Top

“Al Hammam” η Απόλυτη Ευεξία

0
(0)

Ένα απόγευμα απόλυτης ευεξίας στο χαμάμ. Λίγες ώρες αφιερωμένες στον εαυτό μας,  άδειασμα του μυαλού από όλες τις έγνοιες στον ναό της απόλυτης χαλάρωσης, στο Al Hammam της οδού Τριπόδων 16 και Ραγκαβά στο κέντρο της Πλάκας.

Ήταν  η Μαριάννα που οργάνωσε από την αρχή μέχρι το τέλος τούτη την πολύτιμη  για μας απόλαυση και μας την πρόσφερε με την χαρά του ανθρώπου που ξέρει να μοιράζεται αλλά κυρίως που χαίρεται να δίνει.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Thermae Sylla Spa Hotel στην Αιδηψό

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Οργάνωσε Εύκολα το Ταξίδι σου

  • Βρες οικονομικές πτήσεις: Πάντοτε συγκρίνω τις τιμές των πτήσεων για να βρω την πιο συμφέρουσα, γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Κλείσε εισιτήριο για το πλοίο: Για να μάθω τις ώρες των δρομολογίων και τις τιμές στα εισιτήρια των πλοίων χρησιμοποιώ πάντα την Ferryhopper
  • Έλεγξε εύκολα και γρήγορα αν χρειάζεσαι βίζα για το ταξίδι σου: Κλικ εδώ για έλεγχο και παραγγελία online
  • Κλείσε τη διαμονή σου: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες διαμονής, αλλά καμία από αυτές δεν έχει τα πλεονεκτήματα της Booking
  • Ιδιωτική μεταφορά: Για να με περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι και να με μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό μου, κάνω online κράτηση με την Welcome Pickups
  • Κλείσε online τις ξεναγήσεις σου: Οι περιηγήσεις από έμπειρους ξεναγούς απογειώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, γι’ αυτό χρησιμοποιώ πάντα την GetYourGuide
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ο καλύτερος τρόπος για να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή είναι να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης που να συγκρίνει τις τιμές από όλες τις εταιρείες ενοικίασης στην αγορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την Skyscanner
  • Πες αντίο στην ακριβή περιαγωγή, τις φυσικές κάρτες SIM και το αναξιόπιστο Wi-Fi: Ενεργοποίησε εδώ μια Airalo eSIΜ σε προσιτή τιμή
  • Ταξίδεψε ξέγνοιαστα: Κλείσε μια ταξιδιωτική ασφάλεια

 Πως θα Πας στο Al Hammam

Ἐτσι συναντηθήκαμε νωρίς το απόγευμα μιας Τρίτης  8 travel bloggers,  κατηφορίσαμε  συζητώντας χαρούμενα  την οδό Ναυάρχου Νικοδήμου, στρίψαμε αριστερά στην Αδριανού και λίγο πιο πάνω κάνοντας ένα μικρό ζιγκ ζαγκ βρεθήκαμε στην οδό Τριπόδων και Ραγκαβά γωνία.

Aκριβώς εκεί όπου βρίσκεται το Al Hammam. Στην ρεσεψιόν συμπληρώσαμε  τα στοιχεία μας σε ένα έντυπο στο οποίο περιλαμβάνονταν και  κάποιες ερωτήσεις για τυχόν αλλεργίες ή πρόσφατα χειρουργεία κάτι που  βρήκα πως ήταν  πολύ χρήσιμο και προνοητικό εκ μέρους τους.

Το Al Hammam

Μία κοπέλα του προσωπικού μας έδειξε  τους χώρους των αποδυτηρίων, μας έδωσε τις ειδικές βαμβακερές πετσέτες (πεστεμάλ) , σαγιονάρες και το κλειδί για το ντουλάπι μας και  όταν ετοιμαστήκαμε  μας οδήγησε στην αίθουσα του χαμάμ.

Εκεί προς στιγμήν μέσα στους πυκνούς υδρατμούς  χάσαμε από τα μάτια μας η μια την άλλη, πήραμε όμως θέσεις πάνω στις ζεστές πλάκες και αφήσαμε τους αναζωογονητικούς υδρατμούς να χαλαρώσουν τα μέλη μας και να τα «ξεκλειδώσουν».

Το χαμάμ γεννήθηκε στην αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή και με το πέρασμα του χρόνου διαδόθηκε σε πολλούς πολιτισμούς της Μεσογείου. Τα οφέλη που παρέχει στον οργανισμό είναι πολλά.. ευεξία, βαθιά καθαριότητα, και αποτοξίνωση είναι κάποια από αυτά.

Μετά από 30 σχεδόν λεπτά παραμονής  και αφού όλοι οι πόροι του σώματος είχαν ανοίξει και είχαμε χαλαρώσει ήρθε η ώρα να απολαύσουμε προσωπικά η κάθε μια από μας τις περιποιήσεις μιας κοπέλας μασέρ.

Εκείνη λοιπόν, αφού μας έβαλε να ξαπλώσουμε πάνω στην ζεστή πλάκα,  έτριψε με ένα τρίχινο γάντι (κετσές)  απ’ άκρη σε άκρη όλο το σώμα κάνοντας βαθιά απολέπιση. Στην συνέχεια σαπούνισε με αφρό από φυσικό σαπούνι ελαιόλαδου και τέλος έκανε ευεργετικό μασάζ σε κάθε ένα πονεμένο μυ.

Μπορεί ακόμα να σε ενδιαφέρει: Polis Hammam, Μια Αξέχαστη Εμπειρία

Για το τέλος είχε απαλό λούσιμο με παράλληλο μασάζ του κεφαλιού και ξέβγαλμα. Ήταν μια ώρα απόλυτης ευεξίας, ηρεμίας και απόλαυσης που τα οφέλη της τα έβλεπα και τις επόμενες μέρες στο σώμα μου.

Πριν φύγουμε, έτσι όπως ήμασταν αναζωογονημένες και λαμπερές, ανεβήκαμε στην μικρή ταράτσα όπου με την ακρόπολη να γέρνει σχεδόν από πάνω μας, απολαύσαμε ζεστό τσάι και γλυκαθήκαμε με νόστιμα λουκούμια.

Το Al Hammam προσφέρει πολλές διαφορετικές θεραπείες και υπηρεσίες περιποίησης ώστε να καλύπτει κάθε επιθυμία, επίσης οι τιμές είναι απόλυτα λογικές και προσιτές έτσι ώστε μπορείς να προσφέρεις ένα πακέτο ακόμα και σαν δώρο σε κάποιον αγαπημένο σου που γιορτάζει.

Η διεύθυνση είναι : Tριπόδων 16 και Ραγκαβά στην Πλάκα και τα τηλέφωνα 21100129099 και 213–0310279


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Πόσο Χρήσιμο ήταν Αυτό το Άρθρο για Σένα;

Βαθμολόγησε από το 1 έως το 5!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός Ψήφων 0

Χωρίς ψήφους μέχρι στιγμής. Γίνε εσύ ο πρώτος που θα το ψηφίσει!

Αφού βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο..

Ίσως μπορείς να με ακολουθήσεις στα social media!

Λυπάμαι πραγματικά που το άρθρο δεν ήταν χρήσιμο για σένα!

Βοήθησε με να το Βελτιώσουμε!

Comments:

  • 06/10/2016

    Το πιο υπέροχο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του!
    Ευχαριστώ για την εξαιρετική “ξενάγηση”, χαλάρωσα μόνο διαβάζοντας!
    Θα επιδιώξω να το επισκεφτώ σύντομα!

    reply...
  • Μαρία

    06/10/2016

    Δεν το πιστεύω…πώς μου ξέφυγε μια τέτοια ανάρτηση…? Τζίνα μου, ακριβώς κάτι τέτοιο αποζητά όλο μου το είναι καιρό τώρα! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση!!!! Θα σου πω εντυπώσεις…φιλιά

    reply...
  • 23/11/2016

    Τέλεια! Θέλω κι εγώ να πάω! Φανταστικές φωτος όπως πάντα.

    reply...

post a comment

error: Content is protected !!