Ελλάδα

Χάλκη: η Πανέμορφη Τοσοδούλα του Αιγαίου

Φωλιασμένη νωχελικά στην αγκαλιά του Αιγαίου, η Χάλκη, είναι ένα μικρό στολίδι στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων που δελεάζει τους ταξιδιώτες με την παρθένα γοητεία της και μια γαλήνια ατμόσφαιρα που μοιάζει παγωμένη στο χρόνο.

Αυτό το μικροσκοπικό νησί, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το φέρι δυτικά της πολυσύχναστης Ρόδου, προσκαλεί όσους αναζητούν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία μακριά από τα τουριστικά μονοπάτια των πιο δημοφιλών προορισμών.

Με τα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις κρυστάλλινες παραλίες, η Χάλκη αναδύεται σαν ένα ήσυχο καταφύγιο εκεί όπου ο χρόνος μοιάζει να σταματά και το πλούσιο μωσαϊκό της ιστορίας συναντά την απλότητα της ζωής του νησιού.

Έλα μαζί μου σε αυτό το ταξίδι για να εξερευνήσουμε παρέα τη μαγευτική γοητεία της Χάλκης, εκεί όπου κάθε γωνιά αποκαλύπτει μια ιστορία και το Αιγαίο ψιθυρίζει παραμύθια περασμένων αιώνων.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

Πως θα Πας στην Χάλκη

Με Αεροπλάνο

Το αεροπλάνο είναι ο πιο γρήγορος και άνετος τρόπος για να φτάσεις στην Χάλκη. Φυσικά δεν εννοώ απευθείας, μιας και το μικρό νησί δεν έχει αεροδρόμιο, αλλά μέσω της Ρόδου.

Από το Διεθνές Αεροδρόμιο Διαγόρας στη Ρόδο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο ταξί, το λεωφορείο ή για μεγαλύτερη άνεση την υπηρεσία της Welcome Pickups, για να πας στο λιμάνι της πόλης της Ρόδου, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά.

Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια από το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου και το ταξίδι προς τη Χάλκη διαρκεί περίπου 1,5 έως 2 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου.

Με Πλοίο

Από τον Πειραιά, κατά την τουριστική περίοδο, εκτελούνται περίπου δυο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα προς την Χάλκη και το ταξίδι διαρκεί περίπου 29 ώρες. Είναι ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι γι’ αυτό και το πλοίο ταξιδεύει στην διάρκεια της νύχτας. Σου συνιστώ εφόσον επιλέξεις αυτόν τον τρόπο να κλείσεις τουλάχιστον καμπίνα.

Εναλλακτικές Διαδρομές

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μπορεί να υπάρχουν απευθείας πλοία που συνδέουν τη Χάλκη με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων. Έλεγξε τα δρομολόγια των πλοίων μέσω της Ferryhopper για να βρεις εναλλακτικές διαδρομές.



Τι να Κάνεις στην Χάλκη

Παρά το μικρό της μέγεθος η Χάλκη προσφέρει μια ποικιλία από δραστηριότητες και αξιοθέατα για τους επισκέπτες που αναζητούν μια γαλήνια και αυθεντική εμπειρία στο νησί.

Εξερεύνησε την Χώρα

Η Χώρα της Χάλκης ή αλλιώς Εμπορειό, δεν είναι απλώς ένα μέρος για να δεις αλλά ένα μέρος για να “νιώσεις”. Περπάτησε στα γραφικά στενά δρομάκια της που αιχμαλωτίζουν με την διαχρονική τους γοητεία. Τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια, στολισμένα με βουκαμβίλιες και γεράνια, δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό καρτ ποστάλ και σε προσκαλούν να βυθιστείς στην αυθεντική ατμόσφαιρα του νησιού.

Δημαρχείο Χάλκης

Ένα από τα κομβικά σημεία του Εμπορειού είναι ο εμβληματικός πύργος του ρολογιού που δεσπόζει ψηλά πάνω από την κεντρική πλατεία. Αυτό το ιστορικό ρολόι δεν χρησιμεύει μόνο σαν τοπικό ορόσημο, αλλά προσφέρει επίσης πανοραμική θέα στην πόλη και τα περίχωρα. Οπότε μην βαρεθείς να ανέβεις στην κορυφή γιατί από εκεί ψηλά τα μάτια σου θα γεμίσουν πανέμορφες εικόνες.

Η προκυμαία πάλι είναι γεμάτη με παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες και προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για χαλαρά γεύματα ή ένα χαλαρωτικό διάλειμμα για καφέ. Εδώ θα απολαύσεις φρέσκα θαλασσινά πιάτα, τοπικές σπεσιαλιτέ και τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας. Οι φιλικοί ντόπιοι συμβάλλουν στη φιλόξενη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια αυθεντική εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Περπάτησε στο Εγκαταλελειμμένο Χωριό

Η παλιά Χάλκη, ή μάλλον τα ερείπια της, βρίσκονται περίπου δυο χιλιόμετρα από το λιμάνι στην πλαγιά του λόφου. Ο μεσαιωνικός οικισμός εγκαταλείφθηκε περίπου το 1870 και προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα μυστήριου και ιστορίας στη γεμάτη χαρακτήρα Χάλκη.

Το εγκαταλελειμμένο Χωριό ήταν στις δόξες του την εποχή που οι κάτοικοι του νησιού αντιμετώπιζαν τον φόβο της πειρατείας. Όταν πια ο κίνδυνος των πειρατών έπαψε να υπάρχει, οι κάτοικοι άρχισαν σταδιακά να κατεβαίνουν προς το λιμάνι, μέχρι που το Χωριό εγκαταλείφθηκε κι ερήμωσε.

Κάνε μια Επίσκεψη στο Κάστρο των Ιπποτών

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου με θέα το Εμπορειό, το Κάστρο των Ιπποτών στέκεται σαν σιωπηλός φρουρός, αντανακλώντας την πλούσια ιστορία του νησιού. Αυτό το μεσαιωνικό φρούριο, χτισμένο από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη τον 14ο αιώνα, προσφέρει όχι μόνο μια ματιά στο παρελθόν του νησιού, αλλά και εκπληκτική πανοραμική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους.

Καθώς θα ανεβαίνεις τα αρχαία πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στο κάστρο, θα σε τυλίξει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και ίντριγκας. Τα καλοδιατηρημένα απομεινάρια των τειχών και των πύργων αφηγούνται ιστορίες μιας άλλης εποχής και φτάνοντας στην κορυφή θα μπορέσεις να εκτιμήσεις τη στρατηγική σημασία του κάστρου, που παρείχε προστασία από τους πειρατές και τους εισβολείς.

Φρόντισε να βρεθείς εκεί ψηλά την ώρα που ο ήλιος δύει και το κάστρο μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό σκηνικό ενώ τα νερά του Αιγαίου χρωματίζονται με μια παλέτα χρυσών αποχρώσεων.

Δες τους Ανεμόμυλους της Χάλκης

Οι τρεις παλιοί ανεμόμυλοι της Χάλκης στέκονται πάνω από το Νημποριό ψηλά στον λόφο και παρόλο που σήμερα πια δεν λειτουργούν αποτελούν το σύμβολο του νησιού.Οι ανεμόμυλοι χρησιμοποιούνταν για το άλεσμα του σιταριού και άλλων καλλιεργειών, αξιοποιώντας τη δύναμη του ανέμου.

Σήμερα στέκουν εκεί αναστηλωμένοι και αν ανέβεις για να τους δεις από κοντά θα απολαύσεις παράλληλα πανοραμική θέα μέχρι πέρα μακριά το πέλαγος.

Κάνε μια Επίσκεψη στο Παραδοσιακό Σπίτι της Χάλκης

Το Παραδοσιακό Σπίτι της Χάλκης δεν είναι απλώς ένα μουσείο, αλλά η ζωντανή αφήγηση της πλούσιας ιστορίας του νησιού. Κατασκευασμένο με βάση την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το σπίτι αναδεικνύει την τέχνη και τον πολιτισμό της Χάλκης μέσα από τη διακόσμηση, τα έπιπλα και τα εκθέματα που συνθέτουν τον εσωτερικό του χώρο.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν παραδοσιακά εργαστήρια, να παρακολουθήσουν παραδοσιακές τέχνες και να κατανοήσουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων στο παρελθόν. Το μουσείο αποτελεί μια αφήγηση του παρελθόντος που ζωντανεύει μέσα από τα αντικείμενα και τις ιστορίες που παρουσιάζονται, προσφέροντας στους επισκέπτες μια συναρπαστική εμβάθυνση στην πολιτιστική κληρονομιά της Χάλκης.

Ώρες Εισόδου

Χαλάρωσε στις Παραλίες της Χάλκης

Οι παραλίες της Χάλκης, ευλογημένες με τη διαύγεια των νερών του Αιγαίου, προσκαλούν τους επισκέπτες να αφεθούν σε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Ανάμεσά τους, η παραλία Πόνταμος αναδύεται σαν μια γαλήνια όαση, με την χρυσή αμμουδιά της να την φιλούν απαλά τα κύματα.

Η παραλία Φτενάγια, άλλο ένα στολίδι της Χάλκης, προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα από βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία πλαισιώνεται από βραχώδεις σχηματισμούς, δημιουργώντας ένα φυσικό σύνορο μεταξύ της παρθένας θάλασσας και της στεριάς. Είναι ένα ιδανικό σημείο για όσους αναζητούν μια πιο οικεία εμπειρία στην παραλία, όπου η αγκαλιά της φύσης και της θάλασσας εναρμονίζονται σε απόλυτη ηρεμία.

Η παραλία Κάνια, φωλιασμένη σε έναν μικρό όρμο, με τα πεντακάθαρα λευκά βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά, καλεί τους ταξιδιώτες να χαλαρώσουν σε ένα περιβάλλον παρθένας ομορφιάς. Είτε επιλέξεις να κάνεις μια δροσιστική βουτιά στα καθαρά νερά ή απλά να περπατήσεις κατά μήκος της ακτογραμμής, οι παραλίες της Χάλκης παρέχουν το τέλειο σκηνικό για ειδυλλιακές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Κάνε μια Εκδρομή με Σκάφος



Εξερεύνησε την ακτογραμμή της Χάλκης κάνοντας μια εκδρομή με πλοίο. Ανακάλυψε κρυμμένους όρμους, θαλάσσιες σπηλιές και απομακρυσμένες παραλίες. Πολλές εκδρομές με σκάφος προσφέρουν επίσης την ευκαιρία για κολύμβηση με αναπνευστήρα στα κρυστάλλινα νερά, επιτρέποντας να παρακολουθήσεις την ζωντανή θαλάσσια ζωή που ευδοκιμεί κάτω από την επιφάνεια.

Καθώς το σκάφος θα γλιστρά πάνω στα κύματα του Αιγαίου, οι έμπειροι ντόπιοι ξεναγοί μοιράζονται ιστορίες για τη ναυτική ιστορία της Χάλκης και επισημαίνουν τα ορόσημα που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής. Είτε επιλέξεις μια ημερήσια εκδρομή είτε μια κρουαζιέρα το ηλιοβασίλεμα, το ταξίδι με σκάφος προσφέρει μια μοναδική προοπτική της Χάλκης από την πλευρά της θάλασσας.

Περπάτησε στην Φύση

Περπάτησε πέρα από τους γραφικούς δρόμους του Εμπορειού για να εξερευνήσεις τα φυσικά θαύματα του νησιού μέσα από πεζοπορία και περιπάτους στη φύση. Τα καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Χάλκης θα σε οδηγήσουν μέσα από λόφους στολισμένους με αγριολούλουδα και αρωματικά βότανα και θα σου δώσουν μια καθηλωτική εμπειρία στο ποικιλόμορφο τοπίο του νησιού.

Αυτά τα μονοπάτια συχνά οδηγούν σε πλεονεκτικά σημεία από όπου μπορείς να θαυμάσεις την ανέγγιχτη ομορφιά της Χάλκης. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα βρουν διαδρομές κατάλληλες για όλα τα επίπεδα, από χαλαρούς περιπάτους μέχρι πιο απαιτητικές αναβάσεις που ανταμείβουν με εκπληκτική θέα.

Βυθίσου στην ομορφιά και τους ήχους της φύσης, από το ρυθμικό κελάηδημα των τζιτζικιών μέχρι το απαλό θρόισμα των φύλλων στο αεράκι. Η πεζοπορία και οι περίπατοι στη φύση της Χάλκης προσφέρουν μια γαλήνια απόδραση, επιτρέποντας σου να συνδεθείς με το παρθένο περιβάλλον του νησιού και να ανακαλύψεις κρυμμένα διαμάντια.

Δες τις Εκκλησίες & τα Μοναστήρια της Χάλκης

Για να γνωρίσεις το πνευματικό και πολιτιστικό μωσαϊκό της Χάλκης επισκέψου τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της. Καθένα από αυτά αποτελεί απόδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του νησιού. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, με την ασβεστωμένη πρόσοψη και το εμβληματικό καμπαναριό, αποτελεί σύμβολο της Χάλκης. Μπες στο εσωτερικό για να ανακαλύψεις την περίπλοκη εικονογραφία και την γαλήνια ατμόσφαιρα που προσκαλεί σε ήσυχη περισυλλογή.

Η Παναγία η Χωριανή, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη, ο Πανωρμίτης ψηλά σε λόφο, αντικατοπτρίζουν το παρελθόν του νησιού και μια επίσκεψη θα σου δώσει μια εικόνα των θρησκευτικών παραδόσεων που έχουν διαμορφώσει τη Χάλκη στην διάρκεια των αιώνων.

Είτε αναζητάς παρηγοριά στην ειρηνική ατμόσφαιρα μιας εκκλησίας, είτε επιθυμείς να ακούσεις τις ιστορικές αφηγήσεις εντός των τειχών ενός μοναστηριού, οι θρησκευτικοί χώροι της Χάλκης σε προσκαλούν να συνδεθείς με τις πολιτιστικές ρίζες του νησιού με ουσιαστικό και στοχαστικό τρόπο.

Απόλαυσε Φρέσκα Ψάρια & Θαλασσινά

Βυθίσου στις γαστρονομικές απολαύσεις της Χάλκης απολαμβάνοντας τις φρέσκες θαλασσινές προσφορές του νησιού. Κατά μήκος της προκυμαίας υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες με τα τραπέζια τους στολισμένα με την ψαριά της ημέρας.

Απόλαυσε ψητό χταπόδι, ζουμερά καλαμάρια, φρέσκα ψάρια μαγειρεμένα με τις αυθεντικές ντόπιες γεύσεις και ιδιαιτέρως το φημισμένο Χαλκίτικο γαριδάκι που τηγανίζεται και τρώγεται ολόκληρο και είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις γευτεί.

H θέση αυτών των εστιατορίων θα σου δώσει την ευκαιρία να απολαύσεις το γεύμα σου με φόντο τα απαλά κύματα και την μυρωδιά της θάλασσας. Καθώς ο ήλιος δύει, πολλά από αυτά τα παραθαλάσσια ταβερνάκια μεταβάλλονται σε ρομαντικό σκηνικό, προσφέροντας δείπνο υπό το φως των κεριών και την χαλαρωτική μελωδία της θάλασσας.

Δοκίμασε Ντόπιες Λιχουδιές της Χάλκης

Ο φούρνος του νησιού ψήνει καθημερινά πιτιά, μικρές πιτούλες που τις γεμίζουν με χόρτα και τυρί. Δοκίμασε επίσης “γιαπράκια”, τα μικροσκοπικά και με μαεστρία τυλιγμένα ντολμαδάκια με κιμά που θα τα βρεις παντού.

Τα μακαρούνια είναι παραδοσιακά ζυμαρικά που σερβίρονται με ντόπιο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα και από πάνω κρεμμύδια που τα τσιγαρίζουν στο λάδι. Τέλος μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το φημισμένο “οφτό”, που είναι ντόπιο κατσικάκι γεμιστό ψημένο σε ξυλόφουρνο.

Διασκέδασε στα Τοπικά Πανηγύρια

Εάν η επίσκεψη σου συμπέσει με κάποιο τοπικό πανηγύρι μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι μοναδική εμπειρία να ακούσεις και, γιατί όχι, να χορέψεις με παραδοσιακά τραγούδια και να γίνεις ένα με τόπιους μέσα σε ένα ζωντανό και χαρούμενο κλίμα.

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι το πανηγύρι της Παναγίας της Χωριανής πολιούχου του νησιού, που γίνεται τον δεκαπενταύγουστο. Το αμέσως επόμενο μεγάλο πανηγύρι είναι εκείνο που γίνεται στις 29 Αυγούστου στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα.

Το πρώτο 15ημερο του Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του Διεθνούς χαρακτηρισμού της Χάλκης από την UNESCO σαν “Νησί Ειρήνης και Φιλίας”, πραγματοποιείται ένα φεστιβάλ με παλιά και  καινούργια μουσικά ακούσματα που αντικαθρεφτίζουν την Ιστορία του νησιού.

Χάζεψε τα Αστέρια

Κάτω από τον παρθένο νυχτερινό ουρανό της Χάλκης, η παρατήρηση των άστρων γίνεται μοναδική εμπειρία. Μακριά από τα φώτα της πόλης, το νησί σου προσφέρει έναν ουράνιο καμβά που πάνω του ζωντανεύουν οι αστερισμοί. Βρες ένα απομονωμένο σημείο, μακριά από τα φώτα του περιβάλλοντος και άφησε τον Γαλαξία να σε μαγέψει.

Την ημέρα χαλάρωσε σε παραλίες ή σε πλαγιές και άσε την νύχτα να ξεδιπλωθεί, προσφέροντας σου ένα γαλήνιο θέαμα που προκαλεί δέος. Είτε είσαι λάτρης της αστρονομίας είτε απλά αναζητάς μια στιγμή ηρεμίας κάτω από το σύμπαν, η παρατήρηση των άστρων στη Χάλκη είναι ένα ποιητικό ταξίδι στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.

Απόλαυσε, Χαλάρωσε, Ηρέμησε

Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στην Χάλκη θα νιώσεις πως αυτό το νησί είναι μια όαση χαλάρωσης. Η απουσία πολύβουου πλήθους και η ήρεμη ατμόσφαιρα δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να ξεφύγεις από το άγχος της σύγχρονης ζωής.

Είτε πίνοντας έναν καφέ σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι, είτε απλά απολαμβάνοντας τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος πάνω από το Αιγαίο, η Χάλκη προσφέρει ένα καταφύγιο όπου μπορεί κανείς πραγματικά να αποσυνδεθεί και να βρει αναζωογόνηση στην απλότητα της νησιώτικης ζωής.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter



Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Άφυτος Χαλκιδικής, το Χωριό των Καλλιτεχνών

Η Άφυτος Χαλκιδικής, ή Άθυτος, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό χωριό. Είναι ένας ολόκληρος… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %