Ταξίδια

Πως να Βρεις τις Καλύτερες Τιμές για την Διαμονή σου

Σχεδιάζεις το επόμενο ταξίδι σου και αναρωτιέσαι πως θα βρεις τις καλύτερες τιμές για την διαμονή σου; Ονειρεύεσαι τις ανέσεις, την φιλοξενία και τον χώρο που θα σε υποδεχτεί; Καταλαβαίνω πως μια τέτοιου είδους αναζήτηση μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη και αγχωτική.

Γιατί αυτό που όλοι επιδιώκουμε, είναι να βρούμε την ιδανική ισορροπία μεταξύ ποιότητας και τιμής. Να εξασφαλίσουμε πως η επιλογή που θα κάνουμε θα μας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χωρίς να εκτεθούμε σε οικονομικούς κινδύνους. Με λίγα λόγια αποζητάμε έναν τρόπο να μην βρεθούμε “εκτός προϋπολογισμού”.

Μην ανησυχείς, ακόμη και οι ειδικοί ξεκίνησαν από κάπου. Είμαι εδώ για να σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κλείσεις το ιδανικό κατάλυμα χωρίς να ξοδέψεις περισσότερα από ό,τι χρειάζεται. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι για να κρατήσεις τις απαραίτητες σημειώσεις και ξεκινάμε.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

1. Προγραμμάτισε Έγκαιρα το Ταξίδι σου

Διάλεξε τον Προορισμό σου με Προσοχή

Η επιλογή του προορισμού σου, είναι σημαντικό να γίνει με προσοχή αλλά και συναίσθημα. Πρέπει να είναι ένας προορισμός που θα ανανεώσει τη ψυχή σου και θα σε κάνει να νιώθεις ζωντανός.

Λάβε υπόψη τον προϋπολογισμό σου και το κόστος του ταξιδιού. Είναι σημαντικό να επιλέξεις έναν προορισμό που να ταιριάζει στο πορτοφόλι σου, ώστε να μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς άγχος και περιορισμούς. Κοίταξε για προσφορές και εκπτώσεις που μπορεί να έχουν διαθέσιμες οι διάφοροι προορισμοί, ώστε να επιλέξεις τον πιο οικονομικό για εσένα.

Τέλος, σκέψου τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που θα ήθελες να εξερευνήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Επίλεξε έναν προορισμό που να προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων που να σε ενδιαφέρουν, ώστε να μην βαρεθείς ποτέ και να έχεις μια αξέχαστη εμπειρία.

Κάνε Έγκαιρα την Κράτηση

Οι δημοφιλείς προορισμοί γεμίζουν γρήγορα, ειδικά στις περιόδους αιχμής. Μια από τις καλύτερες πρακτικές για να εξασφαλίσεις τις καλύτερες τιμές είναι να κάνεις κράτηση εγκαίρως. Με αυτόν τον τρόπο προλαβαίνεις τις αυξήσεις στις τιμές, καθώς τις περισσότερες φορές οι τιμές αυξάνονται όσο πλησιάζει η ημερομηνία του ταξιδιού

Ψάξε για Ειδικές Προσφορές και Εκπτώσεις

Μην χάνεις την ευκαιρία να επωφεληθείς από τις ειδικές προσφορές των ξενοδοχείων, καθώς μπορείς να βρεις εκπληκτικές εκπτώσεις που θα κάνουν το ταξίδι σου ακόμα πιο αξέχαστο. Σε ιστοσελίδες κρατήσεων αναζήτησε πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν ειδικές προσφορές όπως εκπτώσεις για παιδιά, δωρεάν γεύματα ή εκπτώσεις για διαμονή πολλών ημερών.

Μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι τις επίσημες ιστοσελίδες των ξενοδοχείων, καθώς συχνά δημοσιεύουν ειδικές προσφορές και πακέτα που δεν είναι διαθέσιμα αλλού. Παράλληλα μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα με τα ξενοδοχεία για να ρωτήσεις για τυχόν ειδικές προσφορές και κάποια έκπτωση που δεν έχουν δημοσιευθεί στις ιστοσελίδες κρατήσεων.

2. Χρησιμοποίησε Εφαρμογές και Ιστοσελίδες

Αξιολόγησε τις Επιλογές σου Κάνοντας Σύγκριση Τιμών

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές ξενοδοχείων από διάφορες πηγές. Χρησιμοποίησε αυτές τις εφαρμογές για να βρεις την καλύτερη δυνατή τιμή για τη διαμονή σου. Κάθε νέα πληροφορία που θα ανακαλύπτεις θα σου δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι κυριότερες εφαρμογές για να ξεκινήσεις είναι:

Έτσι θα νιώσεις χαρά και ικανοποίηση καθώς θα βρίσκεις την καλύτερη τιμή για τη διαμονή σου. Παράλληλα το γεγονός πως έκανες μια σοφή επιλογή που θα σε βοηθήσει να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς έξτρα οικονομικές επιβαρύνσεις θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενο.

Επωφελήσου από Προσφορές των Εφαρμογών

Πολλές εφαρμογές προσφέρουν αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις για την κράτηση ξενοδοχείων μέσω της πλατφόρμας τους. Επωφελήσου από αυτές τις προσφορές για να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα.

Αυτές οι ειδικές προσφορές και τα κουπόνια θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για άλλες αγορές ή για διασκέδαση κατά τη διάρκεια των διακοπών σου.

Αποφασίζοντας να επωφεληθείς από τις προσφορές των εφαρμογών, αισθάνεσαι σαν να περπατάς σε έναν δρόμο ευχάριστων εκπλήξεων και ανακαλύψεων που θα κάνουν τις διακοπές σου ακόμα πιο μαγικές και αξέχαστες.

