Ευρώπη

Οι 8 Καλύτερες Περιοχές Να Μείνεις Στο Μόναχο

Περιεχόμενα

Toggle

Το Μόναχο είναι μια ζωντανή μητρόπολη που συνδυάζει άψογα πλούσια ιστορία, πολιτιστικούς θησαυρούς και σύγχρονη κομψότητα. Καθώς ξεκινάς το ταξίδι σου σε αυτό το βαυαρικό στολίδι, μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρεις είναι πού να μείνεις στο Μόναχο.

Η πόλη διαθέτει μια ποικιλία από γειτονιές, καθεμία με τη δική της μοναδική γοητεία και χαρακτήρα, καθιστώντας την επιλογή του πού να μείνεις μια συναρπαστική περιπέτεια από μόνη της.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα περιηγηθούμε στις καλύτερες περιοχές του Μονάχου, βοηθώντας να βρείς το ιδανικό κατάλυμα που να ταιριάζει στις προτιμήσεις σου και να εξασφαλίσεις μια αξέχαστη διαμονή σε αυτή τη μαγευτική πόλη.

Είτε αναζητάς ιστορική ατμόσφαιρα, μοντέρνες γειτονιές ή ήρεμες αποδράσεις, το Μόναχο τα έχει όλα και είμαι εδώ για να σε καθοδηγήσω στο ιδανικό σημείο για την παραμονή σου σε αυτό.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


HotelStarsRating (/10)LocationBook
Hotel Opera★★★★8.6AltstadtClick here
Boutique Hotel
Splendid
★★★8.6Lehel Click here
Hotel München
Palace
★★★★★8.8Au-
Haidhausen
Click here
Courtyard by Marriott
Munich City Center
★★★★8.0Ludwigsvorstadt-
Isarvorstadt
Click here
HOMELY STAY Studio 9Διαμέρισμα9.4SendlingClick here
NH Collection
München Bavaria
★★★★8.4 MaxvorstadtClick here
Artist Residence
Schwabing
Διαμέρισμα9.5Schwabing-WestClick here
Hotel New Orly★★★★8.1Neuhausen-
Nymphenburg
Click here
Booking.com

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”

Συμβουλές για να Επιλέξεις Κατάλυμα

Η επιλογή του σωστού καταλύματος είναι μια κρίσιμη πτυχή του σχεδιασμού ενός αξέχαστου ταξιδιού στο Μόναχο. Η πόλη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από γοητευτικά boutique ξενοδοχεία μέχρι άνετους ξενώνες και μοντέρνα διαμερίσματα.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση:

Καθόρισε τον Προϋπολογισμό σου

Καθόρισε έναν σαφή προϋπολογισμό για την διαμονή σου. Το Μόναχο έχει επιλογές για όλους τους προϋπολογισμούς, οπότε το γεγονός πως γνωρίζεις εξαρχής τους δικούς σου οικονομικούς περιορισμούς θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις επιλογές σου και να τις κάνεις πιο συγκεκριμένες.

Εξέτασε την Τοποθεσία

Το Μόναχο είναι μια πόλη με διαφορετικές γειτονιές, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Σκέψου σε τι θέλεις να δώσεις προτεραιότητα – εγγύτητα σε ιστορικά μνημεία, νυχτερινή ζωή, ψώνια ή ένα ήσυχο καταφύγιο.

Ερεύνησε γειτονιές όπως το Altstadt (Παλιά Πόλη), το Schwabing ή το Glockenbachviertel για να βρείς την ατμόσφαιρα που σου ταιριάζει καλύτερα.



Προσβασιμότητα

Βεβαιώσου πως το κατάλυμα σου βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά αν σκοπεύεις να εξερευνήσεις εκτενώς την πόλη.

Το αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας του Μονάχου διευκολύνει την μετακίνηση, οπότε το να βρίσκεσαι κοντά σε σταθμό μετρό ή τραμ μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Διάβασε Κριτικές

Αφιέρωσε χρόνο για να διαβάσεις κριτικές από άλλους ταξιδιώτες σε πλατφόρμες όπως το TripAdvisor, το Booking.com ή η Airbnb. Οι πραγματικές εμπειρίες μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών, την καθαριότητα και τη συνολική ικανοποίηση των προηγούμενων επισκεπτών.

Παροχές & Υπηρεσίες

Σκέψου ποιες παροχές είναι απαραίτητες για την διαμονή σου. Είτε πρόκειται για δωρεάν Wi-Fi, χώρο στάθμευσης, κλιματισμό ή υπηρεσίες πρωινού, κάνε μια λίστα με τις προτεραιότητές σου και έλεγξε αν το κατάλυμα που έχεις επιλέξει πληροί αυτές τις απαιτήσεις.

Αν πάλι έχεις συγκεκριμένες ανάγκες, όπως επιλογές φιλικές προς τα κατοικίδια ή εγκαταστάσεις φιλικές προς την οικογένεια, φρόντισε να ενημερώσεις τον πάροχο του καταλύματος πριν κάνεις κράτηση.

Αυθεντικές Εμπειρίες

Αν ψάχνεις για μια πιο αυθεντική εμπειρία, ίσως θα πρέπει να μείνεις σε έναν τοπικό ξενώνα ή ένα boutique ξενοδοχείο. Αυτές οι επιλογές συχνά παρέχουν μια πιο εξατομικευμένη πινελιά, επιτρέποντας στον επισκέπτη να βιώσει στην τοπική κουλτούρα.

Κάνε Κράτηση Έγκαιρα

Το Μόναχο είναι ένας δημοφιλής προορισμός, ειδικά κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής ή μεγάλων εκδηλώσεων. Για να εξασφαλίσεις τις καλύτερες τιμές και την διαθεσιμότητα, συνιστάται να κάνεις κράτηση εγκαίρως.

Ευέλικτες Πολιτικές Ακύρωσης

Δεδομένης της αβεβαιότητας των ταξιδιών, ειδικά στον σημερινό κόσμο (θυμήσου τι πάθαμε όλοι επί covid), αναζήτησε καταλύματα με ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης. Αυτό θα εξασφαλίσει την ηρεμία σε περίπτωση που τα σχέδιά σου πρέπει να αλλάξουν.

Οι Καλύτερες Περιοχές για να Μείνεις στο Μόναχο

Altstadt (Παλιά Πόλη)

Το Altstadt, το οποίο σημαίνει “Παλιά Πόλη” στα γερμανικά, είναι η ιστορική καρδιά του Μονάχου. Είναι μια γοητευτική και ζωντανή περιοχή με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Φωλιασμένο μέσα στην αγκαλιά της αρχιτεκτονικής αιώνων και των πλακόστρωτων δρόμων, το Altstadt δελεάζει τους επισκέπτες με τη διαχρονική πολιτιστική γοητεία του.

Μια διαμονή στο Altstadt υπόσχεται όχι μόνο εγγύτητα σε εμβληματικά ορόσημα όπως το Frauenkirche και το Residenz, αλλά και ένα ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν του Μονάχου.

Τι να Δεις στην Altstadt

  • Marienplatz και Glockenspiel: Ξεκίνησε την εξερεύνησή από την πλατεία Marienplatz, την κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κτίρια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής. Μην χάσεις το Glockenspiel στο Νέο Δημαρχείο, ένα μηχανικό μουσικό ρολόι που ζωντανεύει με φιγούρες που απεικονίζουν την ιστορία και τη λαογραφία του Μονάχου.
  • Viktualienmarkt: Βυθίσου στη ζωντανή ατμόσφαιρα της Viktualienmarkt, της διάσημης αγοράς τροφίμων του Μονάχου. Δοκίμασε τοπικές λιχουδιές, φρέσκα προϊόντα αλλά και διεθνείς λιχουδιές.
  • Frauenkirche (Καθεδρικός Ναός της Παναγίας μας): Θαύμασε τους εμβληματικούς δίδυμους πύργους της Frauenkirche, που αποτελεί σύμβολο του Μονάχου. Εξερεύνησε το εσωτερικό και ανέβα στον πύργο για πανοραμική θέα της πόλης.
  • Residenz: Βυθίσου στην χλιδή του Munich Residenz, του πρώην βασιλικού παλατιού. Περιπλανήσου στα πολυτελή δωμάτια, εξερεύνησε τις εκτεταμένες συλλογές έργων τέχνης και κάνε μια βόλτα στους πανέμορφους κήπους του παλατιού.


  • Εκκλησία του Αγίου Πέτρου (Peterskirche): Κάνε μια επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την παλαιότερη ενοριακή εκκλησία του Μονάχου. Ανέβα στον πύργο για εκπληκτική θέα της πόλης και των Άλπεων.
  • Hofbräuhaus: Ζήσε από κοντά την ζωντανή ατμόσφαιρα του Hofbräuhaus, της παγκοσμίου φήμης μπυραρίας του Μονάχου. Απόλαυσε παραδοσιακή βαυαρική κουζίνα και πιες μια μπύρα σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε ιστορία.
  • Εθνικό Θέατρο Μονάχου: Θαύμασε το Εθνικό Θέατρο, ένα αριστούργημα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο από τον Karl von Fischer. Η πρόσοψή του κοσμείται με αγάλματα Ελλήνων θεών, δημιουργώντας μια μεγαλοπρεπή και επιβλητική παρουσία.
  • Asamkirche (Εκκλησία Asam): Ανακάλυψε το μπαρόκ μεγαλείο της Asamkirche, μιας μικρής αλλά περίτεχνης εκκλησίας γνωστής για την πλούσια διακόσμηση και τις περίπλοκες λεπτομέρειες.


Lehel

To Lehel βρίσκεται ανάμεσα στον ποταμό Isar και την ιστορική Altstadt (Παλιά Πόλη). Αποπνέει μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα με τους δεντρόφυτους δρόμους, την κομψή αρχιτεκτονική και την εγγύτητα σε πολιτιστικά ορόσημα.

Περπατώντας στους δρόμους του, οι επισκέπτες συναντούν καλά διατηρημένα Altbau (παλιά κτίρια) μαζί με σύγχρονες κατασκευές, που συμβάλλουν στην οπτική γοητεία της περιοχής.



Η κεντρική του θέση εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση στους πολιτιστικούς θησαυρούς του Μονάχου, όπως ο κοντινός Αγγλικός Κήπος, το Residenz και η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας.

Η γειτονιά φιλοξενεί επίσης γοητευτικά καφέ, εκλεκτά εστιατόρια και ακριβές μπουτίκ, καθιστώντας την περιζήτητη περιοχή για όσους εκτιμούν έναν εκλεπτυσμένο αστικό τρόπο ζωής.

Τι να Δεις στο Lehel

  • St. Anna Damenstiftskirche: Αυτή η εκκλησία είναι ένα εξέχον ορόσημο στο Lehel, γνωστό για τη νεομπαρόκ αρχιτεκτονική του. Το εσωτερικό της εκκλησίας διαθέτει όμορφες τοιχογραφίες και περίτεχνες διακοσμήσεις.
  • Haus der Kunst: Στην άκρη του Lehel, το “House of Art” είναι ένας διάσημος εκθεσιακός χώρος που παρουσιάζει σύγχρονη τέχνη. Έχει μια συναρπαστική ιστορία, έχοντας χτιστεί κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής ως μνημειώδης δομή για την ναζιστική προπαγάνδα.
  • Englischer Garten (Αγγλικός κήπος): Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του αγγλικού κήπου βρίσκεται στη γειτονική περιοχή Schwabing, το Lehel έχει κι αυτό το μερίδιό του στην ομορφιά του κήπου. Μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Isar, ο οποίος διασχίζει το Lehel, προσφέρει γραφική θέα στον Αγγλικό Κήπο.


  • Αγορά Lehel (Lehel Wochenmarkt): Ζήσε την τοπική γοητεία εξερευνώντας την αγορά Lehel. Πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα και προσφέρει φρέσκα προϊόντα, λουλούδια και τοπικές σπεσιαλιτέ.
  • Maximilianstraße: Ενώ μέρος αυτής της κομψής λεωφόρου εμπίπτει στο Altstadt, το ανατολικό άκρο της Maximilianstraße εκτείνεται στο Lehel. Ο δρόμος είναι γεμάτος με πολυτελή καταστήματα, μπουτίκ και καφετέριες, καθιστώντας τον μια ευχάριστη περιοχή για μια χαλαρή βόλτα.
  • Ludwig-Maximilians-Universität (LMU): Το κεντρικό κτίριο του LMU Munich, ενός από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Γερμανίας, βρίσκεται κοντά στο Lehel. Η αρχιτεκτονική και η ιστορική σημασία του πανεπιστημίου το καθιστούν σημαντικό μιας επίσκεψης.


Au-Haidhausen

Το Au-Haidhausen βρίσκεται στα ανατολικά του κέντρου της πόλης και συνδυάζει άψογα την ιστορική γοητεία με τη σύγχρονη ατμόσφαιρα. Χαρακτηρίζεται από δεντρόφυτους δρόμους, ιστορικά κτίρια και μια σειρά από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ανέσεις.

Η περιοχή χωρίζεται σε δύο μέρη: το Au, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στον ποταμό Isar, και το Haidhausen, την περιοχή ανατολικότερα. Κάθε τμήμα συμβάλλει στον μοναδικό χαρακτήρα της περιοχής.



Ιστορικά, το Au-Haidhausen έχει ρίζες που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα και τα απομεινάρια του παρελθόντος του μπορούν να φανούν στην αρχιτεκτονική παλαιών κτιρίων και εκκλησιών. Η κεντρική του τοποθεσία καθιστά το Au-Haidhausen έναν ελκυστικό προορισμό, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στα κύρια αξιοθέατα του Μονάχου.

Τι να Δεις στο Au-Haidhausen

  • Rosenheimer Platz: Αυτή η πολυσύχναστη πλατεία χρησιμεύει ως κεντρικός κόμβος στο Au-Haidhausen. Εξερεύνησε τη ζωντανή ατμόσφαιρα, δείπνησε στα τοπικά εστιατόρια ή απλά απόλαυσε τη γύρω περιοχή.
  • Εκκλησία του Αγίου Μαξιμιλιανού (Maximiliankirche): Επισκέψου την εκκλησία του Αγίου Μαξιμιλιανού, μια εντυπωσιακή νεογοτθική εκκλησία με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Οι πύργοι της εκκλησίας κυριαρχούν στον ορίζοντα και προσθέτουν στη γοητεία της περιοχής.
  • Müllersches Volksbad: Θαύμασε την αρ νουβό αρχιτεκτονική του Müllersches Volksbad, ενός ιστορικού δημόσιου λουτρού. Ακόμα κι αν δεν κάνεις μια βουτιά, το ίδιο το κτίριο είναι μια οπτική απόλαυση.


  • Weißenburger Platz: Η Weißenburger Platz είναι μια γραφική πλατεία που περιβάλλεται από καφέ και καταστήματα. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσεις τους ανθρώπους και να απολαύσεις ένα χαλαρό απόγευμα.
  • Deutsches Museum: Ενώ η κύρια είσοδος του Deutsches Museum βρίσκεται στο Museum Island, μέρος αυτού του διάσημου μουσείου επιστήμης και τεχνολογίας βρίσκεται στο Au-Haidhausen. Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και την καινοτομία.


Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt

Το Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt, που βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης του Μονάχου, είναι μια δυναμική και ποικιλόμορφη περιοχή που χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα ιστορικής γοητείας και σύγχρονης αστικότητας.

Διάσπαρτο με εμβληματικά ορόσημα το Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt προσκαλεί στην εξερεύνηση με έναν εκλεκτικό συνδυασμό πολιτιστικών χώρων, μοντέρνων καταστημάτων και τους γεμάτους ζωντάνια δρόμους του.

Καθώς ο ποταμός Isar κυλά με χάρη στις νότιες άκρες της, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις γραφικές όχθες του ποταμού που προσθέτουν μια πινελιά ηρεμίας στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή.

Τι να Δεις στο Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt

  • Sendlinger Tor: Εξερεύνησε το Sendlinger Tor, μια μεσαιωνική πύλη της πόλης που αποτελεί σύμβολο της πλούσιας ιστορίας της περιοχής. Η πύλη δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, αλλά και μια είσοδος προς τους γεμάτους ζωντάνια δρόμους του Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt.
  • Theresienwiese: Επισκέψου το Theresienwiese, τους εκτεταμένους χώρους του φεστιβάλ όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το εμβληματικό Oktoberfest του Μονάχου. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης διάφορες εκδηλώσεις και πανηγύρια όλο το χρόνο.
  • Deutsches Θέατρο: Παρακολούθησε μια παράσταση στο Deutsches Theater, έναν ιστορικό χώρο που αποτελεί πολιτιστικό ίδρυμα στο Μόναχο για πάνω από έναν αιώνα. Το θέατρο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα θεατρικών έργων, μιούζικαλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων.


  • Εκκλησία του Αγίου Παύλου (Paulskirche): Επισκέψου την εκκλησία του Αγίου Παύλου, μια εντυπωσιακή νεογοτθική εκκλησία με περίπλοκη αρχιτεκτονική. Η εκκλησία προσθέτει μια πινελιά ιστορικής και αρχιτεκτονικής μεγαλοπρέπειας στην περιοχή.
  • Viktualienmarkt Süd: Εξερεύνησε τη Viktualienmarkt Süd, μια ζωντανή και πολυσύχναστη αγορά που προσφέρει φρέσκα προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βυθιστείς στην γαστρονομία του Μονάχου.
  • Πολιτιστικό Κέντρο Gasteig: Εξερεύνησε το Gasteig, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Isar. Φιλοξενεί συναυλίες, θέατρα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσθέτοντας μια δυναμική πολιτιστική διάσταση στην περιοχή.


Sendling

Το Sendling, μια γοητευτική περιοχή στο νότιο τμήμα του Μονάχου, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον ευχάριστο συνδυασμό οικιστικής ηρεμίας και αστικής ζωντάνιας.

Γνωστό για τα γραφικά δρομάκια του με παραδοσιακά βαυαρικά σπίτια, το Sendling αποπνέει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Η περιοχή προσφέρει ένα μείγμα από τοπικές αγορές, ζεστά καφέ και χώρους πράσινου, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια γνήσια γεύση της αυθεντικής γοητείας του Μονάχου.

Με τη βολική του τοποθεσία και τις ποικίλες ανέσεις, το Sendling αποτελεί απόδειξη της αρμονικής ισορροπίας μεταξύ ιστορικού χαρακτήρα και σύγχρονης βιωσιμότητας της πόλης.

Τι να Δεις στο Sendling

  • Πάρκο Flaucher: Απόλαυσε την φυσική ομορφιά του πάρκου Flaucher, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Isar. Αυτή η καταπράσινη όαση προσφέρει μια ήρεμη απόδραση με μονοπάτια πεζοπορίας, σημεία για πικνίκ και μια παραλία δίπλα στο ποτάμι.
  • Πάρκο Sendlinger: Εξερεύνησε το Sendlinger Park, έναν χώρο πράσινου με παιδικές χαρές, ιδανικό για μια χαλαρή βόλτα ή ένα χαλαρωτικό απόγευμα με την οικογένεια ή τους φίλους σου.
  • Εκκλησία Sendlinger (Εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας): Επισκέψου την εκκλησία Sendlinger, επίσημα γνωστή σαν εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας. Αυτή η ιστορική εκκλησία έχει ρίζες που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και διαθέτει όμορφη γοτθική αρχιτεκτονική.


  • Westpark: Ανακάλυψε το Westpark, ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο με μεγάλες εκτάσεις πράσινου, λίμνες και λουλούδια. Το Westpark προσφέρει ένα ήσυχο περιβάλλον για υπαίθριες δραστηριότητες και ο κήπος με τις τριανταφυλλιές είναι ιδιαίτερα όμορφος κατά την διάρκεια της ανθοφορίας.
  • Sendlinger Tor: Ενώ το Sendlinger Tor είναι ευρύτερα γνωστό σαν η ιστορική πύλη της πόλης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και μια ατμοσφαιρική γειτονιά με τοπικά καταστήματα, καφετέριες και πολιτιστικά κέντρα.
  • Τοπικές αγορές: Εξερεύνησε τις τοπικές αγορές στο Sendling, όπου μπορείς να νιώσεις την τοπική ατμόσφαιρα και να ανακαλύψεις φρέσκα προϊόντα, βιοτεχνικά προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ.
  • Thalkirchner Brücke: Διέσχισε τη γέφυρα Thalkirchner Brücke, που εκτείνεται στον ποταμό Isar και απόλαυσε πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Η γέφυρα συνδέει το Sendling με άλλες γειτονιές και προσφέρει ένα γραφικό περιβάλλον.


Maxvorstadt

Το Maxvorstadt, που βρίσκεται βόρεια του κέντρου της πόλης του Μονάχου, είναι ένας πολιτιστικός και πνευματικός κόμβος γνωστός για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και την ιστορική αρχιτεκτονική.

Αυτή η γεμάτη ζωντάνια περιοχή φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian (LMU), το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) και πολλά μουσεία, κερδίζοντας το παρατσούκλι “Εγκέφαλος του Μονάχου”.

Το μεγαλείο της Königsplatz, μιας εβληματικής πλατείας που περιβάλλεται από νεοκλασικά κτίρια και μουσεία, προσθέτει στο αρχιτεκτονικό μεγαλείο του Maxvorstadt.

Με τους γεμάτους ζωντάνια και φοιτητές δρόμους και ένα πλούτο από πολιτιστικά αξιοθέατα, το Maxvorstadt μοιάζει με μια μαγική διασταύρωση της διάνοιας, της δημιουργικότητας και της ιστορίας του Μονάχου.

