Πεντανόστιμοι Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο
Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για τους περίφημους λαχανοντολμάδες της Μπέμπας.
Την Μπέμπα Σάρδη την γνώρισα το καλοκαίρι του ’18 που βρέθηκα στην Κίμωλο καλεσμένη από το Αφεντάκειο Ίδρυμα Κιμώλου.
Είχα την τιμή να φιλοξενηθώ μαζί με όλη την ομάδα των Travel Bloggers Greece στο εστιατόριο της. Φιλική, δοτική και φιλόξενη όσο δεν πάει, η Μπέμπα Σάρδη σε κατακτά με το χαμόγελο και την φιλοξενία που την διακρίνει.
Έτσι όταν της ζήτησα μια συνταγή της ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας μου όχι μια αλλά δυο συνταγές. Σήμερα λοιπόν θα δούμε την πρώτη:
Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο
Υλικά που θα χρειαστείς:
Υλικά για το Αυγολέμονο:
- 1 λάχανο αφράτο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα (όλα ψιλοκομμένα)
- 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα πλυμένο
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 φλυτζάνι νερό
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. καρίνο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο ίσως μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά για μένα! Bεβαιώσου πως με ακολουθείς στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις ταξιδιωτικά tips και να βλέπεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες! Αν δεν θέλεις να χάνεις κάθε νέα δημοσίευση κάνε εγγραφή στο Newsletter.