Διάβασε Κριτικές και Αξιολογήσεις

Πριν κάνεις κράτηση, διάβασε κριτικές και αξιολογήσεις από άλλους ταξιδιώτες. Αυτό μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα του τι να περιμένεις από ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο και θα σε βοηθήσει να κάνεις μια ενημερωμένη επιλογή.

Κάθε γνώμη που διαβάζεις σε κάνει να νιώθεις σαν να μοιράζεσαι μια συζήτηση με φίλους που έχουν το ίδιο πάθος και ενδιαφέρον με εσένα. Κάθε κριτική είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και των εντυπώσεων, μια ευκαιρία να αποκτήσεις μια εικόνα για το τι περιμένεις και να ανακαλύψεις νέες εμπειρίες και προορισμούς που ίσως δεν είχες σκεφτεί πριν.

3. Εξερεύνησε Εναλλακτικές Επιλογές Διαμονής

Ψάξε για Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα ή Σπίτια

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ενοικίαση ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού μπορεί να αποδειχθεί φθηνότερη επιλογή από τη διαμονή σε ξενοδοχείο, ειδικά αν ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα ή με την οικογένεια.

Η διαμονή σε μια γειτονιά προσφέρει την ευκαιρία να ενσωματωθείς στον τρόπο ζωής των ντόπιων και να αισθανθείς πιο κοντά στην τοπική κουλτούρα και την παράδοση. Αυτό σε βοηθά να κατανοήσεις καλύτερα τον πολιτισμό και την ιστορία τους, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει μια εμπειρία πλούσια σε εντάσεις και αληθινές στιγμές κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Εξέτασε το Ενδεχόμενο μιας Λιγότερο Άνετης Διαμονής

Το camping ή η διαμονή σε οικονομικά ξύλινα καλύβια (bungalows) μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και οικονομική επιλογή αν ο προορισμός σου αφορά ένα ταξίδι στην φύση.

Είναι οικονομικές επιλογές, καθώς συνήθως έχουν χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μπορείς να απολαύσεις την ελευθερία και την αυτονομία που προσφέρουν, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνεις τις δραστηριότητες στην φύση όπως η πεζοπορία ή το κολύμπι και θα αποτοξινωθείς από την καθημερινή ζωή.

Ψάξε για Προγράμματα Επιβράβευσης ή Ειδικά Πακέτα

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης με επιστροφές χρημάτων ή δωρεάν διανυκτερεύσεις μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων.

Τα προγράμματα επιβράβευσης είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία από πλευράς των ξενοδοχείων για να ενθαρρύνουν την επιστροφή των πελατών τους και να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα σε νέους πελάτες ώστε να επιλέξουν να μείνουν σε αυτά.

Οι ειδικές προσφορές πάλι μπορεί να περιλαμβάνουν εκπτώσεις στις τιμές διαμονής, επιπλέον υπηρεσίες όπως πρωινό ή σπα, ή ακόμα και δωρεάν αναβαθμίσεις στα δωμάτια.

Επικοινώνησε Απευθείας με το Κατάλυμα

Άλλη μια αποτελεσματική προσέγγιση είναι να επικοινωνήσεις απευθείας με το κατάλυμα που σε ενδιαφέρει. Αυτή η προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα να έχεις πιο άμεση επαφή με το προσωπικό του καταλύματος και να πάρεις πληροφορίες που δεν είναι πάντα διαθέσιμες σε ιστοσελίδες κρατήσεων.

Κατά την επικοινωνία απευθείας με το κατάλυμα, θα έχεις την ευκαιρία να πληροφορηθείς για την διαθεσιμότητα των δωματίων στις ημερομηνίες που επιθυμείς και να μάθεις ό,τι αφορά τις τιμές και τις προσφορές που μπορεί να ισχύουν. Επίσης, μπορείς να ρωτήσεις για ειδικές προσφορές ή πακέτα που μπορεί να προσφέρονται μόνο μέσω τηλεφώνου ή email.

Tip: Θα σου πω μάλιστα κάτι που έχω και η ίδια χρησιμοποιήσει με επιτυχία. Αφού βρεις την τιμή του καταλύματος που σε ενδιαφέρει και σε ικανοποιήσουν οι κριτικές και οι αξιολογήσεις που διαβάσεις, πάρε τηλέφωνο απευθείας το κατάλυμα.
Πες με ειλικρίνεια για την τιμή που βρήκες μέσω της εφαρμογής και ρώτησε ευγενικά αν υπάρχει περιθώριο για κάτι καλύτερο. Θα με θυμηθείς. Όποτε το έκανα δεν βγήκα χαμένη.

Ψάξε για Εναλλακτικές Γειτονιές

Τα καταλύματα στο κέντρο της κάθε περιοχής έχουν μια τιμή. Αναζήτησε συνοικίες λίγο μακρύτερα από την πεπατημένη διαδρομή όπου θα βρεις καλύτερες τιμές. Δώσε προτεραιότητα σε περιοχές που είναι καλά συνδεδεμένες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μια πιο προσιτή και αυθεντική εμπειρία ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνεις εύκολη πρόσβαση προς όλα τα σημαντικά αξιοθέατα.

Συνοψίζοντας:

Ελπίζω να σε βοήθησα. Θα χαρώ να αφήσεις ένα σχόλιο στο μέλλον, εφόσον φυσικά τα χρησιμοποιήσεις, για την αποδοτικότητα όσων σου πρότεινα.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %