Top

Φαρμακείο Ταξιδίου – Τι Πρέπει να Έχεις Μαζί σου

0
(0)

Όταν πρόκειται να ταξιδέψεις, ένα κιτ φαρμακείο είναι απαραίτητο συμπλήρωμα όσων θα ετοιμάσεις για να πάρεις μαζί στο ταξίδι σου. Αν όμως δεν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να περιέχει αυτό το ταξιδιωτικό φαρμακείο, συνέχισε να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα.

Ακόμα και αν η χώρα του προορισμού σου έχει εξαιρετική υγειονομική περίθαλψη, ένα κιτ πρώτων βοηθειών ταξιδιού θα σε απαλλάξει από άγχος και την διαδικασία να ψάχνεις κάποιο φάρμακο σε μια ξένη χώρα.

Αν λοιπόν έχεις διαβάσει ήδη πως να οργανώσεις σωστά την βαλίτσα σου, τότε το επόμενο βήμα είναι να μάθεις τι πρέπει να περιλαμβάνει το ταξιδιωτικό φαρμακείο που επιβάλλεται να έχεις μαζί σου για παν ενδεχόμενο.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Τι Πρέπει να Περιλαμβάνει ένα Ταξιδιωτικό Φαρμακείο

Είναι αλήθεια, και ας μην θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε, πως τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε οποιοδήποτε ταξίδι. Έτσι όσο πιο προετοιμασμένους μας βρει η αναποδιά τόσο το καλύτερο.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να επιλέξεις ένα κατάλληλο σε μέγεθος και βολικό νεσεσέρ ώστε να χωράει όλα όσα πρέπει να πάρεις μαζί. Φτιάξε το δικό σου ταξιδιωτικό φαρμακείο με βάση τις προσωπικές σου ανάγκες χωρίς να παραλείψεις φυσικά τα βασικά.

Οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσεις κάτι από όσα περιλαμβάνει είναι μηδαμινές αλλά σίγουρα η σκέψη πως θα μπορείς να αντιμετωπίσεις μικρές αναποδιές θα σου εξασφαλίσει ψυχική ηρεμία.

Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κάνε κλικ εδώ και κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Η Λίστα με τα Απαραίτητα Ενός Ταξιδιωτικού Φαρμακείου

•Παυσίπονα

Ένα κουτί με παυσίπονα – αντιπυρετικά χάπια όπως το Depon, το Panadol ή το Ponstan είναι το πρώτο που πρέπει να μπει στο ταξιδιωτικό σου φαρμακείο. Έτσι θα αντιμετωπίσεις με επιτυχία από έναν απλό πονοκέφαλο μέχρι πυρετό.

•Γάζες – Hansaplast

Αποστειρωμένες γάζες και hansaplast σε διάφορα μεγέθη είναι απαραίτητα για την περίπτωση μικροτραυματισμών.

•Βαμβάκι

Όπως και στο φαρμακείο του σπιτιού έτσι και στο ταξιδιωτικό μας κιτ πρώτων βοηθειών το βαμβάκι θα το χρειαστούμε για πολλούς λόγους, οπότε μην το παραλείψεις.

•Γ΄άντια μιας Χρήσης

Αν θέλουμε να φροντίσουμε μια μικρή ή μεγαλύτερη πληγή τα γάντια μιας χρήσης θα μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για να μην γεμίσουν τα χέρια μας με αίμα και λερώσουμε στην συνέχεια τα ρούχα μας.

•Ψαλιδάκι

Ένα μικρό ψαλιδάκι θα σου φανεί χρήσιμο για να κόψεις μια γάζα ή έναν επίδεσμο στο μέγεθος που βολεύει. Θυμήσου όμως να το έχεις μέσα στην βαλίτσα και ποτέ στην τσάντα ώμου ή επάνω σου σε κάποια τσέπη γιατί τότε θα στο κατασχέσουν στον έλεγχο του αεροδρομίου.

•Χάπια για Διάρροια

Σε μια ξένη χώρα είναι συνηθισμένο να δοκιμάζουμε ντόπιο street food κατά την διάρκεια της μέρας καθώς το περπάτημα μας εξαντλεί και χρειαζόμαστε κάτι για να μας κρατήσει μέχρι την ώρα του γεύματος. Για την περίπτωση λοιπόν που κάτι μπορεί να πάει στραβά, καλό θα είναι να έχουμε μαζί χάπια για την διάρροια όπως είναι το Imodium ή το Tasectan.

•Θερμόμετρο

Αν αισθανθείς αδιαθεσία το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις είναι αν έχεις πυρετό. Αν είναι υψηλός τότε θα πρέπει να πάρεις ένα αντιπυρετικό που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Ανάλογα φυσικά και με τα υπόλοιπα συμπτώματα ίσως χρειαστεί περαιτέρω ιατρική βοήθεια. Πάντως ένα θερμόμετρο είναι απαραίτητο να υπάρχει μέσα στο ταξιδιωτικό σου φαρμακείο.

•Αντιισταμινικά

Τα αντιϊσταμινικά χάπια όπως το Xozal ή το Clarytine είναι απαραίτητα ειδικά για τις περιπτώσεις που σε βασανίζουν διάφορες αλλεργίες. Βοηθούν επίσης πολύ και στο ενοχλητικό αίσθημα φαγούρας που μπορεί να παρουσιαστεί.

•Αντισηπτικό

Τα διάφορα σπρέυ ή τα αντισηπτικά μαντηλάκια έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Μπορείς μάλιστα να έχεις και στην τσάντα σου ένα δεύτερο πακέτο μαντηλάκια ή ένα δεύτερο μπουκαλάκι αντισηπτικού, ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτό ανά πάσα στιγμή.

•Ελαστικός Επίδεσμος

Όταν περπατάμε πολλή ώρα ένα στραβοπάτημα ή ένα τράβηγμα σε κάποιον μυ μπορεί να δημιουργήσει ενοχλητικό πόνο που θα δυσχεράνει τις κινήσεις μας. Ένας ελαστικός επίδεσμος θα ανακουφίσει το άλγος και θα σε βοηθήσει να κινηθείς καλύτερα.

•Κολλύριο

Το κολλύριο, είτε φοράς φακούς επαφής είτε όχι, είναι απαραίτητο για να αποφύγεις ήπια προβλήματα επιπεφυκίτιδας ή οποιαδήποτε άλλη απλή ενόχληση στα μάτια.

•Αλοιφή για Εγκαύματα & Τσιμπήματα

Εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί ένα μικρό έγκαυμα ή να μας τσιμπήσει κάποιο έντομο, οπότε μια αλοιφή όπως το Fenistil θα πρέπει να υπάρχει στο κιτ των πρώτων βοηθειών μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα του φαρμακείου.

•Χάπια για την Ναυτία

Τα χάπια για την ναυτία ή τα αντιεμετικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εφόσον ταξιδεύουμε με πλοίο αλλά δεν αποκλείεται η χρήση τους και σε άλλες περιπτώσεις. Αν δηλαδή ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που ζαλίζονται ακόμα και στο αυτοκίνητο τότε τα συγκεκριμένα χάπια θα σε βοηθήσουν να μην υποφέρεις.

•Αποσυμφορητικά

Ένα αποσυμφορητικό σπρέϋ είναι χρήσιμο στην περίπτωση που ένα μπούκωμα ή ένα μικρό κρυολόγημα σου δημιουργήσει εκείνη την δυσάρεστη αίσθηση της δυσφορίας στην αναπνοή.

•Αντιόξινα

Τα αντιόξινα (Malox ή Simeco) θα βοηθήσουν στην περίπτωση που κάποιο φαγητό “πέσει βαρύ” στο στομάχι σου και θα σε ανακουφίσουν.

Η συγκεκριμένη λίστα περιέχει σε γενικές γραμμές τα απαραίτητα που πρέπει να περιλαμβάνει ένα ταξιδιωτικό φαρμακείο. Φυσικά αν εσύ παίρνεις για προσωπικούς λόγους κάποιο ιδιαίτερο φάρμακο θα το συμπεριλάβεις στα υπόλοιπα της λίστας.

Θυμήσου να έχεις πάντα το ταξιδιωτικό φαρμακείο έτοιμο για το επόμενο ταξίδι σου χωρίς όμως να παραλείπεις να ελέγχεις τις ημερομηνίες λήξης των διαφόρων φαρμα΄κων.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Πόσο Χρήσιμο ήταν Αυτό το Άρθρο για Σένα;

Βαθμολόγησε από το 1 έως το 5!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός Ψήφων 0

Χωρίς ψήφους μέχρι στιγμής. Γίνε εσύ ο πρώτος που θα το ψηφίσει!

Αφού βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο..

Ίσως μπορείς να με ακολουθήσεις στα social media!

Λυπάμαι πραγματικά που το άρθρο δεν ήταν χρήσιμο για σένα!

Βοήθησε με να το Βελτιώσουμε!

post a comment

error: Content is protected !!