Τι να Δεις στο Maxvorstadt

  • Königsplatz: Θαύμασε την Königsplatz, μια μεγάλη πλατεία που περιβάλλεται από νεοκλασικά κτίρια. Αυτό το αρχιτεκτονικό σύνολο περιλαμβάνει την Γλυπτοθήκη, την Κρατική Συλλογή Αρχαιοτήτων και την πύλη των Προπυλαίων, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό για πολιτιστική εξερεύνηση.
  • Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM): Επισκέψου την κεντρική πανεπιστημιούπολη του TUM, γνωστή για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τις καινοτόμες ερευνητικές εγκαταστάσεις. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του κτιρίου Μαθηματικών και Πληροφορικής είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός.
  • Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek der Moderne: Βυθίσου στην τέχνη που περιλαμβ΄άνει το συγκρότημα Pinakotheken, το οποίο στεγάζει τρία μεγάλα μουσεία τέχνης. Η Alte Pinakothek παρουσιάζει ευρωπαϊκά αριστουργήματα, η Neue Pinakothek επικεντρώνεται στην τέχνη του 19ου αιώνα και η Pinakothek der Moderne φιλοξενεί σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη.
  • Lenbachhaus: Επισκέψου το Lenbachhaus, ένα μουσείο τέχνης γνωστό για τη συλλογή έργων του κινήματος Blue Rider και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών. Το μουσείο στεγάζεται σε μια βίλα που κάποτε ανήκε στον καλλιτέχνη Franz von Lenbach.


  • Αββαείο του Αγίου Βονιφάτιου (St. Bonifaz): Ανακάλυψε το Αβαείο του Αγίου Βονιφάτιου, ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Η εκκλησία, με την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της, είναι ένα εξέχον ορόσημο στην περιοχή.
  • Μουσείο Brandhorst: Ζήσε την σύγχρονη τέχνη στο Μουσείο Brandhorst, γνωστό για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του και μια συλλογή που περιλαμβάνει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών όπως ο Cy Twombly και ο Andy Warhol.
  • Siegestor (Πύλη της Νίκης): Θαύμασε το Siegestor, μια θριαμβευτική αψίδα που θυμίζει την Αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Ρώμη. Η πύλη χρησιμεύει ως συμβολικό μνημείο και εξέχον ορόσημο στο Maxvorstadt.
  • Turkentor (Turkenkaserne): Εξερεύνησε το Turkentor, ένα ιστορικό κτίριο που κάποτε χρησίμευε σαν στρατώνας και τώρα φιλοξενεί το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Μονάχου για την Ιστορία του Εθνικοσοσιαλισμού.


Schwabing-West

Το Schwabing-West, που βρίσκεται στα βόρεια του κέντρου της πόλης του Μονάχου, είναι μια αριστοκρατική και κοσμοπολίτικη περιοχή γνωστή για την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και τον πολιτιστικό πλούτο της.

Την χαρακτηρίζουν δενδρόφυτοι δρόμοι, κομψή αρχιτεκτονική και ένα μίγμα ιστορικών και σύγχρονων κτιρίων. Η περιοχή τέμνεται από την Leopoldstraße, μια πολυσύχναστη λεωφόρο γεμάτη με καφετέριες, καταστήματα και πολιτιστικά ορόσημα.

Η εκλεπτυσμένη γοητεία της περιοχής ενισχύεται με μια σειρά από γκουρμέ εστιατόρια, κομψές μπουτίκ και πολυτελείς χώρους ψυχαγωγίας, που την καθιστούν έναν περιζήτητο προορισμό για όσους αναζητούν ένα μίγμα πολιτιστικής φινέτσας και αστικής γοητείας.

Τι να Δεις στο Schwabing-West

  • Leopoldstraße: Κάνε μια βόλτα στη Leopoldstraße, την κεντρική λεωφόρο του Schwabing, γνωστή για τις πολυτελείς μπουτίκ, τα καφέ και την έντονη ζωή στο δρόμο. Κάνε τα ψώνια σου καθώς θα παρατηρείς την κίνηση και τους ανθρώπους.
  • Eisbachwelle: Δες από κοντά το διάσημο Eisbachwelle, ένα τεχνητό όρθιο κύμα μέσα στον Αγγλικό Κήπο. Αυτό το σημείο προσελκύει σέρφερ από όλο τον κόσμο και προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα μέσα στην καρδιά της πόλης.
  • Münchner Freiheit: Επισκέψου την Münchner Freiheit, μια ζωντανή πλατεία που περιβάλλεται από καφέ, καταστήματα και πολιτιστικούς χώρους. Είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης και ένας κόμβος ψυχαγωγίας στο Schwabing.


  • Hohenzollernstraße: Ανακάλυψε την Hohenzollernstraße, έναν γοητευτικό δρόμο γνωστό για τις μπουτίκ, τις γκαλερί τέχνης και τα καφέ του. Προσφέρει μια πιο χαλαρή και τοπική εμπειρία αγορών.
  • Εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου: Επισκέψου την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου, μια εντυπωσιακή νεορωμανική εκκλησία γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της. Η εκκλησία προσθέτει μια πινελιά ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας στο Schwabing-West.


Neuhausen-Nymphenburg

Το Neuhausen-Nymphenburg, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης του Μονάχου, είναι μια περιοχή που φιλοξενεί το εντυπωσιακό παλάτι Nymphenburg, γι’ αυτό και αποπνέει μια βασιλική γοητεία. Το συγκρότημα του παλατιού, με την μπαρόκ και ροκοκό αρχιτεκτονική του, χρησιμεύει ως κομβικό σημείο για πολιτιστική εξερεύνηση και χαλαρούς περιπάτους στο γύρω πάρκο.

Περπατώντας στους δεντρόφυτους δρόμους της περιοχής θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις ένα μίγμα από παραδοσιακά βαυαρικά σπίτια αλλά και σύγχρονες κατοικίες. Το Neuhausen-Nymphenburg προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας, αλλά και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.



Αυτή η γειτονιά δεν είναι μόνο ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ιστορίας, αλλά και μια ακμάζουσα κατοικημένη περιοχή με τοπικές αγορές, μπουτίκ, καταστήματα και γραφικά καφέ. Η εγγύτητα της περιοχής με το Olympiapark προσθέτει στην ελκυστικότητά της, παρέχοντας χώρους πράσινου και ευκαιρίες αναψυχής τόσο για τους κατοίκους όσο και για όσους εξερευνούν αυτή τη γοητευτική γωνιά του Μονάχου.

Τι να Δεις στο Neuhausen-Nymphenburg

  • Παλάτι Nymphenburg (Schloss Nymphenburg): Εξερεύνησε το παλάτι Nymphenburg, ένα μπαρόκ αριστούργημα και πρώην θερινή κατοικία των Βαυαρών μοναρχών. Δες τα πολυτελή δωμάτια, περπάτησε στους μεγάλους κήπους και θαύμασε τα διάφορα περίπτερα, όπως το Amalienburg και το Badenburg.
  • Βοτανικός Κήπος Μονάχου-Nymphenburg: Ανακάλυψε τον Βοτανικό Κήπο δίπλα από το παλάτι Nymphenburg. Αυτή η πράσινη όαση διαθέτει διάφορες συλλογές φυτών, θεματικούς κήπους και θερμοκήπια και προσφέρει μια γαλήνια απόδραση μέσα στην πόλη.
  • Εργοστάσιο πορσελάνης Nymphenburg: Κάνε μια επίσκεψη στο εργοστάσιο πορσελάνης Nymphenburg, όπου φτιάχνεται εξαιρετική χειροποίητη πορσελάνη από τον 18ο αιώνα. Το εργοστάσιο προσφέρει ξεναγήσεις, επιτρέποντας στους επισκέπτες να δουν από κοντά την διαδικασία της λεπτεπίλεπτης αυτής τέχνης.
  • Museum Mensch und Natur (Μουσείο Ανθρώπου και Φύσης): Εξερεύνησε το Μουσείο Mensch und Natur, που στεγάζεται στο συγκρότημα του παλατιού Nymphenburg. Αυτό το μουσείο φυσικής ιστορίας παρουσιάζει εκθέματα σχετικά με την εξέλιξη, την παλαιοντολογία και τη βιοποικιλότητα.


  • Schlosspark Nymphenburg: Κάνε μια χαλαρή βόλτα στο Schlosspark Nymphenburg, τους κήπους του παλατιού που το περιβάλλουν. Απόλαυσε τα γραφικά τοπία, τις λίμνες, τα συντριβάνια και τα γοητευτικά μονοπάτια.
  • Hubertusbrunnen: Ανακάλυψε το Hubertusbrunnen, ένα σιντριβάνι που βρίσκεται στο πάρκο του παλατιού Nymphenburg. Ο σχεδιασμός και το περιβάλλον του σιντριβανιού προσθέτουν στην ομορφιά των χώρων του παλατιού.
  • Schloss Blutenburg: Βγες λίγο πιο πέρα από το Neuhausen-Nymphenburg για να επισκεφθείς το Schloss Blutenburg, ένα μεσαιωνικό κάστρο με όμορφη αυλή και κήπους. Το κάστρο φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.
  • Ολυμπιακό πάρκο: Απόλαυσε το κοντινό Olympiapark, έναν τεράστιο χώρο αναψυχής με χώρους πράσινου, μια λίμνη και εμβληματικές κατασκευές από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.


Ποια Είναι η Καλύτερη Περιοχή του Μονάχου αν Έρχεσαι Πρώτη Φορά

Αν ταξιδεύεις πρώτη φορά στο Μόναχο, η περιοχή Altstadt (Παλιά Πόλη) είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης. Φιλοξενεί εμβληματικά αξιοθέατα όπως η Marienplatz, η Frauenkirche και η Viktualienmarkt, η διάσημη αγορά τροφίμων.

Το γεγονός πως αυτή η περιοχή προσφέρει ένα μείγμα ιστορικής γοητείας, γραφικής αρχιτεκτονικής και εύκολης πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την καθιστά εξαιρετική επιλογή για να εξερευνήσεις τις πολιτιστικές και γαστρονομικές απολαύσεις της πόλης. Επιπλέον, η κεντρική της τοποθεσία επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα άλλα αξιοθέατα του Μόναχου.

Ποια Είναι η Καλύτερη Περιοχή για τα Ζευγάρια

H γειτονιά Schwabing έχει την ιδανική ρομαντική ατμόσφαιρα αν ταξιδέψεις στο Μόναχο με το ταίρι σου. Γνωστή για τους δεντρόφυτους δρόμους, τα όμορφα καφέ και τις μοντέρνες μπουτίκ, το Schwabing προσφέρεται για χαλαρούς περιπάτους και γευστικές εμπειρίες για δυο.

Ο Αγγλικός Κήπος, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στον κόσμο, βρίσκεται κοντά προσφέροντας άλλο ένα γραφικό σκηνικό για ρομαντικά πικνίκ ή χαλαρές βόλτες με ποδήλατο στα μονοπάτια του. Με μια ποικιλία από πολιτιστικά αξιοθέατα, χώρους πράσινου και πολυσύχναστων καφέ, το Schwabing προσφέρει την ιδανική ατμόσφαιρα χαλάρωσης για ένα ζευγάρι.

Ποια Είναι η Καλύτερη Περιοχή για Οικογένειες

H περιοχή Ludwigsvorstadt είναι μια φανταστική επιλογή για οικογένειες. Είναι μια γειτονιά γεμάτη ζωντάνια που προσφέρει ένα τέλειο μείγμα αξιοθέατων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Μεγάλοι και μικροί μπορούν να εξερευνήσουν τους πολυσύχναστους δρόμους με τα μαγαζιά, τις καφετέριες και τα εστιατόρια που ικανοποιούν διαφορετικά γούστα. Επιπλέον, το κοντινό ποτάμι Isar προσφέρει ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, πικνίκ, ποδηλασία, ακόμη και σέρφινγκ, εξασφαλίζοντας αξέχαστες στιγμ΄ές για όλη την οικογένεια.

Ποια Είναι η Ασφαλέστερη Περιοχή του Μονάχου

Το Μόναχο είναι γενικά μια ασφαλής πόλη για τους τουρίστες, αλλά αν η ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, τότε περιοχές όπως το Maxvorstadt και το Schwabing είναι από τις ασφαλέστερες.

Αυτές οι γειτονιές έχουν χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και είναι δημοφιλείς τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Επιπλέον, προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας βολικό για τους τουρίστες να εξερευνούν την πόλη και παράλληλα να αισθάνονται ασφαλείς.

Που να #ΜΗΝ Μείνεις στο Μόναχο

Παρόλο που το Μόναχο είναι γενικά μια ασφαλής πόλη, υπάρχουν κάποιες περιοχές που οι τουρίστες οφείλουν να είναι προσεκτικοί όταν επιλέγουν καταλύματα. Τμήματα της περιοχής Hauptbahnhof (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός) και η περιοχή του Stachus (Karlsplatz) συγκεντρώνουν πολλά μπαρ, κλαμπ και διάφορες εθνικότητες γι’ αυτό και είναι, ειδικά την νύχτα, γεμάτα κόσμο και θόρυβο.

Και παρόλο που αυτές οι περιοχές είναι βολικές για τις μετακινήσεις, πολλοί προτιμούν να επιλέξουν κατάλυμα που να βρίσκεται σε πιο ήσυχες γειτονιές. Επίσης, περιοχές όπως το Hasenbergl και το Neuperlach έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και λιγότερες ανέσεις, οπότε ας μην αποτελέσουν προτεραιότητα στις επιλογές σου.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %