Ελλάδα

Ανακάλυψε Την Ορεινή Ναυπακτία: Αξιοθέατα, Διαμονή

Ο δρόμος που οδηγεί στην Άνω Χώρα, αλλά και σε άλλα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, είναι γεμάτος στροφές όμως  όσο ανεβαίνεις  μαγεύεσαι.

Απέραντα τοπία, καταπράσινες εκτάσεις από δάση με βελανιδιές, έλατα, πλατάνια, καστανιές  και τρεχούμενα νερά κάνουν την διαδρομή μαγική.

Τα Κράβαρα, όπως ονομαζόταν η Ορεινή Ναυπακτία επί Τουρκοκρατίας, είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο μέρος που θα αγαπήσεις τόσο πολύ που θα θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά, πανέμορφο φυσικό τοπίο και δεν είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, οπότε μπορείς να πας ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται να προγραμματίσεις πολλά εκ των προτέρων.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Απόδραση στην Ορεινή Ναυπακτία

Πως θα Πας στην Ορεινή Ναυπακτία

Μέσω Αθηνών – Κορίνθου

Η Ορεινή Ναυπακτία απέχει από την Αθήνα περίπου 270 χιλιόμετρα. Μέσω της Εθνικής Οδού Κορίνθου θα κατευθυνθείς στην Πάτρα. Από εκεί μπορείς να διασχίσεις την γέφυρα Ρίου – Αντιρίου ή να πάρεις το καραβάκι που θα σε περάσει απέναντι. Στην συνέχεια υπάρχουν πινακίδες στον δρόμο που θα σε κατευθύνουν προς την Ναύπακτο.

Η διαδρομή από την πόλη της Ναυπάκτου στα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας είναι περίπου 50 χιλιόμετρα και ο δρόμος είναι καλός και ασφαλτοστρωμένος. Όμως είναι ανηφορικός και με πολλές στροφές οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά τον χειμώνα που μπορεί να υπάρχει πάγος ή χιόνι στο οδόστρωμα.

Συμβουλή: φρόντισε να γεμίσεις το τεπόζιτο του αυτοκινήτου με καύσιμα προτού αρχίσεις την ανάβαση, καθώς στα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας δεν θα βρεις βενζινάδικο. Επιπλέον, αν είναι χειμώνας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μέσω Γαλαξιδίου

Εναλλακτικά και αν έχεις τον χρόνο να απολαύσεις την εκδρομή σου, μπορείς να πας στην Ορεινή Ναυπακτία περνώντας από το Γαλαξίδι και να κάνεις μια ενδιάμεση στάση στους Δελφούς. Έτσι θα έχεις την δυνατότητα να δεις και άλλα ενδιαφέροντα μέρη κατά την διαδρομή.

Τι να Κάνεις στην Ορεινή Ναυπακτία – Αξιοθέατα

Εξερεύνησε τα Χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας

Στην Ορεινή Ναυπακτία υπάρχουν περισσότερα από 40 χωριά τα οποία δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους. Εξαιτίας όμως των πολλών στροφών η μετακίνηση από το ένα στο άλλο είναι αρκετά χρονοβόρα.

Κρυμμένα ανάμεσα σε βουνά, ποτάμια και λίμνες και με ένα καταπράσινο τοπίο από βελανιδιές, έλατα, πλατάνια και καστανιές να τα σκεπάζει, συνθέτουν έναν μοναδικό φυσικό πίνακα ζωγραφικής.

Άνω Χώρα

Η Άνω Χώρα είναι το πιο γνωστό κεφαλοχώρι και ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς στην Ορεινή Ναυπακτία. Είναι ένα μέρος γεμάτο χρώματα, ιστορία και παράδοση που προσελκύει τους επισκέπτες και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Στην μικρή πλατεία του χωριού υπάρχει η Αγία Παρασκευή. Είναι ένας πολύ όμορφος ναός που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό και η κατασκευή του έγινε το 1918. Η μαύρη πελεκητή πέτρα που χρησιμοποιήθηκε, ο σταυροειδής ρυθμός και τα δύο καμπαναριά σίγουρα προσθέτουν μια μοναδική γοητεία και επιβλητικότητα στον ναό.

Δίπλα από την πλατεία θα δεις και το παλιό λεωφορείο “Καρνάβαλος” που μέχρι το 1983 πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ Άνω Χώρας και Κάτω Χώρας με την πόλη της Ναυπάκτου.

Εξερεύνησε τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού με τα παλιά πέτρινα σπίτια έχοντας τον ήχο από τα ρυάκια να σε ακολουθεί και απόλαυσε ένα παραδοσιακό τσίπουρο με μεζέ σε ένα από τα γραφικά καφενεία. Οι στιγμές της γαλήνης και της απέραντης ομορφιάς του τοπίου είναι μοναδική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Καταρράκτης Τσούρνα στην Ορεινή Ναυπακτία

Κάτω Χώρα

Μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την Άνω Χώρα βρίσκεται η Κάτω Χώρα ή Κάτω Λομποτινά όπως ονομαζόταν παλιά. Αν σου αρέσει να ανακαλύπτεις μικρά χωριά με παραδοσιακή ατμόσφαιρα, τότε μια στάση σε καφενείο της Κάτω Χώρας είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Θα απολαύσεις έναν καφέ και θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τοπικά γλυκά και να γνωριστείς με τους ντόπιους. Κάνοντας έναν περίπατο θα μπορέσεις να χαρείς την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών σπιτιών και να αφεθείς στην γοητεία του μικρού αυτού χωριού.

Εύηνος ποταμός

Αμπελακιώτισσα

Η Αμπελακιώτισσα απέχει 14 χιλιόμετρα από την Άνω Χώρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων. Προσφέρει μια ευχάριστη απόδραση από την βουή της πόλης επιτρέποντας παράλληλα στον επισκέπτη να απολαύσει την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης.

Στο χωριό ξεχωρίζει το μοναστήρι της Παναγίας Αμπελακιώτισσας το οποίο χτίστηκε το 1456. Στην μονή φυλάσσονται σημαντικά ιερά κειμήλια όπως η εικόνα της Παναγίας, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, ένας σπάνιος χρυσοκέντητος επιτάφιος του 1735 και η ιερή λάρνακα του Αγίου Πολυκάρπου.

Αν είσαι λάτρης της φύσης φρόντισε να κάνεις την διαδρομή από την Αμπελακιώτισσα προς την Ευηνολίμνη. Η διαδρομή μέσα από το πυκνό δάσος με τα έλατα θα σου προσφέρει, εκτός από υπέροχες εικόνες, ασύγκριτη ηρεμία και γαλήνη.

Ελατού

Η Ελατού δεν είναι τόσο γνωστή όσο άλλα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, την τελευταία δεκαετία όμως έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η ησυχία και η ομορφιά της περιοχής την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αυτούς που αναζητούν την ηρεμία και την γαλήνη.

Επιπλέον, η Ελατού έχει αναδειχθεί σαν προορισμός για ορεινούς λάτρεις και πεζοπόρους. Διαθέτει πληθώρα δασικών μονοπατιών που οδηγούν σε μοναδικές τοποθεσίες και εκπληκτική φύση. Οι εξορμήσεις σε αυτά τα μονοπάτια προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις την ομορφιά της περιοχής και να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία της ελληνικής φύσης.

Εκδηλώσεις στην Ορεινή Ναυπακτία

Με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι κάτοικοι της Ορεινής Ναυπακτίας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές αναβιώνουν παραδοσιακές συνήθειες. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνονται οι νέοι να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την παράδοση του τόπου τους. Οι εκδηλώσεις κατά χρονική σειρά είναι οι. εξής:

Γιορτή Τσιγαρίθρας

΄Στην Άνω Χώρα το 2ο δεκαήμερο Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η γιορτή της τσιγαρίθρας. Οι τσιγαρίθρες ή τσιγαρίδες, παρασκευάζονταν από το λίπος του χοίρου, το οποίο παλιά έλιωναν μαζί με το κρέας σε καζάνια.

Στην συνέχεια αφαιρούσαν το ρευστό λίπος αφήνοντας τα κομμάτια κρέατος που απέξω ήταν ξεροψημένα ενώ μέσα παρέμεναν τρυφερά και νόστιμα.

Η γιορτή διοργανώνεται από τους καταστηματάρχες του χωριού με την συμμετοχή των κατοίκων αλλά και πλήθος επισκεπτών οι οποίοι απολαμβάνουν τον νόστιμο μεζέ μαζί με μουσική και άφθονο κρασί.

Γιορτή Τσαγιού

Η γιορτή του τσαγιού πραγματοποιείται το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στο χωριό Περίστα. Γύρω στις 06:00 το πρωί, για την αποφυγή της ζέστης, ξεκινά από την πλατεία του χωριού η ανάβαση στο Ξηροβούνι για το μάζεμα του τσαγιού.

Μετά τις 10:00 οι ντόπιοι υποδέχονται στην πλατεία τους επισκέπτες με τσάι και διάφορα νόστιμα εδέσματα, ενώ στην συνέχεια ξεκινά το γλέντι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

Γιορτή Άη Γιάννη Ριγανά

Η γιορτή του Άϊ Γιάννη Ριγανά γίνεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουνίου στην θέση Άι Γιάννης. Εκεί, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο από έλατα, οι κάτοικοι μαζί με πολλούς επισκέπτες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τον Άγιο.

Σύμφωνα με την παράδοση, την ημέρα της γιορτής του Αγίου οι πιστοί συγκεντρώνονταν πριν ανατείλει ο ήλιος, για να μαζέψουν ρίγανη. Πίστευαν πως η ρίγανη που συλλέγονταν την συγκεκριμένη μέρα είχε ιδιαίτερη δύναμη και θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι πιστοί χρησιμοποιούσαν τη ρίγανη στην μαγειρική, αλλά και σε διάφορες τελετουργικές πρακτικές και προσευχές για την υγεία, την ευτυχία και την προστασία της οικογένειας.

Πυληνίων Ποιμενικός Βίος

Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου στο δρυόδασος Ρουπακίων αναβιώνεται η παραδοσιακή ζωή των κτηνοτρόφων και η πορεία τους από τα χειμαδιά στα ξεκαλοκαίρια μαζί με τα ζώα τους και όλα τους τα υπάρχοντα. Με φλογέρες και κλαρίνα δημιουργούν κονάκια και παρασκευάζουν με παραδοσιακό τρόπο βούτυρο και τυρί.

Η πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων να αναπαραστήσουν σκηνές από την παραδοσιακή ποιμενική ζωή δείχνει τον σεβασμό και την αγάπη τους για την κληρονομιά τους και τον πολιτισμό της περιοχής τους.

Γιορτή Παραδοσιακών Προιόντων

Το 1ο Σάββατο του Αυγούστου στην Λεύκα (Παλούκοβα) διοργανώνεται η γιορτή παραδοσιακών φαγητών και γλυκών. Στην πλατεία του χωριού στήνεται ένας τεράστιος μπουφές γεμάτος με ξεχωριστές γεύσεις που οι κάτοικοι φτιάχνουν με μεράκι και ενθουσιασμό θέλοντας να διατηρήσουν την παράδοση και να την μοιραστούν με τους επισκέπτες.

Είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση που συμβάλλει στην διατήρηση και την προβολή της παραδοσιακής γαστρονομίας της ευρύτερης περιοχής.

Γιορτή Μελιού & Καρυδιού

Το 1ο δεκαήμερο Αυγούστου στα Κρυονέρια ο τοπικός σύλλογος διοργανώνει στην πλατεία του χωριού την γιορτή μελιού και καρυδιού. Οι ετοιμασίες γίνονται στην πλατεία του χωριού και ο μεγάλος μπουφές που στήνεται περιλαμβάνει γλυκίσματα με μέλι.

Καρυδόπιτες, λουκουμάδες, παραδοσιακό γλυκό κουταλιού καρυδάκι και ΄γιαούρτι με μέλι προσφέρονται στον κόσμο που συμμετέχει. Το γλέντι που ξεκινά με χορό, τραγούδι και μπόλικο τσίπουρο κρατά μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

“Ξεφλουδίσια” Καλαμποκιού

Στα μέσα Αυγούστου στο γήπεδο του χωριού Τερψιθέα αναβιώνεται το ξεφλούδισμα των καλαμποκιών γνωστό σαν “Ξεφλουδίσια”.

Τα παλιά χρόνια, προτού οι μηχανές αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα χέρια, το ξεφλούδισμα των καλαμποκιών ήταν μια σημαντική διαδικασία στην οποία οι κάτοικοι βοηθούσαν ο ένας τον άλλον ώστε να τα έχουν έτοιμα για τον χειμώνα ή για να τα πουλήσουν.

Αυτή η διαδικασία αναβιώνεται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό σύλλογο της Τερψιθέας και παράλληλα γιορτάζεται με χορούς και τραγούδια.

Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου

Το 2ο ή 3ο Σάββατο κάθε Οκτώβρη διοργανώνεται στην Άνω Χώρα η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου. Η εκδήλωση εστιάζει στον παραδοσιακό τρόπο συγκομιδής και ψησίματος των κάστανων, καθώς και στην απόσταξη και παρασκευή του τσίπουρου.

Σε όλους τους επισκε΄πτες προσφέρονται δωρεάν κάστανα και εκλεκτό τσίπουρο, ενώ παράλληλα υπάρχουν παραδοσιακές πίτες, λουκουμάδες και τηγανίτες για να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι.

Το χωριό τυλίγεται στις λαχταριστές μυρωδιές ενώ το γλέντι συνεχίζεται με παραδοσιακούς χορούς και κλαρίνα.

Δραστηριότητες στην Ορεινή Ναυπακτία

Η ορεινή περιοχή της Ναυπακτίας προσφέρει πλούσιες δραστηριότητες για να απολαύσεις την φύση και να εξερευνήσεις το περιβάλλον. Ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι:

Πεζοπορία

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας. Οι διαδρομές περνούν μέσα από δάση με έλατα, καστανιές και πλατάνια, ενώ ρυάκια και ποτάμια δημιουργούν έναν μοναδικό φυσικό καταφύγιο πλούσιο σε ομορφιά και βιοποικιλότητα.

Ανάλογα με το που θα μείνεις οι ντόπιοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σε ενημερώσουν για τις κοντινές πεζοπορικές διαδρομές και τον βαθμό δυσκολίας τους.

Ράφτινγκ στον Εύηνο

Το ράφτινγκ στον ποταμό Εύηνο είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που σου επιτρέπει να απολαύσεις την ομορφιά της φύσης και της υπαίθρου. Παράλληλα προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να γίνεις ένα με το ποτάμι και να ζήσεις μια συγκλονιστική περιπέτεια στο νερό.

Κατά τη διάρκεια του ράφτινγκ, ομάδες λίγων ατόμων κατεβαίνουν τον ποταμό μέσα σε φουσκωτά σκάφη με την συνοδεία έμπειρου οδηγού ο οποίος δείχνει τις βασικές τεχνικές και καθοδηγεί σε όλη τη διάρκεια της κατάβασης.

Καγιάκ στον Εύηνο

Ο Εύηνος προσφέρει ιδανικές συνθήκες για αθλητικές δραστηριότητες όπως το κανό-καγιάκ. Διοργανώνονται εκδρομές οι οποίες προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια ασφαλή και οργανωμένη εμπειρία στο νερό.

Έμπειροι οδηγοί καθοδηγούν τους συμμετέχοντες και τους διδάσκουν τις απαραίτητες τεχνικές για την κατάβαση του ποταμού με ασφάλεια. Το Χάνι Μπανιά, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία κέντρα κανό-καγιάκ στην Ελλάδα.

Διαδρομές με 4χ4

Το να εξερευνήσεις τις χωμάτινες διαδρομές μέσα στο δάσος της Ορεινής Ναυπακτίας με ένα 4×4 είναι μια μοναδική εμπειρία που θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις μοναδικά τοπία και την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής.

Οι χωμάτινες διαδρομές που υπάρχουν στην περιοχή είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα και προσφέρουν μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της περιπέτειας και της οδήγησης off-road.

Που να Μείνεις στην Ορεινή Ναυπακτία

Στην Ορεινή Ναυπακτία θα βρεις πετρόχτιστα ξενοδοχεία, ρομαντικά σαλέ μέσα στο δάσος και παραδοσιακούς ξενώνες που θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες διαμονής σου. Ορισμένες προτάσεις είναι:

• Το Πανδοχείο της Ρήνας στην Άνω Χώρα προσφέρει φωτεινά και άνετα δωμάτια, πλούσιο πρωϊνό με τοπικά προϊόντα και ζεστή φιλοξενία. Δίπλα στον ξενώνα υπάρχει παραδοσιακή ταβέρνα της ίδιας ιδιοκτησίας όπου θα απολαύσεις τοπικές γεύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις τις πιο πρόσφατες τιμές, ρίξε μια ματιά εδώ.

• Το Alonaki Guesthouse βρίσκεται στον Πλάτανο και οι παροχές που προσφέρει, όπως ο κήπος, η βεράντα, το εστιατόριο και το μπαρ, εξασφαλίζουν μια ευχάριστη εμπειρία διαμονής. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του καταλύματος. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις τις πιο πρόσφατες τιμές, ρίξε μια ματιά εδώ.

• Το πέτρινο Omalia Village βρίσκεται στο γραφικό και ορεινό χωριό Κρυονέρια. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του προσφέρει μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία διαμονής. Προσφέρει εξωτερική πισίνα και εστιατόριο για όσους θέλουν να απολαύσουν νόστιμα τοπικά φαγητά χωρίς να απομακρυνθούν από το κατάλυμα. Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις τις πιο πρόσφατες τιμές, ρίξε μια ματιά εδώ.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %