Ευρώπη

23 Κορυφαία Αξιοθέατα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας

Το Εδιμβούργο εξάπτει την φαντασία του επισκέπτη όσο λίγες βρετανικές πόλεις. Είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, πολιτισμό, ιστορία και πανέμορφα τοπία. Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα, η πρωτεύουσα της Σκωτίας περιλαμβάνεται στην λίστα του κάθε ταξιδιώτη.

Ένας ημιτελής ναός με 12 κολόνες ο οποίος προοριζόταν να γίνει πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα είναι ο λόγος που ονομάζουν το Εδιμβούργο “Αθήνα του Βορρά”.

H πόλη έχει ζωντανή ατμόσφαιρα και ένα καινούργιο συναρπαστικό γεγονός συμβαίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Έτσι, τo Εδιμβούργο αποτελεί την ιδανική πόλη-πύλη εισόδου για την ιστορία και τον πολιτισμό της Σκωτίας.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει affiliate links. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις κάτι από τους εξωτερικούς συνδέσμους εγώ θα λάβω μια μικρή προμήθεια. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για σένα όμως αυτό συμβάλλει στα έξοδα συντήρησης αυτής της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ πολύ.


Γρήγορος Οδηγός για το Εδιμβούργο


Πως θα Πας από/προς το Αεροδρόμιο

Με Λεωφορείο

Το λεωφορείο είναι ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος για την μεταφορά σου από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Εδιμβούργου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Airlink 100 απευθείας από το αεροδρόμιο με κόστος περίπου 4 GBP για μια απλή μετάβαση.

Με Τραμ

Το τραμ είναι μια εξαιρετική επιλογή για την μεταφορά σου από το αεροδρόμιο μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Haymarket. Το κόστος είναι 6 GBP για τους μεγάλους ενώ για παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι δωρεάν.

Πως να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη: Κάνε κλικ επάνω του ή εδώ για να ανοίξει ο χάρτης. Κάνε κλικ σε κάθε εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Για να τον προσθέσεις στους Χάρτες Google του δικού σου λογαριασμού κάνε κλικ στο αστέρι δίπλα από τον τίτλο του χάρτη. Στην συνέχεια άνοιξε το κινητό ή τον υπολογιστή σου πήγαινε στους Χάρτες Google κάνε κλικ στο κουμπί μενού και θα τον βρεις στην ενότητα “Τα μέρη σας” / “Χάρτες”.



Με Ταξί

Το ταξί είναι ο πιο άνετος τρόπος μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς οποιοδήποτε σημείο είναι ο προορισμός σου. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση και τον όγκο των αποσκευών, υπολόγισε ένα ποσό περίπου 25 GBP.

Mε Welcome Pickups

Κλείνοντας μια ιδιωτική μεταφορά με την Welcome Pickups ξέρεις εκ των προτέρων το κόστος της διαδρομής, έχεις την επιλογή να πληρώσεις online και αν κάτι στραβώσει μπορείς εύκολα να ακυρώσεις την κράτηση.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός θα σε περιμένει στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου κρατώντας μια ταμπέλα με το όνομα σου και θα σε μεταφέρει με άνεση στον προορισμό σου.



Τι να Δεις & να Κάνεις στο Εδιμβούργο – Αξιοθέατα

1. Περπάτησε στο Βασιλικό Μίλι

Το Royal Mile είναι ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος της Σκωτίας και ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Εδιμβούργου. Έχει έκταση ένα μίλι

όπως φανερώνει το όνομά του και συνδέει από την μια του άκρη το Κάστρο του Εδιμβούργου με το Παλάτι Hollyrood το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη.

Βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και από πολλές απόψεις σηματοδοτεί την καρδιά και την ψυχή της πρωτεύουσας της Σκωτίας. Περπατώντας θα συναντήσεις και από τις δυο του πλευρές εστιατόρια, μπαρ και διαφόρων ειδών μικρομάγαζα με σουβενίρ.

2. Mary King’s Close

Το σοκάκι της Mary King είναι ένα κομάτι της Παλιάς Πόλης με ελικοειδή στενά σοκάκια που το ακολουθεί μια ιδιαίτερη ιστορία. Τον μεσαίωνα και τον καιρό της πανούκλας όλη αυτή η γειτονιά ήταν πολύ βρώμικη και γεμάτη από κόσμο που είχε αρρωστήσει από την φοβερή ασθένεια της πανώλης.

Οι άνθρωποι πέθαιναν και στην προσπάθεια του κράτους να περιοριστεί η εξάπλωση της πανούκλας είχε επιβληθεί καραντίνα. Για περισσότερα από 250 χρόνια το σοκάκι ήταν κλειστό για το κοινό μέχρι το 2003 που άνοιξε πρώτη φορά.

Όπως είναι φυσικό το μέρος ακολουθούν φήμες για φριχτές δολοφονίες που διαπράχτηκαν στα κλειστά του δρομάκια και ιστορίες για στοιχειά και φαντάσματα.

Κλείσε μια ξενάγηση στο Mary King’s Close & μάθε την καθηλωτική και ενδιαφέρουσα ιστορία του

3. Heart of Midlothian

Περπατώντας στο Royal Mile, λίγα βήματα από την δυτική πόρτα του καθεδρικού ναού St. Giles και κοντά στο άγαλμα του Δούκα του Buccleuch το πεζοδρόμιο είναι κατασκευασμένο από χρωματιστούς γρανιτένιους ογκόλιθους οι οποίοι σχηματίζουν την Καρδιά του Μιντλόθιαν.

Η Καρδιά του Μινλόθιαν σηματοδοτεί το σημείο στο οποίο τον 15ο αιώνα υπήρχε κτίριο που λειτουργούσε σαν φυλακή και τόπος εκτελέσεων. Μάλιστα έχει γίνει κάτι σαν έθιμο οι ντόπιοι περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο να το φτύνουν σε ένδειξη περιφρόνησης. Οπότε ακόμα και αν περπατώντας δεν το προσέξεις σίγουρα θα στο θυμίσει κάποιος που περνώντας θα γυρίσει για να φτύσει!

4. Καθεδρικός Ναός St. Giles

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Αιγιδίου χτίστηκε τον 14ο αιώνα σε γοτθικό στυλ και λειτουργεί ακόμα και σήμερα σαν εκκλησία. Τον χαρακτηρίζουν μια σειρά από μνημεία και πανέμορφα βιτρό παράθυρα.

Οι καμπάνες του ναού είναι οι αυθεντικές και χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, ενώ θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθείς το παρεκκλήσι Thistle με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις όμορφες καμάρες.

Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός για επίσκεψη στο κοινό και ένα υπέροχο μέρος για να μάθεις την ιστορία και τον πολιτισμό του Εδιμβούργου.

Εξερεύνησε με την βοήθεια έμπειρου ξεναγού την παλιά πόλη και μάθε ενδιαφέρουσες ιστορίες
για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Ώρες Εισόδου

5. Gladstone’s Land

Το Gladstone’s Land είναι μια πολυκατοικία στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου με έξι ορόφους που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Το κτίριο έχει ανακαινιστεί και χρησιμοποιείται για επίσκεψη από το κοινό το οποίο μπορεί να έχει μια εικόνα της ζωής στο Εδιμβούργο εκείνης της εποχής.

Εξερεύνησε τις στενές σκάλες και τα δωμάτια όπου κάποτε ζούσαν κι εργάζονταν οι άνθρωποι της πόλης. Θα προσέξεις πως είναι διακοσμημένα ανάλογα ώστε να έχεις την εικόνα των συνθηκών ζωής όλων των κοινωνικών τάξεων από τον φτωχό, τον έμπορο αλλά και τον πλούσιο κάτοικο.

Μια περιήγηση στο Gladstone’s Land αποτελεί έναν συναρπαστικό τρόπο για να μάθεις και να κατανοήσεις την κουλτούρα αυτής της πόλης. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει μια γκαλερί όπου ντόπιοι καλλιτέχνες προβάλλουν την δουλειά τους.

Ώρες Εισόδου

6. Βόλτα στην Victoria Street

Η Victoria Street είναι ο πιο φωτογραφημένος δρόμος στο Εδιμβούργο που χρονολογείται από την δεκαετία του 1830. Με υπέροχα πολύχρωμα κτίρια βικτοριανής αρχιτεκτονικής και πλακόστρωτα δρομάκια αποτελεί έναν από τους ομορφότερους δρόμους της πόλης.

Προσελκύει ντόπιους και τουρίστες τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και την νύχτα. Είναι ένας δρόμος γεμάτος ιστορία με επιβλητικά πέτρινα κτίρια και μπορείς να περάσεις ώρες περπατώντας σε αυτόν χαζεύοντας τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις πολυσύχναστες παμπ.

7. Εθνικό Μουσείο Εδιμβούργου

Αν είσαι λάτρης των μουσείων και της ιστορίας γενικότερα, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς το Εθνικό Μουσείο του Εδιμβούργου. Είναι το καλύτερο μέρος για να μάθεις τα πάντα γύρω από την πλούσια ιστορία της Σκωτίας.

Ιδρύθηκε το 2006 με την συγχώνευση του Νέου Μουσείου της Σκωτίας και του παρακείμενου Βασιλικού Μουσείου. Με συλλογές που καλύπτουν την αρχαιότητα, την επιστήμη, την τεχνολογία και την φυσική ιστορία τα δυο συνδεδεμένα κτίρια απαιτούν αρκετές ώρες από τον χρόνο σου.

Ώρες Εισόδου

8. Greyfriars Kirk

Η εκκλησία Greyfriars Kirk υπήρξε για πολλούς αιώνες ένας δημοφιλής τόπος λατρείας αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Κατά την εισβολή του Κρόμγουελ στην Σκωτία τον 17ο αιώνα η εκκλησία χρησιμοποιήθηκε σαν στρατώνας.

Περιβάλλεται από το νεκροταφείο Greyfriars Kirkyard στο οποίο υπάρχουν τάφοι από τον 16ο αιώνα μεταξύ των οποίων και πολλών επωνύμων Σκοτσέζων.

Σήμερα μπορείς να παρακολουθήσεις μια Κυριακάτικη λειτουργία ή μια συναυλία μιας και ο χώρος συχνά χρησιμοποιείται για μουσικές παραστάσεις. Το εσωτερικό θα σε ταξιδέψει στον χρόνο και στα ιστορικά γεγονότα αυτής την πόλης.

Ώρες Εισόδου

9. Κάστρο Εδιμβούργου

Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο της πρωτεύουσας της Σκωτίας και στέκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου ηφαιστειακού βράχου. Για αιώνες υπήρξε η άμυνα και η περιφρούρηση της πόλης από τις εχθρικές επιδρομές.

Χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και είναι από τα παλαιότερα οχυρά στην Ευρώπη. Υπήρξε το σκηνικό για πολλές σκληρές μάχες κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα μεταξύ Άγγλων και Σκωτσέζων. Αποτελεί το τέλειο σημείο για να έχεις μαγευτική θέα προς κάθε κατεύθυνση της πόλης του Εδιμβούργου.

Πάρε μέρος σε μια ιδιωτική ξενάγηση για να μάθεις την συναρπαστική ιστορία του Κάστρου

Ώρες Εισόδου

10. Εθνικό Πολεμικό Μουσείο Σκωτίας

Το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο βρίσκεται στο Κάστρο του Εδιμβούργου και φιλοξενεί συλλογές από στρατιωτικά αντικείμενα, στολές, μετάλλια, σπαθιά, όπλα και άλλα υλικά πολέμου.

Το Μουσείο διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις και διάφορες προσωρινές εκθέσεις προσφέροντας έτσι μια εις βάθος εμπειρία των επιπτώσεων του πολέμου από την σκωτσέζικη πλευρά.

Ώρες Εισόδου

11. Usher Hall

Το Usher Hall χτίστηκε το 1914 και είναι ο κορυφαίος συναυλιακός χώρος στο Εδιμβούργο. Στο παρελθόν εκτός από συναυλίες χρησιμοποιήθηκε ακόμα για πολιτικές αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό στρογγυλό κτίριο το οποίο συνδυάζει μεγαλοπρέπεια και κομψότητα. Διαθέτει 2.200 θέσεις και είναι διάσημο για την ακουστική του. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τις παραστάσεις κλασικής μουσικής και τις συναυλίες που γίνονται στην μεγάλη του αίθουσα.

Ώρες Εισόδου

12. Εθνική Πινακοθήκη Σκωτίας

Η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο από το 1859 και φιλοξενεί πλούσιες συλλογές έργων Σκωτσέζων καλλιτεχνών και όχι μόνο, από την Αναγέννηση μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα.

Η είσοδος είναι δωρεάν και αν είσαι λάτρης της τέχνης τότε αξίζει μια επίσκεψη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν είσαι τόσο φαν, αξίζει να δεις από κοντά το εντυπωσιακό κτίριο που την φιλοξενεί.

Ώρες Εισόδου

13. Princes Street

Η Princes street βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Εδιμβούργου και από τα πρώτα μέρη που θα περπατήσεις φτάνοντας. Αποτελεί την κύρια εμπορική οδό του Εδιμβούργου από το 1770. Δίπλα ακριβώς από την Princes street βρίσκεται το βικτοριανό μνημείο του σκωτσέζου συγγραφέα Sir Walter Scott με ύψος 61 μέτρα.

Εδώ μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου μιας και θα βρεις όλα τα μεγάλα καταστήματα ή να καθίσεις για φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια που θα συναντήσεις. Φυσικά η Princes street είναι ένας πολύ όμορφος δρόμος όπου μπορείς απλά να περπατήσεις χαζεύοντας τις βιτρίνες.

14. National Portrait Gallery

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Σκωτίας στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο γοτθικού στυλ που χρονολογείται από το 1889. Χτίστηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή πορτρέτων που προβάλλουν την ιστορία της Σκωτίας.

Η γκαλερί είναι διακοσμημένη με όμορφες τοιχογραφίες και θα πρέπει να υπολογίσεις πως θα χρειαστείς τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά την περιήγηση σου μπορείς να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς στο φιλόξενο Cafe Portrait πίνοντας έναν καφέ ή ποτό.

Ώρες Εισόδου

15. Calton Hill

Ο λόφος Calton Hill βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της πόλης και είναι ένα ήσυχο μέρος με καταπράσινες πλαγιές και πανοραμική θέα που το επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες αλλά και ντόπιοι.

Το ακολουθεί μια τεράστια ιστορία από την προϊστορική εποχή μέχρι και τις μέρες μας και μπορείς να το επισκεφθείς οποιαδήποτε ώρα της μέρας με κορυφαία φυσικά στιγμή εκείνη του ηλιοβασιλέματος.

Υπάρχουν μερικά παγκάκια και άφθονο πράσινο οπότε μπορείς να οργανώσεις ένα πικνίκ απολαμβάνοντας το μαζί με την πιο όμορφη θέα. To Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας βρίσκεται στο Calton Hill είναι χτισμένο το 1829, έχει εκπληκτική αρχιτεκτονική και αποτελεί ένα δημοφιλές αξιοθέατο.

16. Μουσείο Ιστορίας Εδιμβούργου

Το Mουσείο Ιστορίας είναι το καλύτερο μέρος για να μάθεις την συναρπαστική ιστορία του Εδιμβούργου στο πέρασμα των αιώνων. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως δημιουργήθηκε αυτή η πόλη, οι άνθρωποι που την κατοίκησαν αλλά και το πως αναπτύχθηκε το εμπόριο στην περιοχή.

Εξερευνώντας τα κτίρια του 16ου αιώνα θα έχεις την ευκαιρία να δεις παλιά αντικείμενα και να μάθεις γεγονότα αλλά και φρικιαστικές ιστορίες. Μέσα από τις εκθέσεις του μουσείου μαθαίνεις τα πάντα για την διαμόρφωση και την εξέλιξη της πόλης μέσα από έναν διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.

17. Holyrood Palace

Το παλάτι Holytood υπήρξε η κατοικία για πολλές γενιές Βρετανών βασιλιάδων και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια. Χτίστηκε το 1678 και στο πέρασμα των αιώνων φιλοξένησε μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της Σκωτίας.

Είναι ανοιχτό όλον τον χρόνο και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μια σειρά από υπέροχες εντυπωσιακές αίθουσες όπως και τα βασιλικά διαμερίσματα. Βρίσκεται στο κάτω μέρος του Royal Mile και στην απέναντι άκρη του Κάστρου του Εδιμβούργου.

Βγάλε εδώ το εισιτήριο σου για το Holyrood Palace

Ώρες Εισόδου

18. Αββαείο Holyrood

Το Αββαείο του Χόλιρουντ χτίστηκε το 1128. Στην πορεία των χρόνων χρησιμοποιήθηκε σαν βασιλική κατοικία αλλά και σαν κοινοβούλιο από τον 13ο μέχρι και τον 15ο αιώνα.

Ο θρύλος λέει πως το 1127 ο βασιλιάς David I κυνηγούσε στα δάση όταν μια ελαφίνα που πετάχτηκε έκανε το άλογο του να αφηνιάσει. Ο βασιλιάς κρατήθηκε από τα κέρατα του ελαφιού και στο φως του ήλιου είδε να αντανακλάται ένας σταυρός.

Έτσι ο βασιλιάς ίδρυσε σε εκείνο το σημείο το Αββαείο του Χόλιρουντ σαν ένδειξη ευχαριστίας. Σήμερα παρόλο που το Αββαείο είναι ερειπωμένο η αρχιτεκτονική του εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και να εμπνέει ζωγράφους και συγγραφείς. H πρόσβαση γίνεται μέσω του Holyroodhouse Palace.

Ώρες Εισόδου

19. Summit of Arthur’s Seat

Αν είσαι λάτρης της υπαίθρου τότε είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στο Arthur’s Seat. Είναι ένα από τα υψηλότερα σημεία στο Εδιμβούργο και αν περπατήσεις στην κορυφή θα απολαύσεις μια μοναδική θέα. Στο σημείο υπάρχει επίσης ένα παλιό οχυρό που χρονολογείται από το 600 μ.Χ.

Λέγεται πως το Arthur’s Seat πιθανόν να ήταν το θρυλικό κάστρο Κάμελοτ του βασιλιά Αρθούρου. Όπως και νά’χει το σημείο βρίσκεται μέσα σε ένα άγριο καταπράσινο τοπίο στην καρδιά του Εδιμβούργου.

20. Κάστρο Craigmillar

Το Κάστρο Craigmillar υπάρχει από τον 15ο αιώνα και είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα και όμορφα κάστρα της Σκωτίας γι’ αυτό και αξίζει μια επίσκεψη. Εξερεύνησε την εκπληκτική πέτρινη αρχιτεκτονική του, τις μεγάλες αίθουσες και τα δωμάτια όπου κάποτε ζούσαν βασιλιάδες.

Είναι υπέροχο μέρος για να νιώσεις από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό της Σκωτίας αλλά και ένα πανέμορφο περιβάλλον για να περάσεις μια μέρα ή έστω κάποιες ώρες.

Ώρες Εισόδου

21. Βασιλικός Βοτανικός Κήπος

Ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος του Εδιμβούργου δημιουργήθηκε το 1670 και προοριζόταν αρχικά για την επιστημονική μελέτη των φυτών και την χρήση τους σε ιατρικούς σκοπούς. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να περάσεις κάποιες ώρες ανάμεσα σε λουλούδια και όμορφα φυτά.

Περιλαμβάνει περίπου 275.000 φυτά μέσα σε μια έκταση 70 στρεμμάτων και αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Μέσα στις εγκαταστάσεις υπάρχει το Inverleith House, ένα αρχοντικό που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και χρησιμοποιείται σαν γκαλερί τέχνης.

22. Edinburgh Vaults

Αν θέλεις να δεις την άλλη πλευρά, την υπόγεια, αυτής της πόλης τότε θα πρέπει να επισκεφθείς τους θόλους του Εδιμβούργου. Πρόκειται για θαλάμους που σχηματίζονται από τις καμάρες της Νότιας Γέφυρας που χτίστηκε το 1788.

Αρχικά οι θόλοι χρησιμοποιήθηκαν για δια΄φορες παράνομες δραστηριότητες και έγιναν δημοφιλείς στους φτωχούς και τους εγκληματίες. Γι’ αυτό και όταν έγιναν οι πρώτες ανασκαφές έφεραν στο φως πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα.

Λέγεται μάλιστα πως είναι στοιχειωμένα μιας και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν από δολοφόνους και βασανιστές.

Κλείσε από εδώ μια ξενάγηση στις Κρύπτες κάτω από την Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου

23. Dean Village

Το χωριό Dean Village βρίσκεται λίγο έξω από το Εδιμβούργο και φτάνεις εύκολα ως εκεί με λίγο περπάτημα. Είναι μια υπέροχη τοποθεσία με φυσική ομορφιά, δρομάκια και αναπαλαιωμένα σπίτια που πραγματικά θυμίζει παράδεισο.

Οι γέφυρες πάνω από το ποτάμι και τα όμορφα πέτρινα σπίτια που παλιά ήταν νερόμυλοι δίνουν σε όλο αυτό το κομμάτι μια μοναδική γοητεία. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τραβήξεις εκπληκτικές φωτογραφίες και να απολαύσεις την γαλήνη του τοπίου.


Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.

Booking.com
Tzina Varotsi

Travel Writer - Blogger - Editor - Photographer - Traveler - Happy Mom - Proud Grandma - Dreamer

Πρόσφατα άρθρα

Ταγγέρη: 10 Αξιοθέατα της Μαγευτικής Πόλης

Η Ταγγέρη είναι η πόλη των αντιθέσεων με μια συναρπαστική ιστορία διαμορφωμένη στην διάρκεια των… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Καπαλί Τσαρσί, Μεγάλο Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη

Αν  έχεις επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τότε γνωρίζεις ήδη πως δεν γίνεται να μην πας στο… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Μπέργκαμο: 10 Λόγοι για να το Επισκεφτείς

Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες των Άλπεων, το Μπέργκαμο είναι μια γοητευτική πόλη που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Πάρκο Keukenhof, ένας Επίγειος Παράδεισος

Εκείνο που κυριολεκτικά με μάγεψε στο Άμστερνταμ ήταν το πάρκο με τις τουλίπες ή αλλιώς… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Κουάλα Λουμπούρ: 20 Must-Do Εμπειρίες για να την Ανακαλύψεις

Η Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τον συνδυασμό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %

Ιωάννινα, τα Πιο Σημαντικά Αξιοθέατα

Ιωάννινα, πρώτα στις τέχνες, στα γρόσια και στα γράμματα! Δεν συνοδεύει άδικα αυτό το ρητό… Διαβάστε περισσότερα

πριν από %