 11ο αιώνα και αποτελεί έναν χώρο όπου παραγωγοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, καλλιεργητές και αρτοποιοί προσφέρουν τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά από όλη τη Βρετανία και τον κόσμο.

Στην Borough Market θα βρείς πολλά είδη τροφίμων, από φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέχρι ζαχαρωτά, τυριά, ψάρια, κρέας, αλλαντικά και πολλά άλλα. Η ποιότητα είναι υψηλή και μπορείς να αγοράσεις τα υλικά για να μαγειρέψεις στο σπίτι.



Δημοφιλείς επιλογές στην Borough Market:

Bread Ahead

Το Bread Ahead είναι ένα δημοφιλές καφέ-αρτοποιείο στο Λονδίνο που αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις των γλυκών και των αρτοποιημάτων. Προσφέρει ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα, γλυκίσματα και παραδοσιακές αγγλικές λιχουδιές.

Μια από τις διασημότερες επιλογές του καταστήματος είναι τα donuts που είναι φρέσκα, αφράτα, και με διάφορες γεμίσεις όπως βανίλια, σοκολάτα ή βατόμουρα.

Το Bread Ahead προσφέρει επίσης σεμινάρια μαγειρικής, δίνοντας έτσι μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Roast

Το Roast ειδικεύεται στην παρασκευή πιάτων βασισμένων στη βρετανική κουζίνα, με έμφαση στον χρήση τοπικών εποχιακών υλικών. Το μενού περιλαμβάνει κλασικές βρετανικές γεύσεις όπως το “roast dinner” με ψητό κρέας, πατάτες, και λαχανικά, καθώς και άλλα πιάτα όπως ψάρια, πατέ και σαλάτες.

Το Roast προωθεί τα βρετανικά τρόφιμα και τα υλικά που χρησιμοποιεί προέρχονται συχνά μέσα από την Borough Market. Το εστιατόριο Roast έχει εξαιρετική φήμη για την ποιότητα του φαγητού του και τον υπέροχο προσανατολισμό του στην παραδοσιακή βρετανική κουζίνα.

Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικές βρετανικές γεύσεις σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Brindisa

Το Brindisa είναι ένα δημοφιλές ισπανικό εστιατόριο στο Λονδίνο που ειδικεύεται στην παρασκευή ισπανικών πιάτων και τυριών, προσφέροντας μια αυθεντική γευστική εμπειρία από την Ιβηρική χερσόνησο.

Το μενού του περιλαμβάνει μια ποικιλία από τάπας, παέγια και “charcuterie” (αλλαντικά) που συνοδεύονται από εξαιρετικά ισπανικά κρασιά. Το Brindisa δίνει έμφαση στα φρέσκα και ποιοτικά υλικά προσφέροντας γευστικές επιλογές για τους λάτρεις της ισπανικής κουζίνας.

Εκτός από την Borough Market υπάρχει σε πολλές ακόμα τοποθεσίες του Λονδίνου και έχει αποκτήσει φήμη για την αυθεντικότητα και την νοστιμιά των πιάτων του. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Kappacasein

Το μικρό ζεστό εστιατόριο Kappacasein στο Λονδίνο είναι διάσημο για τα καταπληκτικά τυριά που προσφέρει. Φημίζεται ιδιαίτερα για το “Raclette”, ένα γευστικό πιάτο που περιλαμβάνει λιωμένο τυρί πάνω από πατάτες, λίγα λαχανικά και αλλαντικά.

Τα περισσότερα από τα εκλεκτά τυριά που σερβίρει προέρχονται από τον παραγωγό Bill Oglethorpe, ο οποίος φτιάχνει τυριά με παραδοσιακές μεθόδους στο Ντέβον της Αγγλίας. Το Kappacasein προσφέρει επίσης σάντουιτς με τυρί, που είναι εξαιρετικά δημοφιλή, καθώς και άλλες γαστρονομικές λιχουδιές που βασίζονται σε αυθεντικά και φρέσκα υλικά.

Αν επισκεφτείς την Borough Market στο Λονδίνο και είσαι λάτρης των τυριών και της εκλεκτής γεύσης, τότε το Kappacasein αξίζει μια επίσκεψη. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.



Monmouth Coffee Company

Το Monmouth Coffee Company στο Λονδίνο είναι ένας από τους πιο διάσημους χώρους για καφέ στην πόλη και έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη για την ποιότητα του καφέ του.

Ξεκίνησε το 1978 και είναι εξειδικευμένο στην προμήθεια και την προετοιμασία εξαιρετικού καφέ που προέρχεται από διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο. Το κατάστημα προσφέρει επίσης φρέσκους χυμούς και γλυκίσματα, καθιστώντας τον τέλειο προορισμό για έναν γρήγορο καφέ ή για να περάσεις λίγη ώρα χαλάρωσης.

Είναι δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καφέ και της γαστρονομίας στο Λονδίνο και προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία καφέ σε ένα όμορφο περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Chinatown

H είσοδος στην Chinatown

Η Chinatown βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου κοντά στο Soho και την Leicester Square και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για φαγητό στο Λονδίνο. Είναι μια ζωντανή και πολυπολιτισμική περιοχή στο κέντρο της πόλης, γνωστή για την κινεζική κουλτούρα, τα εστιατόρια, τις αγορές και τα φεστιβάλ που προσφέρει.

Στην Chinatown του Λονδίνου, θα βρείς εστιατόρια και καφετέριες που προσφέρουν κυρίως κινεζική, αλλά και ιαπωνική, ταϊλανδέζικη, βιετναμέζικη και άλλες ασιατικές γεύσεις. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, τα νουντλς, το πάνγκιαο (dim sum), το σούσι, το σασίμι και πολλά άλλα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η Chinatown του Λονδίνου είναι ένας δημοφιλής προορισμός που συνήθως συγκεντρώνει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και τις βραδινές ώρες. Επομένως, αν πρόκειται να επισκεφθείς ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, είναι καλό να έχεις κάνει κράτηση , διαφορετικά ίσως χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να αδειάσει τραπέζι.

Δημοφιλείς επιλογές στην Chinatown του Λονδίνου:

Four Seasons Chinese Restaurant

Το Four Seasons Chinese Restaurant είναι δημοφιλές για την υψηλή ποιότητα της κουζίνας του, το φιλικό περιβάλλον και το εξυπηρετικό προσωπικό. Βρίσκεται στην καρδιά της Chinatown του Λονδίνου και συνδυάζει την κινεζική κουζίνα με μια σύγχρονη προσέγγιση στην διακόσμηση.

Είναι γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα των πιάτων του, κυρίως για τα κινέζικα dim sum, που είναι μικρά αυθεντικά ασιατικά πιάτα που συνοδεύουν τέλεια την κινέζικη μπύρα, το σακέ ή τα κοκτέιλ που προσφέρει το μπάρ του εστιατορίου.

Είναι προτιμότερο να κάνεις κράτηση προκειμένου να βεβαιωθείς ότι θα υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι, καθώς το εστιατόριο είναι δημοφιλές και συχνά πολυσύχναστο. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Baozi Inn

Το Baozi Inn είναι ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Λονδίνο που εξειδικεύεται στην παρασκευή κινέζικων γευμάτων και ειδικότερα σε διάφορα είδη baozi. Τα baozi είναι αφράτα ατομικά ψωμάκια ψημένα στο ατμό και γεμισμένα με διάφορα υλικά.

Θα βρεις μεγάλη ποικιλία από γεύσεις και συνδυασμούς στα baozi, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών και δημοφιλών γεύσεων όπως το χοιρινό, το κοτόπουλο και το αγγούρι, αλλά και πιο δημιουργικές εκδοχές όπως το πάτσουν (μοσχαρίσιο), το σπανάκι και οι γαρίδες.

Το εστιατόριο διακρίνεται για τη φρεσκάδα των υλικών του και ένας δημοφιλής προορισμός για όσους αναζητούν παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Golden Dragon

Το Golden Dragon είναι ένα διάσημο κινέζικο εστιατόριο από τα παλαιότερα στο Λονδίνο. Είναι γνωστό για την ποιότητα της κινέζικης κουζίνας που προσφέρει και έχει μακρά ιστορία σαν δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της ασιατικής γαστρονομίας.

Το εστιατόριο προσφέρει εκτενές μενού με ποικίλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών κινέζικων πιάτων όπως Dim Sum, Peking Duck (πάπια Peking), και Sichuan Hot Pot. Προσφέρει επίσης πιάτα με θαλασσινά, κρέας και λαχανικά, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γευστικών προτιμήσεων.

Το περιβάλον είναι άνετο και πολυτελές ενώ αντίθετα οι τιμές είναι συνήθως χαμηλές για την ποιότητα των πιάτων του. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για παρέες και οικογένειες που αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία κινέζικης γαστρονομίας στο κέντρο του Λονδίνου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

New Loon Fung

Το New Loon Fung λειτουργεί σαν εστιατόριο και σαν μίνι μάρκετ. Προσφέρει εκλεκτά κινέζικα πιάτα και μενού Dim Sum για φαγητό στο εστιατόριο ή για πακέτο, καθώς και την δυνατότητα αγοράς ασιατικών τροφίμων και προϊόντων για το σπίτι.

Το εστιατόριο είναι γνωστό για την αυθεντική κινέζικη κουζίνα, με έμφαση στην καντονέζικη και σιτσουανέζικη κουζίνα. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα όπως Dim Sum, Peking Duck (πάπια Peking), και πολλά ακόμα κινέζικα εδέσματα.

Το New Loon Fung αποτελεί δημοφιλή προορισμό για αυθεντική ασιατική γαστρονομία και ψώνια στο Λονδίνο και είναι αγαπητό τόσο από την τοπική κοινότητα όσο και από επισκέπτες που αναζητούν γευστικές ασιατικές εμπειρίες. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Flat Iron Square

Η Flat Iron Square είναι μια δημοφιλής περιοχή για φαγητό, ποτό και ψυχαγωγία στο Λονδίνο. Βρίσκεται κοντά στην Borough Market και είναι ένας πολυχώρος που συνδυάζει ανεξάρτητα εστιατόρια, μπαρ, μουσική και διασκέδαση.

Στον χώρο της Flat Iron Square, θα βρείς εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, συμπεριλαμβανομένων ασιατικών, μεξικανικών, ιταλικών, αφρικανικών και πολλών άλλων επιλογών. Υπάρχουν επίσης κοκτέιλ μπαρ, μπυραρίες και ακόμα ένας χώρος για συναυλίες και εκδηλώσεις.

Η Flat Iron Square προσφέρει ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, και είναι κατάλληλη τόσο για γεύματα με φίλους όσο και για οικογενειακές εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών και να αισθανθούν την πολυπολιτισμική πολυπλοκότητα του Λονδίνου μέσα από τη γαστρονομική ποικιλία της περιοχής.

Η Flat Iron Square είναι επίσης γνωστή για τα τακτικά events, συναυλίες, και τις ζωντανές εκδηλώσεις που διοργανώνει, κάνοντας την μια εξαιρετική επιλογή για μια νυχτερινή έξοδο.

Δημοφιλείς επιλογές στην Flat Iron Square:

Bar Douro

Το Bar Douro είναι ένα δημοφιλές εστιατόριο που βρίσκεται στο Λονδίνο και εξειδικεύεται στην πορτογαλική κουζίνα, με επίκεντρο τα πιάτα της περιοχής του Πόρτο.

Προσφέρει γνήσια πορτογαλική εμπειρία φαγητού με πιάτα όπως τα “petiscos” (μικρά διαφορετικά πιάτα), καθώς και πιάτα με θαλασσινά, κρέας και λαχανικά, μαγειρεμένα παραδοσιακά αλλά και με σύγχρονες πινελιές.

Το εστιατόριο διακρίνεται για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί και την αυθεντικότητα των γεύσεων. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός και ζεστός με έντονα πορτογαλικά στοιχεία στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση.

Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία στο Λονδίνο. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Mother Clucker

Το Mother Clucker είναι ένα δημοφιλές και εξαιρετικά αγαπητό εστιατόριο στο Λονδίνο, γνωστό για τα κοτόπουλα, τις κοτομπουκιές, καθώς και τις σαρωτικά γευστικές εμπειρίες που προσφέρει. Τα κοτόπουλα που σερβίρει είναι ζουμερά και τραγανά, με εξαιρετική γεύση και μεγάλη ποικιλία από σάλτσες που τα συνοδεύουν.

Το σήμα κατατεθέν του είναι οι κοτομπουκιές, γνωστές ως “Cluckwiches,” που αποτελούνται από κοτόπουλο σε μαλακό ψωμί με διάφορες γεύσεις και γαρνιτούρες. Το κατάστημα λειτουργεί κυρίως ως street food και θα το συναντήσεις σε διάφορα food markets στο Λονδίνο, καθώς και σε πολλά events και φεστιβάλ.

Η αναγνώριση της ποιότητάς που προσφέρει έχει δημιουργήσει ένα πολύ αφοσιωμένο κοινό από λάτρεις των γευστικών απολαύσεων και φαγητού on-the-go. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Savage Garden

Το Savage Garden είναι ένα σύγχρονο rooftop bar και εστιατόριο στο Λονδίνο που βρίσκεται στον 12ο όροφο ενός κτηρίου στην περιοχή του Σίτι (City of London) και έχει εντυπωσιακή θέα.

Προσφέρει ένα εξαιρετικό μενού ποτών και γευστικών δημιουργιών, συμπεριλαμβανομένων κοκτέιλ, κρασιών και μια ποικιλία πιάτων εμπνευσμένων από τη διεθνή και σύγχρονη κουζίνα.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό και τα ποτά τους σε ένα κομψό και μοντέρνο περιβάλλον, ενώ η εξωτερική βεράντα είναι ιδανική για απολαυστικά cocktails με θέα στο Λονδίνο.

Το Savage Garden είναι δημοφιλές καθώς συχνά διοργανώνει events με DJ εμφανίσεις, προσελκύοντας εκλεκτικό κοινό που αναζητά μια διαφορετική και εμπειρία στο κέντρο της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Where the Pancakes are

Το Where the Pancakes Are είναι ένα δημοφιλές εστιατόριο που εξειδικεύεται στις τάρτες (pancakes) και τις αφράτες κρέπες.

Προσφέρει μεγάλη ποικιλία από pancakes και κρέπες, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών αγγλικών pancakes, αλλά και πιο πολύπλοκων και δημιουργικών παραλλαγών, όπως pancakes με φρούτα, σοκολάτα, αβοκάντο, ή ακόμα και με φρέσκα λαχανικά για όσους αναζητούν υγιεινές επιλογές.

Το εστιατόριο δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και τον χειροποίητο χαρακτήρα των pancakes του. Ο χώρος είναι φιλικός και ιδανικός για πρωινό, brunch ή γεύμα με φίλους ή την οικογένεια. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Pie & Mash Shops

Τα Pie & Mash Shops είναι παραδοσιακά βρετανικά εστιατόρια με μακρά ιστορία στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελούν ένα αυθεντικό κομμάτι της βρετανικής γαστρονομίας και σερβίρουν “pie and mash”.

Το πιάτο περιλαμβάνει πίτα από κρέας ή γαλοπούλα και συνοδεύεται από πουρέ πατάτας και πικάντικη σως. Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και το ακολουθεί μακρά ιστορία.

Αυτά τα μαγαζιά είναι γνωστά για τις προσιτές τους τιμές και την αυθεντική αγγλική γεύση που προσφέρουν. Έχουν ρίζες στην ανατολική πλευρά του Λονδίνου και είναι πολύ δημοφιλή στην περιοχή του East End.

Αυτή η γαστρονομική εμπειρία είναι κομμάτι της βρετανικής κουλτούρας και αξίζει να τη δοκιμάσεις κατά την επίσκεψή σου στην πόλη.

Δημοφιλείς επιλογές για τα Pie & Mash Shops:

G. Kelly

Το G. Kelly είναι άλλο ένα διάσημο για την παραδοσιακή βρετανική συνταγή “Pie and Mash” εστιατόριο. Λειτουργεί από τη δεκαετία του 1930 και εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους λίγους εκπροσώπους αυτής της παραδοσιακής βρετανικής γαστρονομίας στο Λονδίνο.

Είναι γνωστό για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πιάτων του, καθώς και για την ατμόσφαιρα του. Οι τοίχοι του εστιατορίου είναι διακοσμημένοι με παραδοσιακές εικόνες και αφίσες από το παρελθόν, ενώ παραμένει ένας αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντική γευστική εμπειρία και γεύση από το παρελθόν της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

M. Manze

Το M. Manze ιδρύθηκε το 1902 από τον Michele Manze, μετανάστη από την Ιταλία και είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα αυτού του είδους στο Λονδίνο. Είναι διάσημο για την αυθεντική γεύση και την ποιότητα των πιάτων του.

Τόσο οι πίτες όσο και ο πουρές που σερβίρει είναι παραδοσιακά και φτιάχνονται από υψηλής ποιότητας υλικά. Οι παραδοσιακές αφίσες και η διακόσμηση του καταστήματος δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που φέρνει στο μυαλό την Βικτωριανή εποχή και προσθέτουν γοητεία στο μέρος.

Το Pie and Mash είναι ένα από τα πιο αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα του Λονδίνου και το M. Manze παραμένει μια αγαπημένη επιλογή για όσους αναζητούν μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

Goddards at Greenwich

Το Goddards at Greenwich άνοιξε το 1890 και από τότε μέχρι σήμερα έχει διατηρήσει την αυθεντική ατμόσφαιρα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με αντίκες και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που θυμίζουν το παρελθόν.

Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία πιάτων, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών Pie and Mash, καθώς και άλλα βρετανικά πιάτα όπως το “jellied eels” (αλατισμένα ψάρια) και το “liquor” (σάλτσα).

Το εστιατόριο εξακολουθεί να είναι δημοφιλές μεταξύ των ντόπιων και των επισκεπτών που επισκέπτονται το Greenwich για να απολαύσουν μια αυθεντική γευστική εμπειρία και να ανακαλύψουν την παράδοση της βρετανικής κουζίνας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.

The Breakfast Club

Το The Breakfast Club είναι μια αλυσίδα εστιατορίων με βάση το Λονδίνο που εξειδικεύεται στο πρωινό και το brunch. Έχουν αναγνωριστεί για τον χαρακτηριστικό ρετρό-αμερικάνικο στιλ τους, την χαλαρή ατμόσφαιρα και τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρουν σε πιάτα πρωϊνού (breakfast).

Το μενού του The Breakfast Club περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών, από κλασικά αγγλικά πρωινά με bacon και αυγά μέχρι ποικιλίες όπως pancakes, γαλλικά toast, αυγά benedict και πολλά άλλα. Επιπλέον, έχουν πολλές επιλογές σε ροφήματα, συμπεριλαμβανομένων καφέ, smoothies και κοκτέιλ για όσους θέλουν να απολαύσουν στο πρωινό τους αλκοόλ.

Το The Breakfast Club θα το βρεις σε αρκετές τοποθεσίες του Λονδίνου. Η ατμόσφαιρα στα εστιατόρια του είναι ζεστή και φιλική, με ρετρό διακόσμηση και συνήθως λίγη μουσική που βοηθάει στην καλή διάθεση.

Λόγω της δημοτικότητάς του, είναι καλό να έχεις υπόψη ότι συχνά τα εστιατόρια του The Breakfast Club είναι πλήρη, ιδίως τα Σαββατοκύριακα και στις γιορτές. Ωστόσο, αν είσαι φαν του brunch και της ατμόσφαιρας των ρετρό καφέ, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις τα πρωινά τους. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις κριτικές, κλικ εδώ.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %